اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور كلی، مقدار طبیعی PSA را كمتر از ٤ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ٥٠ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ٦٠سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ٧٠ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (172 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    سلام دکتر. کنسر رکتوم مرحله تی سه ان یک. اسفند سال نودوهشت چهار هفته پرتودرمانی. خرداد نودونه جراحی سپس شش جلسه شیمی درمانی تا مهر نودونه. وضعیت نعوظ خیلی خوب. آیا امیدی به برطرف شدن مشکل صفر شدن اسپرم هست؟ با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      با مدارکتون بیاین بررسی کنم احتمالا از بیضه نمونه یرداری شه
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید بنده روی بیضه یه چیزی مثل جوش یا غده دارم سفید رنگ دقیق نمیدونم چه مدت هستش که در اومده فکر کنم دو سال میشه چون نه دردی داشت نه چیزی پیگیری نکردم دیگه گفتم شاید خوب بشه الان میخوام ببینم چیکار باید بکنم جای نگرانی هست یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      فرستادم مجدد
    3. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      سلام خسته نباشید بنده روی بیضه یه چیزی مثل جوش یا غده دارم سفید رنگ دقیق نمیدونم چه مدت هستش که در اومده فکر کنم دو سال میشه چون نه دردی داشت نه چیزی پیگیری نکردم دیگه گفتم شاید خوب بشه الان میخوام ببینم چیکار باید بکنم جای نگرانی هست یا نه؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      چربیه ، اهمیتی نداره نیاز به کاری نداره
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر amir1456 چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    باسلام بهترین راه حل زود انزالی چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      داروی پاروکستین ۲۰ صبح ها برای درمان زود انزالی مناسب است. حدود ۴،۵ ماه مصرف شود و بعد به آهستگی و به مرور قطع شود
  • تصویر کاربر میثم دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من قبلا سه بار هم از شما راجع به این مشکلم پرسیدم ولی جواب مستقیمی به من ندادید و من رو به ویدیو ها و وبسایتتون ارجاع دادید که باید عرض کنم خدمتتون همه این ها را مطالعه کرده ام
    میخواستم نظر نهایی شما رو با توجه به عکس ها در مورد اینکه من آیا نیاز به عمل دارم یا خیر جویا بشم و با توجه به اون برنامه ریزی بکنم برای آینده
    سوال دوم هم اینکه در صورت عمل چند روز بعد از عمل میشه حمام کرد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      انحراف بیش از ۳۰ درجه است باید معاینه کنم و احتمالا نیاز به عمل هست، از دو روط بعد میتونین حمام کنین
  • تصویر کاربر حسام دوشنبه ۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سلام دکترجان. ببخشید دکترجان من تقریبا از سال89تا96خیلی درد شدید اطراف آلتم و اطراف بیضه هام داشتم طوری درد داشتم ک نمیتونستم راست بشم یا راه برم باید مینشستم وا سر آلتم یا زیر بیضه هامو فشار میدادم تا دردش کم بشه و ادرارم زرد و بعضی اوقات لخته خون کوچک هم داشتم تو این مدت چنتا دکتر رفتم گفتن سنگ کلیه داری و مثانه ات مشکل داره دارو سیستول و قطره سنکل و.... اما خوب نشدم الان 3سالی هست الحمدلله درد ندارم فقط بعضی اوقات ولی ادرارم هنوز زرده و زیاد ادرارم میگیره تقریبا روزی10بار زود ب زود ادرارم میگیره و وقتی ادرار میکنم ادرارم زرد رنگ و کم هست. لطفا کمکم کنین دکترجان؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی و ازمایش ادرار جدید انجام شود
    2. تصویر کاربر حسام چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      سلام دکترجان. بنظرتون پروستات مشکل نداره؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اقداماتی که گفتم رو انجام بدین تا مشخص شه
    4. تصویر کاربر حسام شنبه ۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام دکتر جان سونوگرافی و آزمایش ادرار انجام شد. قبلا هم سابقه سنگ کلیه و عفونت مثانه داشتم
    5. تصویر کاربر حسام شنبه ۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش هارو فرستادم دکترجان
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت ، شبی یک عدد کپسول تامسولوسین
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    سی سال سن دارم و شانزده سالگی عمل تنگی حالب داشتم. گاهی درد مقطعی داشتم و یکی دو روزه خوب میشد اما تقریبا یکی دو ماه هست که زود به زود درد میگیرد. البته دردها خفیف هستن ولی مداومت دارن.لطفا راهنمایی بفرمایید اگر قرص یا مراقبت‌های خاصی هست لطفا بفرمایید استفاده کنم.بخاطر کرنا فعلا نمیتونم دکتر و آزمایش.... برم.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      سی تی اسکن و یا سونوگرافی انجام‌شود
  • تصویر کاربر جلیل دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی
    پدرم 78 ساله است اهل اردبیل چند ماه پیش کرونا گرفته بود با توجه به سوندی که در یمارستان زده بودند پروستاتش عفونت کرده بود بعد از ترخیص از بیمارستان جهت درمان به اورلوزیست مراجعه کردیم و دکتر براش سنوگرافی شکم و لگن نوشت پس از سونوگرافی اتفاقی از کلیه مشخص شد که دریکی از کلیه ها (سمت راست )کیست وجود دارد بعد دکتر جهت تشخیص بهتر مجددا" CTهم نوشت با ماده حاجب باز این کیست را نشان داد البته ماده حاجب خیلی خوانا نشده بود دکتر جهت اطمینان MRIهم نوشت با ماده حاجب و بدون ماده حاجب متاسفانه در تشخیص نهائی RCCاعلام کردند جناب آقای دکتر چکار باید بکنیم ضمنا" در حال حاضر پدرم هیچ گونه علائمی ندارد .
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      با مدارکتون مراجعه کنید اگر RCC باشد باید عمل کند
  • تصویر کاربر Faezeh چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر همسرم سونو گرافی بیضه انجام داد به این شرح بوده
    شبکه پامپینی فرم راست به دیامتر های ۲.۷م م و ۲.۸م م و سمت چپ به دیامتر های ۲.۵م م و ۳ م م رویت گردیدگردیدند که فاقد refluxمی باشنددکتر کف ک واریکوسل خفیف چپ داده جراحی باید بشه خواستم بپرسم تشخیصش درسته؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      ازمایش اسپرم انجام شود
    2. تصویر کاربر Faezeh دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      آزمایش اسپرم انجام داد همه چیش خوب بود جز شکل اسپرماش درست نبود
    3. تصویر کاربر Faezeh دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      آزمایش اسپرم انجام داد همه چیش خوب بود جز شکل اسپرماش درست نبود
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      بفرستید
    5. تصویر کاربر Faezeh چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      این ازمایشش
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      ازمایشتون قابل قبوله و با این ازمایش میتونین بچه دار شین فعلا نیازی به عمل نیشت
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    با سلام دو روز هست که سر آلت من قرمز شده و دوتا تاول کوچک زده که الان دارن از بین میرن و اینکه دور کلاهک ترشحات سفید داره و آب که میریزم روش کمی سوزش دارم ...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      سلام ، ۲ عدد قرص آزیترومایسین ۵۰۰ میلیگرمی را با هم مصرف کنید. / به مدت یک هفته هر ۱۲ ساعت کپسول داکسی سیکلین ۱۰۰ میلیگرم مصرف کنید / آمپول سفتریاکسون ۵۰۰ میلیگرم تزریق شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      با متخصص عفونی هم مشورت شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر toros چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    من زنی 40 ساله هستم که مدت 9 ساله که سوزش شدید ادرار دارم وپس از تخلیه ادرار م قطره قطره می آید و نمیتوانم ذره ای ادویه جات تند وترشیجات بخورم که به شدت سوزشم اضافه میکنند وبعداز نزدیکی به مدت 2 و 3 روز وقبل از عادت ماهانه سوزش شدید ادرار دارم وقطع نمیشود بعداز دستشویی احساس سوزش دارم واحساس میکنم که مثانه ام تخلیه نشده است من مریض خانم دکتر حاج ابراهیمی بودم وحدود 5 سال پیش عمل بوتاکس در مثانه ام انجام دادند ولی متاسفانه بهبودی حاصل نشد وبه متخصصین زیادی هم مراجعه کردم ولی متاسفانه داروهایی که تجویز میکردند تاثیری نداشت وتقریبا 1 سال پیش به خانم دکتر ابراهیمی باز مراجعه کردم وایشان گفتند یا باید عمل پیوند مثانه انجام بدیم یا باطری مثانه کار بزاریم که متاسفانه باطری موجود نبود وهمینطور موندیم و روز به روز به سوزش افزوده میشه ودفع ادرارم حداقل یک ساعت طول میکشه و زندگیمو مختل کرده آقای دکتر من نوار مثانه را هم برایتان ارسال میکنم خواهشمندم مرا راهنمایی کنید .من از شهرستان خوی در آذربایجان غربی باهاتون تماس گرفتم وبه دلیل دوری راه و شدت مریضیم خواستم اول با جنابعالی مشورت کنم و نظرتان را جویا شوم چون مریض زندگیم را مختل کرده ونظر جنابعالی واقعا برایم خیلی مهم است .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی شوید
    2. تصویر کاربر toros دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      باسلام دکتر سیستوسکوپی هم شدم
    3. تصویر کاربر toros چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 5 سال پیش)
      باسلام دکتر اینهم سیستوسکوپی
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      با مدارکتون مراجعه کنید باید معاینه کنم و مدارکتون رو بررسی کنم ، اینجوری نمیشه دقیق نظر داد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1065 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 728 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 678 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب