اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.7/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  
 
 

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
 
 
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمذرضااخلاقی یکشنبه ۲۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 631 مشاهده پرسش
    درادرارم چیزی مثل دانه خاکشیروجودداردسونوگرافی کیست ساده کورتیکال رانشان داده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش دهید
  • تصویر کاربر برقی شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام پدرم ۶۵سال دارد طبق سنوگرافی انجام شده درکشیده چپ وراست کیست ۴۰mmو۱۶mmمشاهده شده باتوجه به اینکه سابقاکلیه سنگ بازدارند می خواستم بدونم که آیا میتونه خطر ناک باشه 'خیلی نگرانش هستیم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به درمان نیست
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    با سلام
    سئوالی داشتم در مورد عمل TUL در زمان سنگ شکنی با دستگاه فشاری از سوی دستگاه و درگیر شدن آن با سنگ باعث جراحت در کلیه میشود .آیا امکان ندارد که سنگ بوسلیه ابزار انبر مانندی به بیرون کشیده شود بصورت کامل یا در صورت بزرگ بودن بصورت دو یا سه تکه
    با تشکر
    جلیلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نطلب سنگ حالب من را بخوانید و فیلم را ببینید
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 677 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما، دخترم تقریبا هشت ماهه هست، قبل از تولد در سونوگرافی گفته شده که در لگنچه کلیه ها فولنس رویت شده و مختصر اکوی پارانشیم کلیه افزایش دارد، و بعد از تولد مقدار لگنچه رو به کاهش بود، و الان که هفت ماه و ده روز از تولدش می گذرد مقدار لگنچه از تاریخ 93/12/4 تا الان که در اسکن آن در پیوست آمده خیلی کاهش داشت ولی پارانیشم آن اندکی به گفته دکتر افزایش یا مختصر تغییر افزایشی داشت، همچنین در آزمایش خون و عملکرد کلیه از قبل تولد تا الان هیچ مشکلی نداشته و حتی دکتر متخصص آن میگه که خیلی خوب کار می کنه و عملکرد کلیه سالمه، دکتر متخصص آن آقای دکتر حمید جعفری از ساری (متخصص اورولوژی اطفال) میگه که دختر ما مبتلا به بیماری پلی کیستیک است، همه ازمایشهای خونی و اسکن از کلیه اعضای بدنش انجام شده و همه سالم بوده، فقط دو بخش کلیه که در پیوست آمده مورد بحث است، چون من و همسرم فامیل هم نیستیم و در خانواده های ما هم چنین موردی نیست، سوال ما و خواهش ما این است که دو سونو اسکن شده که به پیوست ارسال می شود را هم شما چک کنید و ما را از این دلواپسی در بیارید، و نظر خودتان را در این خصوص و سونوی انجام شده بفرمایدد، از اینکه وقت خودتون را در خدمت ما قرار می دهید بسیار سپاسگزاریم ممنونیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      موافق تشخيص نيستم نگران نباش
  • تصویر کاربر خدیجه شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر.
    من درتاریخ ۹۴/۳/۳ به دلیل سوزش ادرار به صورت حضوری خدمت رسیدم .فرمودید مشکل خاصی ندارید وفقط دونوع قرص به نامهای Gabatin100 وVesicare5mg تجویز نمودید ازروزی که قرصها را میخورم حرارت بدنم بسیار میره بالا وتاری دید شدید دارم . به نظر شما آیا این عوارض طبیعیه .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      دارو را كم كنيد
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام آقای. دکتر قبلا کیستم 10mmبود امروز سونوگرافی کردم 14mmشد.دکتر درد پهلو. دارم دیگ. خسته. شدم آگه. عمل لاپاراسکوپی. میشه. منوعملم کنید این همه باشگاه. میرم آب. مایعات جوشیده. میخورم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به کاری نیست
  • تصویر کاربر سیدهادی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    بنده سال 91 مجراری ادرای رو عمل کردم بار دوم نیز سال 93 برج 7 عمل کردم الان هم رفتم دکتر خواست سوند برام بزنه چند تا سوند رو امتحان کرد رد نشد و میگه باید عکس رنگی بگیری و شاید باید از اول عمل کنی الان با ادرارم مشکلی ندارم فقط استرس زیادی دارمتازه فهمیدم که بعد از عمل باید سوند بزنم که متاسفنه در این دو عمل هیچ وقت بعد از عمل سوند نزدم خسته شدم اقا دکتر راهنمایم کنید میشه عکس رنگی بگیرم و برای ویزیت بیام سمتتون (سیدهادی از اهواز)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      درمان تنگی مجرا مدارا است
  • تصویر کاربر فرامرز سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر زنگ زدم مطب براي گرفتن وقت گفتن ٣١ خرداد عمه من وضعيت خيلي اورژانسي داره و از خارج كشور اومده نمي تونه تا اون موقع صبر كنه لطف بفرماييد اگر مقدور هست در همين ١يا ٢ روز آينده ايشان را ويزيت فرماييد.
    با تشكر از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 تمایس بگیرید
  • تصویر کاربر حمدالله سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام حضور دکتر.من تقریبا دو سال است که وقتی میرم ادرارم را تخلیه کنم سوزش دارم و ادرارم کامل خالی نمیشه و مقداری از ادرارم باید حتما ایستاده خالی کنم چون نشسته خالی نمیشه صبح ها هم که بیدار میشم شلوارم کمی نم داردآزمایش کاشت هم دادم گفت مشکلی ندارم برای سندوگرافی هم پول زیادی خواستن و ما هم روستایی هستیم و کم درآمد و پول خیلی از شما تشکر میکنم برای این سایتتون.اگر هزینه اش همزیاد نمیشه میام تهران مطبتون من اهل ایلام هستم......با تشکر از شما آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر سروش سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    ضمن خسته نباشید

    سن من ۱۸ و مرد هستم حدود دو ماه است دچار درد در ناحیه ابتدای التم شدم و هنگام خروج ادرار درد دارم
    به دکتر متخصص مراجعه کردم ازمایش ادرار و سونو گرافی دادم مشکلی مشاهده نشده ولی من هنوز درد را در ابتدای الت سمت زیر دارم درد هم ادامه دار می باشد و خوب نمیشود و کار هایم را مختل کرده ( هنکام خروج منی جلوی خروج را گرفتم و بعد این مشکلات برام پیش اومد و هنوز هم مشکل درد دارم )

    اگه امکانش هست بگید چیکار کنم دو ماه درد کشیدم اگه مراجعه حضوری میخاد بگید یا دارویی تجویز کنید من پول ویزیت را براتون کارت به کارت کنم تا شاید تشکری کرده باشم

    لطفا بگید دردم رو کجام بزارم یا دارو یا بگید الان استرس دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      این درد درمانش بی اهمیتی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر