اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

پیچ خوردگی بیضه ( تورشن )

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیضه توسط عضلات متصل به لایه های اطراف آن و بند بیضه، به صورت طبیعی در درون کیسه بیضه در شبانه روز حرکات محدودی دارد. پیچ خوردگی بیضه زمانی رخ  میدهد که گاهی حرکت بیضه به صورت چرخشی، به صورت غیر قابل برگشت به وضع اولیه اتفاق می افتد. پیچ خوردگی بیضه باعث فشار به عروق خونرسان به بیضه شده و اگر در عرض حدود چهار تا شش ساعت اصلاح جراحی وضعیت بیضه به حالت اولیه صورت نگیرد، به علت عدم خونرسانی مناسب، بافت زنده بیضه قابلیت حیات خود را از دست خواهد داد.

زمانی که بیضه به وسیله طنابی که از آن تا داخل شکم کشیده شده پیچ می خورد، تورسیون بیضه یا پیچ خوردگی بیضه اتفاق می افتد. این چرخش، طناب بیضه را پیچانده و باعث کاهش جریان خون در آن می شود. اگر پیچ خوردگی بسیار زیاد باشد، خونرسانی بقدری کاهش می یابد که باعث تخریب هر چه سریعتر بیضه می گردد.

پیچ خوردگی بیضه

علل ایجاد کننده

عوامل مستعد کننده پیچ خوردگی بیضه

  • علت در اغلب اوقات ناشناخته است ولی انقباض عضلات متصل به لایه های اطراف بیضه و به بند بیضه، همچنین نوعی اختلال تکاملی در یکی از لایه های اطراف بیضه که به بیضه ختم می شوند به عنوان علت احتمالی در برخی موارد مطرح شده اند.
  • بروز این وضعیت در سنین نوزادی و نیز در نوجوانان و بالغین جوان بیشتر است. همچنین در همراهی با چاقی، در فصل تابستان و به دنبال ضربات به بیضه و گاهی در زمان خواب بیشتر دیده می شود. همچنین بیضه های پایین نیامده نیز مستعد پیچ خوردگی می باشند.

علائم پیچ خوردگی بیضه

بیضه مبتلا در لمس دردناک است و وضعیت قرار گیری آن در بیشتر موارد طبیعی نیست. بند بیضه نیز ممکن است متورم و دردناک و کوتاه تر از سمت مقابل و دچار محدودیت حرکت شده باشد. بالاتر نگه داشتن بیضه ممکن است درد را تشدید کند.

پیچ خوردگی بیضه

عوامل زمینه ساز خطر پیچ خوردگی بیضه

1- سن، بیشتر در مردان زیر 30 سال مشاهده می شود اما در بین سنین 12-18 سالگی شایع بوده و شایعترین سن 14 سالگی است.

2- سابقه پیچ خوردگی قبلی- اگر سابقه ای از پیچ خوردگی بدون درمان وجود داشته باشد احتمال عود مجدد در هر کدام از بیضه ها وجود دارد مگر اینکه برای تصحیح وضعیت به وجود آمده جراحی صورت گیرد.

تشخیص پیچ خوردگی بیضه

  • اخذ شرح حال و معاینه دقیق بالینی
  • آزمایش خون و ادرار، برای تشخیص وجود عفونت احتمالی
  • سونوگرافی کیسه بیضه، بررسی جریان خون بیضه
  • اسکن بیضه ها، تزریق مقادیر مختصری از مواد رادیواکتیو به داخل جریان خون برای بررسی جریان خون بیضه
  • جراحی، در صورت وجود درد شدید و اثبات پیچ خوردگی به جهت کاهش عوارض بدون فوت وقت باید جراحی صورت گیرد.

تشخیص های دیگری که لازم است پیچ خوردگی بیضه از آنها افتراق داده شود عبارتند از:

عفونت و التهاب حاد بیضه یا بند بیضه، درد غیراختصاصی بیضه، ضربات به بیضه و ضمایم آن و ….

عوارض پیچ خوردگی بیضه

تخریب یا از بین رفتن بیضه: هنگامی که بیضه پیچ خورده در طی چند ساعت آینده درمان نشود جریان خون آن متوقف شده و می تواند سبب تخریب دائمی یا از بین رفتن آن شود. اگر تخریب شدید باشد با عمل جراحی بیضه برداشته می شود.

عدم توانایی بچه دار شدن: در بعضی از موارد تخریب یا از بین رفتن بیضه منجر به عدم توانایی فرد برای بچه دار شدن می گردد.

عوارض پیچ خوردگی بیضه

مراقبت های کلی پیچ خوردگی بیضه

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 جراحی برای رفع پیچش طناب اسپرماتیک پیچ خورده و اتصال بیضه آسیب دیده به سطح داخلی جدار کیسه بیضه که مانع عود می گردد.

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 جراحی برای پیشگیری از پیچ خوردگی بر روی بیضه غیر مبتلا نیز انجام خواهد شد.

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 پس از جراحی، از کیسه یخ برای تسکین درد و تورم استفاده شود. یخ را در پلاستیک گذاشته و آن را در طرف آسیب دیده بگذارید و با یک پارچه یخ را از پوست جدا کنید. هر بار 10-5 دقیقه یخ را روی موضع قرار دهید. در صورت لزوم این کار را تکرار کنید.

درمان پیچ خوردگی بیضه

در صورت تشخیص در ساعات اولیه می توان از یک مانور ویژه برای باز کردن پیچ خوردگی بیضه توسط پزشک متخصص ارولوژی استفاده کرد (که البته شانس موفقیت آن نسبی است). در صورت عدم موفقیت این مانور جراحی اورژانس جهت رفع انسداد عروقی در شش ساعت اول پس از وقوع پیچ خوردگی لازم است. جراحی شامل زدن برش بر روی کیسه بیضه، باز کردن پیچ خوردگی طناب بیضه و ثابت نمودن یک یا هر دو بیضه داخل کیسه آن است.

در زمان جراحی اگر بافت بیضه قابلیت حیات داشته باشد بایستی پس از اصلاح وضعیت قرارگیری و بهبود خونرسانی، آن را با بخیه به قسمتی از کیسه بیضه ثابت کرد تا پیچ خوردگی مجدد تکرار نشود. برخی جراحان رشته ارولوژی ثابت کردن بیضه مقابل (غیر مبتلا) را نیز به کیسه بیضه توصیه می کنند. در صورت عدم وجود قابلیت حیات، بیضه مبتلا بایستی برداشته شود. لازم به ذکر است که در صورت وجود یک بیضه سالم، معمولاً باروری مرد در آینده دچار اختلال نمی شود.

به تأخیر انداختن جراحی پیچ خوردگی بیضه

  • قبل از 6 ساعت، 90% عملکرد بیضه حفظ می شود.
  • بعد از 12 ساعت، شانس حفظ عملکرد بیضه 50% می شود.
  • بعد از 24 ساعت، فقط 10% علمکرد بیضه حفظ می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.2/5 - (11 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر م.س دوشنبه ۲۹ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    با سلام بنده 39 سالمه و 17ساله ازدواج کردم یکی دو ساله پیش یه بار موقع نزدیکی داشتم ارضا میشدم که آلتم شل شد و منی خارج نشد از اون تاریخ ادرارم باریکه خارج میشه اگه پر بشه نرماله احساس میکنم پرتاب ادرار خوب نیست موقع نزدیکی بعضی مواقع آلتم درد می‌کنه اما همیشگی نیست مقدار مایع منی کاهش یافته الان ده دوازده روزیه که نزدیکی برقرار می‌کنه زود انزال و شل میشه خیلی فکرم درگیره لطفاً کمک کنید رابطه ام هم مداوم انجام میدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام با توجه به کاهش شدت ادرار یک بررسی مجرا شوید . یک عکس RUG انجام دهید اگر تنگی نداشتید برای بررسی نعوظ اقدام کنیم
  • تصویر کاربر تینا دوشنبه ۲۹ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من عفونت داشتم رفتم دکتر برام تست انجام دادن متوجه شدم اچ پی وی 16 دارم و‌هیچ علائمی ندارم میخواستم بپرسم الان رابطه جنسی با پارتنرم خطرناکه و سکس دهانی میتونیم داشته باشیم یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام تست به چه شکلی انجام شد ؟ پاپ اسمیر ؟ ضایعه واضح پوستی مخاطی دارید ؟
  • تصویر کاربر ....... یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر کرمی
    اقای دکتر من از مشکل نعوظ دارم رنج میبرم و به متخصص اورولوژی مراجعه کردم و ایشون به من ۴۰ عدد تادالافیل تجویز کردن تا ۲ هفته روزی ۱ عدد و بعد از ۲ عفته ۱عدد ۳ستاعت قبل از سکس و گفتن اگر دیدی تاثیر نداره ۲تا مصرف کن و بعد از ۲ ماه دوباره دیدم که تاثیر زیادی نداشته روی بدنم دوبارهژ رفتم پیش دکتر گفت برات دوباره ۴۰ تا تجویز میکنم با ۴۰ تا سیتالوپرام .
    من خودم به دکتر درخواست دادم که برام ازمایش تستوسترون هم بنویسه که نوشت و سطح تستوسترون من ۱.۳ بود جواب ازمایش هم کپی کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام چند سالتونه ؟ از کی دچار مشکل نعوظ شدین ؟ بیماری زمینه ای دارین ؟ قند بالا ؟ سردرد ؟ افزایش و کاهش وزن ناگهانی ؟ مشکل تیرویید ؟
    2. تصویر کاربر ....... یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلامی مجدد
      من ۲۶ سالمه،من مدام رژیم میگیرم وزن میاد پایین دوباره ول میکنم میره بالا.من فکر میکنم بیشتر از ۵.۶ سال دچار این مشکلم.اقای دکتر اگر راهی داره کمک کنید من تازه ازدواج کردم
    3. تصویر کاربر ....... یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      اقای دکتر قند بالا هم ندارم.بیماری خاص دیگه ای هم ندارم.سر درد هم ندارم ولی خوابم خیلی کمه طوری که من چند سالی هست بیشتر از ۵.۶ ساعت خواب شب نداشتم چون شغلمم ۲ شیفته.
      شبها من تا ۱ونیم ۲ شب بیدارم فرقی هم نمیکنه شب کاذ باشم با روز کار خوابم‌همین ساعته ،روز کاذ هم بودنی ۵وربع صبح‌بیدار میشم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      نعوظ صبحگاهی دارید ؟ مسئله اول خیلی از علل اختلال نعوظ روانی است . یعنی فرد به علت شغل سنگین و کار سنگین دچار این مشکل میشه در مورد ازمایش هم باید تکرار بشه و این موارد در نظر گرفته بشه : FBS - TESTOSTERONE TOTAL - HDL -LDL- CHOLESTROL - TRIGLYSERIDE - TSH -CBC این هارو در ازمایشگاه معتبر انجام دهید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۹ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید در ناحیه گردن چند تا زگیل درآورده میخواستم بدونم چی هستش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام اسکین تگ است احتمال داره جای دیگر بدن هم باشد
    2. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      اسکین تگ یعنی چی بخاطر چی ایجاد شده راه درمانش چیست
    3. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      اسکین تگ چیست دراثر چی ایجاد میشه راه درمان آن چیست
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      اصطلاحا زنگوله پوستی اهمیتی ندارد . اگر میخواهید میشه سرپایی برداشت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر منصور یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید بنده دو سالی هستش ادارم بعضی اوقات باریکه خارج میشه حس میکنم اگه کامل پر بشه دیگه باریکه نمیشه و نرماله حجم مایع منی هم کم شده آلتم موقع نزدیکی زود انزال میشه یا شل میشه نمی دونم علت چیه جون هر کی که دوست دارین کمکم کنید خیلی نگران هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام چند سالتونه ؟
    2. تصویر کاربر منصور یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      3=
    3. تصویر کاربر منصور یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      39
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      ازدواج کردین رابطه مداوم دارین ؟ چقدر طول میکشه به انزال برسین ؟ برای اون مسئله ادرار اگر شدید هست باید بررسی مجرا شوید اگر گهگاه هست اهمیتی ندارد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر م.خ دوشنبه ۲۹ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام و احترام - بیمار ۷۴ ساله مرد با سابقه جراحی قلب باز (۱۵ سال پیش) و قلب بیست درصد ضعیف - جراحی کمر برای بیحسی پا ۴ سال پیش.
    علایم بالینی: مشکل دفع اداری ندارند. درد در لگن ندارند. فقط درد در دست چپ که بنا به نظر متخصص ربطی به قلب و گردن ندارد. خون در ادراردارند بین ۵ تا ۱۲ و PSA بین ۸ تا ۱۴ متغیر بوده از ابان ماه ۱۴۰۱ - اخرین تست PSA در اسفند ۱۴۰۱، ۱۰ بوده (کاهش از ۱۴) بعد از مصرف یک دوره انتی بیوتیک (تامسوور، مترونیدازول، سیپروفلوکساسین).
    بیوپسی انجام نشده ولی جواب mp mri وجود تومور در سمت راست را بیان کرده و Pirads پنج هست. معاینه DRE هم به نفع تومور بدخیم هست. اخرین حجم پروستات ۵۰ سی سی هست.
    سوالات :
    ۱- چه راهکاری توصیه میشه؟

    با توجه به pirads پنج و احتمال بالای بدخیمی تومور، میشه بدون بیوپسی اقدام به پت اسکن کرد جهت تشخیص متاستاز احتمالی؟ واگر مشکلی نبود جراحی رادیکال انجام داد بدون بیوپسی؟

    ۲- ایا مصرف امپول دیفرلین و قرص فلوتامید جهت کاهش رشد تومور تا زمانیکه تصمیم بگیریم چکار کنیم، توصیه میشه؟

    ۳- ایا بیوپسی ممکنه باعث پخش شدن سلولهای سرطانی به بافتهای دیگر شود؟

    ۴ - در صورت عدم متاستاز، ایا بعد از جراحی شیمی درمانی و پرتودرمانی توصیه میشه؟
    ۵- ایا درد استخوان سمت چپ میتونه بدلیل متاستاز باشه با توجه به اخرین PSA که عدد ۱۰ بوده؟
    ۶- ایا دست نزدن و هیچ اقدامی نکردن رو توصیه میکنید همراه با تست منظم PSA تا زمانیکه علایم بروز کرد با توجه به اینکه اکثر تورمورهای پروستات رشد کند دارند و ممکنه مشکلی ایجاد نکنند؟
    بسیار ممنونم از وقت شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام اسکن استخوان جهت بررسی متاستاز نیاز است بیوپسی لازم است تا دقیق بگوید قابل عمل هست یا خیر و چقدر توده نفوذ داشته - بدون بیوپسی نمیشه عمل کرد - بیوپسی باعث پخش نمیشه - مسئله مهم برای ایشان وضعیت قلبی ضعیف است و این عمل سنگین است توصیه به اقدام غیر جراحی میشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      ایشون نیاز به یک بیوپسی به هرحال دارند . ادامه درمان توسط یک انکولوژیست
    3. تصویر کاربر م.خ یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      خیلی ممنوم اقای دکتر از پاسخ فوری.
      با توجه به اینکه درد دست چپ پدرم از حدود مرداد ماه امسال شروع شده ولی میزان psa در ابان ماه امسال ۸ بوده، فکر میکنید احتمال متاستاز ناشی از پروستات مطرحه؟
      به نظرتون اگر بخوایم یک بار یک اسکن درست بکنیم، پت اسکن بهتره یا اسکن استخوان؟ و هورمون درمانی رو نفرمودید، یک متخصص باسابقه پیشنهاد کردند دیفرلین و فلوتامید رو ولی میخواستیم نظر شما رو هم بدونیم. میشه شروع کرد حداقل تا زمانیکه تصمیم بگیریم چه روشی پیش بگیریم؟
      مجدد ممنونم از وقت و‌حوصله شما
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      اسکن استخوان کفایت میکنه خب واضحا اگر عمل نشوند قطعا روش درمانی اصلی هورمون درمانی با داروهای مذکور است .
    5. تصویر کاربر م.خ یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      واقعا ممنونم جناب دکتر.
      ایشون اسکن تراکم استخوان دادن برای ستون فقرات و گردن (بنا به نسخه دکتر اورولوژیست وقتی درد دست چپ مطرح شد) که نتیجه osteoporotic برای گردن و osteopenic برای lumbar spine است. متاسفانه نمیتونم عکس رو بفرستم. زیر ۸ مگ هم هست ولی پیغام خطا میده.
      ایا اسکن متفاوتی نیاز است و فاصله بین این اسکن ها چقدر باشه که خیلی مضر نباشه؟

      دکتر فرمودید عمل سنگینی هست، از نظر طول زمان بیهوشی یا عوارض بعد از عمل؟ اگر بتونن عمل کنن و متاستاز مطرح نباشه ایا باز هم پرتودرمانی انجام میشه یا همون عمل و چک کردن دوره ای psa کافی هست؟
      بسیار ممنونم از لطفتون
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      بستگی به بیوپسی و جواب پاتولوژی داره . با این وضعیت قلب بعید میدونم بیهوشی و قلب اکی عمل بدن . اسکن هم باید whole body bone scan انجام بشه
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام من ۴ روز عمل تی یو ال کردم و دبل جی دارم اسمت راست الان بیضه راستم تیر میکشه آیا طبیعیه و راه حل درمان درد ،با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام دبل جی گهگاه درد میده و باعث تغییر رنگ ادرار میشه که طبیعیه باید مایعات زیاد بخورین در صورت تب به پزشک خودتون مراجعه کنین
  • تصویر کاربر محمود یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام علیکم
    من مجردم و رابطه جنسی هم تا حالا نداشتم حدود ۳ هفته ای میشه که روی کلاهک تناسلی من ترک خوردگی بوجود اومده بعد زخم شد و خوب نمیشه
    روی بدنه تناسلی هم ۴ تا زخم سفید زده و از ۴ ماه پیش تاالان بزرگتر هم شده و هر ۲ تا ۳ هفته یکبار زخمش کنده میشه و دوباره زخم میشه
    لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام زگیل نیست در اثر خشکی پوست است
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام مدتی هست پوست الت تناسلیم یه جوری شده که داخل عکسا مشخصه عین پوست پوست شدن
    گاهی اوقات هم خارش داره
    مجرد هستم و رابطه نداشتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام اهمیتی نداره در اثر خشکی هست
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید .
    من 19 سالمه تا حالا رابطه جنسی نداشتم ولی در خود ارضایی خیلی زود انزال میشم .
    یعنی باور کنید در ظرف 10 ثانیه من انزال میشم .
    لطفاً راه حل خوبی به من ارائه کنید .
    من گمان میکنم که مشکل در ختنه من است زیرا قسمت جلویی آلتم دقیقاً زیر مخرج ادرار خیلییی حساس است .
    کافی است با انشگت آن جا را بمالم تا اینکه ارضا شم.
    البته من در کودکی در همین نقطه ضربه دیدم که باعث شد تا 1 روز سوزش ادرار داشته باشم .
    حالا نمی دانم مشکل ختنه است ، ضربه است ، یا سایر .؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام زود انزالی پس از برقراری رابطه جنسی قابل قضاوت است .
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    با سلام.چند سوال دارم لطفا جواب دهید.1-اندازه کسیه که منی در آن ذخیره میشود به طور متوسط چند سی سی است؟2-اگر حجم این کسیه خیره منی ثابت است پس چرا حجم انزال گاها با هم متفاوت میباشد؟؟
    3-بعد از هر بار انزال چند روز یا چند ساعت طول (به طور متوسط) میکشه تا این کیسه دوباره پر شود و به حالت اولیه باز گردد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تا 4-7 سیسی بر اساس افراد فرق دارد تا 48الی 72 ساعت کامل بر میشود
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب