مقایسه عمل واریکوسل با لیزر و لاپاراسکوپی واریکوسل

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
در این مقاله مطالعه می‌کنید:

روشهای درمانی جراحی واریکوسل عبارتند از: میکروسرجری، عمل لاپاروسکوپی واریکوسل و عمل باز. واریکوسل به معنی گشاد و واریس شدن رگهای بیضه است که در 10-15 درصد مردان و با علت ناشناخته و به صورت طبیعی در معاینه کشف می شود. امروزه شایعترین علت ناباروری قابل برگشت مردان واریکوسل است که در آنها دریچه های لانه کبوتری ورید های بیضه خراب شده و خونی که از شریان ها به بیضه ها می رسد برگشت خوبی ندارند و لذا باعث تولید نطفه هائی در مرد می شوند.

این نطفه ها 1- حرکت خوبی ندارند 2- شکلشان غیرطبیعی است. واریکوسل به صورت شایع در بیضه طرف چپ ایجاد می شود و تنها در 10-15 درصد ممکن است دوطرفه باشد.

تشخیص واریکوسل

انواع واریکوسل

علیرغم پیشرفت در تکنولوژی هنوز بهترین وسیله تشخیص واریکوسل معاینه توسط پزشک متخصص جراح کلیه می باشد که در معاینه بالینی سه حالت بسته به شدت واریکوسل کشف می شود:

1- واریکوسل خفیف یا درجه یک

که فقط با زور زدن بیمار در حالت ایستاده سیاهرگ های بیضه کمی گشاد می شوند

2- واریکوسل درجه دو

رگها کاملاً گشاد هستند و نیازی به زور زدن ندارند

3- واریکوسل درجه سه

رگها شدیداً گشاد و مثل یک کیسه کرم در بالای بیضه حتی با نگاه و بدون معاینه دیده می شوند. درد مزمن بیضه و کوچکی بیضه ممکن است دو علامت دیگر و علت مراجعه بیمار به پزشک گردد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

واریکوسل درمان داروئی ندارد و قطعی ترین روش درمان واریکوسل فقط جراحی واریکوسل است. عمل جراحی باعث بهبودی در کیفیت اسپرم به میزان 60% و اثر آن بعد از 6 ماه مشخص می شود.

جراحی مثانه

آیا همه موارد واریکوسل نیاز به جراحی دارد؟

جواب منفی است. تنها موارد قطعی انجام عمل واریکوسل عبارت است از:

  • شدت بالای واریکوسل در نوجوانی که باعث کوچکی بیضه می شود
  • ناباروری مردانه که یک زوج اگر به مدت یکسال بدون جلوگیری و بدون اینکه خانم مشکلی داشته باشد بچه دار نشوند در صورت کشف واریکوسل در مرد باید آن را جراحی کرد
  • آزمایش منی یا اسپرمی که مختل است که تعداد حرکت اسپرم پائین و شکل آنها اغلب غیرطبیعی باشد.

اگر واریکوسل شدید را درمان نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

تحلیل رفتن و کوچک شدن بیضه و ناباروری دو اتفاقی هستند که ممکن است به دنبال عدم درمان واریکوسل در بیضه روی دهند.

نحوه عمل واریکوسل چگونه است؟

امروزه جراحی واریکوسل به سه روش در دنیا انجام می شود.

✔️ عمل جراحی باز و سنتی

که با برش 2 سانتی محل عبور ورید ها در کانال اینگوینال طناب بیضه را بیرون آورده و رگهای وریدی خراب شده که اغلب کلفت و برجسته شده اند را جدا و با نخ گره و قطع می کنیم. در روش باز سنتی ممکن است بعضی از وریدها واریس بیضه که با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند باقی مانده و باعث عود شوند و یا شریان های بیضه اشتباهی قطع شوند و باعث کوچکی بیضه بعد از عمل گردند و یا رگ های لنفی کاملاً جدا نشوند و باعث هیدروسل یا آب آوردن بیضه شوند. مانند شکل زیر:

images8

✔️ عمل واریکوسل با لیزر

چیزی به اسم عمل لیزری واریکوسل وجود ندارد و جنبه ی تبلیغاتی دارد. بستن رگ های خراب واریکوسل با لیزر در دنیا تا این لحظه یعنی سال 2019 میلادی هنوز تحقق نیافته است.

✔️ روش میکروسرجری

در میکروسرجری به روش سنتی با برش باز روی کانال و محل عبور رگ های بیضه طناب بیضه را بیرون می آوریم که تا اینجا شبیه عمل باز و سنتی می باشد، فرق روش میکروسرجری با عمل باز معمولی در این است که پس از بیرون کشیدن طناب بیضه رگ های آن را زیر میکروسکوپ و با بزرگنمائی 5-6 برابر می کنیم و در نتیجه زیر میکروسکوپ سیاهرگ و سرخرگ و عروق لنفاوی با بزرگنمائی خود را نشان می دهند و لذا با دقت بالائی عمل جدا کردن سیاهرگ های واریس و خراب شده از نوع سالم انجام می شود و لذا باعث می شود که احتمال آسیب به شریان بیضه و آسیب به رگهای لنفی سیار پائین آمده و لذا امکان آب آوردن بیضه بعد از عمل و امکان عود عمل و کوچکی بضه بعد از عمل کاملاً پائین می آید.

indexb

پس عمل میکروسرجری انجام عمل جراحی باز زیر میکروسکوپ می باشد.

✔️ عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

امروزه شعار عالم جراحی انجام عمل های بزرگ از شکاف کوچک است. در بیش از 90 درصد موارد عمل لاپاراسکوپی جایگزین شکاف های یک و چند جراحی باز در رشته های مختلف شده است. به عنوان مثال جراحی های روده، معده، رحم و تخمدان و در رشته ارولوژی: برداشتن کلیه ها، ترمیم تنگی های حالب، برداشتن کیست های بزرگ کلیه و تشخیص و درمان بیضه های پائین نیامده و غیره امروزه به روش لاپاراسکوپی و بدون جراحی انجام می شود.

در این روش با گذاشتن سه عدد لوله بسیار باریک در شکم و تزریق گاز و عبور دوربین احشاء داخل شکمی را با بزرگنمائی بیش از 20 برابر مشاهده می کنیم و لذا عمل های جراحی با دید مستقیم و بزرگنمائی عالی و از طریق حداقل برش های پوستی انجام می شود. یکی از این موارد درمان واریکوسل به روش لاپاراسکوپی است که در اینجا سه عدد تروکار باریک در ناف و کناره های آن تعبیه می شود که پس از چند روز از عمل محل بخیه ها اصلاً محسوس نمی باشد و عمل در عرض 10-15 دقیقه انجام و رگ های خراب شده بیضه را با بزرگنمائی مشخص و آنها را از رگ های سالم جدا کرده و با کوتر می سوزانیم. شانس آسیب به شریان و کوچک شدن بیضه در این عمل صفر است و به علت بزرگنمائی کاملاً می توان سیاهرگ ها را از نسوج لنفی کاملاً جدا کنیم و لذا شانس آب آوردن بیضه یا هیدروسل را بسیار پائین بیاوریم.

لاپاراسکوپی لاپاراسکوپیلاپاراسکوپی_1

عوارض واریکوسل

عوارض مهم بعد از عمل واریکوسل عبارتند از:

  • کوچک شدن بیضه
  • آب آوردن بیضه یا هیدروسل
  • عود واریکوسل

امکان عود واریکوسل و آب آوردن بیضه بعد از عمل در روش جراحی باز، بسته به دقت عمل بین 5-15 درصد می باشد. این عارضه در عمل میکروسکوپی واریکوسل و لاپاراسکوپی شدیداً پائین می آیند.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل میکروسرجری

حسن جراحی لاپاروسکوپی واریکوسل

اجتناب از برش پوستی دردناک روی محل کانال، زیبائی محل عمل، عدم احتمال آسیب به شریان بیضه و عدم کوچکی بیضه بعد از عمل، بزرگنمائی محل عمل، ضبط عمل و ارائه آن به بیمار و شفاف بودن کار، زمان کوتاه و کاهش احتمال آب آوردن بیضه و عود واریکوسل می باشد.

حسن عمل میکروسرجری

علیرغم برش پوستی عمل باز، بزرگنمائی رگ ها زیر میکروسکوپ و احتمال پائین آسیب به شریان های بیضه، پائین بودن احتمال عود و آب آوردن بیضه می باشد.

واریکوسل و بیهوشی

عمل جراحی باز میکروسرجری به دو روش بی حسی نخاعی و بیهوشی انجام می شود و در تجربه من بیماران جوانی که بی حسی نخاعی و با تزریق آمپول به نخال عمل می شوند در بعضی از موارد دچار سردرد بعد از عمل و کمر درد می شوند. عمل جراحی لاپاراسکوپی به علت تزیق گاز داخل شکم، اغلب با یک بیهوشی خفیف 15 دقیقه ای انجام می شود که پس از عمل به علت درد کمتر و عدم تزریق آمپول به کمر راحت تر می تواند به کار و فعالیت های روزمره برگردند.

مدت زمان بستری شدن پس از TUL

در پایان با تشکر از انتخاب سایت و صفحه من جهت گرفتن این اطلاعات از شما تشکر و امیدوارم با یادگیری این مطالب بتوانید تصمیم درست و منطقی در رابطه با واریکوسل را اتخاذ فرمائید. جهت دیدن فیلمهای عمل واریکوسل می توانید به اپارات و یوتیوب و فیس بوک  وبا پیدا کردن صفحه اینجانب دکتر کرمی جرئیات فیلم و عمل و توضیحات ان را ببینید.


دکتر حسین کرمی متخصص ارولوژی

4.6/5 - (29 امتیاز)

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر داوود سه شنبه ۲۸ دی ۰( 3 روز پیش) تعداد بازدید: 10 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید، من یبار سوال پرسیدم و جواب دادید که ولمن برا خودم و خانومم و اندروفرتی هر 12 ساعت. سوال اول اینکه هر 12 ساعت هم ولمن هم اندروفرتی بخوریم؟؟؟ سوال دوم اینکه الان دارم قرص های ماکسیکر ایکس و کو آنزیم کیوتن و کوالی فول و کلومیفن مصرف میکنم که دکتر تجویز کردن. مشکلی نداره ولمن و اندروفرتی هم مصرف کنم؟؟؟ حقیقتش خودم هم باهاشون امگا 3 و ویتامین e400 مصرف میکنم.واینکه میتونید عمق واجعه نتایج آزمایش منو بگید کمه یا زیاد؟؟؟ این آزمایش اسپرم که داد 40 ساعت از انزال قبلیم گذشته بود، تاثیری میتونه داشته باشه. سوالام زیاد شدن انشالله جدا جدا جوابمو بدید. واقعا ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ دی ۰( 3 روز پیش)
      خیر،یا آندروفرتی یا ول من مصرف کنید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ آذر ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 22 مشاهده پرسش
    باسلام بنده جوانی ۳۳ ساله هستم ک دچار واریکوسل دوطرفه شدم تعداد اسپرم ۵میلیونی با جهش کم و سلول زنده پایین درضمن سلول a صفر میباشد چه راهکاری برای درمان من هست؟آیابا عمل کردن واریکوسل امکان بوجود آمدن اسپرم نوع aهست اگر هست چند درصد میباشد؟جای امیدواری دارد یا نه؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آذر ۰( 1 ماه پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۶ آذر ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 52 مشاهده پرسش
    سلام، ۶ ماهی هست که اقدام به بارداری کردیم ولی متاسفانه نشده که بعد پزشک همسرم درخواست اسپرمو گرام برای من دادن. فایل پیوست شده خدمتتون. لطفا تفسیر اسپرموگرام رو از لحاظ باروری بهم بگید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۰( 1 ماه پیش)
      با این آزمایش احتمال باروری طبیعی هست
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۹ آبان ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .شبتون بخیر .۲۹ساله و متاهل هستم.چندساله واریکوسل دارم.میخایم اقدام به بارداری کنیم.همسرم‌ مشکلی نداشته ازمایشاتش.منم واسه اطمینان سمن دادم . خاستم ببینم با این ازمایش که تاحدودی خودم فهمیدم ناامید کنندس کاری باید بکنم؟ آیا اقدام کنیم اگه موفق به بارداری نشدیم عمل کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      مولتی ویتامین WELLMAN برای آقا و مولتی ویتامین WELLWOMAN برای خانم پودر اندروفرتی هر ۱۲ ساعت
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲ آذر ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 69 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان، من ۳۲ ساله و مجرد هستم۳ سال پیش واریکوسل سمت چپ گرید ۲ و سمت راست گرید ۱ داشتم آزمایشاتم اون موقع تقریبا خوب بود و درد داشتم به علت درد عمل میکروسکوپی دوطرفه کردم الان ۳ سال بعد از عمل مدتی است درد خفیفی در بیضه چپ دارم خواستم بپرسم آیا عود کرده یانه ، سونو انجوم دادم البته رنگی نبود دکتر رادیولوژیست گفت بیضه شما کاملا سالم و به نظر عود نکرده باشه ولی برای تشخیص عود سونو رنگی مشخص میکنه و رگ ها گشاد میمونن خواستم بپرسم دلیل درد من چیه؟و عود کرده؟ درد قابل کنترله ولی نگران کننده ، آیا باز هم نیاز به عمل
    هست ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      مولتی ویتامین WELLMAN برای آقا و مولتی ویتامین WELLWOMAN برای خانم پودر اندروفرتی هر ۱۲ ساعت
    2. تصویر کاربر سعید شنبه ۲۹ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      جواب سوال آقای دکتر
    3. تصویر کاربر سعید شنبه ۲۹ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      دکتر فکر کنم جواب سوال من با سوال دیگه ای اشتباه شده
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۰( 1 ماه پیش)
      صرفا به علت درد واریکوسل رو جراحی نمیکنند و ممکنه بعد عمل درد تغییری نکنه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۹ آبان ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 39 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرامی . من یک ساله اقدام به بچه دار شدن کردم ولی نتیجه حاصل نشده حدود 6 ماهه زیر نظر دکتر ارولوژی هستم و سه دوره قرص دادن آزمایش دوم و سومم تعداد اسپرمم بهتر شد که نتایجش رو براتون ارسال کردم . این سری دکتر گفت باید آی وی اف کنم آقای دکتر آیا لازمه یا با این آزمایشات و قرص دیگه ای میشه نتیجه بگیرم. واریکوسلم ندارم. ممنون میشم وقت بذارید و راهنماییم کنید با این تعداد اسپرم و حرکتشون ای وی اف کنیم یا نه
    1. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      اقای دکتر چندین روزه سوال کردم جوابی ندادین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      مولتی ویتامین WELLMAN برای آقا و مولتی ویتامین WELLWOMAN برای خانم پودر اندروفرتی هر ۱۲ ساعت
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      تا 3 ماه
    4. تصویر کاربر علی جمعه ۲۸ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      سلام مجدد اقای دکتر دکترم برامون آی وی اف تجویز کرده ک انجام بدیم اونو چیکار کنم ؟ اول مولتی ویتامین رو مصرف کنم با توجه به اینکه اسپرمم حدود ۱۰ میلیونه و سرعتش ۲۸ یا ای وی اف انجام بدم؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      بهتره ivf انجام بدید
    6. تصویر کاربر علی جمعه ۲۸ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      آقای دکتر ۶ ماهه قرص های ال کارنتین و جنسینگ و سلنیوم و .‌. مصرف میکنم از ۶ میلیون اسپرم به ۱۰ - ۱۱ میلیون رسیده ولی به ۱۵ میلیون حد نصاب نمیرسه ایا امکان بالاتر رفتن تعداد اسپرم هست؟
      سوال دوم . آی وی اف چند درصد موفقیت داره چون هزینش بالاست و احتمال دو قلو زایی چقدره؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      بله احتمال موفقیت هست
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۶ آبان ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 51 مشاهده پرسش
    سلام علیکم جناب دکتر
    در خصوص ناباروری پیام میدم خدمتتان
    آزمایشات مربوط به اسپرم را برسی بفرمائید.
    من۴ ساله ازدواج کردم سابقه بیماری یا جراحی ندارم .دارو مشروب الکلیدخانیات و.. هم مصرف نمیکنم
    به علت ناباروری من و خانمم به دکتر مراجعه کردیم و مورد برسی قرار گرفتیم.
    دکتر زنان گفتند خانمت مشکلی نداره
    دکتر مردان گفت شما اسپرم هات سرعت و تعداد کم و ضعیف هستند بهم دارو speman DS را داد بعد از یک ماه بچه دار شدیم منتها قلب تشکیل نشد و با تشخیص دکتر زنان سقط کرد خانمم .
    علت را گفتن اسپرم مشکل داشته و دوباره سونوگرافی بیضه گرفت که گفت واریکوسل درجه ۱داری ولی ضعیف. چند وقته داریم اقدام به بارداری میکنیم ولی هنوز موفق نشدیم.حالا جناب دکتر من عمل واریکوسل انجام بدم مشکلم برطرف میشه ان شاالله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      اگر در معاینه هم واریکوسل دارید بهتره عمل انجام بدید
  • تصویر کاربر ناصر چهارشنبه ۲۱ مهر ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 45 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    در عرض سه ماه آزمایش اسپرم دادم که از 13 میلیون رسیده به 2 میلیون.
    سؤالم اینه که امکان چنین مسأله ای وجود داره؟ با اینکه دارو هم مصرف کردم.
    تصویر آزمایشها رو خدمتتون میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ مهر ۰( 3 ماه پیش)
      حتما بررسی از نظر واریکوسل انجام بدید
  • تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 42 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر
    بنده حدود 5 ساله واریکوسل دارم البته دکتر نرفتم و خودم متوجه ام که واریکوسل است و جون دردی نداشته به پزشک مراجعه نکردم این مدت . الان دو سال است ازدواج کردم . و اقدام به بچه دار شدن کردیم و همسرم حامله شد . و الان حدود دو هفته است باردار است . ممکن است به دلیل پایین بودن کیفیت اسپرم برای بچه و جنین مشکلی پیش بیاد ؟
    1. تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۲ مهر ۰( 3 ماه پیش)
      سلام منتظر پاسخ هستم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 3 ماه پیش)
      خیر،اگر باردار شدن مشکلی پیش نخواهد آمد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۶ مهر ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 66 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض احترام ، من ۳۵ سالمه حدود پنج سال پیش عمل واریکوسل گرید ۳ انجام دادم ، سال گذشته که رفته بودم برای چک آپ دکتر گفت عود کرده ولی خب جواب آزمایشام بد نبود ، الان میگه باید عمل دوم انجام بدم ، آیا عمل دوم نیاز هست و خطرناک نیست؟ ،در ضمن جواب آزمایش آخر رو خدمتتون ارسال کردم آیا با این آزمایش امکان بچه دار شدن هست ؟! خانم من هم ۳۴ ساله هست و تنبلی تخمدان داره ، سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مهر ۰( 3 ماه پیش)
      با این آزمایش احتمال باروری طبیعی هست
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

در این مقاله، پرسش و پاسخ در مورد کراتینین خون را قرار داده ایم تا به سوالات…
دترولیت دارویی است که برای درمان علائم مثانه ی بیش فعال تجویز می شود. این علائم می…
انتخاب غذا ها و نوشیدنی های مناسب به شما کمک می کنند احساس بهتری داشته باشید و…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه

17:00 - 21:00

یکشنبه

16:00 - 21:00

دوشنبه

17:00 - 21:00

سه شنبه

16:00 - 21:00

پرسش از دکتر