اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور كلی، مقدار طبیعی PSA را كمتر از ٤ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ٥٠ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ٦٠سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ٧٠ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (172 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید. ببخشید من چند روزه نوک آلت تناسلیم میسوزه و یه خورده هم قرمز شده. میشه بفرمایید علت و درمانش چیه؟ عکس های اول و دوم
    ببخشید یه سوال دیگه هم داشتم. نقاط قرینه تیره روی آلت چند سالی هست روی کلاهک وجود داره. متخصص پوست رفتم گفتن ویتیلیگو هست و کرم دادن استفاده کردم ولی لکه ها از بین نرفت. میشه بفرمایید چیه و درمانش چیه؟
    و آیا زیگیل هست نقاط برجسته در عکس سوم و چهارم؟
    خیلی ممنونم
    معذرت میخوام ازتون که سوالام زیادن
    1. تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ببخشید یادم رفت بگم تا حالا رابطه جنسی نداشتم
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ببخشید یادم رفت بگم تا حالا رابطه جنسی نداشتم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    4. تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ارسال کردم دوباره
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      عکستون واضح نیست در حد کیفیت این عکس مشکلی نمیبینم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من حدود 1 سال یه زگیل کوچیک بالاتر از مقعدم حس میکنم و متاسفانه یه کلیپ در مورد زگیل های تناسلی که دیدم خیلی ترسیدم میخواستم ببینم این زگیل تناسلی؟ و درمانش چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر امین یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      اینم عکس ها مجدد
    3. تصویر کاربر امین یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس های مجدد
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      یا زگیل است یا اسکین تگ ، نمیشه قطعی گفت.
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر م یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام توی ازمایش حرکت اسپرمم65دزصده آیا خوبه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      بله خوبه
  • تصویر کاربر ف.م سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من خانمی هستم که هیچ یک از دلایلی که گفتید و ندارم و چند روزه با این مشکل روبرو شدم خواستم بدونم چه دلیل دیگه ای ممکنه باشه... عفونت را هم بعید میدونم چون هیچ علائمی نداره و دلیلی برای عفونت هم بنظرم نمیرسه... لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکلتون دقیقا چیه؟
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام
    آقای دکتر من 4 ماه پیش ، پیش شما تو بیمارستان نیکان عمل کردم ، 2 ماه پیش آزمایش اسپرم دادم و نتیجه بد بود ،و الان بعد از گذشت 4 ماه از عملم باز آزمایش اسپرم دادم و اینبار هم آزمایش بد هست و نشون میده بعد از عمل هیچ پیشرفتی نکردم ، میشه لطفاً بفرمایید الان باید چیکار بکنم؟ من مریض شما هستم ممنون میشم بهترین راه رو جلوی پای بنده بگذارید. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      از پودر آندروفرتی هر ۱۲ ساعت استفاده کنید
  • تصویر کاربر تحسین شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    بنده هر دوماه آزمایش psa انجام دادم مقدار آن متفاوت بوده بین ۴.۶۰ الی ۷ بوده لطفا راهنمایی لازم را بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام وقتی psa بین عدد ۴ تا ۱۰ باشد بهتر است یک ماه داروی تاوانکس ۵۰۰ میلیگرم روزانه مصرف شود. بعد از یک ماه مجدد psa چک شود. اگر باز هم بالای ۴ بود باید نمونه برداری شود. اگر بالای ۴ بود باز هم جهت نمونه برداری با تلفن ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید جهت نوبت
  • تصویر کاربر زرکشان شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    عرض سلام خدمت پروفسور کرمی عزیز:
    جناب من پدرم پروستاتشون بزرگ است و بخاطر بزرگی آن فشار آورده شده به مثانه و مقداری آنرا قُر کرده،به همین خاطر مقداری از ادرار در آن میماند و باعث تشکیل سنگ مثانه میشود و به مرور زمان به گفته دکتری که پدر پیششان میروند،باعث عفونت ادرار میشود و باید آنتی بیوتیک مصرف کند،به همین خاطر پدر ضعیف شده است و پدر شب تا صبح که میخوابد خیلی ادرار میکند،راه حل مشکل گشای شما بزرگوار چیست؟؟؟
    من خیلی دوست دارم که پدر رو شما حتما معاینه نمایید و از این به بعد پدر زیر نظر شما باشن و اگر هر کاری لازم است که انجام شود شما زحمتش رو بکشید.
    شب و روز شما بخیر خدا نگهدار شما و خانواده تان باشد.
    منتظر جواب شما بی صبرانه هستم.
    با تشکر شایان زرکشان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      با توجه به اینکه پروستاتشون بزرگ شده و باعث تشکیل سنگ شده ، باید عمل شود. قبلش psa و سونوگرافی انجام شود و با مدارکتون مراجعه کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر Mahdiyehjafari شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 805 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب . خاستگاری 34 ساله دارم که به گفته ی خودش اندازه طول آلت تناسلی ایشون 15 سانت و قطرش 8 سانت هست ..یعنی محیطش حدود 25 سانت میشه و این مسئله منو خیلی نگران کرده . و اینکه تمایل به رابطه مقعدی دارند . میشه لطفا راهنماییم کنید که با این اندازه قطر برای رابطه جنسی میشه امیدوار بود که به مشکل برنخوریم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      طبیعی است مشکلی نخواهید داشت
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      رابطه ی مقعدی توصیه نمیشود و مناسب نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    اينجانب محمدناصر محمدپور با تجويز پزشك به دليل بزرگي پروستات قرص پروترال مصرف ميكنم البته سنم ٤٣ ساله و شما فرمودين زير ٥٠ سال استفاده نكنن.ممنون ميشم راهنمايي بفرمايين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر علایم ادراری ندارید نیاز نیست. اگر علایم دارید مصرف کنید
  • تصویر کاربر Kh شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    درود و مهر دکتر کرمی. یکی از دوساان بنده متاسفانه دچار سندروم کلایت یا همان (خاجه) هستش و اندازه آلت تناسلی اش مثل سنجد هست . و ۳۵ سالش هست. واین مساله را به کسی مطرح نکرده. با یک خانمی صحبت کرده و این را مطرح نکرده . وخانم گفته که اگر فقط مشکل بچه دار شدن هست. میتونیم از بهزیستی بچه بیاوریم و بزرگ کنیم‌. سوالی که از شما داشتیم این است که آیا با دارو و تسترون و .. میشهدآلت تناسلی ایشان را کمی بزرگتر کرد ؟ که حداقل بتواند با همسرش رابطه داشته باشد ؟
    خیلی ممنون که مارا در این مسیر راهنمایی کنید . سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      باید ازمایشات هورمونی و ژنتیکی داده شود ابتدا
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1064 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 728 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 677 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب