درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.2/5 - (1003 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر شقایق پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 819 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید. من مبتلا به سیستینوری هستم که دکتر برای من سیترات سه بار در روز با دوز یک قاشق چایخوری در هر نوبت و کاپتوپریل ۲۵ میلی تجویز کرده اند. منتها phادار من با مصرف سیترات همیشه ۸ است. با مطالعه در سایتها متوجه شدم pH بالاتر از۷/۵ خطر تشکیل سنگهای نوع دیگر را دارد. این قضیه تا چه حد نگران کننده است؟ با تشکر از شما بابت وقتی که در پاسخگویی بیماران میگذارید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تحت نظر دکترتان باشید دکتر داخلی کلیه
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 681 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.انحناآلت باکجی اون چه فرقی داره؟ آلت تناسلی من
    کمی به سمت چپ انحراف داره آیا نیازبه عمل داره؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر کم است نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر امید پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    [جواب آزمایش
    امید خراسانی
    ناباروری مردان
    vlome 2.5cc
    color milky
    Liquefaction 20
    ph 7/5
    sperm count 70.000.000
    viscosity normal
    directional motile 75
    Local motile 5
    non motile 20
    normal morphology 70
    WBC 18-20
    GERMINAL CELL 1-2
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیفیت پایین است
  • تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    میخاستم بدونم علت عفونت در مایع منی چیست؟
    آیا عفونت مایع منی باعث عفونت وخارش وازن میشه؟
    چه انجامی باید گرفت؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 989 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.25 سال دارم و حدود 5 سال پیش عمل جراحی واریکوسل را انجتم دادم.اما متاسفانه پس از مدتی شاهد پیدایش یک غده کوچک(تقریبا نصف بیضه) در کنار بیضه چپ شدم.خواهشمندم مرا در این مورد راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونگرافی بکنید
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام مدتی است خودارضایی را ترک کرده ام چگونه میتوان طول و حالت آلت تناسلی را به حالت طبیعی بازگرداند؟؟؟؟؟؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      با گذر زمان
  • تصویر کاربر سینارهبر پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام. من تابستان آب زیاد می‌خوردم کمتر ادرار میکردم ولی الان دفع مایعات بیشتر از جذب آن شده.. نه سوزش دارم نه رنگ ادرار عوض شده.. روزی ده،دوازده بار مجبور ب سرویس بهداشتی هستم. اطفا کمک کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر صمدزاده پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عزیز ممنون از وقتی که برامون میذارین.این دو تا ازمایش در تاریخ 93/8/25و دومی در 93/5/15انجام شده ک اولی مال ازمایش 5/15 و بعد از خط فاصله ازمایش 8/25..میخاستم ببینم ازمایششون چه جوریه؟ایا هنوز ضعیف هستن.بازم ازتون خیلی ممنونم
    abstinece:3-3
    collection to testinterval:20-20
    volume:2.3-2.9
    color&appearence:milky &opaque-
    liquifaction:normal
    viscosity:normal
    ph:7.3-7.3
    microscopic count:18-25
    alive sperm concetration:9-17
    progressive motility:14-22
    normalmorophology:16-18
    MSC:1.2-3.7
    fsc:1.0-1.6
    smi:38-56
    all sperme:26.10-39.10
    all moltile sperm:3.48-8.51
    all function sperm:2.90-3.68
    WBC:1-2
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      حرکت کم است
  • تصویر کاربر فرزاد پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 737 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر از توجه شما
    همسرم 17 هفته باردار بود طبق ازمایش امینو سنتز مشخص شد جنین او سندرم داون دارد و سقط قانونی انجام شد پزشک برای من ازمایش اسپرم پیشنهاد کرد جواب ازمایش بدین شرح است:
    volume: 6
    viscosity :abnormal
    liquefaction time :20
    ph:alkalin
    motility 1st hour :30
    motility 2nd hour :20
    morphology :8%abnormal
    sperm count:22milion
    spermatogenic cell:0.2
    type of movement fast :10
    type of movement slugish:20
    epithelial cell ./H.P.F:0-1
    W.B.C/H.P.F: 1-2
    R.B.C/H.P.F:0-1
    BACTERIA:NEG
    لطفا جواب ازمایش را توضیح دهید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      داون ارتباطی با ازمایش ندارد
  • تصویر کاربر آرش جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 9440 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر پدرم 71 سالشه و در اثر تصادفي كه در 8 سال پيش برايشان اتفاق افتاد ، قطع نخاع شده و دچار بي اختياري ادرار گرديدند . در اين مدت از روش هاي مختلفي مثل سوند فولي ، نلاتون و كاندوم شيت استفاده مي كرديم كه بهترين حالت براي ايشان سوند فولي بود چون علي رغم دقت و استريل كامل در هنگام سونداژ نلاتون ، اغلب دچار عفونت علي الخصوص در بيضه ها مي شدند.
    الان چند ماهي است كه هنگام استفاده از سوند فولي ، ادرار از خروجي سوند خارج نمي شود و از نوك آلت و كناره هاي سوند خارج مي شود هنگامي كه سوند را خارج مي كنيم رسوب هاي كش دار پنير مانند به محل خروجي سوند در مثانه و ديواره ها چسبيده اين رسوبات در مواردي هم از نوك آلت با وجود سوند فولي هم خارج مي شوند با توجه به اين مشكل و با بستري در بيمارستان توسط پزشك متخصص سيستوسكپي انجام و مثانه شستشو شده و به تجويز پزشك از كاندوم شيت و 6 بار نلاتون استفاده شد حجم ادرار هم در سونداژ با نلاتون 250 تا 450 سي سي مي باشد ولي اين بار هم دچار عفونت و تورم و سفتي بيضه ها شد كه با بستري در بيمارستان و يك دوره انتي بيوتيك وريدي تورم بيضه ها از بين رفته و رنگ ادرار شفاف است ولي با توجه به دستور پزشك مبني بر استفاده از فولي متاسفانه بازهم ادرار از حاشيه فولي و سر آلت خارج مي شود و سوند فولي گير مي كند لازم به ذكراست براي رفع گرفتگي سوند با سرنگ 50 سي سي از خروجي بيروني سوند به داخل مثانه تزريق مي كنيم تا گرفتگي از بين برود ولي در برخي موارد بازهم با مشكل روبرو هستيم خواهش مي كنم دستورات خودتون رو به ما اعلام كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سوند بگذارید
    2. تصویر کاربر آرش پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تشکر از شما آقای دکتر ولی سوند فولی گیر میکند
    3. تصویر کاربر آرش پنجشنبه ۱۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ویا با وجود سوند ادرار وارد سوند نشده و از کنار سوند ونوک آلت نشتی داردلطفا دستورات خدتون رو امر بفرمایید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      تنها را سونداز است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر hh جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید ادرارمن باتاخیرانجام میشودواحساس میکنم مثانه ام کامل تخلیه نشده است وبه همین خاطرشب هانمیتوانم راحت بخوابم وگاهی اوقات ادرارمن دوشاخه میشودآیامشکل ازپروستات من است؟درضمن 17ساله هستم.
    باتشکرممنون میشم اگه سوالم جواب بدید
    درضمن دکترعدد2درایمیل من انگلیسی هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      17 ساله مشکلی به نام پروستات نداریم اگر نگرانی مراجعه کنید02122642744
  • تصویر کاربر سعید. شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    دکتر سلام..وقتتون بخیر..من قبلا مزاحمتون شدم به خاطر مشکلم و شما گفتید که مراجعه به پزشک داشته باشم..من23سال دارم و مجرد هستم...ادرارم با فشار کم،گاهی قطع و وصل شدن و سوزش شدید دارم که به سفارش شما به پزشک اورولوژیست مراجعه کردم و بهم قرص ناپروکسن،پرازوسین،روی و ویتامین سی با 3تا آمپول آمیکاسین داد...بنظر شما این تجویز داروها درسته؟؟بعدشم من تحقیق کردم شنیدم که پرازوسین برای کاهش فشار خونه...آیا ضرری نداره که مصرف کنم؟؟؟؟ممنون....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      شاید تنگی مجرا دارید سیستوسکوپی کمک کننده است
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب