رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور کلی، مقدار طبیعی PSA را کمتر از ۴ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ۵۰ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ۶۰سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ۷۰ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (154 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر جعفر یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 49 ساله هستم موقع ادرار کمی درد دارم و اخر ادارم هم قطره قطره میشه. حجم اردارم کم شده و باریک می باشد. سونو دادم که جوابش اینه حجم پرستات 33 میلی لیتر کانون کلسیفیه امورف 4 میلیمتر در قسمت میانی پرستات. لطفا بفرمایید که چه دارویی مصرف کنم و به چه مدت ؟ آیا داروها روی میل جنسی اثر دارند؟ و آیا حجم پرستاتم با مصرف دارو کم میشه؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد ازنظر تنگي مجرا بررسي شويد فيلم سيستوسكوپي من را ببينيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
  • تصویر کاربر جدیدا یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    جدیدا احساس ناراحتی هنگام ادرار و بوی بد ان باعث شد به پزشک مراجعه کنم و ازمایش ادرار و کشت باکتری ایکولای را نشان داد بعد از ده روز خوردن انتی بیوتیک هنوزهم احساس ناراحتی دارم البته دوسه ماه قبل هم التهاب ناشی از دفع سنگ در مجاری اداری دیده شده بود و دوکلیه هم هرکدام سنگ دو میلی دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد سي تي اسكن بدون تزريق انجام دهيد
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    خسته نباشید فرمودید واریكوسل اگر درسنین بالا باشد علامت سرطان كلیه است من 35 سالمه خدمتتون رسیدم فرمودید واریكوسل دارید ؛ولی گفتید ولش كن اگر بچه دار نمی خوای بشی میخواستم ببینم آیا برای من هم علامت سرطان كلیه هستش؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      ان مورد با شما فرق ميكند نگران نباشيد
  • تصویر کاربر پیمان شنبه ۱۷ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر من اردیبهشت94 خدمت دکتر محمدجعفر کیانی تحت جراحی واریکوسل قرار گرفتم ، هشت ماه بعد عمل برای اسوده شدن خاطرم و کاهش استرس در سونوگرافی تخت طاووس سونو داپلر دادم و گفت عود نکرده و همه چیز عالیه ، شش ماه پیش هم مجدد خدمت دکتر کیانی رسیدم معاینه کردند گفتند عمل عالی بوده و عود نکرده ، اقای دکتر من چند روز پیش بیضه هامو معاینه میکردم یه رگ رو بیضه بود که قبلا ندیدمش و جدید بود ظاهرا بنظرتون عود کرده؟؟؟وضعیت رگ های بیضه قبل و بعد عمل کلا چه فرقی در ظاهر دارند؟ ارادتمند دکتر کیانی جوابی که به این سوال دادند این بود : (انها كه لمس مى كنيد رك نيست واز است و ربطى به وريد ندارد) خواستم نظر جنابعالی رو هم بدونم خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      نه رگ است ولي بعد از عمل از بين نميرود وطبيعي است
    2. تصویر کاربر پیمان سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      با سلام مجدد
      استاد با این وضعیت که گفتم ، دو بار هم بعد عمل ، نتیجه عمل رو چک کردم و عود نکرده ، بنظرتون چقد احتمال عود در اینده دارد؟
      استاد لطفا فامیلی بنده رو هم پاک بفرمایید
      ارادتمند
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      درخد صفر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر آزمایش دادم میخواستم برام تفسیرش کنید آیا اگر خانمم بدون مشکل باشه باردار طبیعی میشه یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام حركت اسپرم پايين است بايد از نظر واريكوسل معاينه كنم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    با سلام بنده هنگام مقاربت با همسرم دقیقا هنگام انزال بدنم بشدت سست میشود بطوری ک اگرسرپا باشم همانند فردی ک غش میکند فورا ب زمین میخورم بدون اینکه بتوانم خودم را کنترل کنم! حتی یک بار با صورت ب زمین خوردم! در همین حین حتی زمانی ک منی در حالت خروج است و سعی میکنم ک آلتم را کنترل کنم(بجهت جلوگیری از پخش شدن نجاست منی) متاسفانه شل تر میشوم و انگار آلتم برای لحظاتی (تا زمان تخلیه کامل منی) بسیار حساس میشود و توان کنترلش را ندارم.ضمن اینکه دچار زود انزالی شدید میباشم (33 ساله هستم و متاسفانه در زمان نوجوانی سابقه استمنا هم داشته ام). با سپاس از راهنمایی شما دکتر ارجمند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام با قطع ان وورزش وتغذيه مناسب بهتر ميشويد
  • تصویر کاربر عسل سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دختری دارم دو ماه و شش روزه در سن 32 روزگی به علت تب بالا در بیمارستان بستری شد و تشخیص عفونت ادراری داده شد به مدت شش روز داروی امپی سیلین و سفاتکسیم در بیمارستان گرفت بعد از مرخص شدن هم یک هفته شربت سفکسیم یک سی سی هر 12 ساعت و دو هفته هم شرب سفالکسین 2.5 سی سی هر 24 ساعت بهش دادم الان یک هفته هست که دارویش تمام شده از پنجشنبه تا حالا دوباره تب کرده که با استامینوفن پایین میاد امشب رفتم بیمارستان اورژانسی ازمایش ادرار و خون گرفتم ازش که عکشو واستون میفرستم البته جواب کشتش تا فردا پس فردا اماده میشه در زمان بستری در بیمارستان دوبار ازش سونوگرافی کردن با دو نظر متفاوت . که تصویر انها رو واستون میفرستم. اقای دکتر من شهرستان کاشان هستم و برای پیگیری تشخیص و درمان احتمالی تب میخوام بیام تهران به من گفته اند فوق تخصص کلیه اطفال ببرم ولی تعریف شما را خیلی زیاد شنیده ام لطفا مرا راهنمایی کنید تو رو خدا فقط سریع تر من میخوام بچه رو بیارم تهران
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد اسكن هسته اي را ببينم
  • تصویر کاربر محمود سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1259 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر:
    از چند سال پیش دچار درد هر دو بیضه میشوم که به هر دو پاهام نیز میزنه البته درد بیضه چب معمولا بیشتره .پس از چند روز یا خودبخود خوب میشه یا باید ایبوپروفن بخورم .هر بار هم که به دکتر مراجعه میکنم آنتی بیوتیک که معمولا سیپروفلوکسازین 500 هست و مسکن تجویز میکنه ودر معاینه چیز خاصی مشاهده نمیشه.بین شروع دردها چند روز تا یکی دو ماه فاصله میافته.من 48 سالمه و در 26 سالگی عمل واریکوسل انجام دادم همچنین دیسک کمر دارم.ضمنا میل جنسی ام هم شدیدا افت کرده که از چند سال پیش شروع به کاهش کرده و الان خیلی کم شده که این موضوع هم منو خیلی نگران میکنه .یه موضوع دیگه که فکر میکنم مرتبط با این موضوع هست و لازمه خدمتتان عرض کنم .من حدود ده سال پیش بصورت خیلی ناگهانی در ادرار کردن دچار مشکل شدم یعنی صبح موقع ادرار کردن ادرارم به سختی خارج شد در حالی که تا شب قبل ار آن هیچگونه مشکلی نداشتم .تشخیص همکارانتون التهاب پروستات بود گه چندین دوره آنتی بیوتیک مصرف کردم .پس از درمان علامتهایی مثل سوزش و تکرر ادرار از بین رفت ولی سخت ادرار کردن از آن موقع همچنان مونده در سونوگرافی های متعدد از کلیه -مثانه -پروستات و بیضه هیچ چیزی مشاهده نشده.معمولا از همون شروع مشکل حجم پروستاتم 31 تا33 سی سی بوده و تغییر زیادی تو حجمش دیده نمیشه ولی باقفیمانده ادرارم بعضی موقع صفر بوده بعضی مواقع تا 30 سی سی هم رسیده.تو آزمایش هام هم PSA حدودا نیم هست.ممنون میشم اگه راهنماییم کنید واقعیتش اینه ده ساله در گیر این موضوع هستم و خیلی عذابم میده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايدبا نوار مثانه بررسي شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
  • تصویر کاربر سلمان سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید 32 سال سن دارم .بیماری خاصی ندارم .فقط مدت 2 سال از قرص متادون با دوز 10 میل در روز استفاده میکنم.مدت 3 ماهه که اشتها ب غذا رو بکلی از دست دادم جوری که بزور غذا میخورم.در همین حین متوجه شدم که میل جنسیم بطور چشمگیری کاهش پیدا کرده.از این مساله خیلی ناراحتم.لطفا بهم بگین آیا ممکنه متادون باعث خستگی جنسی بشه؟2آیا دلیل بی میلی جنسی میتونه کم اشتهایی باشه؟ لطفا راهنماییم کنین.ممنونم از لطفتون دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد چكاب هورمونهاي جنسي انجام شود
  • تصویر کاربر هانا سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    سلام همسر بنده 4 ساله که واریکوسل دارند. میزان هورمون FSH ایشان 1.3 است که از مینینمم رنج نرمال آن آزمایشگاه پایین تر بوده (1.4-12). من دو سوال دارم:
    1- آیا این نشان دهنده این است که ایشان نابارور شده؟
    2-آیا این کم بودن FSH به واریکوسل مربوط می شود؟

    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ تیر ۹۶( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 850 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

بی اختیاری ادرار وضعیتی است که در آن، فرد نمی تواند جلوی نشت ناخواسته ادرار خود را…
سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…
زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب