آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.7/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر. خانمی هستم 23 ساله و متاهل. دو روز میباشد که بر اثر نگهداشتن دستشویی و وارد شدن استرس حین دستشویی کردن دچار ضایعه تکرر ادرار شده ام به طوریکه در شب اول بیش از ده بار به دستشویی رفتم و این رفتار ادامه دارد. هنگامیکه به دستشویی میروم فقط یک قطره ادرار بیشتر ندارم اما احساس میکنم که مثانه ام دچار التهاب شده و ماهیچه های عصبی به درستی نقش خود را ایفا نمیکنند. خواهشمند است مرا در این باب یاری فرمایید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر صادق جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با سلام ، جوانی 32 ساله هستم که به صورت ناگهانی ادار به درستی دفع نمی شود. با مراجعه به دکتر و انجام سونوگرافی ، آزمایش و نوار مثانه ایشون تشخیص دادن که مشکل اینجانب نیم فلج شدن مثانه می باشد . می خواستم بدونم این مشکل قابل درمان هست و امید بهبودی داشته باشم ؟ دوم اینکه طب سوزنی اداعا می کنه که قابل درمان می باشد آیا می توان با طب سوزنی مشکلم رو برطرف کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد نوار عصب مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر..
    نزدیک دو روزه بدون فعالیت خاصی ناگهان درد در ناحیه مجاری ادرار (دقیقا زیر بیضه تا خروجی مثانه )ایجاد شده به همنگام نغوظ شدیدتر میشه ولی در حالت عادی کمتر و تنها احساس یه درد کوچیک بخصوص وقتی میشینم انگار فشار وارد میشه و یه درد خفیف با احساس بیشتر در ناحیه خروجی مثانه و سمت راست حس میکنم..
    نه ترشح دارم نه رنگ ادرار عوض شده نه کمر درد و حتی نه التهابی نه تغیرر ظاهری و نه مشکل دفع ادرار و پر ماندن مثانه... فقط درد و گاهی دست میزنم فقط یه ناحیه در حالت عدم نغوظ درد میکنه ولی در نغوذ درد بیشتر منتقل میشه همه جا
    ..
    ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر Fateme.mohajeri جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    ايا بيماري پيروني قابل درمان است؟ با توجه به سن بيمار( ٦٨ساله) عوارض اين بيماري چيست؟
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر سمیر شنبه ۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    ممنون ازلطفتون واقعا من راازیک کابوس نجات دادین دکتریک سوال الان کلیه هامن اندازه هایش مشکلی ندارداین اندازه برای سن من که23سال دارم طبیعی است نیازبه متخصص دیگرندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر شکور پنجشنبه ۳۱ تیر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    سنگ به اندازه mm55 در مثانه دارم آیا سنگ شکنی می شود یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۱ تیر ۹۵( 8 سال پیش)
      فیلم عمل من در سایت را ببینید
  • تصویر کاربر رها پنجشنبه ۳۱ تیر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    آیا کسانی که کلیه هایشان از کار افتاده و یا کار نمیکند دفع ادرار دارند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۱ تیر ۹۵( 8 سال پیش)
      بسته به شدت آن است
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    چند سالی تکرر ادرار دارم ؛ چند سال پیش خدمت شما آمدم نوار ادرار گرفتید گرفتید مثانه کوچیک است با دارو خوب میشود اما از سه سال پیش دوباره تکرر ادارم شروع شد آیا درمان قطعی برا بیماری من هست
    آیا لازمه دوباره آزمایش نوار دارا بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      با زمان وتمرين بهتر ميشويد
  • تصویر کاربر ندا یکشنبه ۲۴ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید
    پسر من 4 سال داره و دچار تنگی حالب و مجرا بوده که با روش آندوسکوپی جراحی گردیده است و حدود 5 روز سوند فولی داشته الان یک هفته از برداشتن سوند میگذره ولی سوراخ نوک آلت کوچکتر شده و قطر ادرار نسبت به قبل کمتر است آیا با گذشت زمان قابل حل است ؟ کاری نیاز هست که براش انجام بدم ؟
    من از چسبندگی بعد از برداشتن سوند خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید خیلی ممنونم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر بنده جمعه ۸ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    باسلام
    مدتیه دچار مشکل ادرار شدم. مجبور یک ربع یا بیشتر در سرویس بهداشتی بمونم ون احساس تخلیه کامل ندارم و وقتی هم آب به بدن می ریزم باز ادرارم میگیره. تا اینکه با مصیبت از سرویس میام بیرون. در طول روز مرتبا احساس خیسی دارم ولی عملا فقط یکی دو قطره از بدنم خارج میشه.
    1- برای اینکه رطوبت به بقیه لباسها سرایت نکنه استفاده از دستمال کاغذی یا نوار بهداشتی یا پلاستیک زیانی نداره؟
    2- با مراجعه به دکتر عمومی و مصرف داروهای درمان عفونت ادرار مشکلم حل نشد. آیا درمان قطعی برای این قبیل مشکلات هست و مراجعه به متخصص جواب میده؟
    لطفا راهنمایی کنید. این مسئله موجب مشکلات بسیاری در نماز خواندن و طهارت شده و آرامش زندگی مو به هم ریخته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرد 02122642744
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر