اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بعد از عمل واریکوسل چه اتفاقی می افتد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

واریکوسل شایعترین علت کاهش تولید و کیفیت اسپرم و ناباروری در مردان است. واریکوسل همچنین می تواند باعث جمع شدن بیضه ها شود. خوشبختانه اغلب واریکوسل ها به راحتی تشخیص داده و درمان می شوند. اگر این بیماری علامتدار شود باید درمان جراحی صورت گیرد.

علائم واریکوسل

به دلیل آنکه معمولاً‌ واریکوسل علامتی ندارد، اغلب در هنگام ارزیابی های ناباروری و یا حین یک معاینه عادی کشف می شود. واریکوسل به ندرت دردناک است. درد ممکن است:

به مرور زمان واریکوسل بزرگتر و مشخص تر می شود. به هر حال اگر شما درد یا تورم و یا توده ای بر روی کیسه بیضه پیدا کردید با پزشک خود تماس بگیرید.

درمان نواحی تیره روی ناحیه تناسلی

علت واریکوسل

سیاهرگها و سرخرگها جریان خون بیضه ها را برقرار می کنند. علت واریکوسل کاملاً مشخص نمی باشد ولی بسیاری از متخصصان معتقدند زمانی این بیماری بوجود می آید که اختلال کارکرد دریچه های داخل سیاهرگی،‌ مانع جریان خون مطلوب بیضه ها می شود. علت اولیه عملکرد ناقص دریچه های داخل سیاهرگی، گشاد شدن وریدها می باشد.

واریکوسل اغلب در دوران بلوغ و معمولاً در سمت چپ اتفاق می افتد و علت آن به وضعیت قرارگیری سیاهرگ بیضه چپ مربوط است. علاوه بر آن وجود واریکوسل در بیضه یک سمت می تواند تولید اسپرم را در هر دو بیضه تحت تأثیر قرار دهد.

بیماری وارکوسل چه عوارضی را بدنبال دارد؟

برای دانستن برری لینک زیر کلیک کنید

درمان واریکوسل با عمل میکروسرجری

اگر واریکوسل مشکلی ایجاد نکند به درمان نیازی نیست. در صورتی درمان واریکوسل لازم است که واریکوسل ایجاد درد،‌ ناباروری و یا آتروفی بیضه کرده باشد.

در جراحی، وریدی که مشکل دارد را از سیستم جریان خون بیضه خارج کرده و جریان خون را به سایر عروق طبیعی بر می گردانند. با این وجود تأثیر جراحی بر ناباروری نامشخص است.

مواردی که باید واریکوسل گرید ۳ را جراحی کرد عبارتند از: آتروفی (کوچک شدن) سریع بیضه،‌ درد و یا نتیجه غیرعادی در بررسی مایع منی. روش درمان قطعی واریکوسل تنها جراحی می باشد. این روش با بیهوشی عمومی یا موضعی انجام می شود.

عوارض جراحی واریکوسل

بعد از عمل واریکوسل چه باید کرد؟

بعد از عمل جراحی واریکوسل می بایست از بانداژ محافظ بیضه استفاده کرد. جهت جلوگیری از ورم بیضه، می توان از کیسه یخ استفاده نمود.
بعد از عمل واریکوسل معمولاً پس از دو روز، بیمار به شرایط طبیعی برگشته و می تواند فعالیت سبک را شروع کند. پس از دو هفته می توان فعالیتهای معمول را از سر گرفت.
درد ناشی از این عمل جراحی خفیف است. تا دو روز اول طبق دستور پزشک می توان برای درد از مسکنهای پیشنهادی استفاده نمود. تا یک هفته پس از عمل باید از نزدیکی خودداری نمود.

نزدیکی بعد از عمل واریکوسل

 

آیا عمل واریکوسلکتومی منجر به معلولیت و ناباروری می شود؟

عمل واریکوسلکتومی جهت درمان و یا جلوگیری از ناباروری انجام گرفته و خود باعث ناباروری نمی شود. این جراحی هیچ نوع معلولیتی ایجاد نمی کند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.1/5 - (135 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سارا دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    سلام ، همسرم واریکوسل داره ، و دکتر گفته باید عمل کنه ، و مورفولوژی صفر بوده ، اما من حامله شدم ، بر اساس تاریخ اولین روز پریودم در زمان سونو واژینال از نظر خودم 5 هفته بلید نشون می داد ، اما سونو زده 6 هفته و 2 روز و قلب تشکیل نشده ، در حالی که به نظر من تشخیص سونو در تخمین زمان حاملگیم اشتباه بوده ، گفت 5 روز بعد دوباره تکرار باشه اما احتمال زیاد باید سقط بشه ، ایا مورفولوژی صفر حتما منجر به سقط میشه ، و ایا اگه قلب هم تشکیل بشه امکات بروز ناهنجاریهاز کروموزمی وجود داره یا نه ؟ ممنون و سپاسگزارم 🙏🙏
    1. تصویر کاربر سارا یکشنبه ۱۷ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام اقای دکتر چرا جواب منو نمی دین
    2. تصویر کاربر سارا پنجشنبه ۲۱ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      واقعا متاسفم ، بدترین نوع خدمات مجازی ، که تا به حال دیدم ، از یک دکتر انتظار نمی ره نسبت به تعهدی که داره بی تفاوت باشه، چند روزه سوال پزسیدم ، هزینه رو پرداخت کردیم و جوابی دریافت نکردیم ، اگر فرصت پاسخگویی مجازی رو سرموقع ندارید می تونید مثل دکترهای دیگه رایگانش کنید و گرنه این کار مصداق ..... است
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حیدری شنبه ۲۳ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من برج 4عمل واریکوسل داشتم دکتر بهم گفت که اقدام کنید به بچه دارشدن ماهم انجام دادیمو زودهم گرفت خانومم هم بخاطر دمنوش سقط جنین کردالانم پنج ماه از عمل من گذشته دوروز پیش یه کاری داشتم تو شرکت که یکی دوساعت سرپا بودم بیضه هام درد گرفته بود امروز گلاب به روتون بعداز ادرارم یه چندقطره خون اومد میخواستم ببینم خدای نکرده عودت کرده یا چیز دیگه ای هست؟ممنون میشم راهنماییم کنید. الانم یه هفته است اقدام به بارداری کردیم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      با اقدام به باروری کنید
  • تصویر کاربر حیدری شنبه ۲۳ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر ببخشید من برج ۴عمل واریکوسل داشتم الان ۵ماه گذشته من دیروز وپیروز یکاری ایستاده انجام میدادم که بیضه هام درد گرفت امروز گلاب به روتون رفتم دستشویی بعداز ادرارم یه دوسه قطری همراهش خون اومد میخواستم بدونم ضرر نداره.ممنون میشم راهنماییم کنید اخه از نگارانی اعصابم خورده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      ازمایش اسپرم وسونوگرافی انجام دهید
  • تصویر کاربر af جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید اقای دکتر من ۳۲ سالمه یک بچه هشت ساله دارم و الان هم قصد بچه ی دومم نداریم بنده ۱۲ سال پیش واریکوسل چپم رو عمل کردم و دوبار عود کرده اذیت میکنه احساس میکنمم که بیضه هام کوچیک شده ،در صورتی که عمل نکنم باعث از بین رفتن مردانگی میشود یا نه ،یا این که واجب هست عمل کنم ممنون میشم کمکم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      نیاز به عمل مجدد نمیباشد دیر اقدام نکنید
  • تصویر کاربر Mehdi جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام دكتر ، آزمايش اسپرم چطور هست ؟ به پزسك مراجعه كردم تشخيص واريكوسل دادند ، حتما بايد عمل كنم؟
    1. تصویر کاربر Mehdi دوشنبه ۱۱ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      اين هم جواب سونوگرافيم هست ؟ من ورزش مي كنم و فتق اينگوينال مشاهده شده چيكار بايد بكنم ؟
    2. تصویر کاربر Mehdi جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      دكتر امكانش هست نياز به عمل نباشه تا زمان اقدام براي بچه دار شدن من ٢١ سالمه و مجرد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید معاینه شوید02122642744
    4. تصویر کاربر Mehdi یکشنبه ۱۷ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      دكتر من شهرستان هستم امكانش نيست با بررسي سونو و آزمايش تشخيص محترمتونو بگين
      واريكوسل من درجه ٢ به ٣ تشخيص داده شده توسط پزشك
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      اکر واقعی باشد واسپرمتان مشکل داشته باشد باید عمل کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر الهام جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام،جناب دکتر همسر من نزدیک دو ساله عمل واریکوسل دو طرفه رو انجام داده و در طول درمان از قرص های سرترالین ،پروفرتیل ،آمپول های اچ سی من و منوتروپین استفاده کرده و متاسفانه در حین درمان تصادف کرد و دو بار تحت عمل جراحی با بیهوشی قرار گرفت. قبل از تصادف وضعیتش رو به بهبود بود اما الان متاسفانه با وجود اینکه همه فاکتورهای آزمایشش خوبه دو مورد اصلی که حجم و حرکتش هست اصلا بهبودی نداشته و دکترش توصیه کرده تحت ای وی اف قرار بگیرم برای بارداری که خود من شرایط کاریم و تحصیلیم جوری هست که نمیتونم به دلیل مراقبت های ای وی اف ،این کار رو انجام بدم می خواستم از شما مشاوره و راهنمایی بگیرم که آیا با این شرایط ،همسر من عقیم هستش یا نه با ادامه روند درمان جای امیدی باقی می مونه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر ۲سال اقدام کردید نشد باید ۶جلسه ای یو ای کنید
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر عزیزم
    بنده رومعاینه کردین وازمایش اسپرم روهم دیدین وفرمودین نیاز به عمل نیست دکتر عزیز باوجود واریکوسل ۳درچپ وواریکوسل ۱در سمت راستم سنگینی بیضه درد خفیف کلافم کرده و تمام فعالیت روزانه وخوابمم رو بهم ریخته میشه خواهش کنم عمل کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      ازمایش را ببینم
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز
    حدود ۶ ماه قبل عمل واریکوسل گرید ۳ انجام دادم آقای دکتر ، اما با گذشت ۶ ماه هنوز رگ های واریسی قابل لمس هستند ، در همین رابطه چند سوال از محضر شما داشتم.
    ۱-آیا وجود رگ های واریسی بعد از شش ماه دلیل بر عود یا خوب عمل نشدن هست ؟
    ۲-در حالت استراحت رگ های واریسی تورم ندارند اما با کنی فعالیت مانند ایستاده بودن و پیاده روی رگ های واریسی دچار تورم میشوند نظر شما در این مورد چیه؟
    ۳-امکانش هست که این رگ های واریسی از بین نروند و باقی بمونند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      اینها طبیعی ونیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی
    در توضیحاتی که در سایت د زمینه واریکوسل دادین درد رو از علایم این بیماری برشمردید و از دلایل عمل رو درد ناک بودن واریکوسل بیان کردین.از پرسش ها و پاسخی که دادین گفتین با جراحی درد بیضه درمان نمیشه و باقی میماند پس منظورتون از اینکه گفتین یکی از دلایل جراحی واریکوسل دردناک بودن ان هست چیست؟
    در کل ایا معتقد به این هستین که واریکوسل میتونه باعث درد بیضه و حس سنگینی و داغ شدگی بشه ..کسی که این علایم رو با منشا واریکوسل داره اگه عمل بی فایدست راه درمانش چیه ؟چون این عوامل بسیار ازار دهنده هست و زندگی رو مختل میکنه ؟
    من الان درد ناراحت کننده ای دارم به طوری که خیلی خیلی اذیتم میکنه و رو کیفیت کار و زندگیم تاثیر منفی گذاشته ..این جوری که شما میگید من باید برای تمام زندگیم با این درد اذیت کننده سر کنم خوب علم پزشکی با این پیشرفت راهی برای درمان این علایم نداره هر چند به فرض واریکوسل به ندرت باعث درد بشه ولی حالا اگه برا کسی شده تکلیفش چیه باید با این درد بسوزه بسازه!!!!
    دقیقا من تمام علایمی که برا واریکوسل میگید رو دارم درد حس کشیدگی در بیضه مبتلا حس سنگینی و حس داغ شدن وقتی هوا سرده درد و علایم من کمتره به دلیل جمع شدگی کیسه بیضه و در هوای گرم که حالت شلی داره علایم رو شدید تر حس میکنم من ازمایش اسپرمم خوب بوده اما از علایم واریکوسل رنج میبرم به طوری که تحملش غیر ممکنه و نمیتونم باهاش سر کنم لطفا من رو راهنمایی کنید و راه درمان رو بهم نشون بدین که از این علایم خسته شدم و داره از نظر روحی روانی هم روی من تاثیر منفی میگذره و از کار و زندگی میندازه منو ..فقط نگید برو با این درد و علایمت سر کن و همه چی طبیعیه و هیچ مشکلی نیست چون واقعا نمیشه و من دیگه نمیتونم.
    تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      با عمل مشکلتان حل نمیشود ازمایش خوب است دست نزنید
  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر این آزمایش رو بعد از نه ماه عمل واریکوسل گرید سه به روش میکروسکوپ انجام شده دکتر گفتن مشکلی اصلا نداری و می تونی بچه دار بشی ولی قبل از عمل خیلی بهتر بود مثلا تعداد نود و دو میلیون بود و حرکت سی بود ولی حرکت حالا از حالت نرمال پائینتر هم اومده
    1. تصویر کاربر میلاد شنبه ۲ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      آقای دکتر همچنین دوستم دو سه روز پیش ی مشت به شکمم زد که ی ذره در بیضه سمت چپ و شکمم در سمت چپ درد دارم آیا می تونه عود کرده باشه؟
    2. تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      ببخشید دوباره آقای دکتر آیا احتمال عود دوباره بعد از عمل میکروسکوپیک وجود داره و اینکه احتمال داره که عود کنه و بیمار متوجه نشه یعنی اینکه بدون درد باشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      اصلا مشکلی نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر azad چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 744 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    با عرض ادب خدمت جنابعالی . سؤال مطروح در زیر را قبلا ارسال کرده بودم ولی چون فعلا جوابی داده نشده بود و به زعم این که شاید سؤال ثبت نگردیده مجددا مزاحم می شوم .
    جناب آقای دکتر مطابق عکس رنگی که در شهرستان انجام داده ام دچار واریکوسل شدید می باشم . برای 26 مرداد از مطب جنابعای وقت گرفته ام . چنانچه تشخیص حضرتعالی نیز واریکوسل شدید باشد و نیاز به عمل را ضروری بدانید معمولا چه روز و زمانی را بعد از معاینه برای عمل تعیین می فرمایید ؟ البته این سؤال از این بابت عارض شده است که با همراه بیایم یا فعلا بدون همراه . با سپاس از عنایت جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تشریف بیاورید من در خدمتم موبایلم را به ایمیلتان فرستادم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۹ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    سلم به دکتر عزیزم
    من 45 روز پیش عمل واریکوسل انجام دادم خدمتتون . دو روز پیش کار بنای داشتیم وسیله سنگین بلند کردم و به خودم فشار وارد کردم، بیضم چپم ک عمل کردم خیلی درد میکنه فرداشم درد داشت بعد خوب شد، خواستم بدونم مشکلی پیش اومده یا نه ممنون میشم راهنمایی کنید.موقع دویدن هم درد میکنه..نشستن روی صندلی ضرر داره؟
    خسته نباشید ممنون از ته قلب دوستون دارم..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی نیست
  • تصویر کاربر ابوالفضل چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی.۴ماه است ازدواج کرده ایم قبل از اقدام به بارداری همسرم آزمایش اسپرم دادن که تعداد اسپرم ۶۰میلیون است اما نرمال فورم غیر طبیعی است و حرکت هم ندارند سونو انجام دادن مشخص شد واریکوسل سمت چپ دارن.باید چه اقدامی بکنیم و اینکه اگر جراحی شود چه مدت بعد میتوانیم بچه دار شویم؟ممنونم از پاسختان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید جهت معاینه تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 623 مشاهده پرسش
    با سلام
    دکتر بنده طبق تشخیص دکتر واریکوسل چپ درجه بین 2و 3 دارم
    رفتم آزمایش دادم
    مجرد 24 ساله هستم و کارم طوری نیست که زور و فشار توش باشه
    الان بی زحمت آزمایش بنده رو که تو عکس مشخص هست نگاه کنین ببینین با این وضعیت بنده مشکلی تو بچه و ... دارم ؟
    الان موندم عمل کنم نکنم ؟ با این وضعیت هم 4 سال دیگه میتونم برای بچه برنامه ریزی کنم (ازدواج و...)
    خواهش میکنم زودتر و دقیق تر و واضح تر جواب بدین
    کاش راهی جز عمل برای من باشه اصلا دوست ندارم عمل کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      جواب ازمایشتان خوب است و می توانید دست نگه دارید فیلم عمل لاپاروسکوپی واری کوسل را در سایت من ببینید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب