با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل به معنی گشاد و واریس شدن رگهای بیضه است. وجود واریکوسل در یک مرد جوان دلیل ناباروری نمی باشد و در بسیاری از موارد، مردان جوان و میانسالی را می بینیم که علیرغم واریکوسل، بارور و صاحب چند بچه نیز می باشند. اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید.

لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود. علتهایی که باعث ناباروری خانم ها می شوند عبارتند از:

☑️ تخمدانهای پر از کیست

☑️ چسبندگی لوله های رحمی

☑️ وجود رحم دو شاخه

☑️ تخمدانهای کوچک و رشد نکرده و ضعیف

ناباروری مردان

شایعترین علل ناباروری مردان

1- واریکوسل

2- بیضه های کوچک رشد نکرده

3- سرتولی سل سندرم که در آن سلولهای نطفه ساز وجود ندارد.

4- چسبندگی لوله های منی بر 5- تورم بیضه ها بعد از اریون که باعث آسیب به بیضه ها می شود.

وقتی در آزمایش اسپرم یک مرد سلولهای اسپرم وجود نداشته باشد و صفر باشد باید از بیضه نمونه برداری انجام شود و اگر سلولهای نطفه ساز وجود نداشته باشد امکان باروری طبیعی و بچه دار شدن در این فرد وجود ندارد ولی اگر در نمونه برداری اسپرم وجود داشته باشد ولی خارج نشود نشان دهنده انسداد در مسیر لوله های منی می باشد که بهترین درمان برای این افراد IVF می باشد.

در بیماری واریکوسل، سلولهای نطفه ساز کاملاً وجود داردند ولی به علت واریکوسل و خراب شدن رگ های واریسی سلولهای نطفه ساز به صورت غیرطبیعی و کم حرکت می باشند. هنوز درمان داروئی برای واریکوسل وجود ندارد. داروهائی که نطفه ساز ی را تحریک می کنند تنها باعث بهبودی اسپرم به میزان 5 درصد در فرد مبتلا به ای بیماری می شوند  و لذا امروزه قطعی ترین روش درمان واریکوسل عمل جراحی می باشد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض عمل واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد.

تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد.

این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود.

امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر omid چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 16 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر بنده ٢٦ سال سن دارم پارسال بدلیل کوچکی بیضه به دکتر مراجعه کردم ازمایش برام نوشتن تمام ازمایشات خوب بود بجز تعداد اسپرم که حدود ٦ میلیون بود ام ار ای از غده هیپوفیز هم دادم نرمال بود متخصص غدد تستوسترون ٦ ماه هر ماه یدونه تجویز کردن که از دکتر اورولوژی پرسیدم گفتن ٣ ماه بزن بعد ازمایش بده ک بعد ٣ ماه من ازمایش دادم اسپرم نصف شده بود باز یجا دیگه ب دکتر مراجعه کردم معاینه شدم گفتن واریکوسل گرید ٣ چپ دارم باز ازمایش اسپرم بده بعد ٦ ماه از اخرین تزریق امپول ک دادم شده بود ١میلیون گفتن عمل شاید خیلی تاثیر نزاره چون بیضه هات کوچک هست ولی باز گفتن عمل کن که یه امپولی هست ک میزنی بطور طبیعی بدن تحریک میکنه ب تولید اسپرم .ایا درسته? میخواستم بدونم ایا عمل انجام بدم یا ن ?بعد عمل اخه گفتید امکان کوچک تر شدن بیضه هست ?و دلیل کوچک‌بودن بیضه هام چیه ایا دلیلش وجود واریکوسل میباشد ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 2 هفته پیش)
      بهتره عمل برای واریکوسل انجام بدید
  • تصویر کاربر abolfazl پنجشنبه ۱ مهر ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 21 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من ۲۵ روزه عمل واریکوسل انجام دادم و هیچ دردی هم ندارم میتونم والیبال بازی کنم ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 1 ماه پیش)
      بله مشکلی نداره
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ شهریور ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 17 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترخسته نباشید
    3ماه هست عمل واریکوسل وفتق انجام دادم ولی بعضی وقتا تیرمیکشه سمت بیضه ولی با استراحت و دوش اب سرد آرام می‌شود
    ولی سمت فتق عمل شده، ومش زیر پوست به کاررفته تیرمیکشه عطسه میزنم تیرمیکشه میخوام بدونم طبیعی هست بدعمل یان؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      بله این عوارض بعد عمل طبیعی هست
  • تصویر کاربر عسگری جمعه ۱۹ شهریور ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید
    ۲۶ سال سن دارم چند وقت پیش برای مشکل واریکوسل به یکی از همکاران شما مراجعه کردم
    سونوگرافی انجام دادم و ایشان گفتند که مشکل خاصی ندارید و وارسکول خفیف است ومشکلی در باروری نداری
    برایم ۶۰ قرص ویتامین e ویک قرص ول من تجویز کردند
    ایا اندازه بیضه من طبیعی است یا دچار آتروفی شده است
    درضمن چند وقتی هست که میل جنسی من پایین آمده احتمالا از استرس باشد یا جیز دیگری سبب آن شده لطفا نظر خود دار در رابطه با سونوگرافی و مخصوصا ابعد بیضه و ورید ان را بگویید
    ایا عمل نیاز است یا خیر؟
    نتیجه سونوگرافی :بیضه ها ابعاد و اکوپترن نرمال دارد
    ضایعه پاتولوژیک یا کلسیفیکاسون دربیضه ها دیده نشد
    اپیدیدیم دو طرفه ابعاد و اکوپترن نرمال دارد
    هیدورسیل دیده نشد
    درحین انجام مانوروالسالوا ورید هایی با قطر حداکثر ۲/۳میلیمتر در اطراف بیضه راست مشاهده شد
    هرنی دیده نشد
    LT.T:42×1۸mm
    RT.T:43×19mm
    ایا امکان خطا در سونگرافی هست چون در معاینه فرمودند احتمالا واریس حادی است بعد سونوگرافری گفتند چیز خاصی نیست به دلیل پوسته اسکروتوم اینجوری دیده میشود
    ایا بیصه ها دچار آتروفی شده اند؟
    با تشکر از محبت شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      بیضه ها آتروفی نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      واریکوسل هم خفیف و نیاز به جراحی نداره
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      جای نگرانی نیست
    4. تصویر کاربر عسگری دوشنبه ۱۵ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      ایا راهی وجود داره که بشه بیضه ها رو بزرگ کرد؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      خیر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۵ شهریور ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    آقای دکتر یه مدتیه وقتی میشینم یا می ایستم یکم ک میگذره(حدودا ده دقیقه) روی پوست بیضم یه حسی ایجاد میشه مثل یه حرکت کرمی روی پوست. حسش ممتد نیست یعنی یک لحظه حسش میکنم و مثلا یک دقیقه طول میکشه تا دوباره حسش کنم.ولی روی پوست بیضه هیچ تغییر یا حرکتی دیده نمیشه. اینو هم بگم حتی بعضی وقت ها ک دراز میکشم هم این حسو تجربه میکنم. دردی نداره ولی خیلی از لحاظ ذهنی اذیتم میکنه و فکر میکنم وقتی ریفلاکس خون توی وریدهای بیضم اتفاق میوفته این حس بهم دست میده و وقتی هم ک از این مسئله حرص میخورم این حس حرکت کرمی روی پوست بیضه هام تشدید میشه. میخواستم بدونم امکانش هست ک برگشت خون داخل عروق ب سمت عقب همچین حسی رو ایجاد کنه؟ و اصلا دلیلش چی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      سونوگرافی بیضه جهت بررسی واریکوسل انجام بدید
    2. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۵ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      یازده ماه پیش عمل واریکوسل سمت چپ گرید ۳داشتم و سه ماه پیش هم سونوگرافی انجام دادم بیضه‌ی راست مثل قبل از عمل واریکوسل خفیف داشت و بیضه‌ی چپ هم داخل سونو هنوز واریکوسل دیده میشد ک با دست معاینه کردند فرمودند مشکلی نداره.البته اون زمانی ک سونو انجام دادم هنوز همچین حسی نداشتم. از یک دکتر دیگه هم پرسیدم گفتن این حس بخاطر ضربه ای هست ک هنگام عمل ب عصب های اون ناحیه وارد شده. بنظرتون امکانش هست ک مشکل عصبی باشه؟
    3. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۵ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      یه سوال دیگه هم داشتم دکتر
      اینکه نشستن طولانی مدت مثلا ۶ساعت خطرآفرینه؟
      دکتر همش ترس اینو دارم ک نکنه واریکوسلم در همون طرفی ک عمل کردم عود کنه. زندگیم رو مختل کرده. با اینکه یازده ماه از عملم گذشته هنوز دارم استراحت میکنم و حتی فعالیت های عادیم هم نمیتونم انجام بدم😔
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      بهترین کار انجام مجدد سونوگرافی جهت بررسی مجدد هست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 22 مشاهده پرسش
    آقای دکتر یه مدتیه وقتی میشینم یا می ایستم یکم ک میگذره(حدودا ده دقیقه) روی پوست بیضم یه حسی ایجاد میشه مثل یه حرکت کرمی روی پوست. حسش ممتد نیست یعنی یک لحظه حسش میکنم و مثلا یک دقیقه طول میکشه تا دوباره حسش کنم.ولی روی پوست بیضه هیچ تغییر یا حرکتی دیده نمیشه. اینو هم بگم حتی بعضی وقت ها ک دراز میکشم هم این حسو تجربه میکنم. دردی نداره ولی خیلی از لحاظ ذهنی اذیتم میکنه و فکر میکنم وقتی ریفلاکس خون توی وریدهای بیضم اتفاق میوفته این حس بهم دست میده و وقتی هم ک از این مسئله حرص میخورم این حس حرکت کرمی روی پوست بیضه هام تشدید میشه. میخواستم بدونم امکانش هست ک برگشت خون داخل عروق ب سمت عقب همچین حسی رو ایجاد کنه؟ و اصلا دلیلش چی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      سونوگرافی بیضه انجام بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      احتمال زیاد واریکوسل دارید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۸ شهریور ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر...
    من ۴۸ سال دارم . فرزند اولم الان ۲۰ ساله ش هست..برای دومی مدتی هست اقدام گردم که متوجه شدم واریکوسل گرید ۳ دارم .. آیا در این سن عمل واریکوسل برای ناباروری من جواب می‌دهد یا خیر..؟ .
    دکتر رفتم گفتند اسپرم ضعیف هست...
    در این سن چقدر عمل واریکوسل برای باروری جواب می‌دهد..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 1 ماه پیش)
      اسپرمو‌گرام انجام بدید
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲ شهریور ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 41 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترواریکسول داشتم سمت چپ گرید ۳وراست گرید دو عمل کردم ۳۰روزپیش الان دردندارم ولی رگای واریسی سمت چپ بیضم هنوزحجمش کم نشده عمل واریکوسل دوطرفم کردم ممنون میشم راهنمایم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ شهریور ۰( 2 ماه پیش)
      باید بیایید معاینه کنم02122642744
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱ شهریور ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    دکتر من چند روز بیضه سمت راستم درد میکرد رفتم دکتر گفت عفونت بیضه داری دارو برام نوشت و سونوگرافی هم رفتم و واریکوسل خفیف در بیضه چپم مشاهده شده میخواستم نظر شما رو بپرسم که ورزش بدنسازی برام ضرر داره یا نه و چه کارهایی باید انجام بدم که واریکوسل بدتر نشه .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ شهریور ۰( 2 ماه پیش)
      واریکوسل خفیف نیاز به جراحی نداره
  • تصویر کاربر ستاره چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 40 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب جناب اقای دکتر
    من 33 سالمه و همسرم 38 سال ما سال 92به علت ناباروری به دکتر ارولوژی مراجعه کردیم و به علت واریکوسل شوهرم عمل شدند و عمل موفقیت امیز بود و یک ماه بعد حامله شدم و فرزندم 7سال است امسال تصمیم به بارداری گرفتیم و متوجه شدک که همسرم مشکل اسپرم دارند و تقریبا 9ماه هست که دارو مصرف می کنند اما انچنان تغییری نداشته می خواستم ببینم با این اطمایش امکان بارداری هست یا نه باید از روشهای کمک بارداری استفاده کنیم ممنون میشم راهنمایی کنید شوهرم الان قرص نوالمون و زینکوویت سی و پنتوکسی فیلین استفاده می کنند تا دوماه دیگه تا ازمایش بدیم ببینیم تاثیری داشته یا نه می خواستم نطر شما را هم بدانم با تشکر از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 2 ماه پیش)
      تعداد اسپرم نرمال کم هست و باید ۳ ماه قرص تقویتی بخورید و مجدد آزمایش بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ مرداد ۰( 2 ماه پیش)
      قرص wellman روزانه یک عدد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

در سال های وجود کرونا، همه ی ما از دلایل خلاقانه ای برای عدم حضور در رویداد…
افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و بیماری های مزمن دیگر، بیشتر در معرض خطر ابتلا به…
تحقیقات نشان داده است که درماتیت اسکروتال نوعی عفونت پوستی غیر مسری است که دستگاه تناسلی مردان،…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه

17:00 - 21:00

یکشنبه

16:00 - 21:00

دوشنبه

17:00 - 21:00

سه شنبه

16:00 - 21:00

پرسش از دکتر