بعد از عمل واریکوسل چه اتفاقی می افتد؟

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
در این مقاله مطالعه می‌کنید:

واریکوسل شایعترین علت کاهش تولید و کیفیت اسپرم و ناباروری در مردان است. واریکوسل همچنین می تواند باعث جمع شدن بیضه ها شود. خوشبختانه اغلب واریکوسل ها به راحتی تشخیص داده و درمان می شوند. اگر این بیماری علامتدار شود باید درمان جراحی صورت گیرد.

علائم واریکوسل

به دلیل آنکه معمولاً‌ واریکوسل علامتی ندارد، اغلب در هنگام ارزیابی های ناباروری و یا حین یک معاینه عادی کشف می شود. واریکوسل به ندرت دردناک است. درد ممکن است:

به مرور زمان واریکوسل بزرگتر و مشخص تر می شود. به هر حال اگر شما درد یا تورم و یا توده ای بر روی کیسه بیضه پیدا کردید با پزشک خود تماس بگیرید.

درمان نواحی تیره روی ناحیه تناسلی

علت واریکوسل

سیاهرگها و سرخرگها جریان خون بیضه ها را برقرار می کنند. علت واریکوسل کاملاً مشخص نمی باشد ولی بسیاری از متخصصان معتقدند زمانی این بیماری بوجود می آید که اختلال کارکرد دریچه های داخل سیاهرگی،‌ مانع جریان خون مطلوب بیضه ها می شود. علت اولیه عملکرد ناقص دریچه های داخل سیاهرگی، گشاد شدن وریدها می باشد.

واریکوسل اغلب در دوران بلوغ و معمولاً در سمت چپ اتفاق می افتد و علت آن به وضعیت قرارگیری سیاهرگ بیضه چپ مربوط است. علاوه بر آن وجود واریکوسل در بیضه یک سمت می تواند تولید اسپرم را در هر دو بیضه تحت تأثیر قرار دهد.

بیماری وارکوسل چه عوارضی را بدنبال دارد؟

برای دانستن برری لینک زیر کلیک کنید

درمان واریکوسل با عمل میکروسرجری

اگر واریکوسل مشکلی ایجاد نکند به درمان نیازی نیست. در صورتی درمان واریکوسل لازم است که واریکوسل ایجاد درد،‌ ناباروری و یا آتروفی بیضه کرده باشد.

در جراحی، وریدی که مشکل دارد را از سیستم جریان خون بیضه خارج کرده و جریان خون را به سایر عروق طبیعی بر می گردانند. با این وجود تأثیر جراحی بر ناباروری نامشخص است.

مواردی که باید واریکوسل را جراحی کرد عبارتند از: آتروفی (کوچک شدن) سریع بیضه،‌ درد و یا نتیجه غیرعادی در بررسی مایع منی. روش درمان قطعی واریکوسل تنها جراحی می باشد. این روش با بیهوشی عمومی یا موضعی انجام می شود.

عوارض جراحی واریکوسل

بعد از عمل واریکوسل چه باید کرد؟

بعد از عمل جراحی واریکوسل می بایست از بانداژ محافظ بیضه استفاده کرد. جهت جلوگیری از ورم بیضه، می توان از کیسه یخ استفاده نمود.
بعد از عمل واریکوسل معمولاً پس از دو روز، بیمار به شرایط طبیعی برگشته و می تواند فعالیت سبک را شروع کند. پس از دو هفته می توان فعالیتهای معمول را از سر گرفت.
درد ناشی از این عمل جراحی خفیف است. تا دو روز اول طبق دستور پزشک می توان برای درد از مسکنهای پیشنهادی استفاده نمود. تا یک هفته پس از عمل باید از نزدیکی خودداری نمود.

نزدیکی بعد از عمل واریکوسل

 

آیا عمل واریکوسلکتومی منجر به معلولیت و ناباروری می شود؟

عمل واریکوسلکتومی جهت درمان و یا جلوگیری از ناباروری انجام گرفته و خود باعث ناباروری نمی شود. این جراحی هیچ نوع معلولیتی ایجاد نمی کند.


4.4/5 - (91 امتیاز)

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۸ دی ۰( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 34 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت شما بزرگوار
    اقای دکتر چندوقت پیش درهمین سایت ،ازمایش و سونو همسرم فرستادم تشخیص دادین که عمل واریکوسل انجام بدن و سه ماه بعد عمل ازمایش اسپرم وdfiبدن.سمت چپشون عمل کردن و سه ماه گذشت آزمایشdfiدادن.و درصدش شد۵۲

    میخواستم بدونم که آیا درمان داره؟
    اقای دکترهمسرم متولد۶۵هستن.
    و سرباز که بودن درگیری پیش میاد وایشون که داشته مانع دکیری میشده یکنفر با پوتین سربازی به قسمت تناسلی همسرم ضربه میزنه و میگه که اونموقع بیضه های من سیاه مثل ذغال شد.وبعد قسمت چپ همونجایی که الان واریکوسل عمل کرده اون موقع جراحی کردن.
    امکان داره ژنتیک اسپرمش هاش بخاطر این موضوع باشه؟
    ایا درمان میشه؟
    ما۳سال پیش اقدام به بارداری کردیم و دردومین ماه اقدام باردارشدم در8هفته جنین ایست قلبی کرد.

    آقای دکتر ی شماره واتساپ گذاشتین تو پیجتون بنده چندبار بهشون پیام دادم که چطور میتونم نوبت تلفنی بگیرم و باشما ارتباط برقرار کنم ولی پاسخگونیودن وفقط خوندن پیامو وهیچ جوابی ب من داده نشد.حتی توی سایت خیلی تلاش کردم که نوبت بگیرم برای ماه اسفند وفروردین نوبت گذاشته.توروخدا یراهی ب من بگین تا من بتونم هرچی زودتر ارتباط برقرار کنم باشما ازتون خواهش میکنم کمکم کنین😭
    اقای دکتر بعد عمل داروی سلنیوم پلاس و ای۴۰۰و الکارنیتین ۱۰۰۰سه ماه مصرف کردن .از لحاظ تغذیه هم خداروشکر چیزای خوب ومفید میخورن.
    اقای دکتر چقدرزمان میبره درمان بشه؟اصلن راهی داره؟
    میشه مارو راهنمایی کنید که از کجا شروع کنیم کجا بریم؟ عکس روهم براتون فرستادم
    1. تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۱ دی ۰( 4 هفته پیش)
      سلام اقای دکترممنون میشم راهنمایی کنید.من منتظرپاسخ شماهستم با تشکر.متولد۶۵
      ازمایش dfi

      Large Halo a 10%

      Medium Halo b38%

      Small Halo c33%

      No halo d19%

      Degraded e0%

      Dfi. 52%


      انالیز اسپرم

      Volume
      9/.ml


      PH
      7.5

      Sperm counecteation
      18million

      Total count
      16.2million

      Progressive (pR)
      67%

      Non. progressive NP
      4%

      Total Motile PR+NP
      71%

      lmmotile
      29%

      Normal form
      2%

      Abnormal form
      98%

      Head Defects
      60%

      Neck &Mid Piece Defects
      15%

      Color
      Yellow_gray

      Liq Time
      20

      Delivery times
      9:25

      Collection time
      9:25

      اقای دکتر یسری چیزای دیگه هم بود عدد نداشت فقط خط تیره گذاشته بود ننوشتم
    2. تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۱ دی ۰( 4 هفته پیش)
      اقای دکتر میشه لطفاً راهنمایی بفرمائید ممنونم
    3. تصویر کاربر مجید سه شنبه ۷ دی ۰( 3 هفته پیش)
      سلام اقای دکتر شبتون بخیر
      اقای دکتر بااین ازمایش ها ما طبیعی باردارمیشیم؟
      و اینکه الان چه داروهایی مصرف کنه بهتره؟قبلا گفتم خدمتتون سلنیوم پلاس.ویتانین ای۴۰۰والکارنیتین ۱۰۰۰مصرف میکرد
      الان چی مصرف کنه؟لازمه حضوری خدمت برسیم؟باتشکر
      چندماه دیگه ما صبر کنیم.الان اجازه اقدام داریم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ دی ۰( 3 هفته پیش)
      احتمال بهبود ازمایش اسپرم با مصرف این داروها هست،3 ماه مصرف کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۱۸ آذر ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 32 مشاهده پرسش
    سلام و‌خسته نباشید خدمت شما،مدت چند هفته ای میشه که درد شدید توی ناحیه کشاله ران بیضه و کمر دارم،با انجام چند مرحله سونوگرافی و به علت نگرفتن نتیجه به چند پزشک مراجعه داشتم که هر کدام یک نظر داشتن ،واریکوسل دارم احتمال اینکه علت درد واریکوسل باشه و نوع درد واریکوسل باشه چقدر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ آذر ۰( 1 ماه پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 39 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    3 ساله برای بارداری اقدام کردم جوابی نگرفتم فهمیدم واریکوسل دارم
    30 سالمه عمل واریکوسل سمت چپ انجام دادم گرید 3 بودم و قابل لمس بعد از 3 ماه آزمایش اسپرم دادم و تعداد اسپرم از 14 به 8 رسید و تحرک هم کمتر شده دکتر قرص پتافیل 400 و ویتامین ای داد آیا امکان داره بعد دو سه ماه استفاده بهتر شه یا وضعیتم بدتر شده ؟ باید چه کار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 1 ماه پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۲ آذر ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 37 مشاهده پرسش
    باسلام من سال ۹۷ آزمایش اسپرم دادم که معلوم شدواریکوسل دوطرف دارم که همون سال عمل کردم ولی تا الان نتیجه نگرفتم رفتم پیش دکتر گفت دوباره عود کرده آیا امکان عمل دوباره هست؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۰( 1 ماه پیش)
      باید معاینه بشید،اگر در معاینه هم داشته باشید باید جراحی بشید
  • تصویر کاربر رصا چهارشنبه ۱۹ آبان ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 56 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من واریکسل داشتم عمل کردم بعد شیش ماه رفتم سنو گرافی گفتن دوباره برگشته دکترم واستم ستی اسکن نوشت که بینی رگ کلیم جای دیگه ای مشکلی چیزی هست که واریسم برگشنه ستی اسکنم کنه نشون دکترم دادم رگ ورید کلیم گرفته گی داره هر چه قد واریکسلم عمل کنم بخاطر اون گرفتی دوباره برمیگرده فرستادم پیش دکتر فوق تخصص شیراز اون دکتر واسم دارو نوشت واسه این اسپرمم ضعیف شده بد گفت دوما دیگه بیا احتمال زیاد این دکترم میفرستم پیش یه دکتر دیگه چون فک نکنم رید کلیم رو بتونه عمل کنه گفتم به شما بگم ببینم میتونین عملم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      این سی تی اسکن نرماله
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      آزمایش آنالیز اسپرم انجام بدید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۸ آبان ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 37 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 7سال پیش تحرک اسپرم ضعیف بود عمل واریکوسل انجوم دادم به حالت اول برگشت تا چند سال واریکوسلم عود کرده بود ولی اسپرم هام خوب بودن بعد از تقریبا 5سال دوباره تحرک اسپرم ضعیف شد پارسال مجدد عمل کردم سه ماه بعد از جراحی آزمایش اسپرم انجام دادم هنوز به حد نرمال نرسیده بود ولی بهتر شده بود دکتر یه فرسایی برام نوشت بعد از تقریبا 9ماه بعد جراحی تحرک اسپرم ها به هفتاد رسید الان دوباره آزمایش دادم تا تحرک اسپرم ها به 31رسیده و فک کنم واریکوسلم دوباره عود کرده آیا با جراحی مجدد قابل درمان هست و اینکه جراحی به روش میکرو سرجری نبوده فک کنم لطفاً به تاریخ های آزمایشات توجه کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      باید از نزدیک معاینه کنم
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۵ آبان ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 46 مشاهده پرسش
    ناتوانی جنسی من قبل از عمل دو طرفه واریکوسل امورفو سر بد شکل اسپرم 84 درصد بود آیا بعد از عمل امورفو سر بد شکل اسپرم درمان می شود می خواهم ببینم امورفو سر بد شکل بعد از عمل بهتر می شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آبان ۰( 2 ماه پیش)
      عکس ارسال نشده،مجدد ارسال کنید
  • تصویر کاربر مانا دوشنبه ۲۶ مهر ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 53 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید
    همسرم تست دادن و مشخص شد مورفولوژی اسپرم صفر هست و حرکتم پایین ولی تعداد نرمال بود.بعد مشخص شد که واریکوسل داره و دو ماهه پیش عمل کرد بعد از عمل دکتر براش پودر فرتومن تجویز کردن که هر روز مصرف میکنه حالا نمیدونم چقدر میتونم به بارداری طبیعی یا حتی غیر طبیعی امیدوار باشم طی این دو ماه هم در حال اقدام هستیم که باردارم نشدم این رو هم لازمه اضافه کنم که بنده 37 سال و همسرم 30 سالشونه ولی پارسال که تست دادم به لحاظ وضعیت رحم و تخدان در شرایط مناسبی بودم و دکترم تشخیص داد مشکلی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ مهر ۰( 3 ماه پیش)
      بهتره بیوپسی بیضه و سپس IVF انجام بدید
  • تصویر کاربر پویا چهارشنبه ۲۱ مهر ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 97 مشاهده پرسش
    باسلام بنده 2سال پیش عمل واریکوسل انجام دادم و بعضی اوقات درد کمی در ناحیه بیضه سمت چپ احساس میکنم و با عرض شرمندگی خیلی زیاد عمل خود ارضایی انجام میدم. خواستم ببینم آیا امکان داره که مجدد در ناحیه عمل شده واریکوسل ایجاد شود؟؟
    ممنونم از شما دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ مهر ۰( 3 ماه پیش)
      باید از نزدیک معاینه بشید یا سونوگرافی بیضه ها و اسکروتوم انجام بدید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 53 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید. سال ۹۸ عمل واریکوسل داشتم انواع دارو استفاده کردم ولی نتیجه که نگرفتم هیچ تعداد اسپرمم قبل از عمل ۱۶ ملیون بود بعد از عمل شدن ۳ملیون و حالا صفر الان تصمیم گرفتم دوباره عمل کنم چون بیضه هام دارن کوچک میشن و بچه دار هم نشدیم و دو مرتبه عمل کاشت رو هم انجام دادیم ولی جواب نگرفتیم بنظرتون عمل دومی واریکوسل نتیجه بخش است یا نه.ممنون میشم زود جوابم رو ببدید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 3 ماه پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

در این مقاله، پرسش و پاسخ در مورد کراتینین خون را قرار داده ایم تا به سوالات…
دترولیت دارویی است که برای درمان علائم مثانه ی بیش فعال تجویز می شود. این علائم می…
انتخاب غذا ها و نوشیدنی های مناسب به شما کمک می کنند احساس بهتری داشته باشید و…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه

17:00 - 21:00

یکشنبه

16:00 - 21:00

دوشنبه

17:00 - 21:00

سه شنبه

16:00 - 21:00

پرسش از دکتر