آیا اختلال نعوظ درمان قطعی دارد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی، به ناتوانی مرد در نعوظ یا نگه داشتن آن گفته می شود. اختلال نعوظ یک بیماری نیست، بلکه نشانه ی سایر مشکلات جسمی، روانی یا هردو می باشد.

در صورت مواجهه  شدن هر چند وقت یکبار با اختلال نعوظ، دلیلی برای نگرانی نیست. این امر، طبیعی بوده و بعضی از علل آن می تواند نوشیدن الکل، اضطراب یا خستگی باشد. اگر این مشکل، ادامه دار شد، به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

درمان اختلال نعوظ شامل داروهای خوراکی، مشاوره، پمپ کششی آلت تناسلی، تزریق مستقیم به آلت تناسلی و پیوند آلت مصنوعی است.

اختلال نعوظ طبیعی چیست؟

مربوط به ناهنجاری ها در شریان ها و رگ های مربوط به آلت تناسلی می باشد که رایج ترین علت اختلال نعوظ در سنین بالا است. زمانی که مشکل در شریان ها باشد، معمولاً علت آن تصلب شرایین یا سفت شدن شریان ها می باشد. البته، آسیب به شریان ها نیز می تواند تأثیرگذار باشد. از راه های امکان پذیر برای پیشگیری از این مشکل، برطرف کردن اضافه وزن، کلسترول بالا، فشار خون بالا، سیگار کشیدن، و ورزش کردن می باشد.

بسیاری از متخصصین، آتروفی (از بین رفتن جزئی یا کامل بافت) و فیبروز (رشد بیش از حد بافت مربوط به عضلات آلت تناسلی)، را شروع کننده ی مشکلات اختلال نعوظ می دانند. عدم توانایی در حفظ نعوظ، اولین نشانه اختلال نعوظ می باشد. هرچند این مشکل، نشت وریدی نام دارد، اما مشکل اصلی به جای رگ ها، عضلاتی است که این رگ ها را پوشش می دهد. نتیجه ی این مشکل، اختلال و عدم توانایی در حفظ نعوظ بوده، که یکی از نشانه های ابتدایی تصلب شرایین یا بیماری های وریدی به حساب می آید.

علت اختلال نعوظ

دلایل اختلال نعوظ عبارتند از:

1- دیابت

اختلال نعوظ در افراد مبتلا به دیابت، رایج است. 35 الی 50% این افراد، دچار ناتوانی جنسی هستند. این مشکل به علت سفت شدن زودهنگام و غیر طبیعی شریان ها می باشد. نوروپاتی محیطی در کنار تداخل اعصاب کنترل کننده نعوظ به کرات در این افراد دیده می شود.

2- افسردگی و اختلال نعوظ

افسردگی دلیل دیگری برای اختلال نعوظ بوده و رابطه ی نزدیکی با آن دارد. از آنجایی که رابطه ای مثلثی بین اختلال نعوظ، افسردگی و بیماری های قلبی-وریدی وجود دارد، مردان افسرده، باید برای تشخیص انواع بیماری ها در کنار مشکلات روانی، مورد معاینه قرار گیرند. برخی از داروهای ضدافسردگی هم باعث ناتوانی جنسی می شوند. هم چنین مشکلات عصبی نیز باعث اختلال نعوظ می شوند.

3- داروهایی که باعث اختلال نعوظ می شوند

بسیاری از داروهای تجویزی مثل داروهای فشار خون، داروهای اعصاب و ضد افسردگی، قطره چشم گلوکوم و داروهای شیمی درمانی برای سرطان، تنها تعدادی از داروهایی هستند که می توانند سبب اختلال نعوظ شوند.

علت اختلال نعوظ
علل اختلال نعوظ

4- مشکلات هورمونی

اختلالات هورمونی، مثل افزایش پرولاکتین (هورمونی که در بخش داخلی غده هیپوفیز ترشح می شود)، مصرف بیش از حد استروئید در بدن ساز ها، کمبود یا مقادیر بیش از حد هورمون تیروئید، و هورمون هایی که برای سرطان پروستات استفاده می شوند، می تواند سبب اختلال نعوظ شوند. کمبود تستسترون هم ممکن است باعث اختلال نعوظ شود، اما به تنهایی نمی تواند دلیل اختلال نعوظ باشد.

مردان از چه سنی دچا رمشکل اختلال در نعوظ می شوند؟

مطالعات نشان می دهد که اختلال نعوظ و سن فرد به شدت به هم مربوط اند. کمتر از 2% مردان زیر 40 سال و 4% از 50-40 سالگی، با این مشکل مواجه شده اند. اما در افراد بالای 50 سال، احتمال این مشکل بسیار بالا رفته و 25% افراد 60-50 سال و 40% افراد 70-60 سال را در بر می گیرد.

نحوه ی تشخیص اختلالات در نعوظ

اگر شما به اختلال نعوظ طولانی مدت دچار شده اید، باید برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. اختلال نعوظ موقتی امری عادی می باشد، اما اختلال نعوظ دائم و طولانی مدت می تواند به علت یک مشکل جسمی جدی اتفاق افتاده باشد.

پزشک می تواند با معاینه کامل تمام مشکلات جسمی احتمالی، برای تشخیص دلایل محتمل و ارائه ی درمان مخصوص، اقدام کند. این امر می تواند شامل بررسی بیماری های قلبی و وریدی، دیابت، فشار خون و کلسترول بالا باشد.

آزمایشات، کیفیت جریان خون به آلت تناسلی، همچنین می تواند مشکلات هورمونی مثل کمبود تستسترون که از علل اختلال نعوظ است را بررسی نشان می دهند.

زمانی که شما علت روانی یا جسمی اختلال نعوظ را یافتید، می توانید برای درمان آن  اقدام کنید.

درمان اختلال نعوظ

درمان اختلال نعوظ با مواظبت از قلب و رگ های بدن شما شروع می شود. پزشک به شما علل خطرزا و راه بهبود آنها را گوشزد می کند.

راههای طبیعی درمان اختلال نعوظ

پزشک ممکن است به شما پیشنهاد می دهد که مشکلات روحی خود را حل و فصل کنید. این مشکلات شامل روابط عاطفی، مشکلات استرس زای زندگی، افسردگی و ترس از رابطه جنسی به علت مشکلات سابق در مورد اختلال نعوظ، می باشند.

در حالت کلی درمان اختلال نعوظ یازجمله نعوظ سست یا عدم نعوظ عبارتند از:

دارو و قرص قوی اختلال نعوظ (مسدود کننده های PDE5)

این داروها، جریان خون به آلت تناسلی را افزایش می دهند. این موارد، تنها نمونه های تأیید شده در FDA می باشند:

  • ویاگرا
  • لویترا
  • سیالیز
  • استندرا

برای نتایج بهتر، مردان مبتلا به اختلال نعوظ، از این داروها 1 تا 2 ساعت قبل از رابطه جنسی استفاده می کنند. مصرف این داروها، نیازمند عملکرد عصبی عادی می باشد. این داروها، جریان خون به آلت تناسلی را افزایش داده، و در 70% مردان، مؤثر است. این تأثیر در بیماران مبتلا به دیابت و سرطان، کمتر است.

توجه: اگر از داروهای نیترات برای قلب استفاده می کنید، به هیچ وجه PDE5 مصرف نکنید.

درمان تستسترونی

در موارد خاصی که کمبود تستسترون، علت اختلال نعوظ می باشد، این درمان می تواند در کنار داروهای ذکر شده، به شما کمک کند.

درمان اختلال نعوظ با تزریق آلپروستادیل به مجاری ادراری

در این درمان، مقادیر کوچکی از داروی آلپروستادیل، در مجاری ادراری قرار می گیرد و شما نیاز به تزریق روزانه ندارید. البته، این درمان به خوبی سایر درمان ها جوابگو نیست.

رایج ترین عوارض جانبی این درمان، احساس سوزش درون آلت تناسلی است. اگر نعوظ، بیش از 4 ساعت به طول انجامید، به اورژانس مراجعه کنید.

بیشتر بدانید: عوارض ارضا نشدن چیست؟

رفع اختلال نعوظ با جراحی

رایج ترین جراحی برای درمان اختلال نعوظ، شامل پیوند آلت تناسلی (مصنوعی) است. جراحی وریدی آلت در افراد کهن سالی که به درمان های دارویی پاسخ دهی نداشته اند، پیشنهاد نمی شود. اما پیوند آلت تناسلی، مرحله ی بعدی درمان است. هر چند، این عمل، خطرهایی را به همراه دارد، اما بیشترین نرخ تأثیرگذاری و رضایت را در بین بیماران مشاهده شده است.

آلت مصنوعی، وسیله ای است که درون پوست شما قرار گرفته و آلت سفتی را به شما می دهد. این گزینه، بهترین راه برای داشتن رابطه جنسی طولانی و بدون وقفه می باشد.

پیوند آلت، معمولاً در حالت بیهوشی صورت می گیرد. اگر بیمار دچار عفونت در شریان های ادرار یا پوست باشد، عمل را تا زمان درمان کامل این عفونت، به تعویق می اندازند. اگر بیمار از داروهای ضد انعقاد خون استفاده می کند، باید زیر نطر پزشک، این داروها را تا زمان جراحی و بهبودی متوقف کند.

در بیشتر موارد، تنها یک برش کوچک در محل اتصال آلت به شکم یا بیضه صورت می گیرد. هیچ بافتی خارج نشده و خون زیادی از دست نمی رود. معمولاً بیمار، ساعاتی بعد از جراحی مرخص می شود.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص مجاری ادراری و تناسلی و متخصص درمان نعوظ

4/5 - (153 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر سال نو مبارک. سوال قبلی من در‌مورد مشکل نعوظ بود که با مصرف خود درمانی مولتی ویتامین ولمن ، جینسینگ 500م.گ ، ال آرژینین 500م.گ و ال کارنیتین250م.گ مشکلم حل شده و به نعوظ خوب میرسم.در آزمایش خون‌هم مشکلی نداشتم. پاسخ شما این بود چون مشکل زمینه ای ندارید با این داروها مشکلتون حل شده و توصیه کردین طولانی مدت مصرف نکنم چون ممکنه مشکل برام ایجاد کنه‌. آیا اگه این مکملهارو قطع و مصرف نکنم درمان مناسبی هست که مشکل نعوظ من حل بشه؟ آیا واقعا قابل درمان هست مشکل نعوظ من و نیاز به هیچ دارویی نداشته باشم؟ چون یکبار قطع کردم این مکملهارو احساس کردم بازم نعوظم به مشکل میخوره و میترسم از قطع این داروها و دوباره شروع به مصرف کردم. یکبارهم به متخصص اورولوژی مراجعه کردم گفت سالمی نیاز به درمان نداری‌و در مورد عدم مصرف مکملها چیزی نگفتن.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر omid سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر هسته نباشید.پسری 28 ساله هستم که 3ساله ازدواج کردم.به تازگی متوجه برجستگی های ریزی روی تنه الت تناسلی شدم که نمیدونم قبلا هم بوده یا نه.با توجه به مطالبی که خوندم حساس شدم که اینا چیه.لطفا بگید زگیل هست یا نه.همسرم ظاهرا مشکلی نداشته اند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      زگيل نيست
  • تصویر کاربر سيد چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    با سلام،بنده براي رفع زگيل از پدوفيلين استفاده كردم.الان بعد از ٣ روز در ناحيه بين پا كنار بيضه حالت عفونت در محل زگيل و چرك با بوي بد مشاهده شده.لطفا راهنمايي بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      بهترين درمان كرايو است فيلم من در سايتم را ببينيد
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام . اقای دکتر من سال پیش طی معاینه متوجه زگیل تناسلی شدم که پس از ازمایش نوع 6 و 11 گزارش شد . امسال طی ازمایش مجدد hpv من منفی شده بود وهیچ نوعی مشاهده نشده بود در جواب ازمایش . خواستم بپرسم 1 - با یکبار ازمایش منفی دیگه مطمئن باشم که منفی شدم ؟؟؟2 - حالا که ویروس پاک شده زدن واکسن گارداسیل رو پیشنهاد می کنید من 35 سالمه ؟؟؟؟3 - ایا واکسن گارداسیل عوارض بدی داره بعضی جاها نوشته حساسیت شدید ایجاد میکنه و بهتره ساخت کدوم کشور باشه ؟؟؟؟؟4 - من زگیل دارم هنوز ایا بودنش دلیل بر وجود ویروس در بدن نیست ؟؟؟البته چنددونه کوچیک که از سال پیش هم بوده و فریز نکردم ؟؟؟؟؟ ممنون و سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 8 سال پیش)
      بله هست
  • تصویر کاربر جواد یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.
    آقای دکتر من حدود ده سال هست که ازدواج کردم.و کم وبیش در مورد نعوذ کامل مشکل دارم بصورتی که بعضی مواقع 70درصد نعوذ امکان میشه واگر هم کمی بیشتر باشه آلت سفت نمیشه وحس خوبی منتقل نمیکند .در حالی که حس و تمایل جنسی دارم خودم احساس میکنم ازلحاظ خون رسانی مشکلی وجود داشته باشد.خواهشمندم راهنمایی کنید جهت رفع علت چه کاری باید انجام شود.ضمنا اکنون44سال دارم.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من یک مرد 23 ساله هستم
    حدود 2 هفته ای است که در آلت تناسلی ام احساس درد و سوزش هنگام ادرار دارم و بعد از ارضا در رابطه جنسی آلتم درد شدیدی دارد و بعضی اوقات آلت خارش شدیدی دارد و رنگ ادرارم تیره و همچنین ادرارم بوی بد شدیدی دارد لطفا کمکمک کنید بیماری مذکور چیست و آیا درمان دارد یا نه . لازم به ذکر است اطراف کلاهک آلتم دچار کبودی خفیفی شده است
    ضمنا گاهی اوقات دچار احتباس ادرار می شوم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 8 سال پیش)
      ازمایش دادرار دهید
  • تصویر کاربر لیلا چهارشنبه ۲۴ تیر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    آقای دکتر تورو به خدا راهنماییم کنید,نگرانم. من دخترم, و هیچ رابطه مشکوکی هم نداشتم. یکی دو روزه روی ناحیه تناسلیم متوجه یه برجستگی سفت مثل جوش شدم که کوچیکه, علایمی هم ندارم. فقط کمی میسوزه. این امکان داره تبخال تناسلی باشه؟؟!!؟ چه کار کنم که برطرف بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      اگر سکس نداشتید نه دکتر پوست
  • تصویر کاربر صدف دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید آقای دکتر سه ماه پیش دکتر پوست زگیل ها رو با لیز سوزاند الان سه ماه هنوز عود نکرده آقای دکتر آیا امیدی هست که اگر عود نکردند ویروس از بدنم پاک شده باشه بعد دکتر گفت این بیماری در کسانی که از لحاظ جنسی آزادند خطر سرطان داره آیا این مطلب درسته ببخشید باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 9 سال پیش)
      نگران نباش
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر