اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور كلی، مقدار طبیعی PSA را كمتر از ٤ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ٥٠ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ٦٠سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ٧٠ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (172 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عليپور سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر. ببخشيد ميخواستم بپرسم اگر كسي كه در دهانش زگيل تناسلي داشته باشه بعد دندانش نخ دندان بكشه وبه داخل دهانش باانگشت دست بزنه دستانش را نشويد وبا همان دست ميوه ها را داخل بشقاب بچيند وبياورد وما از آن ميوه ها بخوريم آيا ماهم مبتلا به زگيل تناسلي در دهانمان ميشويم؟؟
    1. تصویر کاربر عليپور جمعه ۳ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      در كل آقاي دكتر اگه كسي زگيل تناسلي داشته باشه بهش دست بزنه بعد دستشو نشوره ودست به ظرف يا غذا بزنه وكس ديگه اي از اون ظرف يا غذا يا ميوه استفاده كنه ودر اون ظرف غذا بخوره ويا اون ميوه يا غذا رو بخوره به دهانش زگيل تناسلي منتقل ميشه؟؟در دهانش زگيل تناسلي ميزنه يا از اين راه منتقل نميشه؟؟
    2. تصویر کاربر عليپور شنبه ۱۸ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      لطفا جواب سوال من بديد. خواهش ميكنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، جواب شما بله هست، زگیل اگر آسیب ببینه و یا تماس با مخاط داشته باشه منتقل میشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ایرج سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    سلام من در سال ۱۳۵۹ سنگ کلیه داشتم که با عمل باز درمان کردم و در سال ۹۶ دوباره با سنگ شکن درمان کردم و الان دوباره کلیه ام سنگ دارد و دکترم گفته برو سنگ شکن شنیدم استفاده چند بار از سنگ شکن باعث میشه کلیه از کار بیفته و باید بیرون اورده بشه ایا درسته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، خیر، اگر نیاز باشه عمل میشه، اگر نه سنگ شکن درون یا برون اندامی
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر سنگ 15میلی در پل میانی کلیه چپ و میکرو لیتیازیس 3 میلی در پل میانی کلیه چپ دارم چکار کنم در ناحیه پشت دارم در شهرستان زرند کرمان هستم امروز جمعه است فقط دوشنبه ها دکتر کلیه در شهرستان داریم من تا دوشنبه اگر صبر کنم آیا مشکلی برام به وجود نمیاد؟
    1. تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      چرا جواب نمیدید اقای دکتر!!!!
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، سنگ ١۵ میلی باید PCNL بشه َنگ کوچکتر نیاز به اقدامی نداره
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رویا سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیزم.بار دوم هست از شما سوال میکنم.عالی هستید.من دختر ۲۸ ساله ای هستم.عید امسال به زگیل تناسلی خفیف و تبخال مبتلا شدم که با استفاده از دارو رفع شد.بعد از چهار ماه از اون جریان با کاندوم با کسی رابطه مقعدی پیدا کردم. دوباره علائم تبخال رو دارم.البته در ظاهر سالم هست نواحی فقط درد و سوزش و یک برجستگی بین فاصله واژن و مقعد لمس میشه که درد ناکه.دو سانت بالاتر از مقعد هم احساس کشیدگی پوست و سوزش دارم.قبل ازاین جریانات اخیر هم دچار فیشر شده بودم و کمی خونریزی از مقعد هنگام دفع. احساس میکنم پماد الدارا کلا به سیستم مقعد اسیب زد.ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، عکس بفرستید
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 661 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر
    من ٣٧ سال سن دارم و گاهي شبها دچار شب داراري ميشم به اين صورت كهخواب ميبينم توي توالت هستم و در حال ادرار كردن و يهو از خواب ميپرم كه ميبينم خودم رو خيس كردم
    اقاي دكتر اين واقعا برام عذاب اوره و نميتونم راجع بهش با كسي حرف بزنم چه بايد بكنم؟؟
    لطفا كمكم كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، پس از آزمایش ادرار و کشت ادرار مراجعه کنید، احتمال داره نیاز به تست عصب مثانه باشه، ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ صبح ها از ساعت۱۰ الی ۱۲تماس
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1390 مشاهده پرسش
    دکتر جان من ۲۷ سالمه ، از ۳ سال پیش همزمان با یه ضربه روحی و مصرف محلول ترکیبیه ماینوکسیدیل و استرادیول برای ریزش مو ، متوجه شدم که موقع خود ارضایی آلتم خیلی سفت نمیشه . بعد چند وقت مشکل برطرف شد اما موقع سکس در چند مورد آلتم سفت شد و تا پایان کار موفق بود اما چند مورد هم بعد از سفت شدن آلتم شل شد . بعد از اون دیگه ترسیدم و رابطه ای برقرار نکردم . اما در حال حاضر موقع خود ارضایی مشکلی ندارم یعنی با مالیدن آلتم تا ۱ ساعت هم می‌تونم نعوظ داشته باشم ، در ضمن نعوظ شبانه و صبح هم بعضی اوقات متوجه میشم دارم بعضی اوقات هم نه . آیا ممکن عوارض اون محلول باشه یا مشکل نشت وریدی باشه؟
    1. تصویر کاربر علی شنبه ۴ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر خواهش می کنم‌جواب بدید
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۴ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      ؟؟؟؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، مربوط به محلول نیست، از نظر استرس باید درمان شوید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر یه مدتی هست برامدگیهای کوچکی روی آلت تناسلیم و انتهاش چسبیده به بدنم بوجود اومده هیچ درد و خارشی ندارن فقط اعصابمو داغون کردن باتوجه به اینکه متاهلم میترسم زگیل باشه و به خانمم سرایت کنه عکسشو فرستادم ممنونم جوابمو بدین ولطفا بگید درمانش چیه چکارشون کنم خیلی رو اعصابن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس واضح نیست مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    یک تاول روی خط مدور سر آلتم مدت ده روز هست که بوجود اومده کمی خارش داره.اما چرک و درد نداره.عین تاول ناشی از سوختن با روغن داغ.چند ساله هیچ رابطه جنسی ندارم.بهداشت فردی رو با وسواس خاص انجام میدم،بعد طهارت با دو دستمال کاغذی جدا گانه رطوبت آلت و مقعد رو خشک میکنم .نمیدونم چرا این مشکل پوستی بوجود اومده لطفا منو از نگرانی در بیارین متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس بفرستید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام.برای افزایش طول و قطر آلت تناسلی چه ماده ای رو پیشنهاد میکنید و نحوه مصرف چگونه باشد؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام هیچ ماده یا دارویی موثر نیست
  • تصویر کاربر وحید سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من نزدیک به یکسال هست که هر چند وقت یکبار با درد بیضه و کمرو پهلو مواجه میشم طوری که درد بیضه کلا ناکارم میکنه نزدیک به چند بار سونو گرافی از بیضه و کلیه و پهلوهام انجام شده در بیمارستانهای مختلف ودر نهایت به من گفتن که چیزی دیده نمیشه و در آخر که به بیمارستان لبافی نژاد مرکز اورولوژی رفتم باز هم آزمایشهای سی تی اسکن از نواحی مختلف و آزمایش ادرار هم دادم و بهم گفتن که مشکلی نداره خیالت راحت برو کمرتو پیگیر شو رفتم پیش یک متخصص جراح مغزو اعصاب برام ام آر آی نوشت بعد که جواب عکس رو دید گفت دیسک خفیف در مهره چارم دارم ولی درد بیضه به این ارتباط پیدا نمیکنه حالا من باید این مشکلمو کجا پیگیر بشم دیگه خستم کرده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1064 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 727 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 677 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب