رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور کلی، مقدار طبیعی PSA را کمتر از ۴ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ۵۰ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ۶۰سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ۷۰ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (154 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ب،ع شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشيد خدمت دكتر بزرگوار آقاي كرمي
    يه سوالي داشتم اونم اين كه من يه ماه ونيم ميشه عمل واريكوسل دوطرفه انجام دادم تا دو سه هفته بعد عمل تو هردوطرف هم درد داشتم هم سوزش جاي عمل
    سومين هفته كه گذشت تقريبا خوب شده بود ولي الان فقط طرف راستم هم درجاي عمل سوزش دارم و هم رگ بيضه راستم درد ميكنه.
    بنظرتون عملم اود كرده؟؟؟؟؟؟
    البته يه ماه بعداز عمل چن بار هر سكس داشتم
    احساس ميكنم سكس باعث اين علائم شده
    بعد سكس درد بيشتر ميشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      بعد از عمل واريكوسل ٢يافته سونو گرافي هميشه غلط است١-كشادي رگها وعود واريكوسل٢-اب اوردهگي بيضه ولذا شما از نظر من مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر فرشاد شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    باسلام بچه من 10روزشه با انجام سنوگرافی کیست کلیه دیده شد وهمچنین ازمایش ادرار دادیم عفونت ادرار داره ایا به هم ربط دارن توروخدا خیلی نگرانیم راهنمایی کنید چیکار کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      مهم نيست تكرار سونو ٦ماه بعد
  • تصویر کاربر حمیدرضا یکشنبه ۲۳ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1617 مشاهده پرسش
    سلام پسری 26 ساله هستم مدت تقریبا 4 سال است برای ریزش مو قرص فیناستراید یک با نام تجاری فیناگرو داروسازی سها میخوردم دچار ناتوانی حتی در دخول و زودانزالی شدید هستم کاتالوگ دارو رو که نگاه کردم نوشته بود عوارض زودانزالی کاهش حجم منی و بالا بردن psa خون میشه که حتی عوارض آن ممکنه بعد از قطع مصرف پابرجا بمونه به نظر شما این احتمال هست؟در ضمن جدیدا اگر قبل خواب دستشویی نرم ساعت 4 صبح از خواب بیدار میشم و بعضی وقتا ناحیه مقعد سوزش دارم احتمال پروستاتیت هست؟در ضمن من واریکوسل خفیف دارم آیا فیناستراید رو ادامه بدم یا قطع کنم.
    با تشکر از سعه صدر و وقتی که میزارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      از نظر من شما سالميد
  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۱۶ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    من یک هفته هست عمل کردم جای عمل تورم کرده درد فروان دارد و کیسه بیضه‌ها هم تورم شدید همراه با درد دارد با توجه به اینکه استراحت کامل داشته و بعد 3 روز از عمل حمام نیز رفته ام سمت چپ کیسه بیضه افتاده تر و درد در آن ناحیه بیشتر وی باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام همه اينها بعد از عمل طبيعي است
    2. تصویر کاربر عباس شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام ممنونم امروز هم از محل زخم خونریزی کرده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      مهم نيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    باسلام
    اقای دکتر بنده در قسمت اپیدیدیم بیضه که یک کیست دارم احساس درد شدید دارم و همزمان در کشاله ران درد. شدید دارم و همچنین بعضی وقتا در زیر. شکم طرف چپ درد دارم...من واریکوسل داشتم چند. سال پیش عمل کردم ...یه مدت پیش رفتم دکتر که عملش کرده بود گفت هیچ مشکلی نداری از اورولوژی و بیضه باید بری دکتر مغز و. اعصاب برای درد کشاله ران شاید. از اون باشه منم رفتم دکتر ام ار ای نوشت و واسش انجام دادم اونم گفت مشکل نداری فقط کشیدگی داری رفتم فیزیوتراپی بازم همون درد رو دارم...لطفا کمکم کنین من چکار کنم مشکلم ماله چیه؟؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      چون بررسيها طبيعي تست اين درد را بيخيال شويد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      بيشتر عصبي است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر یوسف شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    با سلام . بنده از شهرستان هستم . مرد و ۳۷ سالمه . تعدادی زگیل تناسلی نزدیک آلتم سبز شده . حدود دو ساله . تعدادش حدود ده تاست . میخواستم ببینم خدمت شما نوبت بزنم و معاینه و درمانم چند روز طول میکشه و هزینش چقدره ؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤تماس بايد خارج ازنوبت كرايو شويد تماس بگيريد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام و عرض،ادب اقای دکتر غرض،از مزاحمت من قبلا هم سوالما پرسیده بودم که گفته بودم:

    حدود 4سالی،هست که هر چند،وقت یکبار وقتی که زور میزنم بالای بیضه هام ورم کرده و درد زیادی،رو تحمل میکنم ورم ایجاد شده هم در بیضه راست و هم چپ بوجود می اید ممنون میشم راه درمانش،را بگید

    و شما با ویس جواب دیدین که یه سونوگرافی از بیضه هام بگیرم و بفرستم امروز رفتم سونوگرافی رو گرفتم
    جواب سونوگرافی رو بصورت فال با فرمتjpgفرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      نشان دهنده واريكوسل است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      بايد حضوري معاينه شويد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین،باعرض معذرت بابت طولانی شدن سوال؛پسری 20ساله هستم،چند سالی میشد (حدودا از چهار سال پیش)که زیاد میرفتم دستشویی البته نه همیشه گاهی اوقات بیشتر میرفتم وگاهی اوقات هم مثل بقیه معمولی تا اینکه علایم بدتر شد(حدودا 2سال پیش)وسختی ادرار هم بهش اضافه شد واحساس میکردم که مثانم کامل تخلیه نمیشه وفشار ادرارم کمه، رفتم پیش متخصص اورو لوژی سونو کلیه وآزمایش ادرار وخون نوشت همه نرمال بودن وگفت که عفونت پروستات دارم ویه دوره 30روزه برام آنتی بیوتیک نوشت(30روزافلوکساسین و12روز هم آزیتروماسین)و بهتر شدم ولی باز 2سه ماه بعد علایم بر گشت وعلاوه بر چیزای قبلی پهلو درد هم داشتم بطوری که صبحا که ازخواب بیدار میشدم، احساس میکردم مثانه ام پره وقتی که نفس عمیق میکشیدم کلیه هام وپهلوهام تیر میکشید وحالت گرفتگی وکوبیدگی کمر داشتم وبه محظ اینکه میرفتم دستشویی دردم وگرفتگی بهتر میشد ورفته رفته تا آخر روز کلا از بین میرفت،رفتم پیش یه متخصص دیگه و ایشون هم تشخیص دادن که عفونت پروستات دارم وبازم برام 2ما آنتی بیوتیک تجویز کردند (سیپرو فلوکساسین 500)وبهتر شدم ناگفته نمونه که هیچ علایمی از عفونت پروستات مثل سوزش ادرار درد وتیر کشیدن هنگام ادرارو خون در ادرار و....نداشتم
    خلاصه بهتر شدم ولی هی بعد چند ماه دوباره مثل اول میشدم تا اینکه دو سه ماه پیش ناحیه پیش آبراه واطراف مقعدم درد خفیفی داشت وبا نشستن طولانی بیشتر میشد وبعد از انزال هم همینطور، ولی مشکلی در ادرار وسوزش و....نداشتم رفتم پیش دکتر باز آنتی بیوتیک نوشتن والان درد پیش آبراهم طقریبا بر طرف شده ولی مشکلی که هست اينه که گاها یه کلیه درد وپهلو درد خفیفی دارم وهمچنین ناگفته نمونه که آزمایش تنگی مجرای قدامی انجام دادم وتنگی نداشتم وهمچنین در سو نو گرافی که حدودا یک ماه پیش انجام دادم کلیه هام سالمه وحجم پروستاتم هم 11سی سی هستش،و رزیدوی ادراری هم در یک آزمایش25سی سی ودر یک آزمایش دیگه 5سی سی رویت شد.
    اقای دکتر خواهش میکنم کمکم کنید اونقد دکتر رفتم و دارو خوردم که خسته شدم وبه خاطر راه دور نمیتونم بیام تهران اگه امکانش هست یه دکتر خوب در مشهد بهم معرفی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام خواندم از نظر من شما كاملا سالميد ونياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر ظاهر سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 4959 مشاهده پرسش
    همسرم 33 سالشه و کم تحرکی اسپرم تا الان متوجه این موضوع نشدیم من 3 بارداری پوچ داشتم و جواب ازمایش اسپرم سالم نشون میداد تا ماه پیش که همسرم ازمایش اسپرمش رو مشهد تکرار کرد جواب ازمایشش از این قرار
    volume 3
    Color&appearance∶ Milky
    Viscosity viscid
    Ph 8
    Liquefaction 40
    Count per ml 58
    Progressive grade A 4

    Progressive grade B 28

    Progressive grade C 48

    Progressive grade D 20

    Normal morphology 39

    Abnormal Morphology 61

    W B C not seen

    R B C not seen

    Epi Cells not seen


    دکتر معالج شوهرم برای رفع مشکل داروهای Well man روزی یک عدد کپسول ای زاویت روزی یک عدد و قرص تاموکسیفن 20 روزی نصف قرص تجویز کردن تا 3 ماه اینده و ازمایش اسپرموگرام مجدد تکرار کنه نظر شما در مورد نتیجه ازمایش و دارو ها چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      حركت كماست اگر واريكوسل داريد بايد معاينه شويد
    2. تصویر کاربر ظاهر شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      دکترشون معاینه کرده واریکوسل ندارن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      پس كاري نميتوان كرد
    4. تصویر کاربر ظاهر یکشنبه ۱۶ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      یعنی این داروها تاثیری تو تحرک اسپرمش نمیزاره؟من یه دختر دارم که طبیعی باردار شدم بارداریهای پوچ بعد از بارداری سالمم بود امکانش هست تحرک اسپرم شوهرم به دلیل نشستن زیاد طی روز این طور شده باشه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امید شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    به من گفتن واریکوسل درجه 2 دارم و جواب آزمایش من رو که دیدن گفتن درحال به هم خوردن هست وقصد بچه دار شدن هم فعلا ندارم ،باید عمل کنم تا بتونم چند سال بعد بچه دار بشم ،لطفا راهنمایی کنین که حداکثر فرصت برا جراحی چقدر؟اصلا نیازی به جراحی هست؟ممنون کدوم روش جراحی واریکوسل بهتره؟آزمایشات من چی رو نشون میدن و باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      ازمايش خوب است بايد معاينه هم بكنم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 859 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب