رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور کلی، مقدار طبیعی PSA را کمتر از ۴ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ۵۰ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ۶۰سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ۷۰ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (154 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پروانه دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام، ممنون از فرصتی که ابجاد کردید برای پرسش و پاسخ؛ بنده برای مشکل مادرم مزاحم شما شدم، مادر بنده 67 ساله هستند که چند سالی هست مشکل بی اختیاری ادرار دارند و طبق گفته خودش سیستوسکوپیم شده ولی درمان خاصی صورت نگرفته و همیشه عفونت ادرار دارند. متاسفانه سال گذشته شهریور ماه ایشون دچار انسداد روده شد و تحت عمل قرار گرفت و در حین عمل چسبندگی هايي به مثانه داشت که بعد از عمل در پاتولوژی تشخیص التهاب داد دکتر و گفت canser نیست ولی دلیل التهاب هم مشخص نیست، بعد از این ماجرا مادر دچار مشکلات زیادی شد، از جمله دچار dvt پای چپ و امبولی ریه و مشکلات قلبی شد و دیگر قادر به راه رفتن نیست و ديت هاشون کارایی لازمو نداره و دچار مشکلات عصبی مثل نوروپاتی هم شدن و 4 ماه در بیمارستان بستری بودن و دایما عفونت دارن و انتی بیوتیک میگرن، مادر الان نزدیک به 10 ماه هست که سوند داره و چون بی اختیاری ادرار دارن و برگشت ادرار هم دارن نشد سوند جدا بکنه، الان قویترین انتی بیوتیک ها رو میگیره مثل کولستین ولی عفونت سریع بر میگرده، طبق نظر دکتر عفونت بهتره سیستوسکوپی بشه،ولی با توجه به مشکلات زیاد مادر ما خیلی نگران هستیم و دقیقا نمیدونیم چیکار باید انجام بدیم، مزاحم شما شدیم تا ببینیم نظر شما چی هست و چی دیتور میفرمایید، شرمنده طولانی شد، ممنون از پاسخگویی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد نوارمثانه بگيريد تا مشخص شود كاري ميشود كرد يا نه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۴ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    با سلام ببخشیداقای دکتر من آزمایش سونوگرافی واسپرم 4 ماه پیش دادم دکترگفت نطفه هام واسپرمم ضعیف است بعدش عمل واریکوسل مربوط به اسپرم انجام شد .من قبلا براتون پیام دادم توروخداکمکم کنید من بچه میخوام داشته باشم مجرد 26 ساله ام درضمن بدبختانه خودارضایی هم دارم توروخداکمکم کنید.تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بچه دار شدن تنها به ازمايش نيست فعلا درمان نياز نيست تا ازدواج كنيد
  • تصویر کاربر ساره چهارشنبه ۲۴ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر عزیز.منو همسرم دوسال ک ازدواج کردیم و الان 3 ماه ک برای بارداری اقدام کردیم و بارداری رخ نداد.قبلا هم جلوگیری ب صورت طبیعی بود.ب دکتر زنان مراجعه کردم.ی سری ازمایش از جمله سونو پاپ اسمیر و از اسپرمو گرام انجام دادم.خودم کیست نداشتم فقط یکم عفونت داشتم ک بهم دارو داد.سونو از فولکیول در روز 11 سیکل انجام دادم فولیکول 10 بود دوره های من هم 32 روزست.دکترم گفت فولیکولت ضعیفه و باید از روز 2 پریودی بهت دارو بدم بعدم امپول تا تخمک گذاریت قوی بشه.از اسپرم شوهرمم عالی بود فقط مورفولوژیش 7 درصد بود.شکل طبیعی اسپرم پایین بود ولی تحرک تعداد و بقیه عالی بود.دکتر گفت چون تعداد طبیعی اسپرم پایین بارداری خیلی دیر اتفاق میفته.من خیلی نگران‌ شدم.خواستم نظر شما رو با توجه ب اینکه تخمک من ضعیف و شکل طبیعی اسپرم شوهرم ضعیفه احتمال بارداری کمه؟ من باید ب مراکز ناباروری برم؟ سپاس از محبت و لطف شما
    1. تصویر کاربر ساره دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اقای دکتر ایا همسر من واریکوسل دارن؟ممنون میشم جواب بدین
    2. تصویر کاربر ساره دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      و لطفا بگین چه قرصی همصرم مصرف کنه ک مورفولوژی از ۷ درصد بره بالا.من قبلا جواب ازمایشو برا خودتون فرستادم شما گفتین ازمایش عالی اما دکترم گفت شکل نرمال خیلی ضعیفه و بارداری دیر اتفاق میفته.لطفا منو راهنمایی کنین.سپاس از محبتتون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام شما كاري با ازمايش نداشته باشيد ويك سال اقدام به باروري طبيعي كنيد وفعلا صبر كنيد درمان لازم نيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدي دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    با سلام مدت سه ماهه كه نقطه هاي ريز و سفيد روي آلت من دراومده اولش كم بود ولي احساس ميكنم زياد شدن و درد و خارش نداره اصلا لطفا راهنمايي بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام از انهاازمايش دهيد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ببخشید مشکل بنده اینکه وقتی دارم با جنس مخالف چت میکنم اب منی بی اختیار از آلتم خارج میشه مجرد هم هستم لطفا راه درمانش رو معرفی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      در سن شما طبيعي است
  • تصویر کاربر سجاد شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    با سلااام و خسته نباشید پسری هستم 21 ساله از 13 سالگی خود ارضایی می کردم تا الان میشه گفت هرروز الان چن ماهی میشه که الت تناسلی ام سفتی قبل را نداره و کمتر از یک دقیقه به انزال می رسم . راه درمانش چیه. و بهترین زمان درمان دوران مجردی است یا متاهلی؟ بعد می خاستم ببینم نابارور نشده باشم و ددمانش چی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      با قطع ان بهتر خواهيد شد
  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من جمعه هفته پیش دچار سوزش ادراری شدم که خیلی مجرای مثانه و خود مثانه ام دردناک شد. آخر ادرار کمی خونابه هم خارج میشد. بلافاصله به درمانگاه مراجعه کردم. دو تا آمپول سفتری آکسون و قرص سیپروفلوکساین 250 دادن بهم (هر 12 ساعت). روز شنبه به پزشک اورولوژیست مراجعه کردم که گفتن باید اول آزمایشگاه کشت میگذاشتن و بعدش دارو تجویز میشده اما من چون دارو مصرف کردم 3 تا 5 روز سیپروفلوکساسین 500 مصرف کنم و بعدش آزمایش بدم. من الان 5 روزه سیپروفلوکساسین 500 و فنازوپیریدین مصرف کردم و الان یک روزه که قطعش کردم. اما هنوز کمی دهانه مجرای ادراریم میسوزه.
    با چه فاصله ای از قطع قرصها میتونم آزمایش بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمايش وكشت ادرار جديد بدهيد وبفرستيد
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 15 سال دارم و چند روزه متوجه چیز چربی مانند مایل به سفت در کیسه بیضه شدم کهاندازش حدود 2 3 سانته و به بیضه ها هم متصل نیست بیضه ها هم یکمی سفت شده قبلش هم متاسفانه خودارضایی میکردم . ایا این ربطی به خود ارضایی داره و چیه این چیز داخل کیسه بیضه؟
    1. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      وقتی هم سردم میشه یا اب سرد میریزم روی خودم که بیضه هام کوچییک میشه این ها کمتر میشن ببخشید این قسمتو فراموش کردم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام عكسش را بفرستيد ببينم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر زهراحسنی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سنگريزه ها درمانش مصرف اب است
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    ایا راهی برای افزایش سایز الت تناسلی مردان وجود دارد یا داروی خاصی؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      نه تبليغات. روغند
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 850 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

بی اختیاری ادرار وضعیتی است که در آن، فرد نمی تواند جلوی نشت ناخواسته ادرار خود را…
سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…
زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب