رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور کلی، مقدار طبیعی PSA را کمتر از ۴ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ۵۰ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ۶۰سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ۷۰ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (156 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۷ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 873 مشاهده پرسش
    Mehdi Saberi:
    با سلام ، من به واریکوسل درجه 3 مبتلا هستم ، در صورت انجام عمل به روش لاپاراسکوپی ، حداقل مدت زمان نقاهت چه مدت میباشد ، بنده بصورت حرفه ای کوهنوردی وسنگنوردی میکنم و برای اینکه عضو تیم ملی هستم حداکثر امکان دو ماه تمرین نکردن رو دارم .
    با تشکر از تلاش های بی نظیر شما در راستای اطلاع رسانی در فضای مجازی و همچنین انجام به روز ترین روش های جراحی و درمانی .
    همیشه شاد و سلامت و پاینده باشید.
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      عمل سرپايي است ٢ماه بعد ورزش سنگين شروع ميشود من در خدمتتم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
    2. تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      با تشکر از حسن توجه شما
      سپاس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      سپاس
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیررضا یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    مشکل من از بین رفتن ناگهانی نعوظ در حین رابطه با همسرم است. تحریک نمیشوم. قبلا چنین مشکلی هرگز نداشتم. اخیرا ایجاد شده برام. عصبی شدم از این مشکل. توی روابطمان تاثیر گذاشته. واقعا به کمک نیاز دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من بيشتر عصبي است بياييد ببينم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    با سلام. من فردی 27 ساله هستم. چندین سال پیش دچار مشکلی شدم که موجب شد بعد از ادرار چند قطره ادرار بافی می ماند و بعدتر بیرون میامد و لباس زیر را کثیف میکرد. آن موقع زمانی که دکتر میرفتم میگفتند مشکلی نیست ولی هرگز این مشکل برطرف نشد.
    تا اینکه از مهر 95 به این طرف مشکل حادتر شد و کلا ادرار برای من مشکل شده و باید بسیار زور بزنم. دچار شب ادراری و تکرر ادار شدم و دایما در روز باید به دستشویی برم با اینکه ادرارم هم خیلی کم شده!! بسیار دکتر رفتم سونوگرافی گرفتم گفتند پروستاتم دچار التهاب شده دارو دادند اثر موقتی داشت. رتروگرید هم رفتم گفتند تنگی مجرا نداری و مشکلی نیست.
    از نظر جنسی من فعال هستم و بعد از رابطه حس میکنم مشکلم حادتر میشه احساس میکنم مقداری از منی بیرون نمیاد و برمیگرده!
    از انجایی که در گذشت چند سال مشکل حادتر شده من نگران هستم در نهایت به جایی برسه نتونم کلا ادرار کنم و بسیار نگران آینده و سلامتیم هستم. میدونم که اختلال ادرار میتونه به کلیه آسیب بزنه. متاسفانه من خیلی وقته این مشکلو دارم و واقعا خسته شدم. هر چندبار دکتر میرم جواب لازم رو دریافت نمیکنم!
    لطفا راهنمایی کنید اگر با عمل جراحی و لیزر یا هر چیزی میشه کاری کرد. من اصلا برام مهم نیست که بتونم بچه دار بشم یا توان جنسیم مشکل پیدا کنه از هر چیزی مهمتر سلامتی خودم هست. اینرو از این بابت میگم که راه حل نهایی رو بگید و حاشیه نرید تا بنده از این مصیبت نجات پیدا کنم. من شهرستان هستم به زودی برای کاری به تهران میام که برسم خدمتتون اگر لازم میدونید. همینطور اگر سونوگرافی و آزمایشاتی که تا الان دادم لازمه بگید ارسال کنم.

    سپاس از توجه شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام بايد تست اروديناميك بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    سلام ..30 سالمه ..سایز التم 12 سانته ..میخواستم بدونم تزریق هورمون رشد یا همون سوماتروپین منجر به افزایش طول و قطر الت تناسلی میشود ..لطفا راهنمایی بفرمایید..ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      نرمال است بعد از بلوغ اثر ندارد
  • تصویر کاربر نصیبه یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام. دکتر کرمی. بزرگوار. بنده. خانم 48 ساله. ک کلیه بنده. حدودا. 15 درصد کار میکنه. می خواستم. بپرسم. من کاندید پیوند بشم بهتره یا دیالیز ؟
    ی خواهر دارم. حدودا. 8 سال از من بزرگتره. همه ازمایشات رو انجام دادیم. بهم می خوریم. ولی دکتر بنده. منفرد میگه نه. چون. بزرگتره. قبول ندارم

    ممنونم از اینکه پاسخ میدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      بله لهتر است اقدام كنيد
  • تصویر کاربر خلیل یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین من سه ماه قبل واریکوسل گرید3راعمل کردم قبل از عمل اسپرم هاضعیف بودن درحدی که دکترگفته بود بایدبری عملIvfتازه رفتم آزمایش دادم گفتن هیچ تغییری نکرده است ودرضمن دکترهم هیچ دارویی تجویزنکرده بودتشکرمیکنم راهنمایی کنی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر بچه دار نشويد قدم بعدي اي وي اف است
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت دکتر کرمی عزیز
    آقای دکتر من چند ماه پیش بعد از یک رابطه ای دچار سوزش ادرار و در ادامه علامتای دیگر مثل درد در زیر شکم و ... شدم،به دکتر مراجعه کردم و ایشون بعد دیدن ارمایش گفتن که عفونتی نیست و دچار سندرم درد لگنی مزمن شدم و دارو دادن
    در همون موقع از شما مشورت گرفتم و گفتین که دنبال درمان نباشم و من هم دارو ها رو مصرف نکردم و خوب شدم تقریبا
    از چند روز پیش دچار درد بیضه( مخصوصا بیضه سمت راست شدم) به دکتر مراجعه کردمو برام سونوگرافی نوشتن و بعد دیدن سونوگرافی گفتن که دردت مربوط به همون سندرمو و داروهای تامسولوسین و نورتریپلیتین رو تجویز کردن

    گزارش سونو رو براتون فرستادم، میخاستم ببینم شما چه تشخیصی میدین؟؟ اون قسمتی که نوشته اتساع خفیف pampinifprmis خطرناکه؟ درد بیضم خطرناکه یا مشکل خاصی نیست؟ چون نمیخام واقعا علکی دارو بخورم
    ممنون میشم بگین چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      اصلا مهم نيست
    2. تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      ممنون اقای دکتر
      یعنی دردی که هست رو بهش توجه نکنم و دارو رو مضرف نکنم دیگه؟!؟؟؟ برام مشکل ساز نمیشه؟؟؟ و اینکه ورزش و رابطه جنسی که بدترش نمیکنه؟!
      ببخشید که وققتتونو گرفتم واسه اطمینان بیشتر پرسیدم
      یه دنیا ممنون از پاسخگوییتون
      سال خیلی خیلی خوبی داشته باشین
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      اهميت ندهيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Yashar یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر یک سال و 2 ماه میشه منن زگیل تناسلی داشتم که کراوو انجام دادم نزدیک 3 ماه بود که موردی نداشتم .امروز 2 عدد حلت غیره چرکی مثل جوش در قسمت پایینی به سمت الت تناسل دیدم که رنگ صورتی داره .می خوام بدونم زگیله؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد دولاره كرايو كنيد
  • تصویر کاربر مبینا یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    با سلام می خواستم بدونم معنای این واژه چیست؟
    Ro urto
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      كامل ننوشتيد
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    سلام بیضه ها بدجوری گرم شده وعرق میکنه جوری شبها بدون لباس زیر میخوابم فایدهای اینقدر گرم میشه گه از خواب میپرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      اينها بيشتر عصبي است بهتر است خنك نگه داريد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید خدمت دکتر محترم
    بنده وقتی با همسرم نزدیکی میکنم میتوجه میشوم بیضهام سرد میشه خیلی ، ایا این در هنگام نزدیکی ایراد دارد؟؟
    ایا ارتباط جنسی و انزال شدن باعث کاهش ویا ضعیف شدن بیماری واریکوسل میشه ؟؟
    ایا میوه یا چیزی خواصی وجود دارد که این روند را از بین ببرد و یا کند کند ؟واریکوسل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عصبی است
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 887 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب