نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (502 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر زیبا سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    Ziba:
    سلام آقای دکتر ما 1سال اقدام به بارداری کردیم اما اتفاقی نیفتاد همسرم اردیبهشت جراحی واریکوسل کرد بعد 3دوره مصرف فرتیلاید و موتیلیتی بوست العان تعداد به 60میلیون اما مورفولوژی 2٪چیکار باید بکنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر آرمین سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    من کامل اطمینان ندارم که زگیل است یا نه اما با توجه به سرچ عکس و مطالب اینطور فکر میکنم میخواستم بدونم راه درمانش چی هستش
    زگیل ها به صورت دانه هتی ریز تیره هستن اوایل هم تعدادشان کم بود هم اندازه اما حلا زیاد شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نیما سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    با سلام من روی بیضه ها از حدود شاید ده تا دوازده سال پیش جوش هایی میزنم که هیچ وقت از بین نرفته میخواستم بدونم چطور باید درمان کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر د.م سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    بنده پس از یک نزدیکی در هشتاد روز پیش بدلیل جلوگیری طبیعی توسط همسرم در حین خارج شدن منی با فشردن ناگهانی الت جهت متوقف کردن خروج منی دچار سوزش ودر نهایت خونریزی چند قطره ای که البته به همانجا ختم شد دچارشدم .والان با مصرف داروی پروستان و چند قرص و اخیر تزریق 6امپول جنت مایسین همچنان بطور خفیف سوزشش پس از ادرار را دارم البته ازمایش کشت ادرار و سونوگرافی پروستات ومثانه و کلیه نیز توسط پزشک بنام و مجرب انجام شده و همش نرمال بوده .لطفا بنده را راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    با سلام من بیماری تنگی مجرا داشتم حدود دو سال پیش بعد از سیستوسکوپی توسط دوربین عمل شدم و مدتی حدود هفت تا هشت ماه ابتدا سوند 14 و سپس فکر کنم 16 هر روز در میان و سپس هر هفته می گذاشتم وضعیتم خوب بوده اما الان حدود دو ماهی هست که احساس می کنم جریان ادرارم کم شده است در ضمن میل جنسی و نعوظم هم پایین رفته است
    35 ساله و صاحب دو بچه ام
    الآن چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مريم سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام، من مبتلا به تبخال تناسلي هستم ولي نامزدم اين مشكل رو نداره، واسه ارضا كردنش اگه بخوام باهاش رابطه دهاني داشته باشم، با خوردن آلتش ايشون هم مبتلا ميشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر اسماعیل سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    پدرم مهر 93عمل پروستات باز کردن بدون بیوپسی بعد از دریافت جواب پاتولوژی متوجه شدن دچار ادنو کارسینوما(3+3)20٪ پروستات هستن که به توصیه پزشک 35 جلسه رادیو تراپی شدن و به مدت 3 سال آمپول دیفرلین استفاده کردن که این آمپول هم به توصیه پزشک قطع شد پت اسکن انجام شد که فعال شدن در همون محل رو بدون متاستاز مطرح کرد PSAقبل از عمل 001 و با توجه به دریافت هورمون تا 003 باقی موند بعد از قطع آبان ماه امسال چک شد06و دی ماه امسال 08 توصیه شما برای ادامه درمان چیست ؟ایا با توجه به عارضه عمل که بی اختیاری ادرار میباشد توصیه شما چیست ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نسرین سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    با سلام، جناب دکتر من ۳۱ سالم هستش و مجرد هستم. یکبار پزشک متخصص تشخیص دادن که زگیل تناسلی دارم و اونو با لیزر برداشتن، من عکسی ازش ندارم، این اتفاق در اردیبهشت ماه افتاد. الان دقیقا در همان جای قبلی یک ضایعه شبیه به تبخال در اومده ، من باید چیکار کنم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر شاهین سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ، من بعد از چند روز سوزش و خشکی در ناحیه آلت ، اینو مشاهده کردم که یه رویه ی سفید رنگ اول روش بود بعد کنده شد و به این حالت دراومده ، همین یه دونه س ، و سوزش کمی داره ، آیا این تبخاله ؟ توصیه شما چیه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر حسین کرمی عزیز
    ببخشید دکتر باتوجه به سونو گرافی که انجام دادم تورم پروستات با الگوی تقریبا غیر یکنواخت با حجم ۲۱cc دارم و تکرر ادرار حجم ادرارم کم ادرارم دیر شروع میشه .
    میخواستم سوال کنم از اونجایی که هنگام انزال جلوی خودمو میگرفتم امکانش هست این تورم از عوارض این کار باشه و با ترک این کار امکان بهبودی هست .
    و امکان این که پروستاتم سرطانی شده باشه وجود داره
    و درمانهای سنتی مثل زالو درمانی و طب سوزنی میتونه کمک کننده باشه .
    از زمانی که متوجه این موضوع شدم علایم خیلی شدید شده و شب از خواب بیدار میشم واحساس فشار در کلیه و پروستاتم دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب