عمل پروستات با لیزر به چه صورت است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

اگر از تکرر ادرار، قطره‌قطره آمدن یا بیدار شدن‌های مکرر شبانه برای رفتن به دستشویی خسته شده‌اید، وقت آن رسیده که با یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های درمانی آشنا شوید. عمل پروستات با لیزر، یک تکنیک نوین و کم‌تهاجمی است که با دقت بالا و بدون برش جراحی، می‌تواند زندگی روزمره شما را از شر علائم آزاردهنده بزرگی خوش‌خیم پروستات نجات دهد. در این مقاله با جزئیات کامل، انواع لیزرهای مورد استفاده، مزایا، عوارض احتمالی و نکات مراقبتی بعد از عمل آشنا خواهید شد.

غده پروستات به اندازه یک گردو دورادور گردن مثانه را احاطه کرده است و مجرای خروجی ادراری از درون پروستات می گذرد. این امر با گذر زمان باعث فشار به مجرای ادراری و تنگ شدن مجرا شده و باعث می شود که اختلال در تخلیه ادراری (از قبیل تکرر ادرار، سوزش ادرار، قطره قطره شدن) ایجاد شود و در نهایت ممکن است باعث احتباس ادراری نیز بشود.

بزرگی پروستات در همه مردان بالای 50 سال دیر یا زود ایجاد می شود. هنوز در دنیا راهی برای جلوگیری از بزرگی پروستات کشف نشده است. بزرگی خوش خیم پروستات مربوط به سن است (مثل سفیدی موها، چروک پوست و دیگر تغییراتی که با سن ایجاد می شود) و بیماری به حساب نمی آید.

بزرگی پروستات

علاوه بر بزرگ شدن پروستات با گذر زمان، التهاب پروستات و سرطان پروستات 2 بیماری دیگر غده پروستات در مردان می باشند. مردانی با بزرگی پروستات که مشکلات ادراری پیدا می کنند و تخلیه ادرارشان باعث اختلال در کیفیت زندگیشان می شود، نیازمند درمان می باشند.پروستات عصبی به چه معناست؟

درمان بزرگی پروستات

درمان بزرگی پروستات شامل موارد زیر می باشد:

1-درمان دارویی

2-درمان آندوسکوپی

3- عمل جراحی باز پروستات 

در مردان با علائم خفیف بزرگی پروستات، درمان دارویی شامل پرازوسین- ترازوسین- تامسولوسین- پروتال که مهار کننده گیرنده های آلفا هستند، می شود. این گیرنده ها به وفور در مجرای پروستات وجود دارند. مصرف این داروها باعث شل شدن مجرای پروستات می شود و تخلیه ادرار را راحت می کند.

دومین درمان بزرگی پروستات، درمان آندوسکوپی آن می باشد. در روش درمان آندوسکوپی پروستات، غده پروستات را از درون مجرا که باعث انسداد مجرا شده حذف می کنند. روش های مختلفی برای درمان آندوسکوپی پروستات وجود دارد که عبارتند از:

  • TURP یا تراشیدن پروستات از طریق مجرا
  • حذف غده پروستات از طریق لیزر
  • تبخیر پروستات
  • روش میکرویو

نکته مهم در درمان آندوسکوپی پروستات، در نظر گرفتن سایز و اندازه پروستات و مشکل بزرگ شدن آن می باشد. مردانی که پروستات بزرگ بالای 100 گرم و با لوب میانی برجسته شده به داخل مثانه دارند، موردهای خوبی برای درمان آندوسکوپی نمی باشند و بهتر است با عمل جراحی باز درمان شوند.

دلیل مبتلا شدن به پروستات چیست؟

عمل پروستات به روش آندوسکوپی و لیزر چگونه است؟

عمل پروستات با لیزر که اغلب با بی حسی نخاعی انجام می شود، بیمار به صورت سرپایی روز عمل به بیمارستان مراجعه و پس از انجام مشاوره های بیهوشی و در صورت نیاز مشاوره و ویزیت قلب، در بیمارستان بستری می شود.

بیمارانی که داروهای رقیق کننده خون از قبیل پلاویکس، اسویکس مصرف می کنند باید حداقل یک هفته قبل از عمل، داروهای خود را با نظر دکتر متخصص قلب قطع کنند. بیمار در اتاق عمل در موقعیت کیتوتومی قرار می گیرد و با عبور دوربین از طریق مجرا، محل بزرگی پروستات را مشخص و تحت عمل جراحی آندوسکوپی قرار می گیرد.

مزایای عمل جراحی آندوسکوپی و لیزر پروستات چیست؟

  • بزرگترین حسن عمل پروستات با لیزر، درمان آندوسکوپی و عدم شکاف جراحی روی پوست و عدم باز کردن مثانه می باشد، لذا باعث می شود که بیمار سریعاً به کار و بار و فعالیت های روزمره زندگی برگردد.
  • دومین حسن درمان به این روش، کنترل کامل خونریزی از محل عمل می باشد چرا که با دید مستقیم توسط دوربین، محل های خونریزی دقیقا کنترل می گردد و اغلب نیاز به تزریق خون، حین و بعد از عمل پیدا نمی کنند.
  • حسن دیگر عمل آندوسکوپی و لیزر پروستات، زمان کم بستری در بیمارستان است و اصولاً با یک شب بستری در بیمارستان، فردای عمل سوند از بیمار خارج و از بیمارستان مرخص می شوند.
عمل پروستات با لیزر

چه کسانی کاندید این عمل هستند؟

مردانی که به دلیل بزرگی خوش‌خیم پروستات دچار علائم شدید ادراری هستند (مثل تکرر، قطره‌قطره آمدن ادرار، شب‌ادراری یا عدم تخلیه کامل مثانه)

بیمارانی که داروهای خوراکی برایشان مؤثر نبوده

افرادی که به دنبال گزینه‌ای کم‌تهاجمی‌تر نسبت به جراحی باز هستند


عوارض احتمالی

سوزش ادرار موقتی

خون در ادرار تا چند روز

نشت ادرار یا بی‌اختیاری موقتی

انزال برگشتی (بازگشت مایع منی به مثانه)

احتمال تنگی مجرا (در برخی موارد نادر)


نکات مراقبتی پس از عمل

مصرف زیاد مایعات برای شست‌وشوی مثانه

اجتناب از فعالیت بدنی شدید به مدت چند هفته

پرهیز از رانندگی و رابطه جنسی تا چند روز پس از اجازه پزشک

پیگیری منظم با اورولوژیست

آیا درمان آندوسکوپی و لیزر پروستات خطرناک است؟

در صورت انتخاب درست بیمار و تجربه کافی پزشک معالج، اصولاً درمان آندوسکوپی پروستات، درمان طلائی پروستات های زیر 70 گرم می باشد.

عمل آندوسکوپی پروستات مثل هر عمل دیگری ممکن است توأم با عوارضی از قبیل خونریزی حین و بعد از عمل، نیاز به تزریق خون جایگزین و یا پاره گی کپسول پروستات باشد. انتخاب درست بیمار و مهارت کافی جراح، احتمال وقوع این عوارض را بسیار پایین می آورد.

مدت زمان عمل پروستات با لیزر چقدر است؟

بسته به مهارت جراح و اندازه پروستات، زمان عمل متغییر می باشد. همچنان که ذکر شد در صورت فراهم بودن شرایط، زمان عمل از 30 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد.

مراقبت بعد از عمل آندوسکوپی و لیزر پروستات

بعد از عمل برای بیمار 24 تا 48 ساعت سوند فولی سه راه گذاشته شده و همزمان شستشو از طریق سوند برای پاکسازی و تخلیه لخته های احتمالی شروع می شود. زمان شستشو بسته به شفاف بودن ترشحات سوند از 24 تا 48 ساعت می باشد. برای بیمار همزمان آنتی بیوتیک و سرم تزریقی به مدت 24 تا 48 ساعت شروع می شود.

چند ساعت بعد از عمل، رژیم مایعات برای بیمار شروع می شود. 24 تا 48 ساعت بعد از عمل سوند بیمار خارج می شود و بیمار از بیمارستان مرخص می گردد. سوزش ادرار و خون در ادرار برای مدتی بعد از عمل نرمال بوده و با مصرف مایعات تدریجاً از بین می رود. جهت جلوگیری از خونریزی احتمالی به بیمار توصیه می شود فعالیت های جنسی خود را یک ماه به تأخیر بیندازد.

نکته مهمی که قبل از عمل به بیماران گفته می شود این است که بعد از عمل آندوسکوپی و عمل جراحی باز، مایع منی حالت برگشت پیدا کرده و به داخل مثانه می ریزد و با ادرار دفع می شود که این موضوع برای کسانی که نمی خواند بچه دار شوند مهم نیست. نکته مهم دیگر این است که چه عمل آندوسکوپی و لیزر پروستات و چه عمل جراحی باز و خوش خیم پروستات، روی میل جنسی و توان جنسی مردان خوشبختانه هیچ اثر منفی ندارد.

4.1/5 - (49 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  
 

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
 
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر متین جمعه ۲۳ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 65 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب دکتربنده۲۵سالمه
    هرچی ازمایش میدم هیچ چیزی از ازمایش هام در نمیاد هیچ باکتری و عفونتی نیست ک نیست
    کشت ادرار ،کشت مجرا و….
    فقط سونوگرافی عدد۲۵ccرو نشون داد برای پروستات
    پزشکان تشخیص پروستاتیت مزمن دادن خیلی انتی بیوتیک مصرف کردم ولی تاثیری نداشته
    به نظرتون بنده چیکار کنم؟
    میخواستم بدونم ایا ازمایش ادرار ۴لیوانی(4glass) کشت ترشحات پروستات رو هنوز انجام میدن؟
    اگر انجام میدن چ ازمازمایشگاهی این نمونه گیری رو انجام میده؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      بله اون آزمایش انجام میشه اقدام مفیدی برای شما نخواهد بود انجام اون آزمایش
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمدی یکشنبه ۱۸ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    باسلام پدر من پانزده سال پبش عمل پروستات بصورت بسته ا انجام دادن تحت نظر بودن الان دچار دچار سوزش ونشت شدید ادرار شدن سونو وآزمایش اوکی بود پزشک تامسولوسین ویسول تجویز کردن مشکلا تش رفع شده حدود پانزده روز دارو مصرف میکنه الان موقع ادار کردن باید به خودش فشار بیاره تا ادرار کنه ممنون میشم راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۲ آذر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    باتوجه به اینکه total PSAبرابر با 14.07 و free PSA برابربا 1.30 و آنزیم کبدی 485 میباشد مدارک ارسال شده آیا می‌شود از طریق عمل لیزر انجام شود یا باید عمل باز صورت گیرد . درصورت عمل با لیزر هزینه آن چقدر بیشتر از عمل باز است. ترجیحا کدام بهتر است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۲ آذر ۳( 6 ماه پیش)
      باید پروستات کامل تخلیه بشه لیزری انجام نمیشه
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۹ آبان ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 73 مشاهده پرسش
    عرض سلام وخسته نباشید خدمت جناب دکتر من الان تقریبا یک سال پیش عمل تیو ال کردم وبعد از عمل همش سوزش داشتم بعد از دو ماه رفتم دکتر چون تکرر ادرار گرفتم وسوزشم بدتر شد یه سری قرص بهم دادن یکم بهتر شد تا دوباره یک ماه بعد همین مشگل قبل رو داشتم دوباره به دکتر مراجعه کردم وبعد از سونو گرافی گفتند پروستات ورم داره هنوزم الان ادرارم تا آخر خالی نمیشه سوزش دارم ودر حین رابطه مشگل نعوظ وسریع خوابیدن آلتم رو دارم لطفا کمکم کنید خیلی عذاب میکشم همش در حال دستشویی رفتنم ولی ادرارم نمیاد فشار پشت مثانه دارم ودر رابطه جنسی اصلا لذتی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آبان ۳( 7 ماه پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری انجام دهید
  • تصویر کاربر صمد سه شنبه ۲۹ آبان ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 89 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب مرد 53 ساله بدون هیچگونه بیماری (یا بقول شما ضربات حاصل از تصادف ) و بدون مصرف داروی خاصی هستم و ورزش کوهنوردی میکنم. بیشتر اوقات (همینطور در سونوگرافی مثانه و پروستات که به پیوست میباشد) احساس میکنم ادرار در مثانه ام باقی مانده و برای همین بعد از مصرف مایعات بایستی زود زود به دستشویی بروم و شبها هم با اینکه از بعداز ظهر مراعات میکنم که مایعات کم مصرف کنم یکی دوبار برای دستشویی بیدار میشوم.
    در دستشویی هم ادرار کم کم و بدون فشار میاد و زمان بیشتری طول میکشه که من احساس کنم تخلیه ( اونهم نه کاملا) انجام شده ، برا همین هم مدت بیشتری بایست در توالت باشم حتی با فشار انگشتها از انتهای آلت تا سر آلت چندین بار سعی میکنم تا تخلیه انجام شود. بعد از دستشویی هم بعضا باز هم احساس فشار در مثانه دارم. پیج اینستا شما رو هم میشه فالو دارم و نکات پر ارزشی که میفرمایید هم بدقت گوش میکنم و نمیدونم شاید تنگی مجرای ادرای دارم ( اینم از شما یاد گرفتم). به هر عنوان از اینکه بنده رو راهنمایی مفرمایید بسیار سپاسگزارم.
    راستی در تبریز ( شهر من ) یا اردبیل مطب و یا ویزیتی دارین که اونجا مزاح شوم چون کارمندم و مسافرت به تهران مشکلات خودشو دار. متشکرم
    (آزمایش و سونوپرافی هم جدید هستند)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آبان ۳( 7 ماه پیش)
      کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد مصرف کنید
  • تصویر کاربر محمدی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 116 مشاهده پرسش
    ام ای آر خواسته بودید. الان دوباره فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 7 ماه پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۱۱ آبان ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 101 مشاهده پرسش
    حجم پروستات ۳۰cc
    Free
    PSa
    0/52
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ آبان ۳( 7 ماه پیش)
      نیاز به اقدامی ندارد
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۷ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 104 مشاهده پرسش
    عدد کراتنین من ۱.۴۸ و مانده ادرار ۱۱۰ و وزن پروستات ۳۵ می باشد .مشکل خاصی ندارم تنها موضوع اعداد فوق می باشد.در ضمن بیلوروبین من ۱.۸۷ مب اشد و psa .عدد ۱ است لطفا ارشاد فرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      باقیمانده ادراری زیاده باید نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید من ۵ روز عمل سیتوسکوپی وبیوپسی انجام داده ام هنوز سوزش ادرار دارم مجرای تناسلی ام سوزش دارد واول ادراری کمی خونی متمایل به چرک است آیا طبیعی است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      بیوپسی از کجا انجام شده؟ سوند داشتید؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      دارو مصرف کردین؟
    3. تصویر کاربر حمید شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      با سلام ااز مقعد وسوند ازمجاری ادرار بابت سیستوسکپی هنگام ترخیص سوند برداشته شد داروهایم سیپروفلوسکین وفینوستراید۵ ومترو نیدازول۵۰۰ ووکپسول پروترال
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۳( 8 ماه پیش)
      بخاطر سیستوسکوپی انجام شده مجرا آزرده شده به مرور بهتر خواهید شد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Hv یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 92 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و وقت بخیر
    پدر من ۶۳ ساله هستن و خرداد ماه عمل رادیکال پروستات انجام دادن و بعد از سه ماه پت اسکن انجام دادن نتیجه رو خدمتتون می فرستم با توجه به این که شهرستان هستن نیاز به ویزیت حضوری دارن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 8 ماه پیش)
      نیاز به مراجعه نیست آزمایش psa سه ماه بعد انجام شود
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

آیا برجستگی‌های مشکوکی در ناحیه تناسلی‌تان ظاهر شده و نمی‌دانید زگیل هستند یا فقط یک جوش بی‌خطر؟…
بی اختیاری ادرار وضعیتی است که در آن، فرد نمی تواند جلوی نشت ناخواسته ادرار خود را…
سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر