اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور كلی، مقدار طبیعی PSA را كمتر از ٤ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ٥٠ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ٦٠سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ٧٠ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (172 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سینا دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ، متاسفانه از سنین بلوغ عادت داشتم الت جنسی رو بین شکم و زمین قرار می دادم و خود ارضایی می کردم نتیجه این کار این شد که در سن ۱۹ یا ۲۰ سالگی پس از چن سال تکرار این کار متوجه شدم الت جنسیم از حالت گردی خارج شده و انحنا پیدا کرده و حدودی انگار پهن شده به نظر شما در رابطه جنسی و ازدواج تاثیر می ذاره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر سعیدیان دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و احترام.. سعیدیان هستم.. 42 سالمه و زن و سه بچه هم دارم.. دو سه ساله که بزرگی پروستات دارم و شبا و روزها بیرون روی زیاد دارم. قرص تامسولوسین مصرف میکنم اما زیاد چاره نکرده؟ ممنون میشم جهت عمل پروستات یا راههای رفع کامل پروستات کمک کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی از پروستات انجام بدید تا سایزش مشخص بشه و نوع عمل رو بهتون راهنمایی کنم
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام. بنده 36 ساله هستم یک ماهه درد خفیف در ناحیه بیضه دارم، سونوگرافي انجام دادم تشخیص واریکوسل بوده ، ازمایش رو هم که پيوست میکنم ، درمانش چیه... سپاس از شما
    1. تصویر کاربر علی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      دکتر سلام میشه جواب سوال بنده رو هم بدین

      ازمایش سونوگرافي رو هم پیوست کردم
      که تشخیص واریکوسل بوده
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید semen analysis انجام بدید و از نزدیک معاینه بشید و در صورتی که در معاینه هم واریکوسل داشته باشید و آزمایش اسپرم هم مختل باشه نیاز به عمل هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمدیاری دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام مردی هستم ۳۰ساله چند ماه قبل احساس درد دور الت تناسلیم میکردم
    بعد یه مدت متوجه پیچ خوردگی کلاهک التم به طرف چپ شدم ولی دیگه احساس دردش کم شد ونماند عکس ارسال مکنم لطفا چک کنید
    1. تصویر کاربر احمدیاری جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام مردی هستم سی ساله دچار پیچ خوردگی کلاهک الت تناسلی شده ام
      از چند ماه قبل اول احساس درد داشتم بعد یه مدت ایجور شدم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمدیاری سه شنبه ۵ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام مردی هستم 30ساله چند ماه پیش دور آلت تناسیم احساس درد خفیف میکردم بعد یه مدت قطع شد و به ندرت بعضی مواقع احساس درد میکردم بعد کلاهک التم به طرف چپ پیچ خورده قبل از این التم هیچ انحرافی نداشته
    1. تصویر کاربر احمدیاری یکشنبه ۳ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      لطفا پاسخ بدهید
    2. تصویر کاربر احمدیاری یکشنبه ۳ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      لطفا پاسخ بدهید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس ها ارسال نشده مجدد بفرستید
    4. تصویر کاربر احمدیاری دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      لطفا جواب بدهید ممنونم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      میزان انحراف خفیف هست نیاز به اقدام جراحی نداره
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      پماد کالامین دی جهت رفع التهاب استفاده کنید هر ۱۲ ساعت موضعی تا یک هفته
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام بنده دو سال ازدواج کردم بچه دار نمیشم الان من عکس سونو و ازمایش براتون میفرستم ببینید نیاز ب عمل دارم یا ن کجا برم عمل کنم مال استان سیستان و بلوچستان هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید از نزدیک معاینه بشید و در صورتی که واریکوسل در معاینه هم گزارش بشه نیاز به جراحی هست دکتر موحد در زاهدان رو توصیه میکنم
  • تصویر کاربر پرهام دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر می خواستم اگر ممکنه عکس الت پسرم رو بفرستم بفرمایید نیاز به عمل کجی الت دارد یا خیر آقای دکتر مراجعه بنده به دکتر اورولوژی به خاطر چسبندگی پوست بالای الت پسرم بود (همانطور که در عکس ملاحظه می فرمایید) که دکتر گفتن نیاز به کار خاصی نداره اما گفتن تنگی نوک مجرا دارد که باید حتما عمل شود و کجی چرخش هم دارد که نیاز به عمل نداره اما بعد از دیدن این عکس که بعد از سفت شدن الت هست نظرشون این هست که کجی هم حتما باید عمل شود حالا قرار هست هم تنگی نوک مجرا هم کجی و هم چرخش و هم برش در قیمت چسبیده بالای الت و کمی هم پوست اضافه همزمان عمل شود. می خواستم اگر ممکنه جنابعالی نظرتون رو بفرمایید که آیا این میزان کجی نیاز به عمل دارد یا خیر و همچنین این همه عمل همزمان برای پسرم که 10 ساله است سخت نیست و قابل تحمل هست و شما چه پیشنهادی دارید.
    واقعا ممنون میشم راهنمایی بفرمایید واقعا نگران هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس ارسال نشده
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    من مدتی ازناحیه پروستات درداحساس میکردی وقتی فعالیت بدنی مثل ورزش وپیاده روی میکنم درادرارم رگه های خون وسوزش دارم سونوگرافی انجام دادم به دکترمجاری ادرارنشون دادم گفت پروستاتم ورم دارد قرصهایی به من داد ولی هنوزهمون موارد اولیه دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید داروها رو به مدت یک ماه مصرف کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد قرص ملوکسیکام ۷.۵ هر ۱۲ ساعت یک عدد قرص تاوانکس ۵۰۰ هر روز یک عدد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عفاری جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    الان سه چهاروزه درد مبهمی یکسره در پهلوی راست دارم اپاندیسم را عمل کردم کیسه صفراراهم دراوردم نمیدونم درد پهلوی راستم به طرفتحتانی شکمم چیه لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر پیام جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1934 مشاهده پرسش
    سلام من 8سال ازدواج کردم یه دختر دارم ولی برای نزدیکی و رابطه جنسی در هنگام دخول شایذ 20ثانیه سریع ارضا میشم در هنگام پیش نوازی هم اگر زیاد تحریکشم دخول رو نمیتونم انجام بدم البته یک بار قرص تادالافیل 20 میلی وقرص کلومیپرامین 25 میلی استفاده کردم که منو دچار بی حالی و درد پا از زانو به پایین و حتی سردرد هم داشتم راهی برای مشکلم هست یا باید حضوری به پزشک مراجعه کنم در ضمن استرس یا اضظراب هم ندارم و روابط عاطفی خوب با همسرم دارم تشکر ممنون جوابمو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      کپسول فلوکستین ۱۰ روزانه یک عدد قرص کلردیازپوکساید ۵ روزانه یک عدد تا ۲ ماه مصرف کنید کلومیپرامین مصرف نکنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1065 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 728 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 678 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب