متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (48 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر پیمان شنبه ۶ مرداد ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    باسلام
    پیرو دستور شما مبنی برالزام نمونه برداری ازپروستات
    نتیجه بیوپسی و دخواست اعلام نطر ازحصرتعالی جهت تعیین ادامه مسیر درمان به حضورتقدیم میگردد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۳( 3 ماه پیش)
      باید عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی انجام شود
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲ مرداد ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 55 مشاهده پرسش
    سلام مجدد اقای دکتر همون که دیروز پیام داده بودم امیر 44 ساله. که التهاب پروستات داشتم و با لطف خدا و راهنمایی ارزنده شما بعد یکماه از داروهای افلوکساسین و ملوکسیکام و امنیک تا حدی خوب شدم و شما هم گفتید که فقط در تشت بشینم و دارو و تکرار ان نیاز نیست. الان مطلبی که هست و یادم رفت یه هفته سرما خوردم و کمی تب دارم و البته خلط سبز رنگ و گلو درد. که پزشک عمومی می گه هموم سرماخوردگی باکتریایی هست . الان راستش اقای دکتر ترس من سرماخوردگی نیست ترس من از انتقال این باکتری سرماخودگی و دوباره التهاب پروستات باشه. چشمم خیلی ترسیده اقای دکتر واقعا التهاب پروستات خیلی سخت هست و واقعا نمی خوام دوباره خدایی ناکرده برگرده. الان به نظر شما چیکار کنم؟ یا ارتباطی به هم ندارن؟ یا همون افلوکساسین 300 مصرف کنم. یا انتی بیوتیک دیگر که به پروستات نزنه؟؟ خواهشا راهنمایی بفرمایید ممنونم
    1. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱ مرداد ۳( 4 ماه پیش)
      و این که در دو بار ازمایش لنفوسیت من بالا است این مشکلی نداره؟
    2. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱ مرداد ۳( 4 ماه پیش)
      و این که اقای دکتر تعداد لنفوست های من در دو بار ازمایش بالا هست به نظر شما مشکلی نداره؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مرداد ۳( 3 ماه پیش)
      موارد بهم مرتبط نیستند درمان و یا خود سرماخوردگی تاثیری روی پروستات ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفي شنبه ۳۰ تیر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 66 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقاي دكتر بنده سونوگرافي كه كردم حجم پروستات زده ٢٩ سي سي و علايمي مثل سوزش ادرار و تكرر ادرار شبانه هم ندارم فقط كمي فشار ادرار كم هست و اخر ادارارم با استبرا يا با دوبار زير شكم كمي فشار ادراري كه كم مونده تخليه ميشه ايا نياز به دارويي هست سن ٤٢ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ تیر ۳( 4 ماه پیش)
      خیر نیاز به اقدامی نیست چک psa انجام بشه
  • تصویر کاربر روزبه دوشنبه ۲۵ تیر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام در پی چکاپ سالانه متوجه psa ۴٫۲۶ شدم،بعد از ام آر آی متوجه وجود توده در پروستات شدیم و نمونه برداری گلیسون ۷ را نشان داد و پت اسکن خداروشکر پاک بود در بقیه بدن،ممنون میشم در جهت درمان بنده راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ تیر ۳( 4 ماه پیش)
      باید عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی انجام شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ تیر ۳( 4 ماه پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر کامیار شنبه ۱۹ خرداد ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    سلام
    حدودا شش سال است که بخاطر التهاب پروستات ( پروستاتیت امنیک مصرف میکنم واین اواخر ترازوسین فشار ادرارم کم شده واحساس کمی سوزش دارم آیا میتونم به جای ترازوسین کپسول الوسین(تامسولوسین+دوتاستراید) جهت کوچک کردن حجم پروستات مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      منجر به کوچک شدن چشمگیر پروستات نخواهد شد در ضمن عوارضی نیز به همراه خواهد داشت توصیه نمیکنم
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۶ خرداد ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 84 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    6سال( سال 97) عمل پروستات توسط شما انجام شده ، هر 3ماه آمپول دیفرلین و سپس 3ماه استراحت تجویز میشه
    آزمایش جدید رو ارسال میکنم محبت کنین بررسی کنید اگر دوباره باید تزریق بشه نسخه آن را ارسال کنید تا دوباره بگیرم.

    الان 3ماه استراحت تمام شده و یکماه هم بیشتر شده
    ممنونم.
    نام بیمار: عبدالرضا سرائی لطفا برگه نسخه دیفرلین در صورت تجویز ارسال کنید
    1. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۲ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      آقای دکتر ، آزمایش را اینجا هم ارسال میکنم چون دفعه قبلی از طریق تلگرام نیومده بود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      Psa قبلی چند بوده؟
    3. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۶ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      سلام خدمت شما :

      Psaقبلی ۰.۴۲
      Free psa قبلی ۰.۰۶

      Psa جدید ۰.۲۷
      Free psa جدید ۰.۰۷

      ممنون میشم اگر نیاز مجدد به آمپول هست نسخه را ارسال کنید و یا الکترونیکی صادر کنین
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ خرداد ۳( 5 ماه پیش)
      بهتره تشریف بیارید مطب مجدد ویزیت و معاینه شويد تمامی آزمایشات هم همراهتان باشد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر ق جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 78 مشاهده پرسش
    سلام برادرم 2 هفته پیش عمل جراحی پروستات انجام دادند، بعد از حدود 10 روز دو درن داخل شکم را درآورده ولی هنوز سوند ادراری به ایشان وصل است و تا 5 روز دیگر در خواهد آمد
    مشکل بزرگی که ایشان دارند سوزش و درد مقعد و مجرای ادراری است که در ناحیه مقعد شدیدتر است. لطفاً بفرمایید آیا سوزش و درد مقعد طبیعی است و چه درمانی برای آن مناسب است. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      بله بخاطر وجود سوند در مجراست تا چند روز بعد از درآوردن سوند هم ادامه خواهد داشت
  • تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۲۱ فروردین ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 76 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر من روز شنبه کلینیک خدمت شما آمدم که نوار مثانه ام فرمودید خوب است منتها من به دلیل تخلیه ناقص و تکرر ادرار قرص های ترو تودین به صورت ۱۲ ساعتی و پرازوسین تجویز کردید من چون سوند گذاشتم و دارم سیپرو فلوکساسین مصرف میکنم اینها تداخل نداره؟ بعد اینکه تروتودین نوشته ممکن است باعث عفونت اداری بشه این مشکل ایجاد نمیکنه؟ الان هم یک مقدار بهتره ولی بازم این مشکلات رو داره بعضی وقت ها بیضه هام سفت میشن و ورم میکنه داخل ادرار هم مایع سفید رنگ و حالت چرکی خارج میشه ادرارم هم اولش فشار داره ولی بعدا قطع میشه و تکه تکه خارج میشه بااین دوره دارو کافیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      بله همراه عزیز داروهای تجویز شده رو تا زمان تکمیل درمان استفاده کنید نگران نباشید تداخل چندانی ندارد
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۳ فروردین ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 70 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .التهاب پروستات دارم ۳۳ هستم لطفا چجوری از شر این بیماری خلاص بشم همه انتی بیوتیک هم مصرف کردم.ادرارم کامل تخلیه نمیشه لطفا کمکم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      چقدر دارو مصرف کردین؟
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۰ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      انواع انتی بیوتیک ها نزدیک به ۵ماه هست بستری هم شدم انتی بیوتیک بیمارستانی هم‌گرفتم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
    4. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۱ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      سلام دکتر جان .تامسولسین که میخورم انزال خشک و یوبوست همراه داره .بیماری خستم کرده .سوال مهمم اینه اینکه درد میاد داخل الت تناسلیم و خیلی جمع و کوچک میشه دلیل این چیه ؟ امروز عصر سونو از شکم لگن شدم خدمتت ارسال میکنم ممنونم از محبتت لطفا من را درمان کن🙏
    5. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۱ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      سلام دکتر جان تامسولوسین که میخورم انضال خشک و یوبوست همراه داره.سوال مهم اینه درد میاد داخل الت تناسلیم جمع و کوچیک میشه دلیلش چیه ؟بیماریم خستم کرده آقای دکتر تو رو خدا کمکم کنید ممنونم از محبتت
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      عارضه ی گذرای دارو هست باید تحمل کنید و دوره های درمان رو انجام بدین
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حاجی جمعه ۱۰ فروردین ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 79 مشاهده پرسش
    سلام چندروز پیش خدمتتان عرض کردم سه روز نعوظ داشتم ودرد فرومودیدبرم اورژانس رفتم بیمارستان بقیه الله دو بار خون گیری با سرم و دارومتاسفانه هنوز هم نعوظ دارم اصلا نمی خوابه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      به اتاق عمل رفتید؟
    2. تصویر کاربر حاجی پنجشنبه ۹ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      بله دو بار خون گیری با سرم ودو تا سر سوزن سر آلت زدند و حدود یک ساعت عمل خون گیری کردند الان چهار روز هم گذشته میگن برم بیمارستان شهدای تجریش اونجا برام شانت بگذارند میگن ما متخصص نداریم برو شهدای تجریش من اردبیلی هستم دامادم قبلا مریض شما بود و خیلی راضی هستند
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      با توجه به اینکه اونجا کارتون انجام شده ، باید به همان بیمارستان مراجعه کنید متخصص آنکال دارند و براتون شانت تعبیه بشه اگر به شانت گذاری جواب نداد در قدم آخر باید براتون پروتز تعبیه بشه. در بیمارستان بقیه الله اصرار کنید براتون شانت بذارن
    4. تصویر کاربر حاجی جمعه ۱۰ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      گفتند متخصص نداریم باید بری بیمارستان تجریش اونجا برات شانت بگذارند رفتم گفتند دیر شده و تا آخر تعطیلات اتاق عمل نداریم فقط کمپرس آبگرم بگذار چاره ای نیست قبول نکردند
    5. تصویر کاربر حاجی جمعه ۱۰ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      دکتر روحانی اصلا نبود فقط با رزیدنت ها تلفنی صحبت می‌کرد او دستور داد و مرا اغفال کردند که با رضایت خودم برم بیمارستان شهدای تجریش گفتند فقط اونجا شانت می‌گذارند متاسفانه اونجا از سر خود به در کردند
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      نمیتوانند از سر خود باز کنند باید به همان بیمارستان مراجعه کنید و براتون شانت گذاشته بشه
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      البته با توجه به مدت زمان طولانی احتمالا در آینده باید براتون پروتز تعبیه بشه
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر