اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور كلی، مقدار طبیعی PSA را كمتر از ٤ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ٥٠ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ٦٠سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ٧٠ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (172 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فتح پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام به علت احتباس شدید از سوند استفاد کرده ام البته پروستات دارم و در تغییر دمای هوا در فصل پاییز این حالت بوجود می‌آید مهر پارسال هم این اتفاق افتاد از زمان گذاشتن سوند قرص سپیروفلوکسالیسن می خورم سوال اینکه سوند را چند روزه باید برداشت
    ۷۲ ساله ام یک همکار مورد تائید در اصفهان معرفی نمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی جهت بررسی سایز پروستات انجام بدیدف ممکنه نیاز به جراحی داشته باشه
  • تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام ، من 26 سالمه مجردم ، موقع ادرار کردن مایعی لزج شبیه منی ازم خارج میشه سه ساله این مشکلو دارم بخاطر خودارضایی زیاد ، و مشکل بعدیم زیاد در خواب جنب میشم . من برا همین مشکلم ب دکتر مراجعه کردم بهم شیاف ایندوستامین داد بعد از اتمام شیاف ها حالا 6 ماهه در خواب زیاد جنب میشنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      تست آنالیز و کشت ادراری انجام بدید
  • تصویر کاربر لاچینی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    چند روزی که روی پوست آلت و بیضه های من تعداد زیادی دون دون های سفید کوچیک کنار هم ایجاد شده
    میخواستم بدونم اینا چیه
    نکنه زگیل تناسلی باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      عکس اراسل نشده مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر جوان پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر میخواستم بدونم اگر یک جوان مجرد ۱سال یا ۲ سال رابطه جنسی نداشته باشد یا کلا ارضا نشود چی میشه لطفا جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      مشکلی پیش نمیاد نگران نباشید
  • تصویر کاربر درگاهی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    عکس رنگی کارکرد کلیه راست رو 8390 وچپ رو 1610نشون داده و سنگ در حالب میانی هست که از بیمارستان سبلان تامین اجتماعی اردبیل برای عمل جراحی به بیمارستان لبافی نژاد تهران معرفی دادن
    تقاضا دارم دراین خصوص راهنمایی بفرمایید .همشهری حضرتعالی از اردبیل هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      عکس رو مجدد بفرستید،عکسی ارسال نشده
  • تصویر کاربر م دوشنبه ۱۹ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 618 مشاهده پرسش
    سلام خدمت استاد گرامی جناب آقای کرمی ضمن تسلیت ایام سوگواری رحلت ختمی مرتبت حضرت محمد ص و شهادت امام حسن مجتبی وامام رضا ع.
    بنده خانمم مدت 6 ماهه است متارکه نمودن(مشکل ناباروری آزواسپرمی مورد تایید و پیگیری در مراکز ناباروری) و پس از شکایت ایشان(اعلام ناتوانی جنسی، افسردگی) بنده رو به پزشکی قانونی دادن وانها من رو به پزشکان معتمد ارورلوژی و روانپزشک دادن.
    پس از بررسی های انجام شده اعلام نمودن که درجه ای از اختلال خلقی افسردگی و اختلال هورمون های جنسی دارم کب روی روابط زناشویی اثرگذاربوده است.
    من هیچگونه مشکلی در موارد مطرح شده ناتوانی جنسی واختلال افسردگی نداشتم تمامی این مشکلات بعد متارکه همسرم بوجود امد و ازمایشات 4 ماه بعد از متارکه بوده و پزشکان اصلا توجهی به این امر نداشتن ونظر به ضضر بنده دادن.
    بنده درخواست طرح در کمیسیون دادم وانها کفتن باید تست npt یا همان تعیین نعوظ شبانه یا تزریق داروهای مخصوص ارزیابی نعوظ بدم.
    قبلا راجع مسایل طرح شده مشکلی نداشتم و رابطه زناشویی حداقل هفته ای 1 بار ونهایت در شرایط مضطرب 2 هفته یکبار داشتم ، با وجود روابط جنسی مستمر زودانزالی داشتم وفقط در اوایل ازداوج توانستم کنترل کنم انهم بدلیل همکاری همسرم وکاهش فشار روانی بود.
    اما بعدا بدلیل شرایط واسترس کاری وزندگی نتوانستم مشکل حل کنم با عث کاهش روابط گردید.
    -سطح هورمون جنسی کم هستش تستوسترو 1.2 تا 3.5 هستش
    - پرولاکتین 7-9
    -fsh , lh = تقریبا حدوا 3.5 هستش
    - نعوظ شبانه دارم اما در طول هفته باتوجه به مشکلات روانی وعاطفی بعد متارکه کم شده و هفته یکبارو یا 2 هفته محتلم میشم
    برای کاهش استرس دارو کلردیازپوکساید مصرف کردم میل کم کرد و خیلی نگرانم کرد و من قطعش کردم . تادالافیل و اگزتریت توسط پزشکی در شهرم تجویز شده.
    الان نیازمند کمک و تجویز دارو دارم . انجام موفقیت امیز تست npt خیلی برام مهم است و بحث آبرو مسایل مردانگی در میان است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      باید ب همتخصص غدد مراجعه کنید تا دارو برای اختلال هورمونی تون تجویز بشه
    2. تصویر کاربر م پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      برای تستnpt چکار کنم احتمالا هفته آینده باشه اون از همهذچیزی حتی زندگیم مهمتره
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      نیاز به اقدامی نیست و اگر نعوظ شبانه داشته باشید حتما توی تست نشون میده
    4. تصویر کاربر م پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      سپاسگزارم از محبتتون، آرزوی سلامتی و تندرستی و توفیقات روزافزون در سایه حق تعالی برای جنابعالی خانواده محترمتان دارم. متشکرم. روزتون بخیر خدانگهدار.
    5. تصویر کاربر م پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      جناب دکتر شرمندم ببخشید ی سوال قبلا ارورولوژیست تهران بینارستان مهر داروی تستوسترون اناتنات بهم داد گفت هرموقع خانمت برگشت تزریق کن دارمشون استفاده نکردم محدودیت زمانی مصرف هم نذاشت بنظرتون چکارکنم؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ مهر ۰( 4 سال پیش)
      در زمان رابطه میشه استفاده بکنید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر سلیمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    زود انزالی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      ٥- سلام ،راهكارهاي إنزال زود رس را با توضيحات كامل در وب سايت من بخوانيد
  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام خداقووت عذر میخوام‌ چند وقتی هست چند ضایعه رو کلاهک آلتم نمایان شده خواستم لطف کنید بررسی کنید از نگرانی در بیام واقعا روم نمیشه حضوری بیام خدمتتون ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      اینا خشکی پوستی و حساسیت هست، بهتره پماد کالامین دی و ویتامین ا موضعی هر 8 ساعت استفاده کنید
  • تصویر کاربر فرهاد پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتور من ۲۹ سالم و الت تناصلیم ۱۴ سانت و از کوچیک بودن رنج میبرم باید چکار کنم لتفلا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      اندازه طبیعی الت 9-15 سانتی متر هست و برای شما هم طبیعی هست
  • تصویر کاربر قهرمانی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام من ۲۴ سالمه ، ۴ ماهه گذشته رابطه داشتم و الان مدتی هست که جوش های در اطراف آلت تناسلیم بوجود اومده
    هیچگونه دردی ندارم ، سال گذشته هم همچین چیزی داشتم که از بین رفت
    لیزر مو هم ۷ ماهه میرم و پرسیدم ازشون و‌گفتن زگیل نیست ، به ژیلت حساسیت داری یا موی زیر پوستی در میاری به خاطر همین جوش‌میزنه
    ممنون میشم بفرمایید مبتلا شدم یا حساسیت پوستی به ژیلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      خیر اینا زگیل نیست نگران نباشید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1064 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 726 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 677 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب