تغذیه در دوران کرونا

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

داشتن یک رژیم غذایی سالم در دوران کرونا، از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا غذاهایی که در این دوران مصرف می کنیم، روی پیشگیری، مبارزه و بهبودی عفونت ها تأثیر می گذارد. در ادامه مطلب، در رابطه با تغذیه در دوران کرونا بیشتر توضیح خواهیم داد.

با وجود اینکه هیچ غذا یا مکمل غذایی قادر به پیشگیری یا درمان کووید-19 نیست، اما رژیم غذایی سالم برای حمایت از سیستم ایمنی بدن، بسیار مهم است. تغذیه ی خوب همچنین می تواند احتمال ابتلا به سایر مشکلات سلامتی مثل چاقی، بیماری قلبی، دیابت و برخی از سرطان ها را کاهش دهد. برای کودکان خردسال یک رژیم غذایی سالم برای تقویت رشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. برای افراد مسن تر نیز یک رژیم غذایی خوب می تواند به زندگی سالم تر کمک کند.

تغذیه کودکان در کرونا

چند نکته برای تغذیه در دوران کرونا

غذاهای متنوع از جمله میوه ها و سبزیجات مصرف کنید

  • روزانه ترکیبی از غلات کامل مثل گندم، ذرت و برنج، حبوبات (مثل عدس و لوبیا)، مقدار زیادی میوه و سبزیجات و برخی از غذاهای پروتئینی (مثل گوشت، ماهی، تخم مرغ و شیر) مصرف کنید.
  • در صورت امکان از غذاهای سبوس دار مثل ذرت فرآوری نشده، ارزن، جو، گندم و برنج قهوه ای استفاده کنید. این مواد غذایی سرشار از فیبر بوده و می توانند شما را تا مدت زیادی سیر نگه دارند.
  • برای میان وعده نیز می توانید سبزیجات خام، میوه های تازه و آجیل های بدون نمک را انتخاب کنید.

مصرف نمک را محدود کنید

مصرف چربی را کاهش دهید

  • در زمان طبخ غذا، به جای کره و چربی های حیوانی از روغن زیتون، روغن سویا، روغن آفتابگردان یا روغن ذرت استفاده کنید.
  • به طور کلی گوشت سفید (مثل مرغ و ماهی) چربی کمتری نسبت به گوشت قرمز دارد. در زمان مصرف، چربی های گوشت را جدا کرده و مصرف گوشت های فرآوری شده را محدود کنید.
  • محصولات لبنی کم چرب مصرف کنید.
  • از مصرف غذاهای فرآوری شده، نیمه آماده و سرخ شده که حاوی چربی های ترانس صنعتی هستند خودداری کنید.
  • به جای سرخ کردن غذا بهتر است آن را بخار پز یا آب پز کنید.
پخار پز کردن غذا

مصرف شکر را محدود کنید

به مقدار کافی آب بنوشید

نوشیدن آب کافی برای سلامت بدن بسیار مهم می باشد. هر زمان که توانستید آب بنوشید. آب لوله کشی سالم ترین و ارزان ترین نوشیدنی برای شماست. نوشیدن آب به جای نوشیدنی های قندی، یک راه حل ساده و ارزان برای محدود کردن مصرف شکر و کالری است.

از مصرف بیش از حد الکل خودداری کنید

الکل در یک رژیم غذایی سالم جایی ندارد. نوشیدن الکل نه تنها از بدن شما در برابر ویروس کرونا محافظت نمی کند، بلکه خطر ابتلا به آن را افزایش می دهد. مصرف بیش از حد الکل علاوه بر واکنش کوتاه مدت بدن شما، ممکن است آثار خطرناک بلند مدتی مثل مشکلات کبدی، سرطان، بیماری قلبی و بیماری روانی را در پی داشته باشد.

به نوزادان خود شیر دهید

شیر مادر، ایده آل ترین غذای نوزاد است. شیر مادر غذایی ایمن، سالم و حاوی آنتی بادی هایی است که به پیشگیری از بسیاری از بیماری های رایج کودک کمک می کند. نوزادان در 6 ماه اول زندگی فقط باید با شیر مادر تغذیه شوند. زیرا شیر مادر تمام مواد مغذی و مایعات مورد نیاز بدن کودک را تأمین می کند.

  • بعد از 6 ماهگی شما می توانید در کنار شیر مادر از انواع غذاهای مناسب و کمکی استفاده کنید. شما باید تا 2 سال یا بیشتر به نوزاد خود شیر دهید.

در آخر باید بگوییم هیچ مدرک معتبری مبنی بر اینکه کووید-19 از طریق غذا منتقل می شود وجود ندارد. بر اساس یافته ها، ویروس کرونا از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. با این وجود، همیشه رعایت نکات بهداشتی در زمان خوردن غذا، برای پیشگیری از هرگونه بیماری توصیه شده است.

5 توصیه WHO برای مواد غذایی

  • دست خود را بشویید.
  • غذاهای پخته شده و خام را جدا از هم نگه دارید.
  • غذا را کامل بپزید.
  • مواد غذایی را در دمای مناسب نگهداری کنید.
  • از آب و مواد اولیه تمیز و سالم استفاده کنید.
3.3/5 - (3 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر هیدا پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و وقت بخیر دختری 12 ساله دارم که در کلیه چپش فولنس بر اساس سونوگرافی دیده شده آیا نگران کننده است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهروز جمعه ۱۹ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 17165 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، خسته نباشید ، جوانی 32 ساله هستم که چند روز پیش سنگ کلیه 3 میلی متری را از کلیه ی سمت راستم دفع کردم ، برای اطمینان به سونوگرافی مراجعه کردم و نتیجه این بود که کلیه ها هیچ مشکل ظاهری و اندازه ای ندارند و هیچ توده ی فضاگیر یا سنگی در کلیه ها و حالب مشاهده نشد و همه چی طبیعیه ، ولی استاز خفیف در سیستم پلویکالیسئال کلیه ها هست ، می خواستم بپرسم منظور از "استاز خفیف " چیست و برای رفع این مشکل چه باید کرد ؟ضمنا بنده به مدت سه روز برای دفع سنگ از قطره سنکل و قرص رواتینکس استفاده کردم که روز سوم سنگ دفع شد ،حالا گهگاهی درد های جزئی و خفیف در کلیه ها هم چپ و هم راست احساس می کنم در حالی که سونوگرافی گفت هیچ سنگی وجود نداره ، به نظرتون مشکل از چی می تونه باشه ؟ آیا از عوارض قرص و قطره هست ؟ و اینکه آیا می توانم روز های آینده روزه بگیرم ؟ ممنون .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام خوب است اب زياد بخوريد حل ميشود
  • تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۵ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام واحترام .جناب دکترکرمی،حدودیک هفته پیش خانم بنده 54سله .خانه دار .دردشدیدی ازناحیه کلیه چپش شروع واز8شب تا10صبح باحالت تهوع واستفرق پی درپی توام بود اما باهربار استفراغ درد کلیه کمترمیشد که بهمین سبب اعزام آن را به بیمارستان به تعویق میانداخت "توضیحا"حدودیکسال پیش باتشخیص دکترجراح کیسه صفرایش رابیرون آوردند".صبح آنشب به بیمرستان انتقالش داده وبدنبالش سونوگرافی شد.ونتیجه سونوگزافی این بود .کلیه راست به طول 100میلیمتروضخامت پارانشیم12میلیمترمیباشد.ابعادواکوی طبیعی دارد.سنگ وهیدرونفروز دیده نشد.کلیه چپ بطول110 میلیمتروضخامت پارانشیم15 میلیمتر میباشد.ابعادواکوی پارانشیم طبیعی دارد سنگ درکلیه چپ دیده نمیشوداماهیدرونفروزخفیف مشهوداست که ناشی ازوجودسنگ به قطر 69میلیمتر درابتدای حالب فوقانی چپ میباشد.حالب راست متسع نیست.مثانه درحلت نیمه پربدون شواهدی ازسنگ دیده شد.خدمت آقای دکترکرمی عرض شود،دکترهایی که مراجعه کردیم به جراحی یاسنگ شکن اشاره ای نفرمودند.ودراین یک هفته طبق تجویز پزشکان محترم همدان،سروع با پیاده روی وخوردن مایعات نمود تا اینکه شب گذشته که ازپیاده روی کوتاهی آمدند اظهارداشت در ادرار مقدار کمی خون مشاهده نموده اما دردی تابحال بمدت یکهفته نداشته.یک سوال آیا مشاهده خون درادرار دلیلش حرکت سنگ بوده ودوم اینکه سنگ 69میلیمتری امکان دفع شدنش میباشد؟یابایدباجاحی وسنگ شکن مداواشود.اگردفع میشود چه مایعاتی بایدبخورد؟وفعالیت داشته باشد یانه؟باتشکرازاینکه وقت گرانبهایتان رادراختیار گذاشتید.والسلام.(اجرکم عنداله.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام عكس CT بگيريد ببينم
  • تصویر کاربر حدیثه جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    از چند روز قبل دخترم پهلوی راستش درد میکنه و از درد خودشو جمع می کنه بیمارستان در اورژانس بستری شد و ازمایش و سونو گرفتند متخصص طب و اوژانس چیزی تشخیص نداد و مرخص شد گفت با متخصص اورولوژی مشورت کنید هنوز دردش کم نشده سونو و گزارش هم برایتون می فرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر منصور سه شنبه ۲۴ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    براي اينكه سنگ كليه تشكيل نشود ميتوان از قرص سيستون استفاده كرد. من بيست سال است كه سنگ توليد و دفع ميكنم كه سال قبل سه سنگ يازده ميليمتري در كليه راست را مجبور شدند شكستند و با بسكت از كليه خارج كردند. و حال سه سنك شش ميلبمتري هم.دوباره در كليه راست تشكيل شده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیرعرسین جمعه ۶ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    هر دو کلیه اندازه نرمال و نمای پارانشیمال و سیستم پیلوکالیسیل طبیعی دارند. شواهدی از وجود هیدرونفروز با شایعه پارانشیمال در آنها دیده نمی شوند. در پل تحتانی کلیه راست کانون اکوژن 7.2 mm دیده می شود. پروستات با الگوی هتروژن و حجم 34cc مشهود است. در ضمن من پنجاه ساله هستم آیا در کلیه چیزی دیده شده و پروستات من بزرگتر از هم سن من است . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر ناهید پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    [سلام آقای دکتر کرمی
    سه بار آزمایش ادرار داده ام هر سه بار خون در در آزمایش نشان داده و از کلیه و مثانه نیز سونوگرافی انجام داده ام ولی چیز خاصی دیده نشده است . ضمنا" نتیجه آزمایش ANCA-P =1/20 میباشد و نتیجه ESR=37 در ساعت اول میباشد . خواهشمند است بفرمائید مشکل بنده چه میتواند باشد و من چکار کنم؟ از عنایت شما متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      بايد عكس سي تي اسكن وسيستوسكوپي انجام شود مطلب خون در ادرار سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر سیدرضی چهارشنبه ۲۲ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    مشکلات بعد از عمل سنگ حالبسیدرضی میرهاشمیکلیه
    سلام آقای دکتر ، اینجانب در اوایل تابستان مشکلاتی از قبیل درد پهلوی چپ داشتم که بعد از سونوگرافی مشخص شد که در کلیه چپ قسمت ورودی حالب یک سنگ دارم مدارا کردم تا شاید سنگ دفع شود در اواخر تابستان به یک باره حالت عذاب آوری برایم ایجاد شد که شامل تکرر ادرار شدید که بصورت هر ۱۰ ثانیه احساس نیاز به ادرار کردن و سوزش بود به دکتر سهراب صالحی پزشک ارولوژ شهرستان قزوین مراجعه کردم درخواست سونو گرافی کردند در سونو گرافی چیزی مشخص نشد ایشان سی تی اسکن نوشتند که مشخص شد سنگ در حالب است در روز آخر شهریور عید غدیر در بیمارستان مهرگان قزوین جراحی tul - l را انجام دادم و سنگ را در اوردم بعد از عمل بهتر شدم اما مشکلاتی داشتم و دارم از قبیل اگر با فاصله یکی دو ساعت ادرار نکنم رنگ ادرارم پر رنگ متمایل به قرمز میشود و کمی هم در سر آلت تناسلی احساس سوزش میکنم اگر در طول روز آب کمتری بخورم این مشکل بیشتر میشود ولی اگر اب زیاد بخورم این مشکل کمتر پیش می آید آزمایش و سونو گرافی (بعد از عمل )را مجددا انجام دادم در آزمایش چیز خاصی نشان داده نشد ولی در سونو گرافی جدید مشخص شد که ۲ سنگ کوچک در کلیه چپ من هنوز هست و پروستات من نیز بزرگ شده سن من نیز ۵۰ سال است دکتر صالحی مجددا برایم سی تی اسکن نوشتند که من به علت عوارض اشعه ایکس واینکه بین دو سی تی اسکن حدود ۳ ماه بیشتر نگذشته این کار را نکردم به نظر شما مشکل بعد از عمل من مربوط به سنگ است یا پروستات، آیا امکان دارد مشکل سنگ کلیه و پروستات با هم برایم پیش آمده باشد. با سپاس فراوان

    سیدرضی میرهاشمی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      اب زياد بخوريد بهتر ميشود در سن شما پروستات مشكلي ندارد
    2. تصویر کاربر سیدرضی شنبه ۱۸ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      دکتر عزیز عرض کردم بعد از ۶ ماه عمل tul-l هنوز اگر بیش از ۱ ساعت ادرار نکنم و یا میزان آب خوردن خودم را کمی کم کنم ادرار قرمز رنگ و تند دارم و مقداری سوزش ادرار نیز پیدا میکنم در سونو گرافی های مختلف بعد عمل و قبل از عمل متخصص سونو گفته پروستاتم بزرگ شده در ضمن من پنجاه سال سن دارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      رنگ ادرار به مصرف اب است بزرگي پروستات اگر علامت ندارد مهم نيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    دکتر باسلام و خسته نباشید بنده شنبه 22/8/95 تحت عمل فوق تو بیمارستان سینا و با حضور دکتر علیرضا میر قرار گرفتم اما 3روز کامل اجازه تکان خوردن از تخت را ندادن و الان بعد از 10 روز اجازه کار رو نمیدن خلاصه کلا ادرار خونی دارم و احساس میکنم موضوعی رو مخفی کردن از بنده اما پاسخگو هم نیستند و دبل جی هم گفتن بعد 3هفته در میارن ایا بنظر شما به کلیه ام اسیبی زدن که از جواب یا مدت درمان رو افزایش دادن ممنون میشم جواب بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      از دكترتان بپرسيد
  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۶ آذر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید .. ببخشید میخواستم بدونم اگر کسی کم کاری کلیه داشته باشه ب طوری ک کلیه چپ۳۰ درصد و کلیه راست ۶۰ درصد کار کنه درمانش چطوره؟ ایا درمان داره؟ و درمان حتمی داره یعنی اگر برای درمان اقدام کنه کاملا خوب میشه؟
    ممنون میشم پاسخ بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      مدارا وتحت نظر
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر