درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.2/5 - (1003 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام در سونو گرافی بهم گفتن واز سمت راست تشیل نشده ولی سمت چپ رو داری بعد آزمایش اسپرم که آزو بود تو نمونه برداری اسپرم داشتم لطفا راهنمایی بفرمایید من بصورت طبیعی میتونم زوج باروری باشم یا میشه واز پیوند زده بشه یا نه نه نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      تنها راه شما ای وی اف است
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر.البته آقای دکتر عالت تناسلی بنده از نظر ظاهر هیچ مشکلی ندارد و قبلا چگونه بود الان هم همان گونه است.درد بنده از درون آلت تناسلی میباشد و از مجرا و پوست درونی است که قابل دیدن نیست و این درد احساس میکنم که حالت عصبی دارد که گاهی اوقات به اطراف هم سرایت میکند.دوباره یادآوری میکنم که این درد در حالت عادی وجود ندارد و هنگام تحریک جنسی،منقبض کردن هنگام نعوظ و یک لحظه فشار دادن(نه مدام) این درد صورت میگرد و قابل ذکر است که خودارضایی هم میکنم.
    با تشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      سونو از الت از نظر پلاک انجام دهید
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    بیش از یک سال در الت تناسلی ناحیه سفید رنگ ایجاد شده که کوچک بود ولی الان بزرگ شده و سرایت به سایر نقاط هم کرده و خارش خیلی شدید دارد. در حد زخم کردن. خشک میشود بعد از حمام. علت و درمان چیست؟ همچنین تعدادی خال های گوشتی کوچک بر روی الت ایجاد شده ایا زیگیل است یا خال ؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      از نظر قارچ ازمایش دهید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر کرمی.البته آقای دکتر آلت تناسلی بنده ظاهر مشکلی ندارد یعنی قبلنا چطور بود الانم اینطوریه.یعنی نه التهاب داره نه رنگش عوض شده و کاملا عادیه.فقط درد بنده از درون آلت تناسلیم می باشد و از مجرای درونی و پوست درونی آن است که آن هم دیده نمیشود.و دوباره ذکر کنم که در حالت عادی هیچ گونه دردی ندارم،فقط در حین تحریک جنسی،منقبض کردن در حالت نعوظ و فشار دادن یک لحظه ای(نه مدام) اینگونه میشود و بعضی موقع ها اندکی به کناره هایش سرایت میکند و با خود میگویم شاید اعصابش طوری شده باشد یا فرنولوم باشد.همچنین بنده خودارضایی هم دارم.
    به هر حال با این توصیفات خود حضرت عالی تشخیص میدهید ولی اگر لازم باشد امر دیگری هم بفرمایید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      خود ارضایی نکنید تحریک نشود خوب میشوید
  • تصویر کاربر ماکان سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    جناب دکتر این زگیل که در پرسش قبل مطرح کردم وعکس پاسختون رو ارسال میکنم با زگیل تناسلی فرق دارند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      چیزی نیامده
  • تصویر کاربر رامین یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر کرمی
    بنده بیمار پیوند شده کلیه هستم حدود 3 سال هست که پیوند انجام دادم
    حال با مشکل زگیل تناسلی روبه رو هستم
    جهت سریعترین و بهترین روش درمانی چه نوع روشی رو توصیه میکنید
    البته حدود 8 جلسه کرایوتراپی رو انجام دادم ولی مصمر ثمر نبود
    ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      باید کرایو کنید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر m یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    باسلام
    اقاي دكتر براي بهتر شدن كيفيت اسپرم مصرف ويتامين c فوليك اسيد و روي و...قبل از باراداري ايرادي نداره در ضمن ازمايش اسپرم نرمال بوده است (چند وقت قبل از بارداري شروع بشه بهتره)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      نیازی به انها ندارید وفایده ندارند
  • تصویر کاربر میثم یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دکتربنده پسري 36 ساله هستم..

    علائم بيماري:1-درد همراه با احساس گرفتگي وسوزش در پهلوي راست کمي متمايل به پشت و ناحيه سمت راست زير ناف(درد در اين نواحي منتشر ميشود)معمولا شبها درد ميگيرد.شروع درد گاهي از پهلوي راست و گاهي از قسمت سمت راست زير ناف مي باشد.
    2-هنگام درد حالت تهوع ضعف و نفخ و پيچيدن باد در شکم واستفراغ و احساس سرما دارم.3-در کشاله ران و بيضه ها درد ندارم.4-در هنگام درد يبوسيت و اسهال و سوزش ادرار ندارم.5-فقط حدودا هر 20 تا 30 روز يکبار اين ناراحتي را دارم ولي در بقيه روزها هيچ مشکلي ندارم.5-با گرم کردن يا دوش اب گرم درد کاهش مييابد.6-طول مدت درد يک تا 10 ساعت.بدون هيچگونه استفاده از مسکن 7-معمولا با چند بار استفراغ و خارج شدن مايعي زرد و غليظ در استفراغ تقريبا بلافاصله درد بهبود مييابد.8-ازهيچ مسکن يا داروي خاصي استفاده نميکنم.سابقه بيماري خاصي ندارم.استعمال دخانيات و مشروبات الکلي اصلا نداشته ام.کار سنگين ندارم(کارشناس فضاي سبز هستم ).
    نتايج ازمايشات^الف)عکس کمر سالم. ب) ازمايش{خون ادرار مدفوع}- ج) سونوگرافي سال 95(کبد-مجاري و کيسه صفرا-مثانه وکليه چپ طبيعي ولي کليه راست داراي هيدرونفروزميلد و تنگي پروگزيمال حالب راست- د) اي وي پي(دو باراي وي پي انجام دادم سال 95 و دي ماه 97 که نتيجه هر دو کاملا" يکسان بود.(عکس)- و) سي تي اسکن هسته اي دو باربه فاصله شش ماه ازيکديگر(دي ماه 97)(کلیه راست 46/7%)و(خرداد98)(کلیه راست 46/4%).-,وي سي يو جي نرمال -سي تي اسکن (شهريور98).
    بنده به متخصصين ارتوپدي گوارش مغز و اعصاب و داخلي مراجعه نموده و انها بعد از ديدن ازمايشات همان مشکل تنگي حالب(upjo) را باعث اين ناراحتي تشخيص داده اند.
    جناب دکتر اينجانب در اصفهان به حداقل 6 فوق تخصص مراجعه نموده ام.و تقريبا"همه انها درنهايت عدم نياز به عمل جراحي براي اين مشکل و اصطلاحا"ساختن با ان را پيشنهاد کرده اند. حتي يکي از دکتر ها دستکاري حالب را باعث بدتر شدن اين مسئله دانست.واين مشورتها بنده را به اين نتيجه گيري رساند که اين بيماري هيچ درمان داروئي و يا استفاده از روشهاي تهاجمي مثل جراحي ندارد.فقط يکي از متخصصين انجام لا پارسکوپي و يکي ديگرانجام يوروتروسکوپي و دابل جي را پيشنهاد دادند.جسارتا" جنابعالي با توجه به ازمايشات و شرح حال بنده بهترين راه درمان را چه ميدانيد.
    اگر در اصفهان يکي از همکاران را براي مراجعه به ايشان به بنده معرفي کنيد ممنون ميشوم.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      دیدم نیاز به جراحی ندارد وپیگیری نکنید
  • تصویر کاربر ftmv یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    تو دوران بارداریم تو سونو نوشته بود ک پسرم استاز کلیه چپ داره 4 ماه بعد از زایمان مجدد سونو دادیم نوشت ک فولنس خفیف در کلیه راست و خفیف تا متوسط در کلیه چپ مشاهده میشه ٣ ماه هم هر ماه آزمایش ادرار دادیم و خوشبختانه عفونت نداشت الانم ١٨ ماهش هست و هیچ سونو و آزمایشی ندادیم...میخاستم بپرسم خطرناکه؟؟درمانش ب چ شکله و امکان داره بگن برو عکس رنگی؟
    خیلی استرس دارم و حالم خراب شد وقتی تو نت مطالب رو میخوندم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      نگران نباشید تنگی خفیف حالب پارد که باید بررسی شود
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من الان ۱۵ روز که یک سنگ ۴میل درپروگزیمال حالب چپ وجود داره و بعضی وقتها هم درد میکنه سنگ هم از نوع اسید اوریک می باشد میخواستم بدونم چه مدت طول می کشه بیفته و چه کار باید بکنم تا زودتر بیفته و دکتر رفتم دو نمونه قرص (آلیترال ۱۰وآلوپورینول۳۰۰)برام نوشتن ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      اگر دفع نمیشود باید عمل تی یو ال کنید فیلم عمل من را ببینید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر hh جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید ادرارمن باتاخیرانجام میشودواحساس میکنم مثانه ام کامل تخلیه نشده است وبه همین خاطرشب هانمیتوانم راحت بخوابم وگاهی اوقات ادرارمن دوشاخه میشودآیامشکل ازپروستات من است؟درضمن 17ساله هستم.
    باتشکرممنون میشم اگه سوالم جواب بدید
    درضمن دکترعدد2درایمیل من انگلیسی هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      17 ساله مشکلی به نام پروستات نداریم اگر نگرانی مراجعه کنید02122642744
  • تصویر کاربر سعید. شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    دکتر سلام..وقتتون بخیر..من قبلا مزاحمتون شدم به خاطر مشکلم و شما گفتید که مراجعه به پزشک داشته باشم..من23سال دارم و مجرد هستم...ادرارم با فشار کم،گاهی قطع و وصل شدن و سوزش شدید دارم که به سفارش شما به پزشک اورولوژیست مراجعه کردم و بهم قرص ناپروکسن،پرازوسین،روی و ویتامین سی با 3تا آمپول آمیکاسین داد...بنظر شما این تجویز داروها درسته؟؟بعدشم من تحقیق کردم شنیدم که پرازوسین برای کاهش فشار خونه...آیا ضرری نداره که مصرف کنم؟؟؟؟ممنون....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      شاید تنگی مجرا دارید سیستوسکوپی کمک کننده است
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب