سیستوسکوپی چیست و چه عوارضی دارد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سیستوسکوپی چیست؟ یک روش تشخیصی و درمانی است که در آن پزشک از یک ابزار باریک و مجهز به دوربین به نام سیستوسکوپ برای بررسی داخل مثانه و مجرای ادراری استفاده می‌کند. این روش معمولاً توسط متخصص اورولوژی انجام می‌شود و برای تشخیص مشکلات مثانه، عفونت‌های مکرر، خون در ادرار (هماچوری) و سایر اختلالات دستگاه ادراری کاربرد دارد.

در این مقاله سیستوسکپی و مراحل انجام آن را برای شما توضیح خواهیم داد.

سیستوسکوپی چیست؟و چرا انجام می شود؟

سیستوسکوپ یک لوله ى نازک با یک دوربین و نور در انتهایش است. در طی یک سیستوسکوپی، پزشک این لوله را از طریق مجرای ادرارى وارد مثانه می کند تا بتواند داخل مثانه را ببیند. تصاویر بزرگ شده از دوربین بر روی یک صفحه ى نمایش قابل رویت هستند. در ادامه به بررسی شیوه ی انجام سیستوسکوپی می پردازیم.

علل انجام سیستوسکوپی

اگر مشکلات ادراری مانند فوریت در ادرار یا ادرار دردناک دارید، ممکن است پزشک این آزمایش را انجام دهد.

همچنین می تواند این روش را برای بررسی علائم زیر انجام دهد:

 وجود خون در ادرار

 عفونت های مکرر دستگاه ادراری

 مثانه ى بیش از حد فعال

 درد لگن

سیستوسکوپی می تواند چندین حالت از جمله تومورها، سنگ ها و سرطان مثانه را نشان دهد.

پزشک همچنین می توانید از این روش برای تشخیص موارد زیر کمک بگیرد:

از سیستوسکوپی می توان برای درمان بیماری های مربوط به مثانه نیز استفاده کرد. پزشک می تواند ابزارهای جراحی کوچکى را از طریق این لوله برای حذف تومورهای کوچک مثانه، سنگ  ها یا گرفتن نمونه از بافت مثانه منتقل کند.

موارد مصرف دیگر عبارتند از:

آمادگى برای سیستوسکوپی

اگر عفونت ادرارى یا سیستم ایمنی ضعیف دارید، ممکن است قبل و بعد از این پروسه، براى شما آنتی بیوتیک تجویز شود. ممکن است قبل از آزمایش، نیاز به انجام آزمایش ادرار داشته باشید. براى ادامه ى مصرف داروهای خود با پزشک مشورت کنید. بعضی از داروها می توانند موجب خونریزی بیش از حد در طول پروسه شوند.

دکتر حسین کرمی

در عکس بالا نمای تنگی مجرای ادراری را میبینید که توسط سیستوسکوپی کلیه و دکتر حسین کرمی فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری تشخیص داده شده است و به همین روش اندوسکوپی باز شده است.

بیهوشی در طول سیستوسکوپی

این روش ممکن است در بیمارستان یا مطب پزشک انجام شود. شما به نوعی بیهوشی نیاز دارید، بنابراین قبل از انجام این روش با پزشک خود مشورت کنید. انواع بیهوشى مرتبط عبارتند از:

بى حسى موضعی

در روش های سرپایی معمولا از بی حسی موضعی استفاده می شود. این بدان معنی است که شما بیدار خواهید بود. شما می توانید بعد از انجام این کار غذا بخورید و بلافاصله بعد از انجام آن به خانه بروید.

بیهوشى عمومی

بیهوشی عمومی به این معنی است که شما در طول سیستوسکوپی بیهوش خواهید بود. براى بیهوشی عمومی، باید چند ساعت قبل از انجام پروسه ناشتا باشید.

بی حسى ناحیه ای

بیهوشی منطقه ای، شامل تزریق در پشت شما می شود. با این تزریق از کمر به پایین شما بى حس خواهد شد.

نکته: بعد از بیهوشی عمومی یا بى حسى ناحیه اى، احتمالا باید چند ساعت در بیمارستان بمانید.

 

متن سربرگ خود را وارد کنید

مثانه مردان
عکس مثانه مردانه
مثانه زنان
عکس مثانه زن

روش انجام سیستوسکوپی

درست قبل از سیستوسکوپی شما باید به توالت بروید تا مثانه ى خود را خالی کنید. سپس، لباس جراحی را مى پوشید و روی تخت دراز مى کشید. پاهای شما را مانند رکاب قرار مى دهند. ممکن است از آنتى بیوتیک استفاده شود، تا از عفونت مثانه جلوگیری شود. در این مرحله شما بیهوشی خواهید گرفت. اگر بیهوشی عمومی دریافت کنید، تا زمانى که از خواب بیدار شوید هیچ چیزى حس نخواهید کرد. اگر بى حسى موضعى یا بى حسى ناحیه ای دریافت می کنید، ممکن است یک آرامبخش به شما داده شود.

چون ممکن است هنوز چیزى حس کنید، اما ژل باعث می شود که این روش کمتر دردناک باشد. دکتر به سر سیستوسکوپ  ژل روان کننده می زند و آ نرا به داخل مجرای ادرارى وارد می کند. این کار ممکن است با سوزش همراه بوده و مانند ادرار کردن باشد.

اگر هدف از سیستوسکوپی تشخیص باشد، پزشک از یک سیستوسکوپ انعطاف پذیر استفاده می کند. بیوپسی ها و یا سایر روش های جراحی نیاز به سیستوسکوپ کمی ضخیم تر و سخت تر دارند. سیستوسکوپ بزرگتر به جراح اجازه می دهد تا ابزار جراحی را از طریق آن عبور دهد.

هنگامى که سیستوسکوپ وارد مثانه مى شود، پزشک از طریق یک لنز داخل را مى بیند. کمى مایع استریل نیز وارد مثانه مى کند، این کار باعث می شود آنچه اتفاق می افتد را آسان تر و بهتر ببیند. مایع به شما احساس ناراحتی مثل نیاز به ادرار مى دهد. با بی حسی موضعی، سیستوسکوپی کمتر از پنج دقیقه طول مى کشد. با بیهوشی عمومی، کل پروسه ممکن است 15 تا 30 دقیقه طول بکشد

سیستوسکوپی
عکس مجاری ادراری

هدف از انجام سیستوسکوپی

هدف از سیستوسکوپی بررسی مجرای ادراری از قبیل تنگی مجرا، سنگ در مجرا، بزرگی پروستات، کیست و غیره است، که با انسداد خروجی ادرار باعث می شوند، ادرار از مثانه خوب خارج نشود.

عمل سیستوسکوپی چیست؟

دومین هدف از سیستوسکوپی بررسی مثانه از نظر بیماری های آن می باشد. امروزه هر بیمار که خون در ادرار داشته باشد، باید جهت تشخیص قطعی و رفع نگرانی از نظر سرطان مثانه، عمل سرپایی سیستوسکوپی انجام دهد.

عوارض سیستوسکوپی

طبیعی است که در طول دو تا سه روز پس از پروسه احساس سوزش در حین ادرار داشته باشید. ممکن است لازم باشد که بیش از حد معمول ادرار کنید. سعی نکنید ادرار خود را نگه دارید، چرا که خون در مثانه، ممکن است موجب ایجاد لخته و انسداد شود. وجود خون در ادرار پس از پروسه، به خصوص اگر بیوپسی انجام شده باشد، طبیعى است. نوشیدن مقدار زیاد آب باعث کاهش سوزش و خونریزی می شود.

بعضی افراد عوارض جدی تری را تجربه مى کنند از جمله:

تورم مثانه

تورم مثانه شایع ترین عارضه است. این وضعیت باعث مى شود، ادرار کردن مشکل شود. اگر بیش از هشت ساعت بعد از عمل ادرار نکردید، به پزشک خود خبر دهید.

عفونت

در موارد نادر، میکروب ها به دستگاه ادراری وارد می شوند و باعث عفونت می شوند. تب، اسهال با بوی عجیب، تهوع، و کمر درد علائم عفونت هستند. ممکن است به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید.

خونریزی

برخى افراد از خونریزی جدی و شدید  رنج می برند. اگر این اتفاق افتاد سریعا به پزشک خود خبر دهید.

اگر هر یک از علائم زیر را داشتید به پزشک خود خبر دهید:

 تب بالای 40 درجه سلسیوس

 خون قرمز روشن یا لخته های بافتی در ادرار

 درد شکم مداوم

سیستوسکوپی در بارداری

سیستوسکوپی انعطاف پذیر تحت بی حسی موضعی آزمایشی در ارزیابی هماچوری در بارداری محسوب می شود . TUR تومور مثانه تحت بیهوشی منطقه ای یا عمومی می تواند در هر زمان از بارداری انجام شود. اما در کل سیستوکوپی برای زنان باردار زیاد توصیه نمی شود. اگر فکر می کنید در این مدت به التهاب مثانه مبتلا هستید، باید از پزشک یا داروساز خود بخواهید که محصول مناسب تری را برای شما توصیه کند.
اگر باردار هستید یا فکر می کنید باردار هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.

سیستوسکوپی در کودکان

سیستوسکوپی درکودکان روشی است که با استفاده از سیستوسکوپ به داخل مجرای ادرار و مثانه کودک نگاه می شود. سیستوسکوپ یک لوله کوچک است که انتهای آن یک دوربین سبک و بزرگنمایی کننده است. از این روش برای تشخیص و درمان بیماری های مثانه و مجرای ادرار کودکان و بزرگسالان استفاده می شود.

مراقبت های بعد از سیستوسکوپی

استراحت کنید. مقدار زیادی مایعات بنوشید و زیاد ادرار کنید. قرار دادن یک دستمال مرطوب گرم بر روی مجرای ادرارى می تواند به کاهش درد کمک کند. با اجازه ى پزشک مى توانید، داروهایی مانند تیلنول یا اَدویل را مصرف کنید.

اگر بیهوشی عمومی داشتید، حتما کسى کنارتان بماند. بعد از این روش ممکن است احساس خواب آلودگى یا سرگیجه کنید. روز سیستوسکوپى از نوشیدن الکل، رانندگی و یا استفاده از ماشین آلات پیچیده خوددارى کنید.

اگر بیوپسی انجام شده است، براى بهبودى به زمان نیاز خواهید داشت. از بلند کردن اجسام سنگین تا دو هفته ى پس از پروسه جدا خوددارى کنید. از پزشک خود زمان ایمن براى رابطه ى جنسى را بپرسید.

نتیجه‌گیری

سیستوسکوپی یک روش ایمن و کم‌تهاجمی است که به پزشکان کمک می‌کند مشکلات مثانه و مجرای ادراری را بررسی و درمان کنند. اگر پزشک این روش را توصیه کرده است، احتمالاً به دلیل علائمی مانند سوزش ادرار، خون در ادرار، تکرر ادرار یا درد لگنی است.

 

سوالات شایع درباره سیستوسکوپی

  1. آیا سیستوسکوپی درد دارد؟
     بسته به نوع سیستوسکوپی (انعطاف‌پذیر یا سخت) و روش بی‌حسی، ممکن است کمی احساس ناراحتی یا سوزش داشته باشید، اما در بیشتر موارد درد شدید وجود ندارد.
  2. بعد از سیستوسکوپی چه عوارضی ممکن است داشته باشم؟
     سوزش هنگام ادرار، تکرر ادرار و مشاهده مقدار کمی خون در ادرار طبیعی است و معمولاً بعد از ۱ تا ۲ روز برطرف می‌شود.
  3. آیا سیستوسکوپی نیاز به بیهوشی دارد؟
    اگر نوع انعطاف‌پذیر انجام شود، معمولاً با بی‌حسی موضعی صورت می‌گیرد. اما در روش سخت، ممکن است بیهوشی عمومی یا نخاعی لازم باشد.
  4. چه مدت بعد از سیستوسکوپی می‌توانم به فعالیت‌های روزمره برگردم؟
    اکثر افراد همان روز یا روز بعد می‌توانند به فعالیت‌های عادی خود برگردند. اگر بیهوشی داشته باشید، ممکن است نیاز به استراحت بیشتری داشته باشید.
  5. آیا بعد از سیستوسکوپی می‌توانم رابطه جنسی داشته باشم؟
     بهتر است تا ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از سیستوسکوپی از داشتن رابطه جنسی خودداری کنید تا از تحریک و عفونت جلوگیری شود.
  6. آیا بعد از سیستوسکوپی باید آنتی‌بیوتیک مصرف کنم؟
     در برخی موارد، پزشک ممکن است برای جلوگیری از عفونت، آنتی‌بیوتیک تجویز کند، به‌ویژه اگر سابقه عفونت ادراری دارید.
  7. اگر بعد از سیستوسکوپی خونریزی زیاد یا درد شدید داشتم، چه کنم؟
    اگر خونریزی شدید، تب یا درد مداوم دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
  8. چه مدت طول می‌کشد تا نتایج سیستوسکوپی آماده شود؟
     اگر فقط بررسی ساده باشد، پزشک نتیجه را همان لحظه به شما می‌گوید، اما اگر نمونه‌برداری (بیوپسی) انجام شده باشد، چند روز تا یک هفته طول می‌کشد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.9/5 - (84 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ماهرخ سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید مادر من شصت ودو ساله هستن وکلیه هاشون سنگ سازه چند ماه پیش یه سنگ تقریبا هشت میلی دفع کردن بادرد استفراغ همراه بود سونوگرافی یه سنگ دیگه نه میلی نشون داده تو اون یکی کلیش دکتر گفته باید سنگ شکن بری نوع سنگ اسید اوریکی چه غذایی نباید بخورن ایا امکانش هست موقع دفع سنگ گیر کنه اگه سنگ شکن نره و اینکه هیچ راهی یا دارویی برای جلوگیری از ایجاد سنگ نیست با تشکر وارزوی سلامتی برای شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اب زیاد مصرف نمایید
  • تصویر کاربر سحر سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    دختری 24 ساله هستم هفته پیش بخاطر تیر کشیدن خفیف و هرازگاهی در اطراف نافم و سمت راست شکمم سونوگرافی انجام دادم . نتیجه سونوگرافی به این شرح است :
    طول کلیه راست و چپ 101 میلی متر اندازه گیری شد .
    هردو کلیه با ابعاد و اکوژنیسته طبیعی دیده شدند . تصویر سنگ در کلیه ها مشهود نیست .
    fullness در کلیه چپ و هیدرویورنرونفروز mild در کلیه راست دیده شده .

    پس از مراجعه به دکتر به من قرص رواتینکس و هیدروکلروتیازید را دادن و گفتن دوهفته بعد مجددا سونوگرافی را تکرار کنم.

    سوال من از شما اینه که آیا کلیه های من مشکل خاصی داره ؟ هیدرویورنرونفروز چیست و آیا راه حل درمان من همین دو قرص تجویز شده است .
    ممنون میشم به سوالاتم پاسخ بدید خیلی نگران هستم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکس رنگی بگیرید ivp
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد
    من دارای فشار خون بالا هستم به دکتر رفتم بعد از دادن آزمایشات کامل فهمیدم رنین بالا است میخواستم بدانم راه درمان دارد
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مراجعه به دکتر نفرولوگ
  • تصویر کاربر خسرو دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    ۳۰ساله هستم و چند سال هست که به بیماری خود پی برده ام همزمان فشار خون و سنگ کلیه هم دارم.گاهی درد بسیار زیادی را متحمل میشوم.هر دو کلیه دارای کیست های متعدد هستن.میخواهم بدونم راه درمانی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ایا از نوع ارثی است
    2. تصویر کاربر خسرو دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با سلام و احترام. پیرو مراجعاتی که تاکنون به همکاران شما داشته ام ارثی تشخیص داده شده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ارثی درمان ندارد
    4. تصویر کاربر خسرو دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به تازگی سی تی اسکن کردم با توجه به اینکه تشخیص شما برای اطمینان برایم مهم است و سنگ های کلیه بسیار باعث ازار شده به طوری که مانع فعالیت روزمره من شده ایا میتوانم هر چه زودتر وقت مراجعه از شما داشته باشم؟با تشکر
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر کیپک دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    باسلام
    درمن (دختری26ساله)حدود یک سال ونیم پیش تشخیص کولیت اولسرو داده شد و از آن زمان به بعد داروی پنتاسا که بعدا به مزالازین تغییر پیدا کرد استفاده میکنم .از مدتی پیش در ناحیه پهوهام احساس نوعی گرفتگی داشتم بعلاوه دردی در اطراف ناف که به دکتر گفتم برام بجز کلیدنیوم سی داروی رانیتیدین تجویز کرد ولی در حدود ده روز پیش چند روزی روزه گرفتم یکی از روز ها نزدیک افطار متوجه شدم ادرارم بنوعی کاملا خونیه . از اون روز به بعد سعی کردم آب بیشتری استفاده کنم از اون روز به بعد خونی که دیده بشه به مثل اون روز ندیدم ولی گهگاه ادرارم تیره است تقریبا مثل رنگ چای با توجه به اینکه یکی از عوارض داروی مزالازین وجود خون در ادرار است نمیدونم این موضوع رو باید پیگیری کنم یا نه ؟مقدارداروم حداقل دوز یعنی 4عدد در شبانه روز است .الان باید چه کنم باید مقدار دارو رو کمتر کنم ؟تشخیص شما چیه؟ممکنه صدمه ای به کلیه هام رسیده باشه یا دچار عفونت ادراری شده باشم .گهگاه من خارش جزیی ناحیه تناسلی هم دارم .اگر میشه فوری جواب بدین .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکل کلیوی ندارید
  • تصویر کاربر خدیجه دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام .من خانمي 38ساله هستم درسال 83توسط شما عمل لاپراسكوپي انجام دادم درشهريور ماه سمونوگرافي انجام دادم نتيجه سونموگرافي :
    تصوير سنگ به قطر 4MMدرقسمت مياني كليه چپ ديده مي شود تصويرWEDGE.DEFCTشكل درمحل اتصال يك سوم مياني وتحتاني كليه چپ به همراه هيدرونفروز خفيف زيرين ديده ميشود كه ميتواند ثانويه به اسكار به دنبال جراحي قبلي در بيمار باشد لطفا نظرخودتان را درخصوص وضعيت كليه من بفرماييد آيا نياز به مراجعه حضوري خدمت جنابعالي دارم درحال حاضر سوزش شدید دارماز بذل زحمات شما سپاسگذاري مي شود لازم به ذكر است قبلا سوال را مطرح كرده ام ولي كد رهگيري را گم كردم نتوانستم جواب را ببينم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اصلا جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر الناز دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر .
    کلیه همسر من سنگ ساز هست والان که به دکتر مراجه کرده وباتوجه به جواب سونوگرافی یکی از کلیه ها پر شده از سنگ باتوجه به اینکه قبلا در دوران کودکی یک بار عمل جراحی بر روی کلیه همسرم انجام شده آیا برای بار دوم میتوننکلیه رو عمل کرده وسنگها رو خارج کنن.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عکس مراجعه کنید
  • تصویر کاربر پویا دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. یکی از بستگان ما کلیه¬اش دچار سنگ است و معمولا سالی یکبار برای سنگ شکن مراجعه به دکترمیکند. به تازگی سنگ از کلیه عبور کرده و داخل لوله های هالپ شده است که گفته اند باید تحت عمل با بیهوشی قرار گیرد. از آنجایی که قلب ایشان نیز مشکل دارد و دچار گرفتگی عروق قلب میباشد پزشکان نمیتوانند وی را دچار بیهوشی کنند و بیهوشی را برای وی خطرناک میدانند.سن بیمار حدود 80 سال است. به نظر شما چه راه حلی برای درمان سنگ کلیه ایشان وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در این سن نیاز به درمان نیست
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سنگ کف کلیه معمولا از چه نوع سنگی است وراه درمان این نوع سنگ چیست و چه رژیم غذایی مخصوص دارد توضیح اینکه سنگ به طول ۱۴ میلیمتر میباشد
    بینهایت سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      75 در صد اگزالات کلسیم اب زیاد نمک کم
  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    با سلا پدر من 70 سال سن دارند.که در سونوگرافی سنگ کلیه به اندازه 3kmو کیست کلیه در اندازه های 12*15 و47 mm نشان داده شده که گاهی همراه با درد است و اندازه پروستات 62*52*54 است .در ضمن ایشان ناراحتی قلبی دارند چه درمانی مناسب است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به درمان نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر منصور دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام.بنده درمورخ پنجم شهریور به علت درد ناحیه راست شکم به پزشک عمومی مراجعه کردم.ایشان سونوگرافی دادند.که بنده انجام دادم.در جواب سونوگرافی نوشته شده:فولنس خفیف در کلیه راست مشهود است که میتواند مطرح کننده عامل انسدادی از جمله سنگ حالب باشد. امروز یازدهم شهریور استو بنده 6 روز است که درد میکشم .چکار کنم؟لطفا راهنمایی فرمایید.متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکس رنگی از کلیها
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب