جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پروستاتیت مزمن چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پروستات در اندازه یک گردو کوچک دورادور گردن مجرا در قسمت خروجی، مثانه را احاطه کرده است. نقش اصلی غده پروستات در بدن در رابطه با باروری مردان بوده و با ترشح مواد مختلف در باروری و بلوغ اسپرم های موجود در مایع منی مردان، به امر باروری کمک می کند. به هر علتی غده پروستات متورم شود، به آن پروستاتیت یا التهاب پروستات گفته می شود.

التهاب پروستات یا پروستاتیت به دو نوع تقسیم می شود:

  • التهاب حاد پروستات یا پروستاتیت حاد
  • التهاب مزمن پروستات یا پروستاتیت مزمن که به شرح تک تک اینها می پردازیم.

التهاب حاد پروستات یا پروستاتیت حاد:

پروستاتیت حاد اغلب ثانویه و با عفونت مجرا و ناشی از عفونت سوزاک و کلامیدیا و عفونت های مثانه ایجاد می شود که عامل عفونی با سیر صعودی، به درون غده پروستات نفوذ کرده و باعث التهاب آن می شود. این امر با علائم درد در ناحیه عانه و بین مقعد، بیضه ها، تکرر ادرار شدید، تب و لرز و احتباس ادراری خود را نشان می دهد.

التهاب حاد پروستات

از نظر سنی افراد مبتلا بین 25 تا 50 سالگی هستند. این مسئله در سنینی که با فعالیت جنسی فعال همراه است، اتفاق می افتد. در صورت مبتلا شدن به پروستاتیت حاد باید بلافاصله به پزشک مراجعه و درمان های آن سریعاً شروع شود و با استفاده از آنتی بیوتیک های مناسب بیماری را کنترل و از تبدیل آن به پروستاتیت مزمن جلوگیری کرد. انتخاب آنتی بیوتیک مناسب از طرف پزشک و مصرف کامل داروها توسط بیمار، اصولاً این بیماری را در عرض چند روز و یا هفته کاملاً درمان و از بین می رود.

پروستاتیت مزمن باکتریائی

در صورتی که التهاب حاد پروستات کامل درمان نشود تبدیل به پروستاتیت مزمن می شود که در این صورت، باعث آزار و اذیت بیمار شده و درد مزمن لگن و زیرناف، عدم تخلیه مناسب ادرار، تکرر و سوزش و عدم تخلیه ادراری در افراد جوان، باعث آزردگی روح و روان آن ها می گردد.

عواملی شایع که باعث پروستاتیت مزمن باکتریائی می شوند عبارتند از:

  • عدم انتخاب داروی مناسب برای پروستاتیت حاد

به عنوان مثال براساس تحقیقات انجام شده، 2 خانواده آنتی بیوتیکی فقط می توانند به داخل پروستات ملتهب نفوذ کرده و در تسریع بیماری کمک کننده باشند این داروها عبارتند از خانواده فلوئورکینولونها مثل سیپروفلوکساسین و سولفونامیدها مثل کوترموکسازول که داروهای منتخب درمان پروستاتیت حاد می باشند.

  • عدم مصرف مناسب و به موقع دارو توسط بیمار، باعث درمان ناقص و تبدیل پروستاتیت حاد به مزمن خواهد شد.

علائم پروستاتیت مزمن:

درد مزمن لگن و پرینه (بین مقعد و بیضه ها) درد کمر به همراه اختلالات ادراری مزمن و آزاردهنده از قبیل تکرر ادرار، سوزش ادرار، عدم تخلیه خوب ادرار، از بین رفتن جهش و شتاب ادرار در مردان میانسال که به صورت مزمن وجود دارد، از علائم شایع پروستاتیت مزمن می باشند.

روش های تشخیص پروستاتیت مزمن:

تشخیص پروستاتیت مزمن بر اساس گرفتن شرح حال از بیمار، معاینه بالینی و انگشتی از مقعد و بررسی اندازه و قوام پروستات و همچنین آزمایش و کشت از ادرار و ترشحات پروستات می باشد.

یکی از موارد بسیار کمک کننده، آزمایش و کشت از ترشحات پروستات است. در این روش بعد از ماساژ پروستات و خارج شدن ترشحات آن، ترشحات در ظرف جمع آوری شده و بررسی نتیجه آن با کشت و آنتی بیوگرام انجام می شود که می تواند بسیار کمک کننده باشد.

درمان پروستاتیت مزمن باکتریائی

درمان مبتنی بر انتخاب آنتی بیوتیک، مناسب با نفوذپذیری بالا در نسج پروستات می باشد که امروزه فلوئورکینولونها مثل سیپروفلوکساسین لووفلوکساسین، اوفلوکساسین که باید توسط پزشک متخصص با دوز درمانی و طول درمان مناسب انتخاب شود، اولین خط درمانی برای کنترل بیماری می باشد.

استفاده از ضدالتهاب ها از قبیل بروفن، ژلوفن در کنار آنتی بیوتیک ها و نشستن در آب گرم هر شب نیم ساعت و اجتناب از مواد غذایی تحریک کننده از قبیل ادویه جات، چایی پررنگ، قهوه و … به بیماران توصیه می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

3.5/5 - (13 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۷ آذر ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 61 مشاهده پرسش
    سلام حجم پروستات من 39و پی اس آ 4و نمونه برداری سالم و عفونت هم ندارم ولی سوزش و درد کمر و درد بیضه و احساس سنگینی دارم آلفن بخورم خوب هستم قرص پرسکور نخل اره اره آیی و افلوکساسین میخورم چکار کنم درد دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 5 ماه پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر جمال جمعه ۳ آذر ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 46 مشاهده پرسش
    تو سونوگرافی و سی تی اسکن کلیه هابا باز سازی حالب و ا ی وی پی مثانه ام مشکلی نداشته کلیه چپم مختصری تنگی یو پی جی داره که اکثرا سنگ داره جنس سنگ کلسیم اکسالات است ایا میتوان برای کوچک کردن پروستات جراحی اندوسکوپی با هر جور صلاح میدانید انجام شود چون واقعا بعد از نزدیکی عذاب میکشم و همیشه سوزش ادرار دارم و انتی بیو تیک ها خیلی اذیتم میکنند این سوال اولم بود سلام دکتر عزیز بنده 58 ساله و مدتهاست درگیر پروستاتیت هستم بعد از نزدیکی درد و سوزش ادرار و درد در ناحیه مثانه و بین مقعد ومثانه و مثانه ام خوب خالی نمیشود روزی خدودا 8 تا 9 بار و شبها 3 تا چهار بار به دستشویی میروم جانباز شیمیایی هستم دو بار در ادرار و ازمایش منی استا فیلوکوک داشتم که طولانی مدت انتی بیوتیک استفاده کردم داکسی سایکلین و سفیکسیم و جنتامایسین با هم استفاده نمودم در سونوگرافی 2 پزشک سایز پروستات را 36 و 46 تشخیص دادند ارولوژ گفت اشتباه است دوباره پیش پزشک خودم سونو گرافی گرفتم 21 گرم بود حالا طوری شده بعد از هر نزدیکی باید 2 تا 3 روز سفیکسیم 400 و امنیک و اندوسید 100 یا دیکلو فناک 100 شیاف استفاده کنم ایا درمان دیگری ندارد چون واقعا در مانده شده ام رزیجوی ادراری 70 و 50 سی سی بوده psaتو تال و قری نرمال است دکتر عزیز اگر امکان داره 60 عد امنیک 0/4 برایم بنویسد . 20 سفیکسیم 400 کد ملی 2679573331 بیمه خدمات درمانی جمشید عبد زاده ضیابری به خاطر محدودیت حرکتی رفت و امدم سخت است در 7 عملیات جنگ تحمیلی بوده ام در قم اقامت دارم ممنون دکتر جان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 5 ماه پیش)
      با ذکر نام و شرح مجدد مشکلتون به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
    2. تصویر کاربر جمال پنجشنبه ۲ آذر ۲( 5 ماه پیش)
      دکتر عزیز در صورت امکان کپسول امنیک 0/4 60 عدد برای دوماه برایم بنویسید کد ملی 267957331 بیمه خدمات درمانی حمشید عبدزاده ضیابری بنده بدلیل مجروحیت جنگ محدویت حرکتی دارم تشکر از لطفتان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ آذر ۲( 5 ماه پیش)
      🌺
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسینی سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 47 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    پدر اینجانب ۷۲ ساله از یک سال پیش از ناحیه پرستات اظهار گلایه کرد و بعد از بیوپسی مشخص شد که در پرستات ایشان کانسر با گلیسون ۳+۳ درگیر است و بعد از مشاوره با دکتر معالج که در ناحیه مثانه ۳ عدد سنگ ۲۸ میلیمتر وجود داشت برداشته شد و ناحیه پروستات با روش رادیو تراپی و برق بعد از ۴۲ جلسه انجام شد که البته psa قبل از انجام پرتو درمانی ۱۲ بوده و بعد از انجام درمان به کمتر از ۱ رسید، متاسفانه بعد از پرتو درمانی با احتباس کامل ادرار مواجه شد و حتی عفونت مجرای اداری روبرو شد که بعد از بستری چند روز هنوز از سوند استفاده می کند و اظهار گلایه بابت سوزش از ناحیه معقد و مجرای اداری در ناحیه پروستات دارد. مدارک آزمایش و سی تی اسکن و سونوگرافی بعد از پرتو درمانی ارسال می شود
    در صورت امکان راهنمایی فرمایید برای حل این مشکلات چکار کنیم آیا عمل جراحی لازم است یا با تراش مسیر حل می شود.
    تا آخر عمر دعاگو هستیم از اردبیل همشهری شما هستیم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      بهتر است عمل تراشیدن پروستات انجام شود
  • تصویر کاربر نوید پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 52 مشاهده پرسش
    سلام ارادت 33 سال دارم من التهاب پروستات مزمن دارم همراه با سوزش و تکرر ودوشاخه اومدن ادرار آیا ورزش بدنسازی برای من خوبه یا بد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      بله ولی سعی کنید به حد فاصل بین بیضه ها و مقعد فشار کمتری وارد کنید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۴ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 48 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من پارسال سونوکبد انجام دادم دکتر سونو گفت پرستات ازحدنرمال بزرگتر شده واسترس زیاد هم دارم تکرر ادرار دارم وزمانی که ادرارم رانگه میدارم فشارکم میشود به تازکی ازمایش عفونت ادرار هم دادم مشکلی ندارم قند هم ندارم چه کارکنم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      با سلام و احترام سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام دهید
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 48 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    40 ساله هستم.حدود 7-8 ماه میشه که شب ها یک بار برای ادرار بیدار میشم.سابقا اینجوری نبودم، ضمن اینکه احساس میکنم فشار و پرتاب اون هم کم شده.ولی خب علائمی دیگه ندارم.پزشک آزمایش و سونو پروستات برام نوشته که انجام دادم و ضمیمه براتون فرستادم.در نهایت داروی پروترال 4/. برام تجویز کرده. میخواستم ببینم عوارضی این دارو داره؟ و اصلا مشکلم من رو تشخیص درست دادن؟ یا نه.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      یکماه دارو رو مصرف کنید در صورت عدم بهبودی باید سیستوسکوپی شوید
    2. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      ممنونم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      🌺
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر کوروش دوشنبه ۱۵ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 39 مشاهده پرسش
    من شصت سال دارم نهم مرداد امسال نزدیک سه ماه پیش رفتم سنو و آزمایش بخاطر اینکه چندین بار می رفتم دسشویی بخصوص شب.Total 1.7وFreeشده0.6 وسونوحدودسه سال پیش ۴۳سی سی وبعد۳۵وبعد۳۰ والان سه ماه پیش نوشته۲۸ سی سی مختصربزرگ و b ph مطرح توده فضاگیردیده نمی شودحدودپروستات بخوبی قابل رویت واکاوی آن مناسب ودرحدنرمال ومثانه جدارمنظم وصاف پاتولوژیک درمثانه مشاهده نمی گردد.pelvic massقابل رویت نیست.
    اما دکتر..من دوندگی آرام می روم بیش از بیستکیلومتربدون توقف..چندروزپیش بسیار اندک قبل ازادرارلخته خون بسیارنازکی دیدم یکی دوبار درطول هفته....ممنون اگر جواب دهید...سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      باید سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر جنتی شنبه ۱۳ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 46 مشاهده پرسش
    دوسال پیش در بیمارستان میلاد لیزری عمل کرده ام ، اما فایده نکرده و هر اقدامی میکنم حتی از قبل عمل هم بدتر شده ام.
    آیا می‌توان عمل مجدد کرد ؟‌
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      چیو عمل کردین؟
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۷ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت شما

    آقای دکتر جوانی 25 ساله مجرد هستم که چندین سال هست درگیر خودارضایی هستم...این اواخر احساس میکنم که ادرارم به خوبی تخلیه
    نمیشه و بعد از مدتی دوباره به دستشویی میرم که یه مقداری مجدد تخلیه میشه ولی همچنان احساس ناراحتی میکنم از این بابت
    سوزش و درد هم ندارم
    سابقه التهاب پروستات هم دو سال پیش داشتم
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام دهید
    2. تصویر کاربر حسین یکشنبه ۷ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      خیلی تشکر
      برای مراجعه به مطبتون فقط همین سونوگرافی کافی هست؟
      آزمایشات دیگه چطور؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      با ذکر نام و شرح مجددمشکل به واتس اپ 09394620321 پیام بدید سونو رو ارسال کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۹ مهر ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 54 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ مهر ۲( 6 ماه پیش)
      سلام
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر