اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور كلی، مقدار طبیعی PSA را كمتر از ٤ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ٥٠ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ٦٠سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ٧٠ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (172 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سجاد جمعه ۱۴ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام‌ جناب دکتر من مدتی طولانی هست که متوجه شدم دونه هایه خیلی ریزی روی التم هست ولی مشابه هیچ کدوم از این عکسایی که گذاشتین نبود ایا این دونه ها میتونه زگیل تناسلي باشند؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس بفرستید
    2. تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اینا
    3. تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اینا عکس
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      زگیل نیست چیز مهمی نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده پنجم ماه جاری نمونه برداری از پروستات انجام دادم نتیجشو براتون میفرستم لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      گزارش ناقص هست
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    با سلام وعرض ادب
    مدتی است در ناحیه بیضه ها و اطراف آن خارش شدید ایجاد شده است. پوست خشک شده و حالت سفیدک زده است. راه درمان آن چیست و آیا قابل سرایت هست؟؟
    بعلت چرب کردن ناحیه خارش سفیدک زدنه قابل مشاهده نیست الان
    1. تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      دو تا عکس دیگه هم میفرستم خدمتتون
    2. تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      یک عکس دیگه هم فرستادم خدمتتون
    3. تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اقای دکتر من سه تا عکس فرستادم ولی نمیدونم ارسال شده یا نه؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      پماد تریامسینولون و پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 937 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید. مدتی قبل در مایع منی لکه های قرمز رنگ دیده شد و این اتفاق ۲ بار تکرار شد اما بعد از دو هفته قطع شد. بعد از ان اتفاق در هنگام تحریک در ادرار گلوله های ژله ای زرد رنگ و در مایع منی هم این گلوله ها دیده میشوند
    اقای دکتر این ها چه هستند و درمانشان چیست
    ۱۸ سال دارم و سابقه خودارضایی هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سیپروفلوکساسین ۵۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت مصرف کنید ، بعد ۵ روز اگر بهتر نشد ازمایش ادرار و ازمایش اسپرم داده شود
  • تصویر کاربر آتنا پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 853 مشاهده پرسش
    سلام ، من روز تخمک گزاری رابطه جنسی محافظت نشده با شریک جنسی جدیدم داشتم و قرص اورژانس خوردم. بعد از ۱۰ روز هم برای اولین بار گل کشیدیم و رابطه داشتیم ، در همون شب قفسه سینه من پر از دونه قرمز رنگ درشت و کوچیک با کمی حالت گوشت الود شد که فکر میکردیم برای مصرف اولین باره گل توسط من هست. گذشت و بعد از دو روز استرسی شدم که چرا با وجود خوردن قرص اورژانس پریود نشدم ، که پاشدم و استرسی رفتم داروخانه بیبی چک بگیرم ، در راه برگشت واژنم شروع به خارش شدید کرد ، خونه هم رسیدم فقط میخارید و بعد دوش اب گرم گرفتم و دچار لرز خیلی شدید حدود یک ساعت شدم و دیدم پریود شدم . شب اول پریود دچار بدترین حالت ها بودم ، از جمله حالت تهوع ، درد شکم ،لرز بدن و احساس سرما شدیدو درد کمر و پاها ، جوری که کمرم داشت نصف میشد و من این حالت هارو تو پریودی هیچوقت نداشتم و ما باز احتمال دادیم که بخاطر قرص اورژانس و عوارضش هست. روز دوم لبه های واژنم ورم کرد و ادرارم میسوووخت جوری که جیغ میزدم از شدت سوزش و درد زیاد و نمیتونستم ادرار کنم مگر با فشار زیاد آب سرد که همونم نفسم رو میگرفت. خارش و سوزش و ورم لبه های خارجی واژن بعد یکی دو ساعت تبدیل شد به دونه های تپل قرمز رنگی که در ناحیه مخاطی واژنم زدن و ورم لبه ها خوابید ولی واژن سرخ بود و هست با ادرار و آب به شدت میسوختن و میسوزن که من قرص سفالکسین و مترونیدازول رو از هرکدوم یکی مصرف کردم و الان یکم بادش و قرمزیش انگار خوابید ولی سوزش هنوز هست و یکم سر تاول یا جوش ها بسته تر شد . عکسش رو خدمتتون ارسال میکنم . به نظرتون من دچار تبخال تناسلی هستم یا عفونت و جوش ؟
    1. تصویر کاربر آتنا پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      تبخال تناسلی هست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      داروی آسیکلوویر ۴۰۰ میلیگرم هر ۸ ساعت برای ۷ تا ۱۰ روز همراه با مایعات فراوان استفاده کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر بابک پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 559 مشاهده پرسش
    با سلام.
    پدر من حدود‌ ۹۰ روزه که دچار ICH ، IVH شدن و با سطح کمای ۱۱ ؛ بستری هستن.
    عفونت ادراری داشتن دو تا باکتری
    باکتری کلبسیلا
    باکتری سودوموناس
    و آنتی بیوتیک آمیکاسین و مروپنم مصرف کردن یک دوره و هر روز کراتنین خونشون‌ رو اندازه میگرفتیم که از ۱/۴ افزایش پیدا نکنه.
    از امشب ادرارشون حاوی خون تازه و خون لخته هست. رنگ ادرار قرمزه.
    سوندشون رو یک هفته س خادج کردیم و به جاش کاندوم شیت استفاده میکنیم.
    ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      ابتدا سونوگرافی با مثانه ی پر انجام شه
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    من چند ساله بصورت مکرر خودارضایی میکنم و متاسفانه التم فرم بدی به خودش گرفته و پوست التم مخصوصا سرش چروک و دون دون شده.و بخاطر خجالت کشیدن نتونستم به جایی مراجه کنم
    میخواستم بدونم راهی برای پیشگیری و درمانش هست؟با کرم و دارو قابل حل شدن هستش یا نه نیاز به مراجه به متخصص و عمل و لیزر هستش؟
    میدونم سوالم مربوط میشه به دکتر پوست اما کشیو نمیشناختم تو این حوزه ممنون میشم سوالمو جواب بدین مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      نیاز به اقدامی نیست ، خودارضایی را ترک کنین خودش خوب میشه
  • تصویر کاربر صالح پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    جناب آقای دکتر، پدر من ۶۰ سال سن داره و ساکن مازندران.
    برای چکاپ سالیانه سال گذشته آزمایش کلی انجام داد که در آن PSA=4.3 شد که با مراجعه به دکتر متخصص آزمایش رو تکرار کرد که تقریبا همین عدد تکرار شد. سپس دکتر در سال گذشته اقدام به نمونه برداری بیوپسی کرد که خوشبختانه جواب پاتولوژی نشان داد که مشکلی وجود ندارد. و با این تفاسیر دکتر گفت که نیازی به دارو وجود ندارن.
    امسال مجددا برای آزمایش کلی و چکاپ اقدام کرد که جواب آزمایش PSA=8.2 رو نشان داد. دوباره به دکتر متخصص مراجعه کردیم که دستور انجام MRI رو داد. در جواب MRI در عکسبرداری T2W احتمال بدخیم بودن یک قیمت از پروستات رو تشخیص داد. با این حال دکتر دستور سونوگرافی بیوپسی با استفاده از MRI را داد که در بیمارستان هاشمی نژاد چند روز گذشته انجام دادیم که البته هنوز جواب پاتولوژی آماده نشده است.
    در ضمن ذکر این نکته هم ضروریه که هیچ علائمی نداره و اصلا مشکلی در دفع ادرار و یا سوزش ادرار و ... نداره.
    حالا سوال ابنجاست که چرا با وجود نمونه برداری قبلی و عدم مشکل عدد PSA در طول یک سال افزایش داشت؟ و چرا با وجود نداشتن هیچ مشکل در دفع ادرار و ... در MRI این احتمال داده شد؟ آقای دکتر تشخیص شما چیست؟ آیا احتمال داره جواب MRI تایید بشه؟ آیا میشه گفت تشخیص MRI یه احتماله و دلیلی بر تایید نیست؟
    در پیوست جواب نمونه برداری سال گذشته به همراه تشخیص MRI آمده است.
    با تشکر .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      MRI دقتش بالاست. اگر نقطه ای مشکوک بوده و از همان نقطه مشکوک بیوپسی شده ، باید منتظر جوابش باشین . نگران نباشین اگر هم بدخیم باشه جوابش زمان رو از دست ندادین ، سرعت رشد بدخیمی های پروستات خیلی کند هست
  • تصویر کاربر میثم جمعه ۱۴ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    با سلام حدود دو ماه پیش دردی در ناحیه شکم و پهلو داشتم که به پزشک عمومی مراجعه کردم ایشان برای من سونوگرافی نوشتن که بعد از سونوگرافی پزشک مشکوک به یک سری توده در ناحیه شکم شدن که CT با و بدون کنتراست برام نوشتن بعد از انجام CT دکتر گفتن که یه سری توده داخل شکم هست و احتمالا غدد لنفاوی ملتهب شده که باید نمونه برداری انجام بشه رفتم برای انجام نمونه برداری که اونجا پزشک بعد از معاینه متوجه شد که مشکل در بیضه راست هست که کمی متورم شده بعد از انجام نمونه برداری من رو به پزشک اورولوژی معرفی کردن ایشون آقای دکتر حیدری بودن و بعد از معاینه و مشورت با پزشک متخصص خون و انکولوژی گفتن که بیضه راست من باید عمل و تخلیه بشه بعد از عمل نمونه بیضه راست رو فرستادن برای نمونه برداری تا چند روز پیش که جواب نمونه برداری اومد و رفتم پیش متخصص انکولوژی که ایشون گفتن باید شیمی درمانی رو شروع کنم
    الان می خواستم شما هم بررسی بفرمایید و نظرتون رو بگین
    خیلی ممنونم جناب آقای دکتر کرمی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس 1
    3. تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس 2
    4. تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس3
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      بله باید شیمی درمانی شین
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Hadi پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ببخشید من از بچگی بیضه هام نزول نکرده بودن ده سال پیش هم رفتم دکتر گفت ارثی و ژنتیکی هست ولی برای بچه دار شدن ازمایش نوشتن برام رفتم انجلام دادم و بعد از معاینه و سنو گرافی گفتن که یکی از بیضه ها وابسته به کشاله ران و یکی وابسته به کیسه بیضه باید چه کارش کرد??
    و ایا میتونم بچه دار بشم??
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید بیضه هاتون پایین اورده شه ، مراجعه کنید حضوری
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1065 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 728 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 678 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب