پروستاتیت مزمن چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پروستات در اندازه یک گردو کوچک دورادور گردن مجرا در قسمت خروجی، مثانه را احاطه کرده است. نقش اصلی غده پروستات در بدن در رابطه با باروری مردان بوده و با ترشح مواد مختلف در باروری و بلوغ اسپرم های موجود در مایع منی مردان، به امر باروری کمک می کند. به هر علتی غده پروستات متورم شود، به آن پروستاتیت یا التهاب پروستات گفته می شود.

التهاب پروستات یا پروستاتیت به دو نوع تقسیم می شود:

  • التهاب حاد پروستات یا پروستاتیت حاد
  • التهاب مزمن پروستات یا پروستاتیت مزمن که به شرح تک تک اینها می پردازیم.

التهاب حاد پروستات یا پروستاتیت حاد:

پروستاتیت حاد اغلب ثانویه و با عفونت مجرا و ناشی از عفونت سوزاک و کلامیدیا و عفونت های مثانه ایجاد می شود که عامل عفونی با سیر صعودی، به درون غده پروستات نفوذ کرده و باعث التهاب آن می شود. این امر با علائم درد در ناحیه عانه و بین مقعد، بیضه ها، تکرر ادرار شدید، تب و لرز و احتباس ادراری خود را نشان می دهد.

التهاب حاد پروستات

از نظر سنی افراد مبتلا بین 25 تا 50 سالگی هستند. این مسئله در سنینی که با فعالیت جنسی فعال همراه است، اتفاق می افتد. در صورت مبتلا شدن به پروستاتیت حاد باید بلافاصله به پزشک مراجعه و درمان های آن سریعاً شروع شود و با استفاده از آنتی بیوتیک های مناسب بیماری را کنترل و از تبدیل آن به پروستاتیت مزمن جلوگیری کرد. انتخاب آنتی بیوتیک مناسب از طرف پزشک و مصرف کامل داروها توسط بیمار، اصولاً این بیماری را در عرض چند روز و یا هفته کاملاً درمان و از بین می رود.

پروستاتیت مزمن باکتریائی

در صورتی که التهاب حاد پروستات کامل درمان نشود تبدیل به پروستاتیت مزمن می شود که در این صورت، باعث آزار و اذیت بیمار شده و درد مزمن لگن و زیرناف، عدم تخلیه مناسب ادرار، تکرر و سوزش و عدم تخلیه ادراری در افراد جوان، باعث آزردگی روح و روان آن ها می گردد.

عواملی شایع که باعث پروستاتیت مزمن باکتریائی می شوند عبارتند از:

  • عدم انتخاب داروی مناسب برای پروستاتیت حاد

به عنوان مثال براساس تحقیقات انجام شده، 2 خانواده آنتی بیوتیکی فقط می توانند به داخل پروستات ملتهب نفوذ کرده و در تسریع بیماری کمک کننده باشند این داروها عبارتند از خانواده فلوئورکینولونها مثل سیپروفلوکساسین و سولفونامیدها مثل کوترموکسازول که داروهای منتخب درمان پروستاتیت حاد می باشند.

  • عدم مصرف مناسب و به موقع دارو توسط بیمار، باعث درمان ناقص و تبدیل پروستاتیت حاد به مزمن خواهد شد.

علائم پروستاتیت مزمن:

درد مزمن لگن و پرینه (بین مقعد و بیضه ها) درد کمر به همراه اختلالات ادراری مزمن و آزاردهنده از قبیل تکرر ادرار، سوزش ادرار، عدم تخلیه خوب ادرار، از بین رفتن جهش و شتاب ادرار در مردان میانسال که به صورت مزمن وجود دارد، از علائم شایع پروستاتیت مزمن می باشند.

روش های تشخیص پروستاتیت مزمن:

تشخیص پروستاتیت مزمن بر اساس گرفتن شرح حال از بیمار، معاینه بالینی و انگشتی از مقعد و بررسی اندازه و قوام پروستات و همچنین آزمایش و کشت از ادرار و ترشحات پروستات می باشد.

یکی از موارد بسیار کمک کننده، آزمایش و کشت از ترشحات پروستات است. در این روش بعد از ماساژ پروستات و خارج شدن ترشحات آن، ترشحات در ظرف جمع آوری شده و بررسی نتیجه آن با کشت و آنتی بیوگرام انجام می شود که می تواند بسیار کمک کننده باشد.

درمان پروستاتیت مزمن باکتریائی

درمان مبتنی بر انتخاب آنتی بیوتیک، مناسب با نفوذپذیری بالا در نسج پروستات می باشد که امروزه فلوئورکینولونها مثل سیپروفلوکساسین لووفلوکساسین، اوفلوکساسین که باید توسط پزشک متخصص با دوز درمانی و طول درمان مناسب انتخاب شود، اولین خط درمانی برای کنترل بیماری می باشد.

استفاده از ضدالتهاب ها از قبیل بروفن، ژلوفن در کنار آنتی بیوتیک ها و نشستن در آب گرم هر شب نیم ساعت و اجتناب از مواد غذایی تحریک کننده از قبیل ادویه جات، چایی پررنگ، قهوه و … به بیماران توصیه می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 5 مشاهده پرسش
    بنده معذرت میخوام فقط مشکل فشار ادار دارم و ادرار به صورت پهن خارج می‌شود به قرص چرک خشک کن هم 15 روز مصرف کردم سفالکسین 500 با یکی دیگه 250 بود ولی فرقی نکرد الان ترازسون 2 نصفی صبح نصفی شب مصرف میکنم. آیا مشکل بنده درمانی دارد. واقعا نگران هستم بنده 41سالم هست و تشخیص التهاب پروستات میباشد آیا عملی هست که بتواند درمان کننده باشد؟
    با تشکر که برای بنده وقت گذاشتین. 🌷🌷🌷🌷
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 هفته پیش)
      دارو مصرف نکنید مصرف مایعات بیشتری داشته باشید
  • تصویر کاربر جواد دوشنبه ۹ مهر ۳( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 6 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    بنده ۳۸ سالمه تقریبا ۲ سال پیش پارتنری داشتم که عفونت واژن گرفته بودن و به من سرایت کرد و بعد از مراجعه به دکتر با آنتی بیوتیک رفع شد ولی الان تقریبا ۶ ماهه ادرارم اصلا جهش نداره و موقع انزال یه دردی دارم رفتم پیش متخصص آنتی بیوتیک و امینیک ۰.۴ دادن ولی وقتی امنیک نخورم دوباره همون شرایطو دارم ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ مهر ۳( 2 هفته پیش)
      عفونت ادراری میتونه منجر به تنگی مجرا بشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ مهر ۳( 2 هفته پیش)
      عکس RUG/VCUG انجام بدین
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سهیل شنبه ۳۱ شهریور ۳( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 19 مشاهده پرسش
    سلام ، آقای دکتر دستم به دامنت ، من 32ساله مجرد رابطه جنسی نداشتم یه ماه بود احساس درد خفیفی در مثانه داشتم خم میشدم انگار سوزن می‌رفت تو مثانه ، روزای آخر شدید شد ، دکتر رفتم سونوگرافی کرد گفت پروستاتیت مزمن هست ، پروترال روزی یک عددژ کلیندیم سی ، پروپرانول دادن ، نزدیک دو هفته هست مصرف کردم درد مثانه کم شده ولی درد احساس میکنم سمت راست شکمم ، تعداد دفعات ادرار زیاد شده کامل تخلیه نمیشه ، ادرار میکنم پنج دقیقه بعد باز حس سوزش دارم میرم ادرار میکنم ، وزنم 105قدم 180
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ شهریور ۳( 3 هفته پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی شما دچار التهاب پروستات هستید بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ شهریور ۳( 3 هفته پیش)
      داروهایی که من گفتم رو استفاده کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Amintab جمعه ۲ شهریور ۳( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، وقت بخیر ، اسفند ماه تست psa دادم توتال 50.52 و فری 4.97 بود و بعد از مصرف یک‌ ماه داروی سیپروفلوکساسین و پروترال و ولتادک دوباره بعد از 40 روز از آزمایش اول مقدار توتال 2.23 و فری 0.25 شده و مقدار پلاکت 9.6 شد که از شما مشاوره مجدد گرفتم فرمودید سه ماه بعد تکرار شود و الان بعد چهار ماه دوباره تست psa دادم نتیجه توتال 1.82 و فری 0.36 شد، آزمایش ادرار هم دادم که نتیجه ارسال می شود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ شهریور ۳( 1 ماه پیش)
      عالی التهابی بوده که برطرف شده بدخیمی نیست اگر بالای ۵۰ سال هستید فقط نیاز به چک سالانه psa دارید
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    پدرم سرطان پروستات داره ازش اسکن استخوان گرفتیم به جایی سرایت نکرده الان دکتر کرمانشاه میخواد درمان و شروع کنه میخواستم نظر پرفسور و بدونم
    مدارک پزشکی و ارسال کنم براشون چون راهم دوره حضوری مقدور نیست بیام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 ماه پیش)
      آقای کریمی انگار مدارکتون رو نمیتونید ارسال کنید به شماره واتس اپ 09101142080 ارسال کنید
  • تصویر کاربر مصطفي دوشنبه ۱۵ مرداد ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 40 مشاهده پرسش
    باسلام ادامه سوال ٣٣٣٩٤٦ كه عرض كردم حجم ٢٨ يا ٢٩ سي سي و ٤٢ ساله و رابطه هم نداشتم تا بحال و ضرري هم فرمودين نداره براي پروستات ، سوال اينست هرزگاهي بعد از ادرار يكي دوقطره مايع شفاف مياد بيرون حساس شدم و ميبينم همش كه مياد يا نه از چي هست ؟ ممكنه گرمي جات باشه يا زمانهايي هم فكر و خيال رابطه جنسي دارم ميتونه دليلش باشه ممنون راهنمايي بفرمايين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مرداد ۳( 2 ماه پیش)
      به نظرم شما بیش از حد حساس شدین در این باره میتونه پیشاب باشه به هر حال نیاز به اقدامی از طرف شما نداره
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۶ مرداد ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 45 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من 59 سال سن دارم اندازه ی پروستات 39 میباشد
    psa 0.7
    psafree 0.15
    میباشد
    به مدت 60 روز کپسول آولوسین هرشب یک عدد مصرف کرده ام اما هنوز تکرر ادرار دارم هرشب چهار بار نیاز به توالت دارم و بر اساس آزمایش باقیمانده ادرار در مثانه 180 سی سی میباشد لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ مرداد ۳( 2 ماه پیش)
      با سلام و احترام جهت انجام نوار مثانه به مطب مراجعه کنید شماره ی شما به همکاران مطب ارجاع شد با شما تماس خواهند گرفت
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۸ تیر ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام آقای دکتر من ی مشکلی دارم برعکس همه که از شلی آلت رنج میبرند من از سفتی آلت رنج میبرم ینی آلت من در حالت نعوظ بسیار سفت عین چوب میشود و همین سفتی باعث کج شدگی آلت و مشکل در رابطه می‌شود حتی وقتی که آلتم در نعوظ هم نیست تنه آلت سفته
    من در طول روز تکرر ادرار دارم ینی مثانم کامل تخلیه نمیشه تقریبا هر یک ساعت باید بروم کم‌کم تخلیه کنم شاید در روز بالای ۱۰ بار ب دستشویی میرم و احساس میکنم ادرار به مثانه برمیگردد آقای دکتر همونخلاصه‌ علائم (من سفتی شدید) آلت در حالت نعوظ حتی زمانی که آلت نعوظ هم ندارد سفته_ تکرر ادرار_ تخلیه نشدن کامل ادرار_ درد هنگام نعوظ _ سوزش بعد از ارضا شدن_ و_ بی میلی شدید_سردی و رنگ پریدگی در آلت لذت نبردن از ارضا شدن بخاطر بی حسی آلت _ سردی و گرمی آلت_ و سوال من این است آیا سفتی آلت من و ما بقیه علائم ها میتواند بخاطر مشکل انقباض در کف لگن یا همون التهاب پروستات باشد‌ ؟ درضمن۲۰ سالمه درضمن در حالت عادی هم از درد شدید آلت رنج میبرم و این درد قسمت زیر آلت تناسلی ینی جایی که لوله مجاری ادرار هست اونجا درد می‌گیرد و یک نکته مهم این است که تمام علائم من هنگام نشستن و راه رفتن بدتر می‌شود و هنگام دراز کشیدن و ریلکس کردن بهتر می‌شود راجب نعوظ هم بگم من نعوظ صبحگاهی دارم و نعوظ دارم ولی در کل میلم نزدیک صفر شده در حالی که ۶ ماهه پیش بسیارمیل زیادی داشتم و آلتم بی حس شده درد داره مشکلات روحی و جسمی هم ندارم لطفا بگید مشکل از چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ تیر ۳( 3 ماه پیش)
      باسلام و احترام باید از نزدیک معاینه شوید تا معاینه نشوید نمیشه جواب داد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    با سلام
    مردی ۶۸ ساله هستم که در ۳۸ سالگی دچار التهاب شدید پروستات شدم، به طوری که احساس می کردم یک میله‌ی داغ در آلتم وجود دارد، پس از مراجعه به چند پزشک در نهایت با تجویز آخرین پزشک، مصرف کوتاه مدت یک نوع آنتی‌بیوتیک خاص، مانند آبی بود که بر آتش ریخته شود و تمام علایم آزار دهنده بر طرف شدند، اما سطح PSA در طول سی سال پس از آن در حد ۴ تا ۷ در نوسان بود، درسال ۱۴۰۱ پزشک پس از سونوگرافی رکتال، نمونه برداری را تجویز کردند، در پاسخ نمونه برداری بیشترین عدد، ۳ بود و پزشک محترم اعلام رضایت کردند، یک سال پس از نمونه برداری سطح PSA از ۵ به ۱۰ افزایش یافته بود، مجدد در بیمارستان نیکان اقدسیه، سونوگرافی رکتال انجام شد و پاسخ آن در حدود طبیعی گزارش و نمونه برداری، پیشنهاد نشد، به پزشک محترم مراجعه و ایشان فرمودند، ۹ ماه دیگر مراجعه کنم.
    پرسش
    لطف کرده بفرمایید علت دو برابر شدن سطح PSA چه می تواند باشد و اگر علت دو برابر شدن سطح psa عفونت ناشی از نمونه برداری باشد، چکار می توان انجام داد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 4 ماه پیش)
      بهتره مجددا آزمایش psa انجام بدین اگه سیر افزایشی داشت باید ام آر ای پروستات انجام شود
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۸ خرداد ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 66 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام ...
    آقای دکتر حدود یکسال و هشت ماه پیش خدمت شما جراحی بزرگی پروستات خوش خیم انجام دادم .
    در حاضر در سونوگرافی اندازه پروستات بزرگتر از حد معمول است و آزمایش PSA عدد ۷ و free PSA عدد ۲.۶ می‌باشد نگران هستم آیا طبیعی هست ؟ و یا باید به مطب شما مراجعه کنم برای بهبود و پیگیری . پیشاپیش از پاسخگویی شما سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ خرداد ۳( 4 ماه پیش)
      دو هفته ی بعد مجددا آزمایش psa انجام بدین و به شماره واتس اپ مطب بفرستید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر