تغذیه در دوران کرونا

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

داشتن یک رژیم غذایی سالم در دوران کرونا، از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا غذاهایی که در این دوران مصرف می کنیم، روی پیشگیری، مبارزه و بهبودی عفونت ها تأثیر می گذارد. در ادامه مطلب، در رابطه با تغذیه در دوران کرونا بیشتر توضیح خواهیم داد.

با وجود اینکه هیچ غذا یا مکمل غذایی قادر به پیشگیری یا درمان کووید-19 نیست، اما رژیم غذایی سالم برای حمایت از سیستم ایمنی بدن، بسیار مهم است. تغذیه ی خوب همچنین می تواند احتمال ابتلا به سایر مشکلات سلامتی مثل چاقی، بیماری قلبی، دیابت و برخی از سرطان ها را کاهش دهد. برای کودکان خردسال یک رژیم غذایی سالم برای تقویت رشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. برای افراد مسن تر نیز یک رژیم غذایی خوب می تواند به زندگی سالم تر کمک کند.

تغذیه کودکان در کرونا

چند نکته برای تغذیه در دوران کرونا

غذاهای متنوع از جمله میوه ها و سبزیجات مصرف کنید

  • روزانه ترکیبی از غلات کامل مثل گندم، ذرت و برنج، حبوبات (مثل عدس و لوبیا)، مقدار زیادی میوه و سبزیجات و برخی از غذاهای پروتئینی (مثل گوشت، ماهی، تخم مرغ و شیر) مصرف کنید.
  • در صورت امکان از غذاهای سبوس دار مثل ذرت فرآوری نشده، ارزن، جو، گندم و برنج قهوه ای استفاده کنید. این مواد غذایی سرشار از فیبر بوده و می توانند شما را تا مدت زیادی سیر نگه دارند.
  • برای میان وعده نیز می توانید سبزیجات خام، میوه های تازه و آجیل های بدون نمک را انتخاب کنید.

مصرف نمک را محدود کنید

مصرف چربی را کاهش دهید

  • در زمان طبخ غذا، به جای کره و چربی های حیوانی از روغن زیتون، روغن سویا، روغن آفتابگردان یا روغن ذرت استفاده کنید.
  • به طور کلی گوشت سفید (مثل مرغ و ماهی) چربی کمتری نسبت به گوشت قرمز دارد. در زمان مصرف، چربی های گوشت را جدا کرده و مصرف گوشت های فرآوری شده را محدود کنید.
  • محصولات لبنی کم چرب مصرف کنید.
  • از مصرف غذاهای فرآوری شده، نیمه آماده و سرخ شده که حاوی چربی های ترانس صنعتی هستند خودداری کنید.
  • به جای سرخ کردن غذا بهتر است آن را بخار پز یا آب پز کنید.
پخار پز کردن غذا

مصرف شکر را محدود کنید

به مقدار کافی آب بنوشید

نوشیدن آب کافی برای سلامت بدن بسیار مهم می باشد. هر زمان که توانستید آب بنوشید. آب لوله کشی سالم ترین و ارزان ترین نوشیدنی برای شماست. نوشیدن آب به جای نوشیدنی های قندی، یک راه حل ساده و ارزان برای محدود کردن مصرف شکر و کالری است.

از مصرف بیش از حد الکل خودداری کنید

الکل در یک رژیم غذایی سالم جایی ندارد. نوشیدن الکل نه تنها از بدن شما در برابر ویروس کرونا محافظت نمی کند، بلکه خطر ابتلا به آن را افزایش می دهد. مصرف بیش از حد الکل علاوه بر واکنش کوتاه مدت بدن شما، ممکن است آثار خطرناک بلند مدتی مثل مشکلات کبدی، سرطان، بیماری قلبی و بیماری روانی را در پی داشته باشد.

به نوزادان خود شیر دهید

شیر مادر، ایده آل ترین غذای نوزاد است. شیر مادر غذایی ایمن، سالم و حاوی آنتی بادی هایی است که به پیشگیری از بسیاری از بیماری های رایج کودک کمک می کند. نوزادان در 6 ماه اول زندگی فقط باید با شیر مادر تغذیه شوند. زیرا شیر مادر تمام مواد مغذی و مایعات مورد نیاز بدن کودک را تأمین می کند.

  • بعد از 6 ماهگی شما می توانید در کنار شیر مادر از انواع غذاهای مناسب و کمکی استفاده کنید. شما باید تا 2 سال یا بیشتر به نوزاد خود شیر دهید.

در آخر باید بگوییم هیچ مدرک معتبری مبنی بر اینکه کووید-19 از طریق غذا منتقل می شود وجود ندارد. بر اساس یافته ها، ویروس کرونا از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. با این وجود، همیشه رعایت نکات بهداشتی در زمان خوردن غذا، برای پیشگیری از هرگونه بیماری توصیه شده است.

5 توصیه WHO برای مواد غذایی

  • دست خود را بشویید.
  • غذاهای پخته شده و خام را جدا از هم نگه دارید.
  • غذا را کامل بپزید.
  • مواد غذایی را در دمای مناسب نگهداری کنید.
  • از آب و مواد اولیه تمیز و سالم استفاده کنید.
3.3/5 - (3 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر پریسا شنبه ۲۳ دی ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 83 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز وقتتون بخیر خسته نباشید
    آقای دکتر کراتین مامانم ۲ به بالا بود آنژو قلب انجام نشد گفتن ماده حاجب بزنیم کلیه دیالیزی میشه آیا راحل دیگه بجزحاجب هست و چطورمیشه کراتین پایین بیاد سنش ۷۳ هستش.راهنماییم کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ دی ۲( 1 سال پیش)
      به متخصص نفرولوژی مراجعه کنید تحت نظر ایشون میشه با کراتینین بالا هم آنژیو رو انجام داد
  • تصویر کاربر پونه شنبه ۲۳ دی ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 79 مشاهده پرسش
    سلام مدتی بود در کلیه راستم درد احساس میکردم اما وقتی سونو رفتم گفتن گفتن یه توده هیپر اکو با قطر۷.۷میلی متر با احتمال لیپوم دیده شده چکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ دی ۲( 1 سال پیش)
      پیگیری هر ۶ ماه با سونوگرافی البته بهتره اولین بار سی تی اسکن شکم و لگن با تزریق انجام شود
  • تصویر کاربر پدرام شنبه ۲۳ دی ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 115 مشاهده پرسش
    سلام من دو ماه پیش عمل باز کلیه انجام دادم و یک سنگ 27 میلیمتری از قسمت left upjrental pelvis خارج کردند و من بعد از هر پیاده روی طولانی ادرار کاملا قرمز رنگ دارم ولی زمانی که تحرم فیزیکی ندارم ادرارم طبیعی هست من همین مشکل رو قبل از عمل بعد از پیاده روی طولانی داشتم و در حالتی که فعالیت فیزیکی نداشتم ادرارم طبیعی بود دلیل این خون زیاد در ادرار چه هست چون بسیار نگران هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ دی ۲( 1 سال پیش)
      دبل جی براتون تعبیه شده؟
  • تصویر کاربر ظهوریان سه شنبه ۱۹ دی ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 80 مشاهده پرسش
    برادر بنده اخیرا توسط دکتر سنادی زاده جراحی شده. یک کلیه کاملا خارج شده و کلیه ی دیگر هم 30-40 درصد کار میکنه که دو بار در سالها پیش عمل شده (سنگ و توده و …). در حال حاضر منتظر جواب پاتو بیولوژی هستیم. همسر برادر ظرفیت پذیرش خبر بد نداره و من میخوام اطلاع داشته باشم از وضعیتش که این شرایط روی طول عمر بیمار تاثیری داره؟ برادر بنده اخیرا توسط دکتر سنادی زاده جراحی شده. یک کلیه کاملا خارج شده و کلیه ی دیگر هم 30-40 درصد داره کارش رو میکنه که اون کلیه هم البته دو بار در سالها پیش عمل شده و قسمتهاییش برداشته شده (سنگ و توده و …). در حال حاضر منتظر جواب پاتو بیولوژی هستیم. همسر برادر ظرفیت پذیرش خبر بد نداره و من میخوام اطلاع داشته باشم از وضعیتش که این شرایط روی طول عمر بیمار تاثیری داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ دی ۲( 1 سال پیش)
      روی طول عمر تاثیری نداره ولی اگه یه سری موارد رو رعایت نکنند میتونه کیفیت زندگی بیمار رو تحت تاثیر قرار بده
  • تصویر کاربر آزاد چهارشنبه ۲۰ دی ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 100 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر حسین کرمی ،برادرم ۳۰ساله هستن سنگ کلیه داشتن و ۱۴۰۲/۷/۲۴ سنگ ۱۰ میلی رو لیزری عمل کردن تقریبا ۶هفته بعد ۱۴۰۲/۹/۱ دوباره به بیمارستان هاشمی نژاد برای خروج دبل جی مراجعه کردن و بازم بیهوشی گرفتن ،۱۴۰۲/۱۰/۱۱ متاسفانه دوباره با درد شدید سونوگرافی نشان از سنگ ۱۳ میلی نزدیک حالب و ۸/۵ و ۳ میلی در کالیس تحتانی کلیه راست و‌کبد چرب گرید ۲ دادن ،حال مزاحم وقت شما شدم جهت راهنمایی و مشاوره و درمان هرچه سریعتر درصورت نیاز عکس سونو و خلاصه پرونده خدمت شما ارسال می کنم .لطفا سریعتر راهنمایی بفرمایید 🙏باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ دی ۲( 1 سال پیش)
      سونوگرافی آخرشونو بفرستید
    2. تصویر کاربر آزاد دوشنبه ۱۸ دی ۲( 1 سال پیش)
      سلام سونوگرافی آخر خدمت شما ارسال شد.آقای دکتر شما با نیروهای مسلح قرارداد دارید ؟کدام بیمارستان؟
    3. تصویر کاربر آزاد سه شنبه ۱۹ دی ۲( 1 سال پیش)
      سلام دکتر ،سونو آخر رو فرستادم میشه لطفا راهنمایی بفرمایید چه دارویی یا چه روش درمانی؟🙏
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ دی ۲( 1 سال پیش)
      باید TUL انجام شود
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ دی ۲( 1 سال پیش)
      همکاران مطب با شما تماس خواهند گرفت
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۱۵ دی ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 90 مشاهده پرسش
    سلام من35ساله ام یه تومور سه سانت نیم تو کلیه داشتم عمل جراحی شدم توده کامل بر داشته شده توده رو دادیم ازمایشگاه بد از سه هفته جوابش اومد گفت از نوع بد خیم بود ولی به جای دیگه اسیب نزده به طور کامل خارج شده الان احتمال رشد دوباره وجود داره یا نه ممنون میشم جواب بدید وراهنمایمون کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ دی ۲( 1 سال پیش)
      باید هر ۶ ماه سی تی اسکن کنترل انجام بشه
  • تصویر کاربر ناهید جمعه ۱۵ دی ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 85 مشاهده پرسش
    با سلام. خانمی 60 ساله با وزن 65 هستم که سابقه فشارخون دارم که صبح ها قرص والزمیکس 160/5/12/5 و اخیرا شب ها والزومیکس 80 مصرف می کنم. ار دو سال پیش هم کراتینین خونم افزایش پیدا کرده و که متاسفانه نه خودم متوجه نبودم و نه پزشک معالجم . تا اینکه تا یکماه پیش به 1/4 رسیده و الان هم 1/69 شده . ایا این افزایش بخاط مصرف قرص اضافی فشارخون می باشد و اینکه چکار کنم بالاتر نره. تصاویر سونو و ازمایش خدمتتان ارسال می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ دی ۲( 1 سال پیش)
      دیابت دارید؟
    2. تصویر کاربر ناهید پنجشنبه ۱۴ دی ۲( 1 سال پیش)
      سلام خیر دیابت ندارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ دی ۲( 1 سال پیش)
      مدارک رو اشتباهی ارسال کردین
    4. تصویر کاربر ناهید پنجشنبه ۱۴ دی ۲( 1 سال پیش)
      سلام دوباره ارسال می کنم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ دی ۲( 1 سال پیش)
      باید تحت نظر نفرولوژیست باشید از نظر ارولوژی مشکلی ندارید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر اسحقی جمعه ۸ دی ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر
    پدر 73ساله مدت دو ماهی هست شکایت سوزش ادرار داشتن بعد از آن بشدت دچار بی اشتهایی و کاهش وزن شدند به طوری که بعد از خوردن مقدار کمی غذا دچار حالت تهوع و استفراغ میشود اندوسکوپی معده و کولونوسکوپی از روده سالم میباشد فقط توده ی کوچکی در قسمت غدد فوق کلیوی سمت راست دیده شده که بعد از بستری در بیمارستان پزشکان اعلام کردن مشکل خاصی وجود ندارد بعد از مرخص شدن از بیمارستان همچنان حالشون مساعد نیس و بی اشتها و بیحال هستن و فقط احساس خواب آلودگی دارند بیشتر اوقات خواب هستند لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ دی ۲( 1 سال پیش)
      آزمایشات و مدارک رو بفرستید
    2. تصویر کاربر اسحقی جمعه ۸ دی ۲( 1 سال پیش)
      آقای دکتر مدارک توی تلگرام براتون ارسال شده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ دی ۲( 1 سال پیش)
      تو اسیت آپلود کنید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ دی ۲( 1 سال پیش)
      سایت*
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر کریم پنجشنبه ۷ دی ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 92 مشاهده پرسش
    سلام. آقای دکتر در کلیه سمت راستم درسونوگرافی به چند کیست کورتیکال با این توضیح که بعضا واجد سپتای ظریف نمودار کلسیفیکاسیون قید شده آیا درمان خاصی دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۲( 1 سال پیش)
      باید سی تی اسکن شکم و لگن با تزریق انجام شود
  • تصویر کاربر مریمی پنجشنبه ۷ دی ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 122 مشاهده پرسش
    خانمی ۵۸ ساله هستم با توجه به وجود خون در ادرار و سونو معلوم شد سنگ ۳.۸ میلی دارم در کلیه چپ دارم .برای دفع سنگ چه کار کنم تا آسیب بیشتر نبینم ؟آیا به متخصص مراجعه کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۲( 1 سال پیش)
      سونو رو بفرستید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر