اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور كلی، مقدار طبیعی PSA را كمتر از ٤ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ٥٠ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ٦٠سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ٧٠ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (172 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر منوچهر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    سلام من 22 سالمه و از گذشته کجی آلت به سمت چپ داشتم که نهایتا 30 درجه میشه ولی حدود دو ماه قبل، به آلتم در حالت نعوذ فشار وارد شد و از اون زمان، موقع نعوذ، قسمت داخلی انحراف درد میکنه و همچنین انحرافش در مراحل میانی نعوذ بسیار زیاد شده و حدود 45 درجه ست تا اینکه به نعوذ کامل برسه و 25 تا سی درجه بشه. به نظرتون باید چی کار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر پروتز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام عرض میکنم خدا قوت و خیرتان بدهد.
    بنده طبق نتیجه ی کاورنوزوگرافی و سونوگرافی با تزریق دچار نشت وریدی هستم. متاسفانه برای وقت ویزیت منشی فرمودند ظاهرا به این امور رسیدگی نمیکنید. اما نزد چند پزشک هم رفته م. میخواستم التماس مشاوره حضرتعالی را بعنوان استادتمام داشته باشم.
    به دارو و تزریق پاپاورین بسیار کم جواب داده ام.
    آقای دکتر عوارض وحشتناک پروتز چه چیزهایی هستند که تعدادی از پزشکان برای بنده که 34 ساله هستم این کار را انجام نمی دهند؟
    اگر بدن من چند بار پروتز را پس بزند و اگر کپسول ایجاد شده در اطراف پروتز دچار عفونت و یا التهاب شود چه باید بکنم ؟
    آیا استرس شدید میتواند در نتیجه ی کاورنوزوگرافی با تزریق پاپاورین هم خطا ایجاد کند ؟
    آیا راه دیگه ایی هم هست برای من ؟

    اگر لازم بدونین هرزمان حضوری خدمت میرسم
    فداتون بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      به رادیولوژیست اینترونشن مراجعه کنید
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من 6 ساله متاهلم و تا حالا ‌بچه دارنشدیم چون خانمم هم مشکل تنبلی وکیست تخمدان داره 3سال پیش عمل واریکوسل انجام دادم بعد عمل 4بار iui ویکبارivfبرای خانمم انجام دادن درمرکز دولتی ناباروری که نتیجه نداد والان هم واریکوسل برام تشخیص دادن که درمرکزناباوری تبریزتحت نظرخانم دکتر هستیم که الان میخوان عملو انجام ندم ودراین شرایط ivfشروع کنن آیا با واریکوسلم ivfنتیجه میده؟ممنونم اگه راهنماییم کنین چون دراین مرکز هزینه ivfخیلی بالاست ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز مایع منی انجام شود
  • تصویر کاربر معصومه چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عکس ازمایش اسپرم و سنو همسرمو براتون میفرستم.خواستم بدونم میتونیم بدون عمل باردار بشم؟ 9ماه اقدامیم.3ماه گذشته باردار شدم اما 1و نیم ماهگی بچه سقط شد.به همین واریکوسل ربط داشت سقط؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر معصومه سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      سلام خدمت شما
    3. تصویر کاربر معصومه سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      عکس ارسال شد؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      به تلاشتون ادامه بدین خیر ربطی به واریکوسل نداره نیاز به اقدامی نداره
    5. تصویر کاربر معصومه چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      ممنونم آقای دکتر
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      🌺
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر هادی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    با سلام بنده بدلیل ورم کیسه بیضه بیشتر در سمت راست به دکتر اورولوژی مراجعه کردم برام بعد از معاینه سونوگرافی نوشت حالا تو سونوگرافی گفتن که بیضه ها سالمن اما یکم اطرافشون آب جمع شده حالا میخواستم ببینم چه اقدامی لازمه عمل جراحی میخواد یا همینطور میتونم نگهشون دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      سونوگرافی رو بفرستید
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    این برجستگی ها چی هستن ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      یافته های نرمال پوتس آلت هستند
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر جان، بنده دو سالی هست که متوجه شدم بالای بیضه سمت راستم، فکر کنم تو همون قسمت اپیدیدیم، دو تا توده وجود دارند، و تقریبا هم اندازه ان، خیلی هم سفت هستن، اندازشون تو این مدت بزرگ نشده، اصلا دردی ندارم، دکتر سوالم اینه که اینا چی هستن و من چه کار باید بکنم، عوارض دارن، آیا بزرگ میشن؟ خطری دارن؟
    و سوال آخر دکتر بعضی مواقع که ی پامو روی پای دیگم میندازم بیضه سمت چپم به کشاله رانم میاد و بعد از اینکه پامو برداشتم میره پایین، البته با هدایت دستم هم میره پایین، در حالی که همین حالت برا اون بیضه رخ نداده و نمیده امتحان کردم، و اینکه این جا ب جا شدن بیضه چپ فقط و فقط زمانی رخ میده که پامو میندازم رو پای دیگم، البته با دست هم میشه از کیسه به سمت کشاله ران بیاریش آیا مشکلی هست؟
    21 سالمه، اگر پاسخ هر دو سوالم رو بدید ممنونتون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      باید سونوگرافی از بیضه ها انجام شود موردی که فرمودین مورد خاصی نیست و جای نگرانی نداره
    2. تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      ببخشید شما گفتید مورد خاصی نیست، و جای نگرانی نیست، الان پاسختون برا کدوم سوال من هست؟
      دکتر سونوگرافی ضروریه حتما باید اقدام کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      سونوگرافی رو انجام بدین این موردی که توضیح دادین جابجا شدنش جای نگرانی نداره
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ارش سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من الت تناسلیم مادر ذاتی گچ بود و دوبار عمل کردم و هر بار بعد تقریبا دوماه دوباره گچ شدو تمامی مواردی رو که دکترم گفته رعایت کردم و مجرد هستم و سنم ۴۰ هستش وکچی التم به سمت چپ بود الان هم سمت راست التم یک فرو رفتگی پیدا کرده کچی التم نصبت به قبل از عمل نصف شده اما میخوام کامل بر طرف بشه لطفا راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      عمل مجدد منجر به کاهش سایز بیشتر خواهد شد
  • تصویر کاربر رامین چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    می خواستم سوال کنم آیا درمان پروستات با روش اپتیلوم انجام میشود و در کدام مرکز و با چقدر هزینه انجام میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      همچین روشی وجود نداره احتمالا اسمشو اشتباه میگین
  • تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقا هستم 35 ساله متاهل چند وقتیه بعد از ادرار یه مایع سفید رنگی و غلیظ مثل منی خارج میشه ک بویی هم نداره ولی خیلی لجز میباشد. بعضی وقتا صبح ک از خواب بیدار میشم شورتم خیس و مایع چسبناکی دیده میشه. تکرر ادرار یا سوزش چیزی ندارم فقط بعد ادرار احساس تخلیه کامل ندارم با یه کم تلاش بیشتر اون مایع میاد بیرون‌ ممنون میشم کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1064 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 728 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 677 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب