غده پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

غده پروستات جزء غدد درون ریز و برون ریز بدن می باشد که به اندازه یک گردو کوچک، قسمت خروجی گردن مثانه را احاطه کرده و موقعیت استراتژیک آن این است که مجرای خروجی ادراری از داخل آن می گذرد و هر گونه بیماری پروستات، جریان خروجی ادرار را تحت تأثیر قرار می دهد.

نکته جالب این است که در نظام آفرینش، تنها انسان و سگ دارای غده پروستات هستند و بیماری های پروستات زندگی دو موجود را تحت تأثیر قرار می دهد. اندازه پروستات در حالت طبیعی بین 10-15 گرم می باشد.

بزرگی پروستات | دکتر پروستات | عکس پروستات

نقش غده پروستات در بدن چیست؟

وظیفه اصلی پروستات، کمک به باروری در مردان می باشد. غده پروستات با تولید موادی باعث می شود که نطفه های تولید شده در بیضه به کمک ترشحات غده پروستات، مراحل تکامل خودشان را سریعاً سپری کرده و خود را آماده باروری نمایند. در حقیقت ترشحات پروستات باعث رشد و نمو اسپرم های مرد می گردد.

بیماری های پروستات کدامند؟

غده پروستات سه نوع بیماری دارد که عبارتند از:

✔️ تورم غده پروستات اغلب در مردان میانسال دیده می شود و شایعترین علت آن آلوده شدن مجرا به عفونت هایی از قبیل سوزاک و کلامیدیا می باشد که با ترشحات چرکی مجرا بعد از رابطه جنسی کنترل نشده، ایجاد شده و در صورت عدم درمان به موقع، به صورت صعودی در غده پروستات نشسته و باعث آلودگی غده پروستات می شوند.

این مشکل اغلب با درد زیر بیضه و بالای مثانه و اختلال در ادرار کردن (به همراه تب و لرز) خود را نشان می دهد. توصیه اکید در مورد شروع درمان به موقع و مصرف کامل داروها (با نظر پزشک)، مدت 2 الی 3 هفته است که از مزمن شدن آن جلوگیری کند. در صورت عدم درمان به موقع و مزمن شدن، بیماری تا آخر عمر گریبانگیر بیمار خواهد بود.


✔️ دومین بیماری غده پروستات، بزرگ شدن با گذشت زمان و پا به سن گذاشتن فرد است. بزرگی پروستات شتری است که در خانه اغلب مردان بالای 50 سال خواهد نشست. هنوز راه پیشگیری برای جلوگیری از بزرگ شدن غده پروستات کشف نشده است. این مسئله در حقیقت جزء روند گذر زمان و سن است.


✔️ سومین بیماری پروستات، سرطان پروستات است. سرطان غده پروستات شایعترین سرطان در مردان بالای 60 سال است. عوامل مختلفی از قبیل ارث، نژاد و رژیم غذایی، در ایجاد این سرطان دخیل هستند.

این سرطان در کسانی که پدر، عمو و یا برادرشان سابقه سرطان پروستات داشته باشند، 5 الی 6 برابر شایع تر می باشد. بهترین توصیه ما انجام چکاب منظم PSA و معاینه منظم توسط پزشک ارولوژی، جهت تشخیص و درمان به موقع بیماری است.

علامت بزرگی پروستات چیست؟

 کاهش جریان ادرار، دوشاخه شدن ادرار، زور زدن در شروع جریان ادرار، قطره قطره آمدن ادرار، احتباس ادراری و شب بیدار شدن های مکرر از خواب، از علائم بزرگی پروستات می باشند.

درمان بزرگی پروستات چیست؟

در مراحل خفیف، از داروهای شل کننده پروستات استفاده می شود. این داروها با شل کردن پروستات، باعث روان شدن جریان ادرار می شوند. اگر بزرگی پروستات به درمان داروئی جواب ندهد و یا فرد احتباس ادراری پیدا کند و یا ادرار باقیمانده بعد از ادرار کردن بیش از 150cc باشد، باید عمل جراحی انجام شود.

دو روش طلائی برای درمان بزرگی های مقاوم به درمان داروئی پروستات وجود دارد:

درمان طلائی اول:

روش تراش از طریق مجرا و بدون جراحی یا آندوسکوپی به روش TURP می باشد.

دومین درمان طلائی بزرگی پروستات:

عمل جراحی سنتی باز است. اگر غده پروستات بالای 70 گرم باشد، داخل مثانه رشد کرده باشد، همزمان سنگ بزرگ مثانه و یا حفره ای بزرگ به نام دیورتیکول در داخل مثانه باشد، بهترین و قطعی ترین روش درمان همان عمل جراحی باز است.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

3.9/5 - (25 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  
 

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
 
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امير پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۴( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 4 مشاهده پرسش
    با سلام ٤٤ ساله هستم جواب PSA سال گذشته ١.٢ بوده و چند روز قبل هم 0.36بود با اين حال در سونو گفتن كه دچار التهاب پروستات هستى دكترى به من قرص سيپروفلاكسسين ٥٠٠ و سليكسيب٢٠٠ و پروترال دادن كه ١ ماه مصرف كنم و بعد مجدد سونو بگيرم با چند دكتر ديگر مشورت كردم گفتن فقط همون آنتى بيوتيك كفايت ميكنه خواستم نظر شما رو جويا شم و اينكه پدرم در ٦٥ سالگى متوجه شدن سرطان پروستات دارند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۴( 2 هفته پیش)
      چه علائمی دارید؟
  • تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 7 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم دچار بزرگی پروستات هستن آزمایش psa4.4بود.چند ماه پیش سایز پروستات 100بود ولی الان شده 60سه سال دارو هم مصرف میکنه تازگی فقط تامسولوسین مصرف میکنه همه قرصا بزرگی پروستات مصرف میکرد ولی تاثیری نداشت الان تکرر ادرار زیاد دارن شبا 3بار بیدار میشن در طول روزم بیشتر از 10یا15بار گاهی هر نیم ساعت هم دارار دارن آزمایشات کلا نرمال بوده الان ما باید چه درمانی انجام بدیم؟جراحی مغز و شنت مغزی هم دارن قبل این مشکل تکرر ادار هم داشتن باتشکر دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۴( 2 هفته پیش)
      باید نوار مثانه برای ایشون انجام بشه
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 36 مشاهده پرسش
    با درود خدمت آقای دکتر
    بنده ۵۰ ساله ام با psa 6,85 و پروستات به حجم ۷۲ سی سی، دفعه اول مقدار psa 5.67 و دفعه دوم که ده روز بعد انجام شد مقدار ۶،۸۵ شد. دکتر برا بار سوم تاکید کرده که بعد تعطیلات نوروز انجام بشه، و در صورت تکرار نمونه برداری انجام بشه، می خواستم نظر جنابعالی را بدونم که بنده تو این شرایط چه باید بکنم؟
    چطور می تونم از جنابعالی نوبت حضوری بگیرم از زنجان هستم، در ضمن قرص های پروستاتان و تامسولوسیون تجویز شده و مصرف می کنم.ایا نیاز به عمل جراحی هست؟ ممنون میشم راهنمایی ام کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      دو هفته بعد آزمایش تکرار بشه آزمایش رو واسم بفرستید اگر بالا بود نیاز به نمونه برداری خواهد داشت
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 32 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    پدرم درسال ۹۸ عمل پروستات در شیراز انجام داد سپس از پروستات نمونه برداری کردند گفتن جز بدخیم هستش ودکتر براش آمپول زولادکس تجویز کرد هر سه ماه یکبار تزریق میکرد با این آمپول حدود دوسال خوب شد و دوباره حالش بدتر شد با مراجعه دوباره به شیراز علاوه برامپول زولادکس آمپول زولنا و قرص پراتیگا براش تجویز کردن وحالش خوب شد دوباره بعد یکسال نیم الان حالش بدتر شد و تکرر ادرار وخستگی و هواس پرتی و فراموشی دارد نظر شما چی هست آیا دوباره میشه عمل کند .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      خیر عمل مجدد قابل انجام نیست سونوگرافی از کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری و آزمایش psaجدید انجام شود
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲ اسفند ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 36 مشاهده پرسش
    سلام بنده ‌پروستاتیت شدید دارم درد در ناحیه بیضه راست و زیر شکم بیشتر سمت راست 2 بار مراجعه به دکتر داشتم بار اول به مدت 20 رو سیپروفلوکساسن هر 12 ساعت و 4 عدد آمپول اموکاسین سری دوم به مدت یک ماه سیپروفلوکساسین روزی یک عدد و 3 عدد آمپول جنتامایسین بهتر شدم ولی همچنان مشکل دارم و وقتی مصرف قطع میشه درد برمیگرده بعد از یک مدت
    خواهش دارم منو راهنمایی کنید خیلی ممنون از لطف شم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ اسفند ۳( 2 ماه پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی شما دچار التهاب پروستات هستید بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر رحیمیان جمعه ۲۶ بهمن ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 48 مشاهده پرسش
    با توجه به مدارک که در پیوست ارسال میکنم آیا نیاز به جراحی پروستات دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      چه علایمی دارید؟
    2. تصویر کاربر رحیمیان جمعه ۲۶ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      سلام
      سوزش و تکرر ادرار و عدم تخلیه کامل ادرار هر بار که دستشویی میرم باید چند بار بلند بشم و بشینم تا ادرار کامل تخلیه بشه در طول روز ۱۰ الی ۱۲ بار دستشویی میرم و در طول شب حداقل یک بار دستشویی میرم مدارک رو در واتساپ به شماره 09101142080 ارسال کردم اینجا نتونستم ارسال کنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      اینجا هم ارسال شده باید نوار مثانه انجام بشه براتون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      با سلام و احترام جهت انجام نوار مثانه به مطب مراجعه کنید شماره ی شما به همکاران مطب ارجاع شد با شما تماس خواهند گرفت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حسام جمعه ۲۶ بهمن ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 39 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت شما بخیر، پدر بنده چند ماه پشت سر هم تست psa انجام دادن و هرماه عدد psa ایشان بالا میرفت MRSلگن و پروستات و بیوپسی انجام دادیم که متاسفانه بدخیمی پروستات گزارش شده و بعد از آن اسکن هسته‌ای استخوان انجام گرفت که خوشبختانه نشانه در استخوان نیست، الان ما میخواهیم جراحی به دست شما انجام بشه اگر راهنمایی کنید ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      بله حتما
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۰ بهمن ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 58 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر همسرم سونوگرافی داده گفتن پروستاتت یکمی بزرگ شده لطفا راهنماییمون کنید ممنونم ازتون
    عکس سونو رو هم فرستادم براتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      چند سالشونه؟
    2. تصویر کاربر حسین جمعه ۱۹ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      ۵۴ سالشونه
    3. تصویر کاربر حسین جمعه ۱۹ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      ۵۴
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      آزمایش psa انجام دهید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۷ بهمن ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 55 مشاهده پرسش
    با سلام وعرض ارادت آقای دکتربنده حدود 2ماه است تلاش میکنم ازمطب حضرتعالی نوبت بگیرم تا خدمت برسم که متاسفانه سرکار خانم منشی همکاری نمیکنندخواهش میکنم بنده راهنمایی فرماییدواینکه بنده حجم پروستاتم 38 هستش ولی اکوهتروژن آیا هتروژن درآینده به سرتان تبدیل میشود
    باتشکراز آن عالیجناب وافتخار کشور
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ بهمن ۳( 3 ماه پیش)
      چند سالتونه دوست عزیز؟ آزمایش psa انجام دادین؟
  • تصویر کاربر کریمی یکشنبه ۲۳ دی ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 55 مشاهده پرسش
    الان امپول پاپاورین خارجی موجود هست اگر کسی از مریض نیاز داشتن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ دی ۳( 4 ماه پیش)
      بنده اطلاعی ندارم پاپاورین تشخیصی هست و درمانی نیست اصلا توصیه نمیکنم
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر