رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور کلی، مقدار طبیعی PSA را کمتر از ۴ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ۵۰ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ۶۰سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ۷۰ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (154 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سپیده دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    Sepide A: علت زور زدن نوزاد 28 روزه هنگام ادرار کردن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد متخصص اطفال ببيند
  • تصویر کاربر مظفر دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    با سلام،مدت شش سال است که کلیه سمت راستم هنگام فصل سرما و مواقعی که باد کولر به بدنم میرسد درد میگیرد دردی شبیه یخزدگی هیچ علائم دیگری ندارم،ضمنا آب و چای زیاد مینوشم وهیچگونه اعتیاد و بیماری ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سونوگرافي كليه كنيد ببفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر یوسفی یکشنبه ۲۸ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    بنده در دخول مشکل دارم.اولا نغوظ در برخی اوقات کامل انجام میشه در مرحله دخول الت یکدفعه میخوابه.در برخی مواقع نغوظ به سختی ایجاد می شود.نمی دونم چه مشکلی است در اینخصوص
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد از نظر علت بررسي شود
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    دکتر در خصوص سوال قبلیم که خدمتتون پرسیدم با سلام من چندروزی است طبق نظر پزشک زنان متوجه شدم دچار زگیل تناسلی هستم که طبق نظر پزشکم پاپ اسمیر دادم و تا هفته آینده جوابش مشخص میشه ولی همسرم از نظر ظاهری هیچ زائده ای ندارن و حتی کمترین مورد مشکوکی روی آلت و پوست اطرافش دیده نمیشه با توجه به اینکه 2 ساله ازدواج کردیم و هنگام ازدواج پوست واژنم دچار زخم و التهاب شد امکانش هست زگیل نباشه و اینکه همسرم هیچ ارتباط پرخطری نداشته پس چطور من مبتلا شدم جواب پاپ اسمیر امروز به دستم رسیده میخواستم لطف بفرمایید و نظرتون رو در مورد آزمایش بفرمایید و اینکه وجود زگیل تناسلی توی این آزمایش مشخص هست یا که نه؟ من خیلی استرس دارم بخاطر اینکه هنوز زایمان نکردم و متاهل هستم و روابطم با همسرم خیلی سرد شده باز هم از لطفتون سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      مورد زگيل فقط براي افراد پرخطر است ٢-جواب ازمايش را متخصص زنان نظر دهد بهتر است
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید.
    آیا داپوکستین و تالادافیل باهم تداخل دارویی دارند؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      نه
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      داپوکستین همیشه مورد مصرف قرار میگیرد یا فقط قبل از نزدیکی؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      قبل از نزديكي
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      ٣ساعت فبل
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر منصور دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر در سال 92 بعلت سرطان پروستات تحت جراحی قرار گرفتم درسال 94 بعلت درگیری غدد لنفاوی لگنی رادیو تراپی شدم از اواخر سال گذشته دچار خونریزی مثانه همراه با لخته های خون که موجب انسداد مجری و حتی انسداد سوند میگردد شدم با انجام سیستوسکوپی و بیوپسی ، سیتولوژی ادرار ، اسکن و سونوگرافی و نهایتا پت اسکن کامل به هیچ مورد خاص و حتی مشکوکی برخورد نشد تا بحال درمان خاصی بجز شستشوی مثانه نداشته ام اخیرا توسط انکولوژیست پیشنهاد تزریق آمپول مزنا شده است لطفا نظریه مشورتی وتوصیه های لازم درخصوص نحوه درمان و اقدامات ممکن را ارائه بفرمایید ضمنا قریب یکماه است که متوالیا از سوند استفاده میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام اگر بررسي هايتان نرمال است ١-عارضه راديو تراپي است موافقم استفاده كنيد
  • تصویر کاربر ایمان دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    با سلام مردی 32 ساله هستم و متاهل. دو سوال داشتم ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید.1- به تازگی نوک آلت تناسلی من ملتهب می شود. کمی قرمز شده، خشکی می زند و خارش دارد. همیشگی نیست، گاهی نیز بعد از ارتباط اتفاق می افتد. اگر نیاز هست تصویر بگیرم ارسال نمایم.2- قبلا بعد از اینکه ادرارم را نگه می داشتم دل درد می گرفتم اما الان خیر. ادرارم به شکل کامل دفع نمی شود و بعد از دفع اگر بایستم یکی دو قطره خارج می شود. دفعات دفع به نسبت زیادی دارم و مثلا ممکن است با خوردن آب طی 5-10 دقیقه احساس ادرار پیدا کنم.
    1. تصویر کاربر ایمان شنبه ۲۷ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      دو نکته خواستم اضافه کنم اول اینکه آلتم که ملتهب شده دقت کردم دون دون ریز داره
      و در مورد تکرر ادرار هم موقعی که سردم می شود بیشتر این اتفاق می افتد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      ١-از انها ازمايش دهيد٢-سونوگرافي مثانه پر وخالي دهيد بفرستيد ببينم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2270 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر خواستم بپسرم بنده 23 سال دارم و ظاهری بچگانه و بودن ریش که تقریبا فقط مشکل بنده است و ارثی نیست خواستم بدونم آیا قابل درمان هست یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمايش هورموني بدهيد
  • تصویر کاربر فخار یکشنبه ۲۸ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    سلام همسر من 31 داره و یک سال هست که ازدواج کردیم . من از قرص ضد بارداری برای جلوگیری استفاده می کردم و هورمون هام بهم خورده بود چون در اقوام یائسگی زود رس داشتیم ترسیدم و به مرکز ناباروری مراجعه کردم . در این مرکز از هر دو ما آزمایش گرفتند . که مشکل من با قطع دارو حل شد اما آزمایشات همسرم بعد از سه بار آزمایش اسپرم به شرح زیر بود که براتون میفرستم . البته چند سال پیش (89 و 92)ایشون به خاطر یه درد خفیف به پزشک مراجعه کرده بودند و دو بار سونو داده بودند که نتایج یکسان به صورت زیر بوده که براتون میفرستم . البته گفتند تو معاینه بالینی واریکوسل قابل تشخیص نیست . البته ایشون بعضا مشکل نعوظ هم دارند . سوالم این هست که آیا ما بدون درمان خاصی بچه دار میشیم ؟ البته تا الآن اقدامی برای بچه دار شدن انجام ندادیم بعضی اوقات سمت راست زیر شکم همسرم به موازات نافشون درد میاد آیا ربطی داره ؟ مرکز ناباروری به ما گفتند فعلا اقدام کنید تا ببینیم نتیجه چی میشه و هیچ توضیحی ندادند . من که به دکتر زنان گفتم نظرشون این بود که طبیعی نمیشه ! جواب آزمایش خون رو هم می ذارم .لطفا برام توضیح بدید . اینکه اسپرم های نرمال 5 درصد هست باروری رو ممکن میکنه ؟ علت درصد بالای آمورف ها چیه ؟ لطفا جواب سوال های منو بدید خیلی نگرانم این جواب آزمایش خون که چون در دو آزمایشگاه جواب ها خیلی متفاوت بود برای بار سوم به آزمایشگاه دانش مراجعه کردیم . FOLLICLE STIMULATING HORMONE. 1.1 LUTEINIZING HORMONE 2.6PROLACTIN 24.8 که ستاره داشت و مقدار 5 واحد از بیشینه بیشتر بودTESTOSTERONE 2.9 متن سونو گرافی اتساع ورید های cord و بیضه در دوطرف قابل رویت بوده که در سمت چپ با حد اکثر 2.5 میلی متر در حالت استراحت و 2.9 به هنگام مانور والسالوا ، و در سمت راست 2.3 در حالت استراحت و 2.7 به هنگام مانور والسالوا می باشد که بیانگر واریکوسل دو طرفه هست . تصویری به نفع هیدروسل مشاهده نشد . البته اشاره شده که کلیه ها مشکل ندارند و پروستات به ابعاد 28*31*39 میلی متر و وزن تقریبی 18 گرم با ا کوی هیدروژن رویت شد .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      همانطور كه گفته اند شما بايد اول اقدام به باروري كنيد اگر باردار شديد درمان نميخواهد
  • تصویر کاربر Sepideh دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    Khaste nabashid Man kolieham dard migiran chand vaght yebar , ct scan kardAm maloom shode ke nale asbian , hey edraram boo migire va behem anti biotik midan harchand vaght be Chand vaght Chikar bayad konam ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام كليه نعل اسبي مادرزادي است ومرضي نيست درمان وميخواهد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      درمان نميخواهد ازمايش ادرار از نظر عفونت بدهيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 850 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

بی اختیاری ادرار وضعیتی است که در آن، فرد نمی تواند جلوی نشت ناخواسته ادرار خود را…
سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…
زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب