مقایسه عمل واریکوسل با لیزر و لاپاراسکوپی واریکوسل

روشهای درمانی جراحی واریکوسل عبارتند از: میکروسرجری، عمل لاپاروسکوپی واریکوسل و عمل باز 

واریکوسل به معنی گشاد و واریس شدن رگهای بیضه است که در 10-15 درصد مردان و با علت ناشناخته و  به صورت طبیعی در معاینه کشف می شود. امروزه شایعترین علت ناباروری قابل برگشت مردان واریکوسل است که در آنها دریچه های لانه کبوتری ورید های بیضه خراب شده و خونی که از شریان ها به بیضه ها می رسد برگشت خوب ندارند و لذا باعث تولید نطفه هائی در مرد می شوند که 1- حرکت خوبی ندارند 2- شکلشان غیرطبیعی است. واریکوسل به صورت شایع در بیضه طرف چپ ایجاد می شود و تنها در 10-15 درصد ممکن است دوطرفه باشد.

تشخیص واریکوسل

انواع واریکوسل

علیرغم پیشرفت در تکنولوژی هنوز بهترین وسیله تشخیص واریکوسل معاینه توسط پزشک متخصص جراح کلیه می باشد که در معاینه بالینی سه حالت بسته به شدت واریکوسل کشف می شود:

1- واریکوسل خفیف یا درجه یک

که فقط با زور زدن بیمار در حالت ایستاده سیاهرگ های بیضه کمی گشاد می شوند

2- واریکوسل درجه دو

رگها کاملاً گشاد هستند و نیازی به زور زدن ندارند

3- واریکوسل درجه سه

رگها شدیداً گشاد و مثل یک کیسه کرم در بالای بیضه حتی با نگاه و بدون معاینه دیده می شوند. درد مزمن بیضه و کوچکی بیضه ممکن است دو علامت دیگر و علت مراجعه بیمار به پزشک گردد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

واریکوسل درمان داروئی ندارد و قطعی ترین روش درمان واریکوسل فقط جراحی واریکوسل است. عمل جراحی باعث بهبودی در کیفیت اسپرم به میزان 60% و اثر آن بعد از 6 ماه مشخص می شود.

 آیا همه موارد واریکوسل نیاز به جراحی دارد؟

جواب منفی است. تنها موارد قطعی انجام عمل واریکوسل عبارت است از:

  1. شدت بالای واریکوسل در نوجوانی که باعث کوچکی بیضه می شود
  2. ناباروری مردانه که یک زوج اگر به مدت یکسال بدون جلوگیری و بدون اینکه خانم مشکلی داشته باشد بچه دار نشوند در صورت کشف واریکوسل در مرد باید آن را جراحی کرد
  3. آزمایش منی یا اسپرمی که مختل است که تعداد حرکت اسپرم پائین و شکل آنها اغلب غیرطبیعی باشد.

اگر واریکوسل شدید را درمان نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

تحلیل رفتن و کوچک شدن بیضه و ناباروری دو اتفاقی هستند که ممکن است به دنبال عدم درمان واریکوسل در بیضه روی دهند.

نحوه عمل واریکوسل چگونه است؟

امروزه جراحی واریکوسل به سه روش در دنیا انجام می شود.

1- عمل جراحی باز و سنتی

که با برش 2 سانتی محل عبور ورید ها در کانال اینگوینال طناب بیضه را بیرون آورده و رگهای وریدی خراب شده که اغلب کلفت و برجسته شده اند را جدا و با نخ گره و قطع می کنیم. در روش باز سنتی ممکن است بعضی از وریدها واریس بیضه که با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند باقی مانده و باعث عود شوند و یا شریان های بیضه اشتباهی قطع شوند و باعث کوچکی بیضه بعد از عمل گردند و یا رگ های لنفی کاملاً جدا نشوند و باعث هیدروسل یا آب آوردن بیضه شوند. مانند شکل زیر

images8

2- عمل واریکوسل با لیزر

چیزی به اسم عمل لیزری واریکوسل وجود ندارد و جنبه ی تبلیغاتی دارد. بستن رگ های خراب واریکوسل با لیزر در دنیا تا این لحظه یعنی سال 2019 میلادی هنوز تحقق نیافته است.

3- روش میکروسرجری

در میکروسرجری به روش سنتی با برش باز روی کانال و محل عبور رگ های بیضه طناب بیضه را بیرون می آوریم که تا اینجا شبیه عمل باز و سنتی می باشد، فرق روش میکروسرجری با عمل باز معمولی در این است که پس از بیرون کشیدن طناب بیضه رگ های آن را زیر میکروسکوپ و با بزرگنمائی 5-6 برابر می کنیم و در نتیجه زیر میکروسکوپ سیاهرگ و سرخرگ و عروق لنفاوی با بزرگنمائی خود را نشان می دهند و لذا با دقت بالائی عمل جدا کردن سیاهرگ های واریس و خراب شده از نوع سالم انجام می شود و لذا باعث می شود که احتمال آسیب به شریان بیضه و آسیب به رگهای لنفی سیار پائین آمده و لذا امکان آب آوردن بیضه بعد از عمل و امکان عود عمل و کوچکی بضه بعد از عمل کاملاً پائین می آید.

indexb

پس عمل میکروسرجری انجام عمل جراحی باز زیر میکروسکوپ می باشد.

4- عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

امروزه شعار عالم جراحی انجام عمل های بزرگ از شکاف کوچک است. در بیش از 90 درصد موارد عمل لاپاراسکوپی جایگزین شکاف های یک و چند جراحی باز در رشته های مختلف شده است. به عنوان مثال جراحی های روده، معده، رحم و تخمدان و در رشته ارولوژی: برداشتن کلیه ها، ترمیم تنگی های حالب، برداشتن کیست های بزرگ کلیه و تشخیص و درمان بیضه های پائین نیامده و غیره امروزه به روش لاپاراسکوپی و بدون جراحی انجام می شود.

در این روش با گذاشتن سه عدد لوله بسیار باریک در شکم و تزریق گاز و عبور دوربین احشاء داخل شکمی را با بزرگنمائی بیش از 20 برابر مشاهده می کنیم و لذا عمل های جراحی با دید مستقیم و بزرگنمائی عالی و از طریق حداقل برش های پوستی انجام می شود.

یکی از این موارد درمان واریکوسل به روش لاپاراسکوپی است که در اینجا سه عدد تروکار باریک در ناف و کناره های آن تعبیه می شود که پس از چند روز از عمل محل بخیه ها اصلاً محسوس نمی باشد و عمل در عرض 10-15 دقیقه انجام و رگ های خراب شده بیضه را با بزرگنمائی مشخص و آنها را از رگ های سالم جدا کرده و با کوتر می سوزانیم. شانس آسیب به شریان و کوچک شدن بیضه در این عمل صفر است و به علت بزرگنمائی کاملاً می توان سیاهرگ ها را از نسوج لنفی کاملاً جدا کنیم و لذا شانس آب آوردن بیضه یا هیدروسل را بسیار پائین بیاوریم.

لاپاراسکوپی لاپاراسکوپیلاپاراسکوپی_1

عوارض واریکوسل

عوارض مهم بعد از عمل واریکوسل عبارتند از:

1-     کوچک شدن بیضه

2-     آب آوردن بیضه یا هیدروسل

3-     عود واریکوسل

امکان عود واریکوسل و آب آوردن بیضه بعد از عمل در روش جراحی باز، بسته به دقت عمل بین 5-15 درصد می باشد. این عارضه در عمل میکروسکوپی واریکوسل و لاپاراسکوپی شدیداً پائین می آیند.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل میکروسرجری

حسن جراحی لاپاروسکوپی واریکوسل

اجتناب از برش پوستی دردناک روی محل کانال، زیبائی محل عمل، عدم احتمال آسیب به شریان بیضه و عدم کوچکی بیضه بعد از عمل، بزرگنمائی محل عمل، ضبط عمل و ارائه آن به بیمار و شفاف بودن کار، زمان کوتاه و کاهش احتمال آب آوردن بیضه و عود واریکوسل می باشد.

حسن عمل میکروسرجری

علیرغم برش پوستی عمل باز، بزرگنمائی رگ ها زیر میکروسکوپ و احتمال پائین آسیب به شریان های بیضه، پائین بودن احتمال عود و آب آوردن بیضه می باشد.

واریکوسل و بیهوشی

عمل جراحی باز میکروسرجری به دو روش بی حسی نخاعی و بیهوشی انجام می شود و در تجربه من بیماران جوانی که بی حسی نخاعی و با تزریق آمپول به نخال عمل می شوند در بعضی از موارد دچار سردرد بعد از عمل و کمر درد می شوند. عمل جراحی لاپاراسکوپی به علت تزیق گاز داخل شکم، اغلب با یک بیهوشی خفیف 15 دقیقه ای انجام می شود که پس از عمل به علت درد کمتر و عدم تزریق آمپول به کمر راحت تر می تواند به کار و فعالیت های روزمره برگردند.

در پایان با تشکر از انتخاب سایت و صفحه من جهت گرفتن این اطلاعات از شما تشکر و امیدوارم با یادگیری این مطالب بتوانید تصمیم درست و منطقی در رابطه با واریکوسل را اتخاذ  فرمائید. جهت دیدن فیلمهای عمل واریکوسل می توانید به اپارات و یوتیوب و فیس بوک  وبا پیدا کردن صفحه اینجانب دکتر کرمی جرئیات فیلم و عمل و توضیحات ان را ببینید.


ویزیت تلفنی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سینا شنبه ۷ تیر ۹۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام من واریکوسل شدید دارم و همیشه احساس سنگینی رو دارم (به خصوص در هوای گرم) و شکل ظاهری بسیار وحشتناک خواهشا دقیق به من بگید آیا با جراحی کردن می شه احساس سنگینی رو دیگه نداشته باشم و اینکه شکل ظاهری کرم مانند نباشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ تیر ۹۹( 1 هفته پیش)
      سلام، سونو کنید،اگر متاهلید جهت معاینه همراه با اسپرموگرام مراجعه کنید
  • تصویر کاربر حدیث سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 4 هفته پیش) مشاهده پرسش
    شخصی در سن 20سالگی واریکوسل گرید3میگیرند (بیضه چپ)و سریع عمل میکنند..در اثر عمل بیصه چپ کوچک می شود(تقریبا نصف بیصه راست می باشد)
    نتایج تست اسپرم بعد از عمل عدد 14میلیون و یکسال بعد عمل عدد20میلیون و 10سال بعد عمل عدد 30میلیون رو نشان می دهد.
    سوال بنده این هست که کوچک شدن بیصه سمت چپ چه مشکلاتی ایجاد خواهد کرد؟
    آیا باعث ناباروری خواهد شد ؟
    آیا ممکن هست باز هم کوچکتر شود؟
    راهکار و درمانی وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 4 هفته پیش)
      سلام، فرد با یک بیضه هم میتونه بچه دار بشه
  • تصویر کاربر mehdi پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    حدود یکساله که برای بچه دار شدن اقدام میکنیم ولی موفق نمیشیم
    تمام ازمایشات همسرم نرمال بود
    آزمایش اسپرم دادم نتیجش رو پیوست میکنم بعد ازمایش
    داروهایی که مصرف کردم اینا بودن
    یک دوره یکماه آمپول Hmg هفته ای یکی
    همراه با قرص تاموکسیفن
    و ویتامین های سی ای کلسیم فولیک اسید آهن
    بعد اینا یه دوره آمپول Hmg به صورت هفته ای دو تا به همراه قرص موتیلیتی بوست و ویتامین های ای سی فولیک اسید و آهن و ال کارنیتین
    در حال حاضر دارم قرص فرتیل اید به همراه پنتوکسی فیلین 400 و ال کارنیتین به همراه ویتامین های ای و سی فولیک اسید و آهن مصرف میکنم
    فک نکنم چیزی مونده باشه بخورم
    لطفا بررسی کنید ببینید مشکل از کجاس
    1. تصویر کاربر mehdi دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۹( 3 ماه پیش)
      منتظر جواب شما هستم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 3 ماه پیش)
    3. تصویر کاربر mehdi سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 3 ماه پیش)
      ممنونم از جوابتون
      به دکتر اینجا مراجعه کردم معاینه کردن گفتن که واریکوسل ندارم
      و اینکه یکبار پارسال به طور ناخواسته خانوم باردار شدن ولی چون ناخواسته بود سقط داشتیم
      ولی الان که ما میخایم هرکاری میکنیم نمیشه
    4. تصویر کاربر mehdi سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 3 ماه پیش)
      آزمایش دادم واریکوسل نداشتم
    5. تصویر کاربر mehdi سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 3 ماه پیش)
      هم ازمایش هم سونو
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش)
      من نظرم را عرض کردم
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر فرد دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقت به خیر.بابت پیگیری ناباروری اولیه سونو و آزمایش انجام دادم که خدمتتون ارسال میکنم.ظاهرا کم تحرکی اولیه اسپرم و واریکوسل رو نشون میده.لطفا بفرمائید واریکوسل گرید چند هست و برای درمان ناباروری بهتره چه اقدامی انجام بدم؟ممنون از پاسخگویی تون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 4 ماه پیش)
      سونو رنگی اصلا واریکوسل گزارش نکرده
    2. تصویر کاربر فرد جمعه ۲ اسفند ۹۸( 4 ماه پیش)
      آقای دکتر،میفرمائید این جملاتی که با خط قرمز توی این تصویر مشخص کردم نشان دهنده واریکوسل نیست؟
      ممنون از پاسخگویی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 4 ماه پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۴ بهمن ۹۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    آقای دکتر من تقریبا 17 ماه هست ازدواج کردم اما تو این مدت بچه دار نشدیم ، من مشکل هیپوگنادیسم دارم ، حدود یک 9 HCG تزریق کردم و الان تقریبا 6 ماه هست HCG و HMG همزمان استفاده میکنم ، عکس آزمایشات چند سال قبل ، چهار ماه قبل ، و چند روز پیشم رو واستون میفرستم لطفا بگید آیا تغییر امیدوار کننده ای دیده میشه؟ به نظرتون میتونیم اولا به بچه دار شدن و در مرحله بعد به بچه دار شدن از راه طبیعی امیدوار باشیم؟
    آقای دکتر با بهتر شدن وضعیت اسپرم ها وضعیت مورفولوژی اسپرم هم بهتر میشه یا نه؟ به نظرتون تو آزمایش آخرم دلیل اینکه کادر مورفولوژی خالی هست چیه ، سهل انگاری آزمایشگاه هست یا مورفولوژی صفر هست ننوشته؟
    در آخر ازتون عاجزانه خواهش دارم جوال همه سوالتم رو بدید چون جواب شما برای تک تک سوالاتم برام فوق العاده مهم هستن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ بهمن ۹۸( 4 ماه پیش)
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۲ بهمن ۹۸( 4 ماه پیش)
      بله تحت نظر هستم و از hcg و hmg استفاده میکنم ، فقط خولستم بدونم از نظر شما با توجه به آخرین آزمایشی که ارسال کردم سیر درمان امیدوار کنندهدهست یا خیر؟ با ادامه درمان و پاسخی که بدنم به درمان داده آیا باز هم امکان بهتر شدن فاکتورهای آزمایش هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ بهمن ۹۸( 4 ماه پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر
    بنده 27 سالمه و حدود 18 ماه پیش عمل واریکسول باز سمت چپ انجام دادم واریکسلوم گرید 2 بود. به تازگی بعضی وقت ها در سمت چپ بیضم درد احساس میکنم و رفتم سونوگرافی و نتیجه این شد:
    اندازه واکوی بیضه ها نرمال می باشد. وریدهای پامپنی فرم سمت چپ دیلاته بوده و دیامتر آنها در حالت ایستاده 3/2 میلیمتر است در کالرداپلر و اسپتروگرام و با انجام مانورالسالو reveres flow و عود واریکسول مشاهده نشد.
    آقای دکتر وریدها که باقی موندن در اسپرم تاثییری میگذارن و راهی برای کمتر شدن این وریدها هست ضمنا من بدنسازی انجام میدم و ورزش تاثیری در عود واریکوسل داره ؟ ممنون و متشکرم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 ماه پیش)
  • تصویر کاربر میلا جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده۲۰ سالمه سه سال پیش عمل واریکوسل گرید ۳ اانجام دادم حدود سه هفته پیش یک ضربه محکم به شکم من وارد شده که باعث شد که سمت چپ شکمم چند روز درد بگیرد زود به پزشک جراحم مراجعه کردم گفت چیزی نیست و قرص آلفن ایکس داد ولی بعد چند روز به یک دکتر دیگه مراجعه کردم اون هم منو کاملا معاینه کرد و گفت چیزی نیست و قرص سلکسیب داد و گفت احتمالآ عضله هات کش اومدن کشاله رانم هم بعد از ضربه خوردن درد میکند و درد در شکمم هنوز هم هست و امروز رگ های بیضه سمت چپم هم سوزش داره
    ۱-به نظرتون به خاطر سوزش قرص سفکسیم مصرف کنم؟
    ۲-احتمال عود واریکوسل به روش میکروسرجری وجود دارد؟
    ۳-رگ های متورم بنده هنوز هم هستن!؟
    ۴-اگر میشه به آزمایشمم نظری بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 ماه پیش)
      یک بار عمل کافی است وعمل دوم خرابت میکند
  • تصویر کاربر سامان جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر
    سه ماه پیش ازمایش اسپرم به تاریخ 0522 که عکسش پیوست هست پیش دکتر تو شهر ایلام رفتم داروهای تاموکسیفن 10 نصف در روز با 500 میلی گرم ال کارنیتین و یک عدد ویتامین 400
    متاسفانه بعد از سه ماه مصرف دارو ازمایش که عکسش هم پیوست هست بدتر شد هم از نظر تعداد هم سرعت
    در خصوص حجمش بعضی مواقع بعد از نزدیکی که خودم اندازه گرفتم با سرنگ حدود 1.5 تا 2 میل بوده
    ازمایش هورمونی هم دادم که عکسشو فرستادم
    بنظرتون همین داروها کافیه؟یا تغییر باید بدم؟چه دارویی مصرف کنم بنطرتون؟امکان تنگی مجاری انزالی یا انسداد یا انزال برگشتی وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 ماه پیش)
      ازمایش قابل قبول است
  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 7 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر این آزمایش رو بعد از نه ماه عمل واریکوسل گرید سه به روش میکروسکوپ انجام شده دکتر گفتن مشکلی اصلا نداری و می تونی بچه دار بشی ولی قبل از عمل خیلی بهتر بود مثلا تعداد نود و دو میلیون بود و حرکت سی بود ولی حرکت حالا از حالت نرمال پائینتر هم اومده
    1. تصویر کاربر میلاد شنبه ۲ آذر ۹۸( 7 ماه پیش)
      آقای دکتر همچنین دوستم دو سه روز پیش ی مشت به شکمم زد که ی ذره در بیضه سمت چپ و شکمم در سمت چپ درد دارم آیا می تونه عود کرده باشه؟
    2. تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۵ آذر ۹۸( 7 ماه پیش)
      ببخشید دوباره آقای دکتر آیا احتمال عود دوباره بعد از عمل میکروسکوپیک وجود داره و اینکه احتمال داره که عود کنه و بیمار متوجه نشه یعنی اینکه بدون درد باشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 7 ماه پیش)
      اصلا مشکلی نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 7 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام علیکم
    وقت بخیر
    اقای دکتر من درسال۸۶ جراحی واریکوسل انجام دادم در طرف چپ بود امروز دوباره سونوگرافی انجام دادم در سونوگرافی بازهم واریکوسل داشتم هم طرف چپ وهم طرف راست .
    چکار باید کرد دوباره باید جراحی انجام داد.
    علت به وجود امدن واریکوسل چیه
    چکار هایی نباید انجام بدهم .تا بهتر بشوم . مجردم و۲۸ سالم هست ضمنا اسپرماتوسل هم دارم .
    علت وجود اسپرماتوسل چیست .۱۰ سال هست که اسپرماتوسل دارم باید چکاری براش انجام داد.
    تصویر سونوگرافی را هم ارسال میکنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 7 ماه پیش)
      یک بار عمل کافی است نیاز به درمان دیگری میست
درحال دریافت اطلاعات
ممکن است شما دوست داشته باشید
پرسش از دکتر