اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انزال زیاد و سرطان پروستات چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سوالی که برای بسیاری پیش می آید این است که آیا خودارضایی می تواند سبب سرطان پروستات شود یا خیر؟ در این سوال به این مورد پاسخ داده شده است. 

انزال و سرطان پروستات

در اینجا یک نکته بهداشتی وجود دارد که ممکن است برای بسیاری از افراد خوب به نظر برسد: 

بیشتر رابطه جنسی داشته باشید و با این کار احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهید. تحقیقات نشان می دهد که احتمال ابتلا به این بیماری در مردانی که انزال بیشتری دارند، کمتر است. ( منظور از انزال، خارج شدن منی در رابطه جنسی می باشد)

مطلب مرتبط: درمان دارویی سرطان پروستات

خود ارضایی

چه ارتباطی میان این دو وجود دارد؟

در طول سال ها، شواهد فزاینده ای در مورد ارتباط بین انزال و احتمال کمتر ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد. اما نتایج یک مطالعه بزرگ در سال 2016 این مورد را بهتر نشان داده است. 

محققان از مردان خواستند به سوالات مربوط به تعداد انزال خود را پاسخ دهند. سپس آنها تقریباً 32000 نفر از این مردان را به مدت 18 سال مورد ارزیابی قرار دادند.

محققان دریافتند در افرادی که انزال بیشتری دارند، (حداقل 21 بار در ماه) در مقایسه با افرادی که این کار را کمتر انجام می دهند (4 تا 7 بار در ماه) در حدود 20٪ احتمال سرطان پروستات کمتری دارند. این موضوع در مورد چندین گروه سنی صادق بود.

تعداد دقیق دفعات مهم نبود. اساساً هرچه تعداد انزال مردان در یک ماه بیشتر شود، احتمال ابتلا به سرطان پروستات کمتر می گردد.

چرا ممکن است انزال به سلامت پروستات کمک کند؟ کارشناسان در این باره مطمئن نیستند، برخی بر این باورند که این کار می تواند مواد شیمیایی مضری را که ممکن است در منی جمع شوند، از بین ببرد.

سرطان پروستات در مردان

نتایج بعضی از موارد همچنان قطعی نیست مثل:

در حالی که تحقیقات در این زمینه امیدوار کننده است، هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری در این رابطه وجود دارد. برخی از موارد زیر را باید در نظر گرفت:

1- دانشمندان نمی دانند که آیا انزال در حین رابطه جنسی در مقابل انزال با خودارضایی مزایای یکسانی دارد یا خیر. برخی تحقیقات نشان داده است که ترکیب مایع منی در هر یک از این دو حالت، متفاوت است. 

به عنوان مثال، منی در حین رابطه جنسی دارای مقادیر بیشتری اسپرم و برخی مواد شیمیایی است. ممکن است این موارد در شانس ابتلا به سرطان پروستات در مردان تفاوت ایجاد کند.

2- این فواید در همه مطالعات ذکر نشده است. مطالعه سال 2016 به دلیل اندازه (تقریباً 32000 مرد) و طول مدت (18 سال) بالای خود مورد توجه قرار گرفت. اما برخی مطالعات کوچکتر همان نتایج خوب را نشان نداده اند. 

حتی برخی دریافتند که بعضی از مردان، به ویژه مردان جوان، که بیشتر خودارضایی می کنند، احتمال سرطان پروستات کمی بیشتر است. برخی از محققان بر این باورند سن مرد ممکن است در اثرگذاری انزال بیشتر کمک کننده باشد.

3- هیچ اثباتی وجود ندارد که انزال بیشتر باعث ابتلای کمتر به سرطان پروستات شود. در حال حاضر، پزشکان فقط می دانند که این دو مورد با هم ارتباط دارند. ممکن است مردانی که انزال بیشتری دارند، عادت های سالم دیگری داشته باشند که احتمال ابتلای آنها را کاهش می دهد.

4- به نظر نمی رسد که انزال بتواند از ابتلا به کشنده ترین یا پیشرفته ترین انواع سرطان پروستات محافظت کند. کارشناسان علت این امر را نمی دانند.

3.8/5 - (56 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  
 
 

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
 
 
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۱۴ دی ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض احترام خدمت جناب دکتر کرمی
    اینجانب با 57 سال سن و سابقه بیش از 15 سال ابتلا به عقونت پرستات مزمن و خوردن چندین باره انواع انتی بیوتیک و داروهای مختلف از ابتدای سال جدید با تکرر ادارو مشاهده خون در اسپرم به پزشکان متعدد مراجعه نمودم که طیف وسیعی از انواع آنتی بوتبک تجویز نموده و مصرف نمودم اما بهودی کامل حاصل نشد وهمه تشخیص التهاب پروستات داده اند که بعد از کمی بهبود دوباره علائم و رنگی شدن اسپرم ایجاد گردید یکی از پزشکان داروی بیکولومید تجویز نمود که با توجه به عوارض آن مصرف نکردم لذا از حضور حضرتعالی استدعاداردباتوجه به مدارم پیوست راهنمایی فرمایید که آیا مشکل جدی دارم ویا نیاز به چه نوع پیگیری دارم . با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ دی ۱( 2 سال پیش)
      سلام علایم ادراری به چه شکلی هست ؟ شب ها چند بار از خواب بیدار میشوید و به دستشویی میروید ؟ در طول روز تکرر ادرار دارید ؟ قطر ادرار باریک است ؟
    2. تصویر کاربر محسن سه شنبه ۱۳ دی ۱( 2 سال پیش)
      باسلام مجدد کمی با سوزش خفیف و دربعضی مواقع بیشتر می شود ؟ شبها یک بار بیدار می شوم. در طول زور هم 3 بار می روم . قطر ادرار هم در بعض مواقع خوب است ودر بعضی مواقع باریک می شود. در ضمن روی لباس زیرم هم در بعض مواقع ونه همیشه لکه های صورتی مشاهده میکنم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ دی ۱( 2 سال پیش)
      همه موارد نرمال است بهتر است یک نوبت سیستوسکوپی هم شوید که خیالتان راحت شود دارویی برای پروستات میخورید ؟
    4. تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۱۴ دی ۱( 2 سال پیش)
      سلام وسپاس از راهنمایی شما ، آقای دکتر آنچه باعث نگرانی شده طولانی شدن خونی بودن اسپرم هست و اینکه در ادراراولیه صبح رنگ اول ادرار قهوه ای تیره است ولی درادامه طبیعی می شود . یک دوره داکسی سایکلین خوردم رنگ اسپرم روشن شد ولی بعد از قطع کردن دوباره قرمز شد .دکتر دوباره تجویز کرد که همراه با فیناستراید مصرف می کنم.ولی الان بیکالوتامید تجویز کرده که برای سرطان پروستات هست وعوارض داره ولی من مصرف نکردم . بنظر شما باتوجه به شرایطی که من دارم این دارو برای من مفید هست یا داروی دیگری مصرف کنم.باز هم از شما ممنون هستم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ دی ۱( 2 سال پیش)
      احتمالا در زمینه عفونت است داکسی سایکلین را یک هفته دیگر بخورید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Das پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. شاید شش ماه یا بیشتر هست که در ناحیه اتصال آلت به شکم دقیقا در محل اتصال و ابتدای آلت تناسلی قسمتی از پوست به رنگ سفید رنگ درآمده.خواستم ببینم نظرتون چی هست.
    در ضمن روی پوست کیسه بیضه چیزی شبیه جوش زده که البته سفت تر و خشک تر هست.حدودا دو هفته میشه.بهتر شده ولی از بین نرفته. آیا اینها جای نگرانی دارن؟؟ لطفاً راهنمایی کنید ممنونم از زحمات شما. ۳۲ سالمه و مجرد هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام لطفا عکس بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر Das پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش)
      فرستاده شد
    3. تصویر کاربر Das پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش)
      آقای دکتر تصاویر رو نمی فرسته باید چکار کرد ؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش)
      در تصویر که میبینم به نظر زگیل نیست و جای نگرانی ندارد هرچند که کیفیت عکس خیلی خوب نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر آرزو چهارشنبه ۲۵ آبان ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده زگیل تایپ۶گرفتم به شوهرم انتقال دادم بعداز چندبارکرایو دیگه زگیل نزدم ولی به شوهرم انتقال دادم کرایو میکنه ولی باز زگیل میزنه دیابت داره.بنده ام اس دارم دارو کاهنده سیستم ایمنی میخورم شمافرموین چون سیستم ایمنیم ضعیفه دوباره احتمال داره از شوهرم زگیل تایپ۶رو بگیرم اگرواکسن گارداسیل بزنم چون تایپ۶رو پوشش میده دیگه از شوهرم نمیگیرم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ آبان ۱( 2 سال پیش)
      بله احتمال درگیری با نوع ۶ کم تر است اما مابقی تایپ ها احتمال درگیری وجود دارد
  • تصویر کاربر بهمن دوشنبه ۱۶ آبان ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    سلام ، من چند روزی هست که به صورت متناوب دچار سوزش زیر شکم و مثانه و مجاری ادرار شده ام و بیشتر شبها و بعد از ادرار دچار این سوزش ها هستم ، جدیدا آزمایش ادرار ESR دادم اما اثری از عفونت نبود ، به نظر شما مشکل از کجاست و به کجا باید مراجعه کنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ آبان ۱( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام از کی شروع شده ؟ قبلا سابقه سنگ کلیه داشته اید ؟ بهتر است سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام شود
    2. تصویر کاربر بهمن یکشنبه ۱۵ آبان ۱( 2 سال پیش)
      قبلا به صورت خفیف و تقریبا ماهی یکبار سوزش داشتم ، اما الان یک هفته هست که یکم بیشتر شده بود و من متوجه شدم که وقتی شیرینی جات مصرف میکنم سوزش مخصوصا در شب بیشتر میشود و ، والان چند روزه که شیرینی جات مصرف نمیکنم و قرص اموکسی سیلین استفاده میکنم که یکم سوزش کم شده و روزی یک بار به مدت ۱۰ دقیقه مجددا سوزش دارم و هنگام ادرار این سوزش تشدید مشود ، و من نگرانم ، ممنون میشم اگر راهنمایی کنید.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ آبان ۱( 2 سال پیش)
      ابتدا سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری در نهایت شاید نیاز به سیستوسکوپی و بررسی مجرا
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۴ اردیبهشت ۱( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    چند وقتی بود کنار التم سفید میشد و برای از بین رفتن از ژل بهداشتی سروینا استفاده میکردم
    ولی جدید چند روز ژل نمیزنم غیر از سفیدک زدن زخمم میشه
    تو عکس هم سفیدک و هم زخم معلومه
    میشه بگید اینا چین و برای درمانش چکاری باید انجام بدم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ اردیبهشت ۱( 3 سال پیش)
      پماد کالامین دی هر 8 ساعت و شستشوی روزانه با شامپو بچه
  • تصویر کاربر خسروی سه شنبه ۱۷ اسفند ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    اینجانب خسروی ۵۱ ساله هستم. بدلیل مقداری اشکال در ادرار مراجعه کردم برای psa. میزانpsa ۶.۶ و psaآزاد ۱.۹۶ و نسبت آنها0.3 هست. نیاز به نمونه برداری و یا mri دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ اسفند ۰( 3 سال پیش)
      MP MRI انجام بدید
  • تصویر کاربر حسيني سه شنبه ۳ اسفند ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سلام
    ادر فاصله زماني بيوپسي از پروستات تا عمل جراحي برداشتن پروستات سرطاني براي جلوگيري از گسترش بيماري چه دارويي بايد مصرف شود؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اسفند ۰( 3 سال پیش)
      نیاز به مصرف داروی خاصی نیست
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۲۷ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    با سلام من به تازگی تست پاپ اسمیر داده ام و اوکی بوده ، بعد از آن آمیزش احتمالا پرخطر داشته ام اگر بخواهم چک کنم دوباره باید پاپ اسمیر بدهم یا روش مناسب تری هست .آیا تزریق واکسن برای خانم ۴۲ ساله موثر است و توصیه می شود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      بله میتونید واکسن بزنید
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    آقای دکتر خونمردگی زیرپوست آلت دارم امروز پدیدار شده دلیلش چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر بخشی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    من 65سالمه ,با سابقه IHD و استنت قلبی ،که طبق آخرین سونوگرافی سایز پروستاتم 125گرم و رزیجو ادراری :70سی سی می باشد...از 12شب تا صبح هنگام، تکرر ادرار و فوریت در ادرار ندارم و همچنین هیچگونه دردی در ناحیه مثانه و آلت تناسلی و همچنین شکم ندارم...آیا دکتر جان با این شرح حال و سایز پروستات امکان جراحی بسته از طریق آندوسکوپ وجود دارد ؟! یا باید جراحی باز انجام بشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر بخشی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      مجدد فرستادم
    3. تصویر کاربر بخشی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      مجدد فرستادم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      حجم پروستات ۵ برابر حالت عادی هست و نیاز به جراحی هست
    5. تصویر کاربر بخشی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      دکتر ببخشید سوال اصلی اینه جراحی باز یا بسته (آندوسکوپی)
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      باز
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر