لاپاراسکوپی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروز شعار عالم جراحی انجام عملهای بزرگ از طریق شکاف های کوچک می باشد.در این راستا عملهای لاپاراسکوپی روز به روز جایگاه خاص خود را پیدا می کنند. لاپاراسکوپی چیست؟ لاپاراسکوپی نوعی روش جراحی است که به جراح این امکان را می دهد تا بدون نیاز به ایجاد برش های بزرگ در پوست، به داخل شکم (شکم) و لگن دسترسی پیدا کند.

در عمل لاپاراسکوپی با عبور لوله های باریکی به نام تروکار و عبور وسایلهای جراحی از قبیل نور، دروبین، پنس و قیچی تمام مراحل عمل در درون شکم و بدون برش بدرستی و با بزرگنمایی محل عمل در تلویزیون انجام می شود.

روش انجام لاپاراسکوپی چگونه است؟

ابتدا با بیهوشی عمومی یا نخاعی بسته به نوع جراحی، استفاده از سوزن مخصوص یا تروکار که ابتدا در ناحیه ناف وارد شکم می شود گاز را وارد حفره شکمی می کنیم و سپس با عبور دوربین به داخل شکم و بزرگنمائی چند برابر آن در تلویزیون لوله های تروکار بعدی بسته به نوع عمل و محل عمل گذاشته می شود و با عبور وسایل جراحی مخصوص لاپاراسکوپی از قبیل قیچی، کوتر، پنس و غیره تمام مراحل عمل جراحی به روش بسته انجام می شود.

طول عمل لاپاراسکوپی چقدر است؟

بسته به نوع عمل و مهارت جراح زمان عمل از چند دقیقه برای عمل‌های تشخیصی مانند: بیضه پایین نیامده – کیست و واریکوسل تا 3-5 ساعت برای عملهای بزرگ مثل جراحی سرطان پروستات و تومورهای بیضه متغیر است.

لاپاراسکوپی

عوارض عمل جراحی لاپاراسکوپی چیست؟

مثل تمام عملهای جراحی، لاپاراسکوپی نیز عوارض خودش را دارد که اغلب ناچیز و قابل کنترل هستند از جمله:

  • عفونت محل تروکارها
  • آسیب به احشاء مجاور از قبیل روده – کبد – طحال که بسیار ناچیز و با درصد پایین همراه هستند.
  • خونریزی از رگهای بزرگ و تبدیل به عمل جراحی باز که با افزایش مهارت جراح از درصد آن کاسته می شود.

حسن عمل لاپاراسکوپی به عمل جراحی باز چیست؟

در روش لاپاراسکوپی عمل های جراحی بدون شکاف بزرگ پوستی تنها با چند بخیه در محل ورودی لوله های تروکار انجام می شود. زیبائی پوست، درد کمتر و بستری کمتر در بیمارستان و برگشتن سریع به کار و روزمره های زندگی از محاسن لاپاراسکوپی نسبت به عمل جراحی باز می باشند.

عمل واریکوسل با لیزر انجام می شود؟ آیا همچین چیزی حقیقت دارد؟

درصد موفقیت های عمل لاپاراسکوپی چقدر است؟

با افزایش مهارت جراح و گذراندن دوره تکمیلی آموزش لاپاراسکوپی اغلب عملها با درصد بالا و معادل عملهای جراحی باز انجام می شود.

ویدیو جراحی لاپاراسکوپی

چه عملهایی در رشته ارولوژی یا جراحی کلیه و مجاری ادراری با لاپاراسکوپی انجام می شود؟

امروزه بیش از 90درصد عملهای جراحی ناحیه لگن و شکم با لاپاراسکوپی قابل انجام است که در ارولوژی شامل: براشتن کلیه های سرطانی- برداشتن کلیه هایی که خاموش هستند

  • رفع محل تنگی حالب(تنگی حالب هیدرونفروز) و کلیه ها که یکی از شایعترین ناهنجاریهای در کلیه ها می باشند
  • خارج کردن سنگهای بزرگ حالب
  • کاشتن مجدد حالبها به مثانه
  • برداشتن غده سرطانی پروستات
  • عمل جراحی واریکوسل که شایعترین علت ناباروری مردان است.
  • کیستهای بزرگ کلیه
  •  عمل جراحی RPLND که برای درمان سرطان بیضه انجام می شود.
آیا عمل واریکوسل باعث عقیم شدن میشود؟ این مقاله به تمامی سوال های شما پاسخ می دهد.

لاپاراسکوپی نفرکتومی (برداشتن کلیه ها)

در این روش کلیه های سرطانی وغیر سرطانی که کار نمی کنند بدون شکاف بزرگ، درد پهلو و برداشتن دنده ها که خود باعث افزایش درد پهلو و گهگاهی فتق محل عمل می شود، کلیه را از شکاف باریک و کوچک خارج می کنیم. به علت شکاف کوچک محل عمل پس از عمل جراحی بیمار درد کمتری نسبت به عمل جراحی باز داشته و سریعتر از بیمارستان مرخص گردیده و به کار خود بر می گردد.

بخیه های محل عمل 3-5 روز بعد خارج می شود و به بیمار توصیه می شود در صورت داشتن هر گونه مشکلی با محل جراحی تیم پزشکی در ارتباط باشد. همچنین لازم به ذکر است که کلیه های سرطانی در مراحل شورع و پائین سرطان با روش لاپاراسکوپی کاملاً قابل درمان بوده و در بسیاری از مواقع فقط قسمت سرطانی برداشته می شود و نیاز به برداشتن کل کلیه ها نیست. در کلیه های خاموش که باعث فشار خون و عفونت های ادراری می گردند با این روش بدون شکاف بزرگ خارج می شوند.

لاپاراسکوپی_1

لاپاراسکوپیک پیلوپلاستی

تنگی محل حالب به لگنچه (UPJ) که اغلب مادرزادی بوده و در جنس مذکر و در طرف چپ اتفاق می افتد جزء بیماریهای بسیار شایع در ارولوژی می باشد که حتی در سونوگرافی دوران جنینی قابل کشف می باشد. بسته به شدت تنگی و یک طرفه یا دوطرفه بودن آن و همچنین زمان تشخیص به علت انسداد مادرزادی موجود فعالیت کلیه به درجاتی تحت تأثیر قرار گرفته و خراب می شوند.

علامتهای UPJ یا تنگی محل انسداد حالب به لگنچه ممکن است با درد پهلو، عفونت های ادراری، وجود خون در ادرار یا به صورت اتفاقی کشف می شوند و با توجه به اهمیت فوق به والدین توصیه می گردد در سنین پائین حتماً حداقل یکبار سونوگرافی از بچه ها را انجام دهند. هر چه شدت انسداد بیشتر و زمان تشخیص دیرتر باشد آسیب به کلیه ها بیشتر و غیر قابل برگشت خواهد بود.

برای بررسی بیشتر UPJO و تصمیم به عمل جراحی یا پیگیری آن از سونوگرافی، IVP و DTPA اسکن استفاده می شود. روشهای مختلفی برای درمان UPJO وجود دارد که از آن جمله به عمل جراحی باز، اندوپیلوتومی از بالا و پائین و گشاد کردن با بالون می توان اشاره کرد.

در حال حاضر 2 روش عمل جراحی باز و لاپاراسکوپی بالاترین درصد موفقیت را دارد. حسن عمل لاپاراسکوپی جلوگیری از برش بزرگ روی پهلوها، درد کمتر و بهبودی سریع تر می باشد. تمام تکنیکهای عمل جراحی باز برای UPJO به روش لاپاراسکوپی قابل انجام می باشد.

در روش لاپاراسکوپی محل تنگی حالب به لگنچه قطع شده و برداشته می شود و قسمت گشاد حالب به لگنچه پیوند داده شده و با نخ ظریف ویکریل 4صفر دوخته می شود و یک عدد سوند دابل جی در حالب و کلیه ها قرار داده شده و 4 هفته بعد به صورت سرپایی خارج می شود.

درصد موفقیت عمل لاپاسکوپیک پیلوپلاستی

بسته به طول تنگی و سابقه جراح فرق می کند در مراکز جراحی مجهز تر و جراحان با سابقه عملهای زیاد لاپاراسکوپی درصد موفقیت بالای 90درصد باشد.

چه کارهایی برای پی گیری و ارزیابی موفقیت عمل ضروری است؟

بهترین وسیله برای ارزیابی درصد موفقیت و باز شدن محل انسداد انجام ایزوتوپ اسکن از نوع DTPA با تزریق لازیکس است که در صورت تخلیه کلیه عمل جراحی موفقیت آمیز بوده است.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.6/5 - (39 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    بنده سوالی از شما پرسیده بودم که شما جواب دادین حالا نتیجه ازمایش بنده اومد ایا طبق این نتیجه نیاز به جراحی داره.
    MOTILITY: 34%
    Morphology normal:21%
    motile sperm concentration:10.8
    .functional sperm concentration:3.7
    sperm motility index:87
    all sperm:112
    all motile sperm:37
    all functionl sperm:12.96
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش)
      قابل قبول است
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر کرمی بنده در سال 91 در تهران واریکوسل 2 طرف را عمل کردم جراحمم دکتر محمد جمالی بود .ازمایش اسپرمم سال گذشتهددادم خوب بود .از قضا بچه دار هم شدم اما بعضی وقت بیضه سمت راستم درد میگیرد و بیشتر صبحها خواهشمند است دستورات لازم و توصیه لازم را به اینجانب بفرمایید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش)
      نیاز به بررسی ندارد مصرف مسکن کافی است
  • تصویر کاربر اکبر یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 4369 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض تبریک سال نو خدمت دکتر عزیزم
    آقای دکتر هشت بهمن ماه عمل واریکوسل توسط شما انجام شد. شما بعد از عمل 120 عدد قرص اپو پنتوکسی فیلین تجویز کردین و توی نسخه دوز دارو نوشته نشده. چند روز پیش تصمیم به خرید قرص خارجی پنتوکسی فیلین گرفتم و وقتی با داروخانه تماس گرفتم گفتند که در ایران فقط خارجی پنتو 600 وجود داره و من اونموقع متوجه شدم که تا بحال پنتو 400 مصرف میکردم.
    آقای دکتر این نتیجه آخرین آزمایش اسپرمم قبل از عمل است:
    sperm density:54.83
    motile sperm:22.6%
    progressive sperm: 17%
    حالا سوالم از خدمتتون اینه که باتوجه به اینکه یک برگه از قرص مونده آیا پنتو 400 همون دوز مورد نظر شما بوده؟ و اینکه اگه 600 هست خارجیش موثرتره؟
    یک دنیا ممنون از محبتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 9 سال پیش)
      بسیار عالی است
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .میشه این آزمایش منو تفسیر کنید .البته من برحسب شغل تو منطقه محروم زندگی میکنم و دسترسی فقط به همین آزمایشگاه دسترسی داریم .عکس آزمایش گرفته شده رو براتون میفرستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 9 سال پیش)
      باز نشد
  • تصویر کاربر زارعی شنبه ۲۳ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    هرشب درخواب آلت تناسلی سیخ وشق است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام
    آیا هیدروسل مانع باروری می شود؟
    اگر درد نداشته باشد می شود آب آن را تخلیه نکرد و به همان حال باقی بماند؟
    به عبارت دیگر تخلیه نکردن آب بیضه ضرر دارد؟
    با تخلیه آب بیضه ( انجام عمل هیدروسل) چند درضد ممکن است دوباره آب بیاورد؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 9 سال پیش)
      اندازهاش مهم است
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۷ دی ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام شب خوش آقای دکتر من دو هفته بعد بعلت تورم کلیه چپ و انسداد حالب فوقانی چپ که البته سنگ حالب قابل رویت با سونوگرافی نبود ودر سی تی اس کن مشخص شد TUL شدم و بعلت تنگی حالب استنت حالب قرار داده شد و پزشکم نتوانست سنگ را خارج کند . دیروز سونوگرافی مجدد شدم و در کلیه هام نشانه ای از سنگ و تورم نبود و امروز فقط دبل جی را خارج کردن و دکترم بر طبق سونوگرافی ادعا کرد که سنگ ها دفع شدند آیا شما هم اعتقاد دارید که سنگ ها امکان دفع خود به خودی دارند . ضمنا پس از اتمام عمل مرخص شدم و هماچوری شدید هستم ضمنا دو سنگ هم در صفرا دارم اونو کی میتونم عمل کنم . خواهشا جواب مختصر ندید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ دی ۹۳( 9 سال پیش)
      با نظر دکترتان ادامه درمان دهید
  • تصویر کاربر hooman جمعه ۲۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت دکتر کرمی
    بنده قبلا یه سوال پرسیدم در جواب گفتید سنو بگیرم سنو گرفتم پیش متخصص رفتم گفت وایروکوسل خفیف دارم و مسکن داد بهم ولی موقعه سکس دردم شدید میشه ولی در حالت عادی بعضی اوقات درد دارم اونم ضعیف به نظر شما باید چیکار کنم من تهران نیستم بیام خدمتون لطفا راهنمایی کنید پایین هم جواب سونو رو براتون تایپ میکنم:

    بیضه راست دارای ابعاد نرمالmm 43*18 و اکوی طبیعی بوده و توده فضاگیری در آن مشاهده نگردید.
    بیضه چپ دارای ابعاد نرمالmm 41*17 و اکوی طبیعی بوده و توده فضاگیری در آن مشاهده نگردید.
    اپیدیدیم ها دارای ضخامت و اکوی نرمال بوده.
    حداکثر دیامتر وریدی در سمت راست 2/2mm و حداکثر دیامتر وریدی در سمت چپ 2/1mm مطرح کننده واریکوسل(1) رویت شد.
    اثری از هیدروسل و هرنی مشاهده نشد.
    در وضعیت های درازکش و ایستاده و همچنین پس از انجام مانور والسالوا، اثری از دیفکت جداری، Herniation و Collection مایع در کانلهای اینگوینال مشاهده نگردید.

    با تشکر از توجه شما... راهنماییم کنید چیکار کنم ممنون....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      همه نرمال است
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۱ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    با اهداء سلام
    همراه با تقدیم احترام
    در مورد سنگ حالب به اندازه 3 م م در گزارش سونوگرافی به مدت 3 ماه در موقعیت ثابتی مانده است.
    پزشک معالج در شهر محل اقامتم عمل درون اندامی را پیشنهاد داده است که از عوارض آن نگرانم.
    در صورت امکان راهنمایی بفرمایید که امکان معالجه با روش برون اندامی وجود دارد؟در این صورت می بایست به کجا مراجعه نمایم؟ با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      نیاز به کاری نیست اب زیاد بخور و ورزش بکنید
  • تصویر کاربر ف.غ شنبه ۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر بنده فایل پیوستی را به ایمیل drkarami.com@gmail.com فرستاده بودم.لطفا بررسی نمایید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      اگر همينجا بفرستيد ممنون ميشوم
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر