با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل به معنی گشاد و واریس شدن رگهای بیضه است. وجود واریکوسل در یک مرد جوان دلیل ناباروری نمی باشد و در بسیاری از موارد، مردان جوان و میانسالی را می بینیم که علیرغم واریکوسل، بارور و صاحب چند بچه نیز می باشند. اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید.

لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود. علتهایی که باعث ناباروری خانم ها می شوند عبارتند از:

☑️ تخمدانهای پر از کیست

☑️ چسبندگی لوله های رحمی

☑️ وجود رحم دو شاخه

☑️ تخمدانهای کوچک و رشد نکرده و ضعیف

ناباروری مردان

شایعترین علل ناباروری مردان

1- واریکوسل

2- بیضه های کوچک رشد نکرده

3- سرتولی سل سندرم که در آن سلولهای نطفه ساز وجود ندارد.

4- چسبندگی لوله های منی بر 5- تورم بیضه ها بعد از اریون که باعث آسیب به بیضه ها می شود.

وقتی در آزمایش اسپرم یک مرد سلولهای اسپرم وجود نداشته باشد و صفر باشد باید از بیضه نمونه برداری انجام شود و اگر سلولهای نطفه ساز وجود نداشته باشد امکان باروری طبیعی و بچه دار شدن در این فرد وجود ندارد ولی اگر در نمونه برداری اسپرم وجود داشته باشد ولی خارج نشود نشان دهنده انسداد در مسیر لوله های منی می باشد که بهترین درمان برای این افراد IVF می باشد.

در بیماری واریکوسل، سلولهای نطفه ساز کاملاً وجود داردند ولی به علت واریکوسل و خراب شدن رگ های واریسی سلولهای نطفه ساز به صورت غیرطبیعی و کم حرکت می باشند. هنوز درمان داروئی برای واریکوسل وجود ندارد. داروهائی که نطفه ساز ی را تحریک می کنند تنها باعث بهبودی اسپرم به میزان 5 درصد در فرد مبتلا به ای بیماری می شوند  و لذا امروزه قطعی ترین روش درمان واریکوسل عمل جراحی می باشد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض عمل واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد.

تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد.

این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود.

امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  


ویزیت تلفنی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر اکبر چهارشنبه ۲۶ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    باسلام من سه روزه عمل واریکوسل کردم امپول بی حسی بهم زدن الان درد گردن دارم ب قدری شدیده ک حتی نمیتونم سرم رو از رو بالش بردارم چیزی بخورم حتما باید رو بالشت باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش)
      به دلیل نحوه ی بی حسی توسط دکتر بیهوشی هست. از جمله عوارض بی حسی از کمر هست. با دکتر بیهوشی که شما رو از کمر بی حس کرده مطرح کنین
  • تصویر کاربر صباح چهارشنبه ۲۶ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام من بعد سه ماه واریکوسل سمت چپم عود کرد الان خیلی درد دارم دردم طوریه که کلا سمت چپ بدنم دست و پاهام گرم شده و دردش شدید است اصلا هیچ کاری نمیتونم انجام بدم بعضی وقت ها حتی نمیتونم راه برم و میلنگم پیش دکتر رفتم گفت که باید به دکتر مغز واعصاب مراجعه کنی به نظر شما باید چه کار کنم .آزمایش و سونو برای زمان عود واریکوسل است .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش)
      سلام سونوگرافی از جهت بررسی عود انجام دهید. درد های واریکوسل خیلی اوقات بعد عمل می ماند
    2. تصویر کاربر صباح سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش)
      خب دردش خیلی زیاد اصلا قابل تحمل نیست الان شش ماه میشه که اصلا کوچکترین کاری نمیتونم انجام بدم منشا این درد رو دکتر هم رفتم نمیدونن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش)
      شب ها کپسول گاباپنتین استفاده کنین و حتما با جراح خودتون در میون بذارین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۶ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام،۶ماه پیش عمل واریکوسل چپ کردم،والان بیضه چپم کوچک شده و motile اسپرمم۲۰ و progressive10 وnormal morphology15 می باشد،چه کار باید کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش)
      سلام ایا متاهل هستین ؟ اقدام به بارداری کردین؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش)
      ازمایش اسپرم قبل عملتون رو بفرستین
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش)
      حرکت اسپرم ها مختل هست ، ولی احتمال بارداری وجود دارد
    4. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش)
      سلام ،مجردم
    5. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش)
      سلام مجردم،اینم آزمایش قبل عمل
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ شهریور ۹۹( 1 هفته پیش)
      فعلا کار بیشتری نیاز نیست، تقریبا مشابه قبل عمل هست. اگر احساس میکنین سایز بیضه کوچک شده سونوگرافی انجام بدین. آندروفرتایل میتونه به حرکت اسپرم ها کمک کنه
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر س.س.ح سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 3 هفته پیش) مشاهده پرسش
    جناب دکتر کرمی
    سلام،
    بنده توسط یک دکتر متخصص اورولوژی معاینه شده ام و ایشان تشخیص فتق کشاله ران سمت راست و همچنین واریکوسل بیضه چپ را داده اند،بنده یکبار حدود چهار سال پیش جهت چکاپ خدمت شما مراجعه کردم مشکلی نبود،اما الان به دلیل مراجعین زیاد و وقت ویزیت خیلی دیر بناچار به پزشک دیگر مراجعه کردم، الآن هم یه توده تا حدودی متورم در بیضه چپ خود دارم و جدیدا احساس درد شدید از ناحیه بیضه چپ دارم،مجرد و بیست و چهار ساله ام،جدای مساله ازدواج از درد شدید رنج میبرم و کارم ریسرچ در آزمایشگاه است و مدت طولانی روزانه سرپا می ایستم،بنده خودم اصرار به عمل دارم اما نظر شما برای بنده حجت است،آیا شما هم توصیه به عمل جراحی میکنید؟
    با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر س.س.ح دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      جواب تست اسپرم
    2. تصویر کاربر س.س.ح سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      جناب دکتر در نظر گرفتن اینکه در آینده هم هر روز مدت طولانی قرار است در آزمایشگاه ایستاده کار کنم آیا عمل جراحی باعث کاسته شدن توان بنده می شود؟و محدودیتی در سبک کارم به طبع عملی که انجام داده ام باید ایجاد بکنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 3 هفته پیش)
      فتق شما باید عمل بشه . در مورد واریکوسل باید آزمایش اسپرم شما تکرار شه و در صورت مختل بودن مجدد آزمایش ، عمل نیاز هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضالطفی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام خدا قوت. آقای دکتر حدود دوسال هست که برا بارداری اقدام کردیم ولی موفق نشدیم آزمایش اسپرم انجام دادم هم تعداد و هم تحرک کم بود و سونوگرافی هم تشخیص واریکوسل دوطرفه خفیف داده شده
    پزشکی میگفت شانس بارداری خیلی کمه و پس از جراحی واریکوسل و درحالت خوش بینانه 20 درصد احتمال بچه دار شدن هست و پزشک دوم مصرف روزانه یک قرص ویتامین E و نصف قرص کلومیفن و تزریق هفتگی آمپول پی دی پرگ 5000 واحد رو کردن و گفتن بعد سه ماه برگرد و جراحی لازم نیست. خواستم ببینم امید به بارداری به شکل طبیعی یا لقاح مصنوعی وجود داره و اینکه جراحی واریکوسل لازمه یا نه؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      سلام، اگر با دارو ها برطرف نشد عمل کنید، احتمال موفقیت هست
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    من واریکوسل دوطرفه دارم اذیتم نمیکنه
    باید حتما عمل بشه
    اگه عمل رو تاخیر بندازم مشکل پیدا میکنه
    1. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 2 ماه پیش)
      اقای دکتر من منتظر جواب شما هستم
      داخل سنو گرافی زده قطر ورید با انجام مانور در سمت راست به حدود سه میلی وچپ هم سه میلی
      خواهش میکنم جوابمو بدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 2 ماه پیش)
      ازمايش اسپرم بدهية بفرستيد ببينم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام
    بیست ساله و مجرد هستم. واریکوسل چپ داشتم. ۷ ماه پیش عمل کردم، از یک هفته بعد از عمل خودارضاعی کردم. بیضه چپ همچنان کوچکتر از راست است. بعد از چند دقیقه نشستن در بیضه چپ احساس سنگینی و درد نسبتا زیادی دارم (مانند قبل از عمل). معمولا تا دو سه روز بعد از خودارضاعی درد بیشتری دارم

    آیا نشستن طولانی مدت و تحمل این درد به بیضه یا رگ‌ها آسیب میزند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام، چرا خودارضایی کنید؟ نکنید برطرف میشه
  • تصویر کاربر حسام شنبه ۷ تیر ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، خسته نباشید
    آقای دکتر من واریکوسل گرید سه با حداکثر قطر عروق ۵/۲ میلیمتر دارم ولی آزمایش اسپرم نرمال دارم که عکس آزمایشمو براتون ارسال کردم ، می خواستم بدونم به نظر شما باید عمل جراحی انجام بدم یا خیر ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ تیر ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام، اگر متاهلید و در باروری مشکل دارید باید عمل بشید
    2. تصویر کاربر حسام شنبه ۷ تیر ۹۹( 2 ماه پیش)
      من مجرد هستم آقای دکتر ، امکانش هست که در آینده در باروری دچار مشکل بشم ؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ تیر ۹۹( 2 ماه پیش)
      ممکنه، ولی الان که مجرد هستید عمل نکنید
    4. تصویر کاربر حسام شنبه ۷ تیر ۹۹( 2 ماه پیش)
      چشم آقای دکتر ، خیلی ممنون
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ تیر ۹۹( 2 ماه پیش)
      خواهش میکنم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر جواد یکشنبه ۱۸ خرداد ۹۹( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت آقای دکتر،
    بنده 20 ماه پیش عمل واریکوسل گرید 1 راست و گرید 3 چپ انجام دادم.
    سونوگرافی اخیر: عود خفیف واریکوسل چپ با قطر 2.5 میلی متر و ریفلاکس 0.8 ثانیه در مانوروالسالوا (سمت راست 1.7 میلی متر). در معاینه در حالت ایستاده چیزی دیده نمیشه.
    سونوگرافی 6 ماه قبل: حداکثر قطر در سمت چپ 3.1 میلی متر، سمت راست 2.1 میلی متر و ریفلاکس 1.1 ثانیه.
    1- این امکان پذیره؟ یعنی به مرور زمان از قطر عروق و ریفلاکس کم میشه یا سونو اشتباهه؟
    2- واریکوسل عود کرده (حتی خفیف)؟ در دراز مدت مشکلی ایجاد میکنه ؟
    3- فاصله این ریفلاکس با مقادیری که عود حساب میشن (حتی خفیف) چقدره؟
    عکس ها به پیوست. پیشاپیش ممنون از کمکتون.
    1. تصویر کاربر جواد یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 4 ماه پیش)
      ببخشید آقای دکتر دوباره مزاحم میشم.
      1-این ریفلاکس ها بعد عمل واسه طرف چپ که گرید 3 بود طبیعی است؟
      2-در رابطه با ریفلاکس، در مقالات خوندم بالای 0.5 ثانیه یعنی یه جزئی هست ولی چون تخصص ندارم گفتم سوال کنم.
      3- ابعاد بیضه قبل از عمل سال 97: طرف راست: 23x40 چپ: 25x39
      آذر 98: راست: 42x21 چپ: 20x38
      اردیبهشت 99: راست: 18x40 چپ:19x36
      این روند کوچیک شدن بیضه رو نشون میده یا اختلافات جزئی حین اندازه گیری توسط رادیولوژیست هستن و قبل عمل به دلیل بیماری بزرگ شده؟
      5- آیا ابعاد فعلی بیضه طبیعیه؟
      مطالب متناقض زیاد دیدم و بعضی از همکاراتون معتقدن که دوباره عمل میخواد در حالیکه تو معاینه بالینی چیزی به جز لاشه های عروق قبلی مشخص نیست. ممنون میشم مثل همیشه به تمام سوالات جواب بدین و منو از نگرانی در بیارین.
      مجرد و 29 ساله هستم. بی نهایت از وقتی که میزارین و مشاوره تخصصیتون سپاسگزارم.
      ممنون میشم به سوال قبلی هم جواب بدین.
    2. تصویر کاربر جواد یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 4 ماه پیش)
      ببخشید آقای دکتر دوباره مزاحم میشم.
      1-این ریفلاکس ها بعد عمل واسه طرف چپ که گرید 3 بود طبیعی است؟
      2در رابطه با ریفاکس در مقالات خوندم بالای 0.5 ثانیه یعنی یه جزئی هست ولی چون تخصص ندارم گفتم سوال کنم.
      3- ابعاد بیضه قبل از عمل سال 97: طرف راست: 23x40 چپ: 25x39
      آذر 98: راست: 42x21 چپ: 20x38
      اردیبهشت 99: راست: 18x40 چپ:19x36
      این روند کوچیک شدن بیضه رو نشون میده یا اختلافات جزئی حین اندازه گیری توسط رادیولوژیست هستن و یا قبل عمل به دلیل بیماری بزرگ شده؟
      4- آیا ابعاد فعلی بیضه طبیعیه؟
      مطالب متناقض زیاد دیدم و بعضی از همکاراتون معتقدن که دوباره عمل میخواد در حالیکه تو معاینه بالینی چیزی به جز لاشه های عروق قبلی مشخص نیست. ممنون میشم منو از نگرانی در بیارین.
      مجرد و 29 ساله هستم. بی نهایت از وقتی که میزارین و مشاوره تخصصیتون سپاسگزارم.
      ممنون میشم به سوال قبلی هم جواب بدین.
    3. تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۸ خرداد ۹۹( 3 ماه پیش)
      آقای دکتر ممنون میشم مثل همیشه جواب همه سوالات رو بدین.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ خرداد ۹۹( 3 ماه پیش)
      سلام، واریکوسل پس از عمل ممکنه عود کنه، اگر عدم باروری باشه باید مجدد عمل بشه، یک آزمایش اسپرم پس از ۲ روز عدم انزال بدید و عکس رو بفرستید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر میثم جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    کارمند بانک هستم آزمایش اسپرم من این نتایج رو‌داشت
    مورفولوژی غیر نرمال ۱۰۰٪
    اسپرم های دارای حرکت فقط ۲۰٪ اونم slow
    تعداد کل اسپرم ۹۵ میلیون

    ۵ سال اقدام کردیم و ۲ تا بارداری ناموفق داشتیم.

    چه قرصی مصرف کنم؟
    واقعا وقت ویزیت دادن برای یک ماه و نیم آینده خیلی زیاده لطفا تدبیر کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۹( 3 ماه پیش)
      سلام لطفا با شماره ۰۹۳۸۹۲۰۱۲۱۲ تماس بگیرید
درحال دریافت اطلاعات
ممکن است شما دوست داشته باشید
پرسش از دکتر