اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

کوچکترین برش در عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروز شعار عالم جراحی، انجام عمل‌ های بزرگ از طریق شكاف‌ های كوچك است. در این راستا عمل لاپاراسكوپی واریکوسل روز به روز جایگاه خاص تری برای خود  پیدا می‌كند.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل توسط بسیاری از پزشکان اورولوژیست انجام می شود و در این زمینه چندین گزارش از مراکز پزشکی مختلف منتشر شده است. تحقیقات نشان می دهند که عمل بستن لاپاراسکوپی واریکوسل نسبت به روشهای رادیوگرافی (آمبولیزاسیون) و جراحی باز، بهتر و کم تهاجمی تر است.

واریكوسل چیست؟

خب ابتدا باید توضیح بدهیم كه اصلا واریكوسل چیست؟ به گشادشدگی غیر طبیعی شبكه وریدهای بیضه واریكوسل گفته می‌شود.واریكوسل در 15‌درصد مردان بالغ و در سن باروری دیده می‌شود. در 35‌ درصد مردان با ناباروری اولیه و 80درصد مردان با ناباروری ثانویه واریكوسل در معاینه مشاهده می‌شود.

علت واقعی آن نامشخص است ولی نارسا‌ بودن دریچه‌های لانه كبوتری و اثر فشاری روی ورید های بیضه را از علل ایجاد واریكوسل ذكر می‌كنند.

واریكوسل چیست؟

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریكوسل در بیضه چپ شایع است و ممكن است بی‌علامت یا درد بیضه با فعالیت‌های سنگین، سرپا بودن طولانی و ورم بیضه خود را نشان دهد.

برای دیدن تصاویر واریکوسل کلیک کنید!

شما با چه روشی واریكوسل را تشخیص می‌دهید؟

اغلب در معاینه بالینی توسط پزشك به‌صورت شبكه وریدی گشاد و درهم كه با گرفتن و فشار‌دادن، گشاد‌شده و بیشتر می‌شود. امروزه اغلب از سونوگرافی رنگی یا كالر داپلر در تأیید بیماری واریكوسل استفاده می‌شود.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل(فیلم)

بهترین روش‌های درمانی واریكوسل كدامند؟

ببینید، درمان دارویی واریکوسل امکان پذیر نیست. با این حال تكنیك عمل‌های جراحی این بیماری عبارتند از: عمل جراحی باز و لاپاراسكوپی. عمل جراحی باز با برش در محل عبور ورید ها با دید مستقیم یا با استفاده از میكروسكوپ انجام می‌شود.

در عمل جراحی به روش لاپاراسكوپی نیز سه سوراخ نیم سانتی در ناف و كناره‌های شكم جهت عبور لوله تروكار و دوربین و وسایل‌های جراحی ایجاد می‌شود و وریدهای واریس با بزرگنمایی چندین برابر در تلویزیون‌ها مشخص و قطع می‌شوند. البته درصد موفقیت به اندازه عمل جراحی باز است ولی درد آن كمتر از عمل جراحی باز است و بیمار به‌صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری، همان شب بیمارستان را ترك می‌كند.

اگر نیاز به جراحی دارید باید، بهترین بیمارستان برای عمل واریکوسل تهران را بشناسید. به همین جهت ما برای شما این مقاله را آماده کردیم.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

در این مورد باید بگویم عمل جراحی واریكوسل فقط در 60-50 درصد موارد باعث بهبودی كیفیت اسپرم می‌شود. بارزترین تغییرات پس از عمل هم در حركت اسپرم به وجود می‌آید كه باعث تقویت حركت اسپرم خواهد شد.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

آقای دكتر، مزیت عمل لاپاراسكوپی واریکوسل نسبت به عمل جراحی باز چیست؟

در روش لاپاراسكوپی واریکوسل عمل‌های جراحی بدون شكاف بزرگ پوستی تنها با چند بخیه انجام می‌شود. علاوه بر این زیبایی پوست، درد كمتر و مدت بستری كمتر در بیمارستان و برگشتن سریع به كار و زندگی روزمره از محاسن لاپاراسكوپی نسبت به عمل جراحی باز است.

به روش انجام این عمل هم اشاره می كنید؟

ابتدا با بیهوشی عمومی یا نخاعی بسته به نوع جراحی، استفاده از سوزن مخصوص یا تروكار كه ابتدا در ناحیه ناف وارد شكم می‌شود، گاز را وارد حفره شكمی می‌كنیم و سپس با عبور دوربین به داخل شكم و بزرگ‌نمایی چند برابر آن در تلویزیون، لوله‌های تروكار بعدی بسته به نوع عمل و محل عمل گذاشته می‌شود و با عبور وسایل جراحی مخصوص لاپاراسكوپی از قبیل قیچی، كوتر، پنس و… تمام مراحل عمل جراحی به روش بسته انجام می‌شود.

سرطان پروستات

مدت زمان عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

بسته به نوع عمل و مهارت جراح زمان عمل، از چند دقیقه برای عمل‌های تشخیصی مانند: بیضه پایین نیامده، كیست و واریكوسل،‌ 5 تا 3 ساعت برای عمل‌های بزرگ مثل جراحی سرطان پروستات و تومورهای بیضه متغیر است.

بیمار باید پس از این عمل منتظر عوارض آن هم باشد؟

 ببینید، مثل تمام عمل‌های جراحی، لاپاراسكوپی نیز عوارض خودش را دارد كه اغلب ناچیز و قابل كنترل هستند، از جمله: آسیب به احشاء مجاور از قبیل روده، كبد و طحال كه بسیار ناچیز و با درصد پایین همراه هستند و خونریزی از رگ‌های بزرگ و تبدیل به عمل جراحی باز كه با افزایش مهارت جراح از درصد آن كاسته می‌شود.

لاپاراسکوپی

با این حال درصد موفقیت‌های عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

با افزایش مهارت جراح و گذراندن دوره تكمیلی آموزش لاپاراسكوپی اغلب عمل‌ها با درصد بالا و معادل عمل‌های جراحی باز انجام می‌شود.

چه عمل‌های دیگری با لاپاراسكوپی انجام می‌شود؟

خب امروزه بیش از 90درصد عمل‌های جراحی ناحیه لگن و شكم با لاپاراسكوپی قابل انجام است كه در اورولوژی شامل برداشتن كلیه‌های سرطانی، برداشتن كلیه‌هایی كه خاموش هستند، رفع محل تنگی حالب و كلیه‌ها كه یكی از شایع‌ترین ناهنجاری‌ها در كلیه‌هاست، خارج كردن سنگ‌های بزرگ حالب، كاشتن مجدد حالب‌ها در مثانه، برداشتن غده سرطانی پروستات، عمل جراحی واریكوسل كه شایع‌ترین علت ناباروری مردان است، كیست‌های بزرگ كلیه و عمل جراحی RPLND كه برای درمان سرطان بیضه انجام می‌شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۱۳ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2916 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. حدود سه ماه قبل درد شدید کلیه گرفتم که فهمیدم سنگ کلیه دارم و سنگ 5 میل در حالب دکتر میگت با تحرک دفع میشه و به علت طولانی شدن و یک ماه در این وضعیت موندن کلیه ام از کار افتاد که بعد عمل اورزانسی تی یو ال برام زدن و عفونت کلیه خارج شد ولی سنگ به داخل کلیه برگشت این موقع میگفتن سنگ 8 میل بوده و بعد عمل رفتم سنگ شکنی که 3 4 میلیش موند و باز همون شد 5 و اومد تو حالب و باز اذیت میشدم دوباره عمل تی یو ال و این بار هم نا موفق و سنگ به درون کلیه برگشت کرد و سوند دبل جی هم داشتم و در عمل دوم سوند و عوض کردن الان یک ماه از عملم میگذره و سنگ 4 و نیم میلی در کالیس تحتانی کلیه است و سوند اذیتم میکنه و خون در ادرا و سوزش دارم ولی سنگ هنوز تو کلیه است میخواستم ببینم چ درمانی پیشنهاد میدین؟ با توجه به اینکه سوند هم باید خارج بشه و در اولین فرصت میخواستم برام وقت عمل بزنین. من از سمنان هستم. یه سوال دیگه شما عمل تی یو ال بسکت انجام میدین؟ روشی برای مورد های خاصی مثل من که موفقیت آمیز باشه؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤تماس
    2. تصویر کاربر علیرضا شنبه ۱۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب سوال من کو؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      جوابتان اين است كه جهت عمل تي يو ال با ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس بگيريد
    4. تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۱۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      اولا که این طرز پاسخ دادن نیست که یه شماره بدید
      دومن
      دو بار تی یو ال کردم نتیجشم نوشتم
      چه تضمینی هستش که شما هم تی یو ال کنی و نتیجه بگیرم؟
      سوال من در مورد روش بسکت بود که مثل دو دکتر دیگه با سنگ رو توی کلیه میتونی نندازی یا خیر ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      در هيج عملي تضميني نيست ممكن است من هم نتوانم شما خيلي عصبي وبد صحبت هستيد سعي كن مودب باشي
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدي جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر خسته نباشيد
    من از زير بيضه تا معقد ي خطي هست خيلي خارش دارم
    و خيلي ميخارونم
    و الانم خيلي خيلي سوزش داره اين قسمت
    ميخواستم ببينم با چ دارويي بايد درمان كنم
    باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      دكتر پوست برويد
  • تصویر کاربر سیدسعید جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    باسلام و روز بخیر
    به علت درد پهلو به دکتر مراجعه کرده و پزشک مربوطه تقاضای سونوگرافی نوشتند . پس از انجام سونو و در جواب نوشته شده که تصویر کیست به قطر 28میلی متر در ناحیه تحتانی کلیه مشهود است .
    همچنین پروستات با حجم 39سی سی مشاهده شد .
    میخواستم بدونم چکار باید انجام بدم؟؟؟ از شما نهایت تشکر و قدردانی رو دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      هيچكدام نياز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر سید جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام پسری 24 ساله هستم که دوسال پیش واسه خدمت سربازی فهمیدم اتروفی شدید بیضه دارم ازنوع مادرزادی اونموقه بیضه هام 15سانتیمتر بود الان بعد 2سال کوچیکترشده من تو مساعل جنسی مشکلی ندارم نسبت به هم سنوسالام حتی هفته ای چندبارم جنب میشم مشکل نعوذ آلتم ندارم ولی بچه دارشدنمو نمیدونم ...ایا راهی دارم که بیضه هام بزرگتربشن ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمايش اسپرم دهيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر عظيما جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام
    جواب آزمايش زير كمي سوال برانگيز هست مخصوصا در
    Motility in 30 min 40%
    Grade 0 --> 60%
    Grade 1 --> 10%
    Grade 2 --> 10%
    Grade 3 --> 10%
    Grade 4 --> 10% تاثير قرص فيناسترايد ١ميلي بر آزمايش بالا چيست؟
    آيا ممكنه كه نتايج متاثر از اين قرص باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      در يك مركز معتبر تكرار كنيد اكر تهرانيد مركز رويان
  • تصویر کاربر نعمت جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    من یک پسر 18 ماهه دارم به تازگی متوجه شدیم که یکی از تخمهای داخل بیضه او کوچک و یکی بزرگ است علتش چی است و راه درمانیش چطوره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو كنيد يا فتق است يا اب بيضه دارد
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر امیدوارم عالی باشین.


    بنده 22 ساله مجردم و در حین سربازیم. چند روزیه که احساس درد در ناحیه راست بیضه ام میکنم. پیش دکتر متخصص رفتم بعد آزمایش سونوگرافی دادم. ایشون بعد از آنالیز فرمودند واریکوسل خفیفی در سمت چپ دارم. گفتن مشکلی نداره. ولی من به ایشون گفتم که سمت راست بضه ام درد میکنه. یه سری دارو و قرص دادن ولی 2 روزی میشه استفاده میکنم دردش تسکین نشده.
    احساس میکنم سونوگرافی تشخیصش در مورد خفیف بودن واریکوسل اشتباهه. وقتی حالا معذرت میخوام میرم دستشویی سنتی میشینم خودم میتونم بالای هر دو طرف بیضه هامو که دارنده ی چندین توده کرم ماننده مشاهده کنم که بعضی وقتا هم کمی سفتند. قبلنا مثلا چند ماهه پیش به مدت چند روزی احساس سوزش ادرارم داشتم ولی پبشو نگرفتم خودشم درست شد. ولی نمیدونم اگر عفونت داشته باشم باعث دردی یکی از بیضه ها میسود؟. وقتی هم کیسه بیضه هام شل هستن درده بیضه سمت راس بیشتر میشه ولی سمت چپ کلا دردی حس نمیکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بياييد معاينه كنم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر اشکان جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    بنده متاسفانه مشکلی دارم که نمی دانم باید به چه نحوی مداوا کنم و از شما چزشک عالی قدر درخواست راهنمایی دارم.
    بنده متاسفانه با بعضی از همکاران یا هم کلاسی ها خانم که صحبت می کنم یا باهاشون داخل تلگرام صحبت می کنم دچار انزال میشوم
    بدون اینکه قصد بدی داشته باشم
    لطفا بنده را راهنمایی کنید که من چه کاری باید انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      نياز به اقدامي نيست با زمان بهتر ميشويد
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    امیرحسین چند روزه که میگه بیضه هام درد میکنه؟ منتظر جوابتونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۳ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 10761 مشاهده پرسش
    با سلام. بنده یک روز صبح (طبق عادت طبیعی بدن که آلت بلند میشه) سر آلت تناسلیم درد احساس کردم خوب شد اما چند وقت بعد خود ارضایی داشتم مشکلی نداشتم اما فردا شب که مجدد خود ارضایی داشتم بعد از یک ساعت مجددا درد خفیف احساس کردم و بعد از اون سوزش خفیف به ارولوژیست مراجعه کردم چک کرد و فقط بتاماتازون تجویز کرد آزمایش خون و ادرارم دادم هیچ مشکلی نبود قبل از استفاده از بتاماتازون خوب شدم تا این که یکی دو شب پیش مجدد درد ایجاد شد طی این مدت هم با وجود خوب بودن بتاماتازون مرتب استفاده کردم. درد و سوزش خفیف مثل گرفتگی می مونه و قسمت سر آلت هست حالا احساس می کنم آلتم کمی به سمت چپ خم شده البته مطمئن نیستم شاید چون خیلی حساس شدم و زمان ادرار هم ابتدا یه مقدار به سمت چپه ولی اولش و بعد درست میشه. این مشکل از چیست؟ آیا ممکنه بیماری پیرونی باشه؟ بنده 22 سالم هست تا به حال هیچ ارتباط جنسی هم نداشتم زمان خود ارضایی (هنگام خارج شدن منی از آلت) هیچ دردی ندارم همینطور هنگام ادرار. ممنون میشم راهنماییم بفرمایید و خواهش دیگم از شما اینه با توجه به این که بنده ساکن مشهد هستم شما متخصص عالی مشهد معرفی می فرمایین؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام ظاهر خوب است اهميت نديد ماليدن بيخودي كورتون پوستت وا خراب ميكند
    2. تصویر کاربر امیر جمعه ۱۰ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      پس نیاز به هیچ کاری نیست؟ فقط زیاد دست نزنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام از نظر من مشكلي نيست حساسيت نشان ندهيد
    4. تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سپاسگزاارم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      تشكر از حرف شنويتان
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    سلام من سال گذشته به دلیل درد بیضه و تشخیص واریکوسل(گرید1) عمل جراحی انجام دادم ولی از وقتی هوا گرم شده درد هایم دوباره شروع شده و احساس می کنم حجم بیضه هایم در سرما و گرما متغیر است البته لازم به ذکر است که بیشتر اوقات ناخوداگاه عضله بین بیضه و مقعد خودم رو منقبض نگه داشته ام.و میخواستم بدونم دوچرخه سواری هم برای من مشکل ساز هست یانه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی ندارد
  • تصویر کاربر sam پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    سلام وخدا قوت میخواستم بدونم اولا وازیکوسیل از کجا میاید؟ دوما چطور امکان داره واریکوسیل دوباره بعد عمل برگرده دوتا از دوستام بعد عمل دوباره واریکوسیل گرفتن چون من خودم یه ورزشکار حرفه ای هستم از لحاظ روانی منو خیلی عزیت میکنه که ایه بازم واریکوسیل بر میگرده یا نه؟ خیلی خیلی ممنون میشم از پاسختان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      علت ان نامشخص است و خطر ندارد نگران نباش
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب