آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.7/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ضرغام پنجشنبه ۱۱ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    در پی درد کلیه چپ و مراجعه به بیمارستان و مداوای اولیه و دستور سنوگراگرافی و انجام سنو . نتیجه سنو را خدمت شما ارسال میکنم و منتظر رهنمود جنابعالی هستم .
    طول کلیه راست 44*100و ضخامت کورتکس آن طبیعی
    طول کلیه چپ 58*116 و ضخامت کورتکس آن طبیعی
    کیست کورتیکال با قطر 20میلی در پل تحتانی کلیه چپ دیده شد .
    تصویر سنگریزه های 3.5میلیمتر و3میلیمتر در کالیس تحتانی و 2.5میلیمتر و 3.5میلیمتردر کالپس میانی و3میلیمتر کالپس فوقانی چپ مشهود است .
    تصویر کانونهای اکوژن 1-2میلیمتر بنفع رسوبات ادراری در کلیه راست دیده شد .
    اکوی کورتکس کلیه ها طبیعی و اتساعی در سیستم پیلو کالیسیل کلیه ها دیده نمی شود .
    مثانه حجم و شکل نرمال دارد.
    ممنون خواهم شد راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      نياز به درمان نداريد
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    دکتر سلام
    از پرسنل استاد حاج عباس سلیمی در حرم حضرت عبدالعظیم (ع)هستم خواستم درمورد سنگ کلیه از شما سوالی بپرسم من عکس سونوگرافی گرفتم دکتر فرمودند سنگ کلیه داری کوچک است دارو داد با آن رفع نشد شبها موقع خواب سنگینی میکنه و درد دارد خواستم در حق بنده حقیر استادی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      سنگهاي كوچك زير ٥ ميلي نياز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    دچار تکرر ادرار میباشم چکاپ هم داده ام دکتر گفته کلیه شما سالم است مشکل اط کجاست ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد نوار مثانه پگيريد
  • تصویر کاربر محمدصادقی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    سلام
    ببخشیدمن یه سوال داشتم
    من ۱۷سالمه از دوسال پیش کلیم وکناره های ناف سمت چپم درد میکرد رفتم دکتر بعد گفت توکلیت سالمه وتنگی مجاری داری الان درمان چیه چطور میشه دردشو ساکت کرد چون درد خیلی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۳۰ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    باسلام چندماهی هست سمت راست الت تناسلی جایی که رگ هست روی ان ورم میکند راهنمایی کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      بايدمعاينه كنم
  • تصویر کاربر haghighi جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    با سلام ، بنده مجرد هستم 30 ساله ، مدتی است پس استمثنا به مدت چند روز دچار سوزش آلت و همچنین تکرر ادرار در روز هایی ابتدایی آن می شوم ، آیا بیماری سوزاک است . بنده قبلا عمل واریکوسل هم انجام دادم . با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر. خانمی هستم 23 ساله و متاهل. دو روز میباشد که بر اثر نگهداشتن دستشویی و وارد شدن استرس حین دستشویی کردن دچار ضایعه تکرر ادرار شده ام به طوریکه در شب اول بیش از ده بار به دستشویی رفتم و این رفتار ادامه دارد. هنگامیکه به دستشویی میروم فقط یک قطره ادرار بیشتر ندارم اما احساس میکنم که مثانه ام دچار التهاب شده و ماهیچه های عصبی به درستی نقش خود را ایفا نمیکنند. خواهشمند است مرا در این باب یاری فرمایید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر صادق جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با سلام ، جوانی 32 ساله هستم که به صورت ناگهانی ادار به درستی دفع نمی شود. با مراجعه به دکتر و انجام سونوگرافی ، آزمایش و نوار مثانه ایشون تشخیص دادن که مشکل اینجانب نیم فلج شدن مثانه می باشد . می خواستم بدونم این مشکل قابل درمان هست و امید بهبودی داشته باشم ؟ دوم اینکه طب سوزنی اداعا می کنه که قابل درمان می باشد آیا می توان با طب سوزنی مشکلم رو برطرف کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد نوار عصب مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر..
    نزدیک دو روزه بدون فعالیت خاصی ناگهان درد در ناحیه مجاری ادرار (دقیقا زیر بیضه تا خروجی مثانه )ایجاد شده به همنگام نغوظ شدیدتر میشه ولی در حالت عادی کمتر و تنها احساس یه درد کوچیک بخصوص وقتی میشینم انگار فشار وارد میشه و یه درد خفیف با احساس بیشتر در ناحیه خروجی مثانه و سمت راست حس میکنم..
    نه ترشح دارم نه رنگ ادرار عوض شده نه کمر درد و حتی نه التهابی نه تغیرر ظاهری و نه مشکل دفع ادرار و پر ماندن مثانه... فقط درد و گاهی دست میزنم فقط یه ناحیه در حالت عدم نغوظ درد میکنه ولی در نغوذ درد بیشتر منتقل میشه همه جا
    ..
    ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر Fateme.mohajeri جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    ايا بيماري پيروني قابل درمان است؟ با توجه به سن بيمار( ٦٨ساله) عوارض اين بيماري چيست؟
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      باید ببینم
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر