درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر شیران سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    با سلام من 5 سال پیش ازدواج کردهام دو سال بعد از ازدواج خانمم حامله شد و در 3 ماهگی جنین سقط شد و عمل کورتاژ گردید و بعد دکتر 6ماه مارو از نزدیکی برحذر کرد الان خانمم دیگه حامله نمی شود دوران پریود خانمم خیلی منظم یک روز این ور و آن ور نمی شود
    آزمایش و سونوگرافی از لوله ها و تخمکها انجام شد جواب همه خوب است و الن من در حدود 10 ماهه است قرض کلومفین و ترینتال و قرض ویتامین مصرف می کنم و لازم بذکر است که خانمم نزدیک 6 یا 7 بار آمپول h ترزیق شده است هر کجا میرویم می گویند مشکلی ندارین بچه دار می شوید من هم آزمایش اسپرم دادم دکتر گفته است خیلی خوبه سرعت اسپرمها ولی کمی ضعیف هستند الن دکتر در صورت امکان ما رو راهنمایی بفرمایید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      خانمتان باید بررسی شود
  • تصویر کاربر بابایی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    با سلام
    درد بیضه سمت راست دارم 6 سالی هست ،موجبش هم از پوشیدن لباس تنگ شروع شد ،بیضه راست کمی بالاتر قرار دارد بعد از نزدیکی دردی ندارم فقط یبوست می شوم،این درد همیشگی نیست و مقدار آن هم خیلی کم هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونو از بیضه انجام دهید
  • تصویر کاربر صابر سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر کرمی
    من سه روزه که شدیدا دچار دیدن خون شدید و قرمز در ادرارم هستم
    اما با خوردن مایعات زیاد ادرارم سفید میشود مثل آب
    ولی با کمبود مایعات دومرتبه به حالت خون آلود ادرارم بر میگردد
    بنظر شما چیکار کنم آقای دکتر
    البته بنده یکسال و نیم خدمت خودتان عمل سنگ کلیه با لیزر انجام دادم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوپرافی از کلیه
  • تصویر کاربر بهادر دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام. طبق تجربه شما در عمل، آیا برای آلتی که 35 درجه به پایین انحراف دارد کوتاهی 4 سانت از طول آلت را بعد از عمل داشته اید؟ معمولا یرای 35 درجه، آلت چقدر کوتاه میشود؟ دکتری گفتن که طول آلت بعد از عمل به اندازه طول انحنای داخلی میشود این درست است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      1 سانت کم میشود
  • تصویر کاربر Hosein دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 693 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر كجي الت با تىجه به عكس نياز به جراحي دارد؟؟ بعد در صورت عمل با روش بخيه كه ذكر كرديد جاي بخيه سفت باقي ميماند؟؟در رابطه مشكل ايجاد مي كند ؟؟ با تشكر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارد
  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام
    چند روزی درد در ناحیه پشت بیضه کنار مجراری ادراری که انگار رگی گرفته باشد دارم خود بیضه درد ندارم فقط گاهی سمت چپ تیر میکشد ممنون میشم راهنمایی کنید مشکل چیه و چکار باید کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بکنید
    2. تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      ممنون ، ایا درد رگ مشکل خاصیه و یا با دارو برطرف میشود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Mohamad دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد اقاي دكتر ميخواستم بدونم كجي الت كه در عكس مشخص است حاد است؟؟ مشكل ساز مي شود ؟؟ بيشنهاد شما جيست ؟؟ ممنون اكه جواب بديد خيلي مضطربم
    1. تصویر کاربر Mohamad دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      وقتيم با دست به طرف مخالف فشار ميدم انحراف كمتر ميشود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهتر است عمل شود
    3. تصویر کاربر Mohamad دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      اكر عمل نشود مشكل سأز است؟؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
    5. تصویر کاربر Mohamad دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      متشكرم اقاي دكتر در دراز مدت در رابطه جنسي تأثير كذار است؟؟؟
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر پژمان دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12370 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام
    جناب آقای دکتر بنده 31 سال سن دارم و مدت چندین ماه هست که درد بیضه راست داشتم به همراه درد پهلو ولی اخیرا یک ماه اخیر کشاله رانم درد گرفته و حساس به لمس شده و پهلو راستم دردش زیاد شده و کمی هم سمت چپ دکتر 6 عدد جنتامیسین هر 12 ساعت و سیپروفلوکساسین 500 هر 8 ساعت به مدت 10 روز به من دادند ولی هیچ دردی از من دوا نکرد و بدترم شدم سونوگرافی انجام دادم فایلش ضمیمه می باشد و همه چیز نرمال بود فقط 80 سی سی باقی مانده ادراد بود و دکتر گفتند پروستاتم بزرگ شده و فرستادند سونوگرافی ترانس رکتال از سیستم انزالی و پروستات جواب به شرح زیر بود:
    پروستات دارای ابعاد عادی و اکوژنیسیته عادی است در متن P.Z ضایعه فضاگیر قابل ذکر وجود نداشت.
    کپسول جراحی و زوایای base پروستات intact بودند.
    افزایش ضخامت مخاطی /بی نظمی / فیبروز چشمگیر و اکوهای شناور درونی مشهود است تغییرات مشابه در ej ducts و ورومونتنئوم مشهود است. ضخامت مخاطی سمیتال وزیکول دو طرف 2/4-1/9 میلیمتر و در وازدفران 2/6 و 2/3 میلیمتر اندازه گیری شد.
    ابعاد پروستات 35*27*41 میلیمتر و حجم آن 21 سی سی اندازه گیری شد.
    نظریه: علائم تورمی مزمن به همراه التهاب حاد super imposed در سیستم ejaculatory به شرح بالا.
    خیلی نگرانم آقای دکتر اینا یعنی چی چی کار باید بکنم تورو خدا کمکم کنید خیلی استرس گرفتم از یه طرف هم درداش کلافم کرده چاره چیه ؟؟ خواهش میکنم کمکم کنید چون ایشون بعد از این همه آزمایش و هزینه تازه فرمودند باید برم سیستوسکوپی بالای یک ملیونم هزینشه من چیکار باید بکنم آیا واقعا این کار لازمه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما مشکلی ندارید بیشتر عصبی است
    2. تصویر کاربر پژمان دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      مرسی آقای دکتر از وقتی که در اختیار بیماران میگذارید و بدون چشم داشت موارد را مورد برسی فرار میدهید
      پس برای آن باقی مانده 80 سی سی در مثانه و التهاب پروستاتم و کاهش این درد ها درمانی هست؟؟
      با تشکر از لطف شما
      خداوند پشت و پناهتان باشد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیخیال باش
    4. تصویر کاربر پژمان دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نمیشه به خدا آزارم میده مخصوصا قسمت تهتانی پهلو و کشاله رانم و بیضه چپ قسمت اپیدیدیم
      میتونم یک ملاقات حضوری خدمتتان برسم؟؟
      آخه این طور که این بنده خدا میگفتن پروستاتیت مزمن غیر باکتریایی هست که سال پیشم درگیرم کرده بود و یه درمان غیر آنتی بیوتیکی نسبتا طولانی مدت داره که کنترل شه ولی دارو ندادند که حتما سیستوسکوپی رو برم بعد گفتند دارورو شروع میکنیم :))
      خیلی ممنونم آقای دکتر از انصاف و معرفت شما زنده و پاینده باشید که امثال شما نایابند
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام.خدمت شما من پسر 15 ساله ای هستم که حدود یک ماه خودارضایی را ترک نموده و بی اختیار در خواب استمنا مینمایم.لطفا کمک کنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن تکرار نکن
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    راستش طول آلت تناسلی من در حالت نعوظ 12 سانته که یه خورده مشکل هنگام نزدیکی برام ایجاد میکنه راهی هست که طولشو بتونم اضافه کنم اینم بگم که قطرش خوبه و هیچ مشکلی ندارم فقط طولش کمه.
    ممنون از کمکتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی ندارید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب