با عوارض واریکوسل آشنا شوید

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از هر 10 نفر مرد جوان 2-3 نفر مبتلا به این بیماری می شوند.

وجود واریکوسل در یک مرد جوان دلیل ناباروری نمی باشد و در بسیاری از موارد مردان جوان و میانسالی را می بینیم که علیرغم واریکوسل بارور و صاحب چند بچه نیز می باشند. اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود باید بررسی شود.

لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود. علتهایی که باعث ناباروری خانم ها می شوند عبارتند از:

☑️ تخمدانهای پر از کیست

☑️ چسبندگی لوله های رحمی

☑️ وجود رحم دو شاخه

☑️ تخمدانهای کوچک و رشد نکرده و ضعیف

ناباروری مردان

شایعترین علل ناباروری مردان

1- واریکوسل

2- بیضه های کوچک رشد نکرده

3- سرتولی سل سندرم که در آن سلولهای نطفه ساز وجود ندارد.

4- چسبندگی لوله های منی بر 5- تورم بیضه ها بعد از اریون که باعث آسیب به بیضه ها می شود.

وقتی در آزمایش اسپرم یک مرد سلولهای اسپرم وجود نداشته باشد و صفر باشد باید از بیضه نمونه برداری انجام شود و اگر سلولهای نطفه ساز وجود نداشته باشد امکان باروری طبیعی و بچه دار شدن در این فرد وجود ندارد ولی اگر در نمونه برداری اسپرم وجود داشته باشد ولی خارج نشود نشان دهنده انسداد در مسیر لوله های منی می باشد که بهترین درمان برای این افراد IVF می باشد.

در بیماری واریکوسل، سلولهای نطفه ساز کاملاً وجود داردند ولی به علت واریکوسل و خراب شدن رگ های واریسی سلولهای نطفه ساز به صورت غیرطبیعی و کم حرکت می باشند. هنوز درمان داروئی برای واریکوسل وجود ندارد. داروهائی که نطفه ساز ی را تحریک می کنند تنها باعث بهبودی اسپرم به میزان 5 درصد در فرد مبتلا به ای بیماری می شوند  و لذا امروزه قطعی ترین روش درمان واریکوسل عمل جراحی می باشد.

عوارض عمل واریکوسل

مثل عمل های جراحی دیگر عمل واریکوسل نیز توأم با عوارضی همراه می باشد که به اهم آنها اشاره می کنم:

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد.

تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد.

این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

که علت آن قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل می باشد که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3-  درد بیضه پس از عمل جراحی واریکوسل

به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی اغلب درد بیضه ها ایجاد می شود که تدریجاً با استراحت برطرف می شود.

امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی واریکوسل عوارض بعد از عمل بسیار کم و نادر می باشد.

لازم به ذکر است در بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود و اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

با عوارض واریکوسل آشنا شوید
4.4 (88.33%) 24 رای

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر كياوش شنبه ۲۰ بهمن ۹۷( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    با سلام ، آقاي دكتر من دو سال پيش عمل واريكوسل چپ انجام دادم و پارسال براي اطمينان دوباره سونوگرافي انجام دادم و گفتن واريكوسل چپ دوباره عود كرده و اين بار راست هم دوباره گرفته . خيلي بهم ريختم و دوباره به دكتر مراجعه كردم و خيال منو تا حدودي راحت كرد كه اصلا به واريكوسلي كه دارم و عمل فكر نكنم ولي همون موقع هم بيضه چپم كه عمل شده بود بزرگتر شده بود و اينو كه به دكتر مطرح كردم گفت كمي آب آورده و مشكلي نيست . الان حدود چند ماه ميگذره و من روي صحبت اون دكتر خيلي به خود واريكوسل فكر نكردم ولي حس ميكنم بيضم خيلي بزرگه اصلا هم حس راحتي ندارم در حين انجام هر كاري اين بزرگي بيش از حد بيضه اذيتم ميكنه و به احتمال خيلي زياد هيدروسله . حالا با توجه به يه واريكوسل دو طرفه و هيدروسل جداي از اذيت هايي كه سر بزرگي بيضه ميشم به شدت از نظر روحي بهم ريختم و با اينكه بعد عمل اوضاع اسپرم هام خوب بود ولي الان دائم از احتمال ناباروري ميترسم . پيشنهاد شما چيه ؟ باز عمل كنم ؟ هر دو بيماري رو يا فقط هيدروسل رو ؟ و اينكه براي سربازي اين ها تاثيري دارن يا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ بهمن ۹۷( 1 هفته پیش)
      عود نکرده نیاز به عمل جدید نمیباشد
  • تصویر کاربر Ali جمعه ۲۱ دی ۹۷( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر . من حدود بیست روز میشه که عمل کردم . بعد از عمل درد بیضه نداشتم اما الان 4 روز میشه بیضه سمت چپم درد میکنه . ضمنا سر پا که دست میزنم به بیضه سمت چپم قسمت بالایی بیضم دیگه حالت مهره مهره نیست چون من واریکوسل دو طرفه داشتم و سمت راستم یک و سمت چپم 2 بود ولی زیر بیضه چپم که دست میزنم یخورده انگار هنوز مهره مهره ایه . لطفا میشه راهنمایی کنید که بدونم طبیعیه یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ دی ۹۷( 1 ماه پیش)
      سلام بعد از عمل طبیعی است
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر...
    دکتر من دو ماه عقد کردم ولی هنوز ازدواج نکردم و حدود دو سال پیش درد بیضه داشتم دکتر تشخیص واریکوسل درجه یک سمت چپ داد ولی گفت ازمایش اسپرمت تقریبا نرماله منم دیگه عمل نکردم و تا قبل عقد هم حس جنسی خوبی داشتم و هم نعوذ خوبی به حدی که چون مجرد بود خودم کنترل میکردم ولی حالا که عقد کردم گاهی در حد معاشقه و... به همسرم نزدیک میشم میل جنسیم اومده پایین نعوذ هم سخت انجام میشه ...حالا بنظر شما مشکل به واریکوسل مربوط میشه یا مورد دیگه؟؟؟ تشکر
    1. تصویر کاربر حمید سه شنبه ۱۸ دی ۹۷( 1 ماه پیش)
      لطفا جواب منو بدید متشکرم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 1 ماه پیش)
      باید چکاب کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر طحانی یکشنبه ۲۳ دی ۹۷( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من در سال 91 جراحی واریکوسل انجام دادم تا اینکه دوهفته پیش دچار فتق اینگوینال indirect شدم،ایا جراحی فتق ممکن هست به دلیل اینکه قبلا واریکوسل جراحی کردم خطر ساز باشه و به لوله های اسپرم ساز صدمه بزنه؟ ریسک عمل چقدر هست؟ در صورت انجام جراحی به صورت باز انجام میشه یا لاپاروسکوپی ؟وایا بستری در بیمارستان داره؟ودوره نقاهت اون چقدر هست؟ در ضمن امکان عمل با بی حسی هست؟چون من قبلا سه بار بیهوش شدم و دیگه نمیخوام از روش بیهوشی کامل استفاده کنم؟وامکان این هست شما قبل از سال جدید این جراحی رو انجام بدید؟و نشستن طولانی مدت امکان داره باعث عود بیشتر قبل از عمل بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 1 ماه پیش)
    2. تصویر کاربر طحانی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 1 ماه پیش)
      سلام آقای دکتر در سونو فتق اینکوینال indirect ذکر شده ولی هیچ برجستگی در ناحیه کشاله ندارم ولی رگهای بیضه متورم هستند و در مانور والساوا رگهای 2/2 اشاره شده آیا واریکوسل عود کرده واین امکان وجود داره که رگهای متورم در کانال اینگوینال به صورت فتق خودش رو نشون بده،و ازمایش اسپرم من مناسب هست؟وهمیشه فتق اینکوینال بهو داخل. کیسه بیضه وارد میشود؟
      Spern cunt 67
      Motility a+b 58/5
      Morphology normal60
      Ph8
      Volume 2.5
      Liquifuction 30
      Viscosity normal
      Wbc 1_2
      Rbc 0
      Color milky
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 1 ماه پیش)
      ازمایش قابل قبول بود
    4. تصویر کاربر طحانی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 1 ماه پیش)
      سلام آقای دکتر با تشکر از شما در مورد فتق چطور؟ آیا ممکنه وریدهای بیضه در سونو به اشتباه فتق اینگوینال نشان داده بشوند؟و ورزش بدن سازی موجب عود واریکوسل میشه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ دی ۹۷( 1 ماه پیش)
      نیاز به عمل نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۱۵ دی ۹۷( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام من ۴ ماهه واریکوسل دوطرفه عمل کردم سمت چپ دردی ندارم ولی جای جراحی سمت راستم درد و بی حسی داره دکتر میگه طبیعی میخواستم بدونم واقعا تا که اینطوره و این درسته میگن بعد ۳ سال عمل جراحی اسپرم ها دوباره کم میشه ؟ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ دی ۹۷( 1 ماه پیش)
  • تصویر کاربر ابراهیم جمعه ۷ دی ۹۷( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام حضور شما آقای دکتر.
    ممنون میشم آزمایش اسپرم بنده رو ملاحظه بفرمایید. اگر داروی خاصی برای تقویت لازم است ممنون میشم بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ دی ۹۷( 1 ماه پیش)
      قابل قبول است
  • تصویر کاربر نيلوفر سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    اگه بعد از عمل واريکوسل فرد هيدروسل بیضه بگیره آیا ممکن که دچار سرطان بیضه بشه ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 2 ماه پیش)
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام. اقای دکتر من حدود15ماهه سربازم یه ماه قبل سربازیم بیضه چپم هیدروسل داشت رفتم دکتر ارولوژی تایید کرد نگه داشتم برا اخر خدمتم ولی الان بیضه رو که معاینه میکنم انگار چندین رگ هست توش و سمت شکمم درد کمی حس میکنم میخواستم بدونم باید زودتر عمل کنم یا میتونم برا اخر خدمتم نگه دارم اگه لطف کنید راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 2 ماه پیش)
      بايد بياييد ببينم
  • تصویر کاربر میروحید سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    آیا در عمل جراحی لاپاراسکوپی شکم از ۳ نقطه سوراخ میشود و‌آیا درد شدید دارد؟؟؟ آیا از عمل میکروسکوپی راحت تر است .؟واینکه جای سوراخ ها روی شکم به شکل بدی میماند؟؟و اینکه لطف میکنید بفرمایید هزینه عمل لاپاراسکوپی جهت درمان واریکوسل چقدر هستش و هزینه درمان وارکوسل در عمل میکروسکوپی چقدر هستش؟؟؟کدام عمل رو از هر لحاظ درست میدانید طوری که امکان عدم‌بازگشت واریکوسل رو داشته باشد و اینکه عوارضی در عمل لاپاروسکوپی وجود دارد یا خیر؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 2 ماه پیش)
  • تصویر کاربر حجت چهارشنبه ۳۰ آبان ۹۷( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام
    پنجشنبه هفته گذشته بنده رو برای واریکوسل سمت چپ عمل کردید . از دیروز ابعاد بیضه سمت چپ حدود 1.5 برابر بزرگتر شده . البته خیلی درد نداره . آیا مشکلی وجود داره و نیاز هست که کاری انجام بدم یا صبر کنم شنبه مطب خدمتتون برسم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ آبان ۹۷( 3 ماه پیش)
      ورم فعلا طبيعي است بياييد ببينم
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر