اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور کلی، مقدار طبیعی PSA را کمتر از ۴ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ۵۰ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ۶۰سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ۷۰ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (171 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نوشین یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام و وقتتون بخیر
    پدر من 62 سالشونه و کلیه ی سنگ ساز دارن، در سی تی اسکنی که سال پیش انجام دادن وجود یک سنگ هشت میلیمتری در کلیه راست و یک سنگ شش میلیمتری در کلیه ی چپشون گزارش شد. برای سنگ شکنی تعلل کردن تا در چکاپ سالانه شون در ازمایش ادرار وجود خون عفونت و یک واحد پروتئین گزارش شد و برای سنگ شکنی کلیه سمت راستشون اقدام کردن. در بیمارستان بهشون گفتن سنگ وارد حالب شده. بعد از عمل سنگ شکنی دو روز سنگای ریز و خورد شده دفع کردن ولی بعدش تا الان که دو هفته از عمل گذشته هیچ سنگی دفع نکردن. احساس درد و سوزش و سنگینی در کلیه و مثانه دارن. آیا ممکنه سنگ نشکسته باشه و در مجرا باقی مونده باشه؟ احتمال آسیب به کلیه وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سی تی اسکن جدید بدون تزریق بگیرید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    با سلام
    من رابطه از طریق معقد داشتم و بعد ازون سمت راست تنه آلتم به این شکل درآمده و خشک و پوسته میشه عکس براتون میفرستم راهنمایی کنید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      تبخال است باید اسیکلوویر بخورید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر میخواستم بدونم که چند وقتی است در بیضه چپ خودم وجود لوله و توده ای تقرییا قطور تر از سمت راست و انرمال را احساس میکنم چقدر احتمال واریکوسل بودن یا تورشن (پیچیدگی) ان هست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بیایید معاینه۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر یحیی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    سلام،من 37ساله هستم،حدود دوسال پیش به دلیل بزرگ شدن پستان،به دکتر عمومی مراجعه کردم که پس از آزمایش وام ار ای،متوجه شدم پرولاکتين خونم بالاست،دکتر درابتدا داستينکس برایم تجویز کرد بعد از آزمایشات مکرر وبالاپايين کردن دوز مصرف،بهم گفت مدتی باید این قرص رو بخوری،الان حدود دوساله که گابرگولين نیم مصرف میکنم،الان به کلی کوچک شده و میل جنسی ام نیز به شدت کاهش پیدا کرده،گاهی اوقات نیز بیضه ام درد میکند،درهمین مدت از همسرم نیز جدا شدم،لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      دکتر غدد باید بروید
  • تصویر کاربر اذین یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    همسرم چند سال است دچار هرپس مغزی ( روی اعصاب سه قلو ) شده است . با شروع علایم مصرف قرص اسیکلوویر را طبق دستور پزشک اغاز میکند. تبخال بعد از چند روز بر روی لب ظاهر میشود و از پماد اسیکلوویر هم استفاده میکند.
    از هفته گذشته ، بازهم نشانه ها ظاهر شدند و مصرف داروها را شروع کرده.

    در دو روز گذشته دچار خارش الت تناسلی شده .
    ایا ممکن است نشانه های تبخال تناسلی باشد ؟

    هم اکنون هر شش ساعت دو قرص اسیکلوویر مصرف میکند.

    ایا باید از پماد اسیکلوویر روی الت استفاده کند ؟

    خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ارتباطی اصلا ندارد
  • تصویر کاربر امیرم یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام.
    من تقریبا یک سال است عمل لیزر برای تنگی مجاری ادراری کردم و با اینکه دو جلسه سوند هم زدم الان احساس میکنم که تنگی برگشته است حال دکتر گفته با گذاشتن استنت در مجاری بمدت شش ماه تنگی رفع میشود ، سوالم اینه حرف ایشان صحیح است ؟درصد موفقیت با جایگذاری استنت چند درصد است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      تنگی همیشه عود میکند بیایید سیستوسکوپی۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر امير جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 902 مشاهده پرسش
    سلام دكتر خسته نباشين
    يه دو سه سالي هست كه روي كيسه بيضه هام دونه هاي ريز و كوچيك و سفت و سفيد و زرد رنگ در اومده كه قابل لمسه يكيش هم روي الت تناسليم هست ايا اينا نگران كننده ان؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اینها زگیل نیستند
    2. تصویر کاربر امير یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      دكتر پس چي هستن؟ نگران كننده ان؟ به دكتر مراجعه كنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      شك داريد ازمايش دهيد
    4. تصویر کاربر امير پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      چ ازمايشي؟ دكتر منظور از نگران كننده اينه كه ليپوساركوم يا چيزي مث سرطان نگران كننده نباشن؟
    5. تصویر کاربر امير پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      به نظرم كيست اپيدرمال باشه چون رو صورت و سرم هم هست همون ميليا ها
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمايش hpv
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    باعرض سلام.
    بیضه سمت چپ بنده درد دارد.و هر چند روز یکبار بعد از ادرار مایعی به شکل منی خارج میشود.
    با سپاس.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      این طبیعی است
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 7839 مشاهده پرسش
    سلام جوانی هستم 26 ساله و مجرد مشکل از 6 سال قبل دارم زمانی که گاهی انزالم را نگه میداشتم و مشکل پروستاتسیت گرفتم و سوزش و تکرر ادرار و.... الا 6 سال هست کم و زیاد میشه اما مشکل جدی من الان تازه نامزد کردم ولی انزال من هیچ حسی ندارم مثلا قبلا پمپاژ انزال لذت بخش بود ولی الان فقط احساس دل زدن دارم و بعد با یکم وقفه منی خارج میشه یا قبلا احساس رعشه یا لرزش خفیف داشتم ولی الان هیچ حسی نیست خیلی میترسم نکنه دیگه نتونم از زندگی لذت ببرم برای همین توی فکر ازدواجمم تاثیر گذاشته اقای دکتر ایا خوب شدنی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بیشتر عصبی است با دکتر ستوده مشورت کنید۰۲۱۸۸۲۰۹۲۱۶
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،وقت بخیر
    30 سالمه و مجردم
    2 ماه پیش متوجه یک زخم کوچک روی آلتم شدم که خیلی زود خشک شد.به متخصص مراجعه کردم،ازمایش اچ اس وی داد و منفی بود. گفت ریکشن داروهای ضد افسردگیته ،تا اینکه هفته پیش مجدد مثل همون زخم ایجاد شد و خودش رفع شد.تا امشب که 2 تا خال کوچک تقریبا قهوه ای دیدم،میتونه زگیل باشه؟در 6 ماه گذشته افسردگی و اضطراب زیادی داشتم
    از ابان ماه رابطه جنسی نداشتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      من زگیل نمیبینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بیتابهره یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    باسلام ووقت بخیرپدرم از پارسال به سرطان پیشرفته پروستات مبتلاس تا۶ماه ازآمپول دیفرلین استفاده کرد وpsaکه پایین اومد روزی ۳عددقرص فلوتامید خورد وبعد عمل ارکیدکتومی انجام داد درحال حاضر به دلیل متاستاز به یکی از مهره های کمرش به شدت دردداره وازمتادون ۵وسلوکسیب ۱۰۰وشیاف دیکلوفناک استفاده میکنه اما دردو همچنان داره ـ مدتیه ادرارش خیلی زیادشده( ادرارشبانه) بطوریکه ازخواب بیدارمیشه ونمیزاره بخوابه وقطره دیورتیک استفاده میکنه خواهش میکنم بگید چه راهی برای تسکین درد ومشکلات ادراریش هست واینکه پدرم چقد رعمر میکنه ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر ح.عنایتی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با سلام. قصد دارم قبل از ازدواج از سلامتی جنسی خودم آگاه شوم و تصمیم دارم آزمایش اسپرم انجام دهم. برای تجویز این آزمایش به چه پزشک هایی میتوانم مراجعه کنم؟ آیا الزاما باید متخصص ارولوژی باشد؟ برای اینکه پزشک آزمایش اسپرم را برای من تجویز کند باید چه چیزی به ایشان بگویم و چه درخواستی کنم تا ایشان این آزمایش را برای من تجویز کند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      هر ازمایشگاهی انجام میدهد
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    با سلام، من جوانی 33 ساله هستم که از حدود سن 15 سالگی شب ها هنگام خواب با درد شدیدی در ناحیه مقعد متمایل به سمت چپ و ناحیه لگن چپ وران مواجه میشوم که بسیار دردناک بوده و با حالت اسهال مواجه میشوم که تا حدود نیم تا یک ساعت باید در توالت بشینم ولی مدفوع خیلی کم و قطعه قطعه دفع میکنم و ادرار هم کاملا قطع میشود، به یک دکتر فوق تخصص گوارش مراجعه نموده و کلونوسکوپی هم انجام داده ام ولی چیزی مشاهده و تشخیص داده نشد، به یک دکتر جراح مراجعه نمودم و پس از معاینه مقعدی گفتند احتمال عفونت و التهاب پروستات وجود دارد، ضمنا پدرم هم بیماری بزرگی خوش خیم پروستات دارد،میخواستم ببینم من به بیماری التهاب پروستات دچار شده ام یا نه؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      من موافق نیستم مشکلات بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید خدمت دکتر محترم
    بنده وقتی با همسرم نزدیکی میکنم میتوجه میشوم بیضهام سرد میشه خیلی ، ایا این در هنگام نزدیکی ایراد دارد؟؟
    ایا ارتباط جنسی و انزال شدن باعث کاهش ویا ضعیف شدن بیماری واریکوسل میشه ؟؟
    ایا میوه یا چیزی خواصی وجود دارد که این روند را از بین ببرد و یا کند کند ؟واریکوسل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عصبی است
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 994 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب