علت نشت ادرار در زمان عطسه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سوالی که معمولا برای افراد پیش می آید این است که علت نشت ادرار در زمان عطسه چیست؟ اگر با سرفه، عطسه، خندیدن و یا ورزش و هر گونه فعالیت فیزیکی دچار بی اختیاری و نشت ادرار می شوید با ما در این مقاله همراه باشید.

چرا هنگام عطسه ادرار می کنیم؟

احتمالاً بسیاری از افراد، نشت ادرار در زمان عطسه، سرفه یا خنده را تجربه کرده اند. اما آیا باید برای جلوگیری از این اتفاق و خجالت بعد از آن نخندیم یا عطسه نکنیم؟ قطعاً نه!

شما به احتمال زیاد مبتلا به بی اختیاری ادراری استرسی هستید. بسیاری از افراد به این مشکل دچار می شوند که با چند تکنیک می توانند مشکل خود را رفع کنند و یا در صورت عدم بهبودی، پزشک می تواند در درمان این مشکل کمک کند.

علت ادرار در زمان عطسه

بی اختیاری ادرار استرسی چیست؟

بی اختیاری ادرار به از دست دادن غیر عمد کنترل ادرار گفته می شود. بی اختیاری استرسی نوعی خاص از بی اختیاری ادرار می باشد و زمانی رخ می دهد که انجام دادن برخی از فعالیت هایی که فشار زیادی به مثانه وارد می کنند منجر به نشت ادرار شوند. این مشکل می تواند به علت ضعیف شدن یا آسیب دیدن عضلات کف لگن و عضلات اسفنکتر ادراری اتفاق بیفتد.

عضلات و بافت های لگن از مثانه حمایت می کنند و عضلات اسفنکتر ادراری، وظیفه ی کنترل دفع ادرار را بر عهده دارند. در حالت طبیعی، عضلات اسفنکتر در هنگام بزرگ شدن مثانه بسته می‌ مانند و تا زمان رسیدن به دستشویی از نشت ادرار جلوگیری می‌ کنند. اما هنگامی که این عضلات ضعیف می ‌شوند، اعمال هرگونه فشار بر عضلات لگن و شکم -مانند عطسه کردن- به مثانه فشار آورده و باعث نشت ادرار می ‌شود.

به غیر از عطسه، موارد زیر هم می توانند منجر به فشار به مثانه و نشت ادرار شوند:

این مشکل ممکن است همیشگی نباشد و زمانی که مثانه ی شما پر، یا نزدیک به پر شدن است برایتان مشکل ساز شود.

علت بی اختیاری استرسی چیست؟

بی اختیاری استرسی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مربوط به دستگاه ادراری شما ضعیف شده باشند. این امر می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

زایمان: ماهیچه ها در زمان زایمان (به ویژه زایمان طبیعی) ضعیف می شوند. ممکن است بی ‌اختیاری استرسی ناشی از این نوع آسیب دیدگی فوراً، یا چند پس از زایمان رخ دهد.

ضعیف شدن ماهیچه ها در زمان زایمان

هیسترکتومی: جراحی برداشتن رحم یا دهانه ی رحم می تواند باعث ضعیف شدن اعصاب و عضلات اسفنکتر و کف لگن شود.

جراحی پروستات: جراحی برداشتن غده ی پروستات در مردان، می تواند عضلات اسفنکتر و کف لگن را ضعیف کند.

سن: بالا رفتن سن موجب تضعیف ماهیچه ها می شود.

وزن: داشتن اضافه وزن یا چاقی فشار زیادی به عضلات لگن وارد می کند.

آسیب دیدگی: صدمه یا آسیب دیدگی کمر می تواند منجر به تضعیف ماهیچه های این ناحیه شود.

سایر عوامل مؤثر:

  • سرفه های مکرر در افراد سیگاری
  • بیماری هایی که باعث سرفه های شدید و مزمن می شوند
  • انجام فعالیت های شدیدی مثل دویدن و پریدن به مدت زیاد

نکاتی در مورد بی اختیاری ادرار استرسی

✔️ بی اختیاری استرسی با بی اختیاری ادرار فوریتی یا مثانه ی بیش فعال متفاوت است. در این بیماری «استرس» به فشار فیزیکی اشاره دارد و هیچ ارتباطی با استرس روانی ندارد!


✔️ طبق گفته ی منابع معتبر، بی اختیاری استرسی رایج ترین نوع بی اختیاری ادرار بوده و بیشترین درصد مبتلایان به این بیماری را زنان جوان تشکیل می دهند.


✔️ تقریباً از هر 3 زن، 1 زن مبتلا به بی اختیاری استرسی می باشد.


✔️ برخی از زنان، همزمان به بی اختیاری استرسی و بی اختیاری ادرار فوریتی (اضطراری) مبتلا هستند. به این شرایط بی اختیاری مختلط گفته می شود.


✔️ معمولاً درصد زیادی از افراد با بالا رفتن سن، به بی اختیاری استرسی مبتلا می شوند. اما این مشکل قابل پیشگیری و درمان است.


✔️ تحقیقات نشان می دهند که درمان های رفتاری به تنهایی یا همراه با سایر درمان ها، معمولاً مؤثرتر از درمان های دارویی (به تنهایی) است.

درمان بی اختیاری استرسی

اگر این بیماری در زندگی روزمره ی شما را مختل کرده است، حتماً به پزشک مراجعه کنید. پزشک ابتدا، احتمالات بیماری های زمینه ای (مثل عفونت ادراری) را بررسی می کند. همچنین در صورت سرفه یا عطسه ی مزمن، بهتر است پزشک را در جریان بگذارید. سرفه و عطسه ی مداوم می تواند منجر به تشدید بی اختیاری استرسی شود.

سبک زندگی

 اگر شما مبتلا به بیماری های زمینه ای نیستید یا بی اختیاری استرسی شما به ندرت اتفاق می افتد، این تغییرات در سبک زندگی می تواند به شما کمک کند:

درمان های غیر جراحی

بی اختیاری استرسی ممکن است بدون نیاز به جراحی بهبود پیدا کند. درمان های غیر جراحی عبارتند از:

  • تمرینات منظم عضلات کف لگن (کگل)، برای تقویت عضلات لگن
  • بیوفیدبک همراه با تمرینات لگن، برای تقویت انقباض عضلانی
  • پساری واژن، که برای کمک به حمایت از مثانه داخل واژن قرار می گیرد.
  • کرم های استروژن که می توانند به تقویت عضلات و بافت های اطراف واژن و مجاری ادراری زنان یائسه کمک کند.
بیش‌فعالی مثانه در زنان

جراحی

در صورت عدم پاسخ به سایر درمان ها، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد کند. روش های جراحی بی اختیاری استرسی عبارتند از:

روش اسلینگ:

در روش اسلینگ شکافی در پایین شکم و واژن ایجاد می‌ شود و اسلینگ حول گردن مثانه قرار می گیرد تا از آن حمایت کرده و از نشت تصادفی ادرار جلوگیری شود. جنس اسلینگ می تواند مواد مصنوعی، بافتی از بخش دیگر بدن بیمار، یا بافتی از یک اهدا کننده باشد.

تزریق مواد حجم‌ دهنده به مجرای ادرار:

این کار باعث می ‌شود که اندازه دیواره ی مجرای ادرار افزایش یافته و مجرای ادرار با نیروی بیشتری بسته بماند.

کولپوساسپنشن:

در این روش، جراح با ایجاد یک شکاف در زیر شکم و دوختن گردن مثانه در یک موقعیت بالاتر، به حمایت مثانه و مجاری ادرار کمک کرده و از نشت ادرار جلوگیری می کند.

اسفنکتر ادراری مصنوعی:

در این روش، پزشک با قرار دادن یک اسفنکر مصنوعی توسط جراحی، بی اختیاری استرسی را کاهش می دهد. این روش، بیشتر برای درمان مردان مبتلا به بی ‌اختیاری استرسی مورد استفاده قرار گرفته و به ندرت برای زنان استفاده می‌ شود.

نتیجه گیری نهایی:

اگر در زمان عطسه، خندیدن یا فشار مکرر ادرار می کنید، ممکن است علت آن بی اختیاری استرسی باشد. این مشکل در زنان شایع تر از مردان است. بی اختیاری استرسی می تواند کیفیت زندگی شما را تحت الشعاع قرار دهد. بنابراین بهتر است برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید. در این بین شما می توانید علاوه بر آن، مواردی را که برای تقویت عضلات کف لگن به آن اشاره کردیم را انجام دهید.

دیگر سعی نکنید که از عطسه و خنده دوری کنید. برای این مشکل گزینه های درمانی مؤثری وجود دارد و شما برای انتخاب مناسب ترین گزینه، کافیست که با یک پزشک مشورت کنید.


حسین کرمی دکتر زگیل تناسلی در تهران

4/5 - (64 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 650 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر .حدود یک سال هست که هنگام انزال رنگ منی خارج شده زرد رنگ هست .البته اگه بین دو انزال چند روز فاصله شود در دفعه ی بعدی مقداری از منی که زود تر خارج میشه رنگ معمولی ومقدار دیگه زرد رنگ هستم .علت چی می تونه باشه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 9 سال پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دكتر عزيز
    احتراما در خصوص عمل واريكوسل كه براي اينجانب در 2 هفته پيش انجام داديد بعد از كشيدن بخيه قرص pentoxifylline 400 را برا اينجانب تجويز كرديد از وقتي اين قرص ها را ميخورم دچار درد معده دل درد ترش كردن و حالت تهوء مي شوم ميخواستم بدونم ايا به دليل مصرف اين قرص مي باشد يا مشكل چيز ديگري است در صورتي كه مشكل از مصرف اين قرص مي باشد ايا طبيعي مي باشد مصرف قرص را ادامه دهم .
    باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 9 سال پیش)
      روزی 1 عدد با اب زیاد
  • تصویر کاربر پسر یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    سلام من 26 سالمه و مجرد هستم. میخام ازدواج کنم ولی قبل اون میخام این مشکلم حل بشه .سوالم را قبلا هم از شما پرسیدم ولی شما فرمودید طبیعیه . آقای دکتر قبول که طبیعیه ولی با وجود این آیا راهی برای درمانش هست؟ چند سال خود ارضایی داشته ام و اکنون هنگام ادرار و مخصوصا مواقعی که مدفوع هم دفع می شود همراه ادرار مایعی خاج می شود که فکر میکنم منی باشد . من از مراجع پرسیدم گفتند اگر میدانی منی است باید غسل کنی آخه اینطوری باید با هر دستشویی غسل هم کنم. میخاستم بدونم درمان اون چطوریه؟ درمانش خیلی برام مهمه لطفا راهنمایی کنید.آقای دکتر لطفا کمک کنید.آیا با ازدواج برطرف می شود؟اگه راهی برای درمان هست لطفا بگید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 9 سال پیش)
      نیاز به غسل نیست
  • تصویر کاربر جعفر دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    میخواستم بدونم مقدار طبیعی ماندن ادرار در مثانه چقدر باید باشه و من این مشکل رو دارم.

    40سیسی در مثانه میمونه ایا عادیه؟ لطفا جواب بدین حیاتیه مرسی...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کمه مشکلی نیست
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    آقای دکتر هفته پیش خدمتتون بودم ، نوار مثانه منو دیددن فرمودین علت تکرر ادرارام اینه که یه خورده خودم گیر میدم و مثانه ام کمی تو پمپاز ضعیفهو سه تا قرص تولترودین، باکلوفن و پرازوسینب به مدت یک ماه تجویز کردید، من الان یک هفته است اینهارو مصرف می کنم احساس می کنم وضعه کمی بدتر شده و نسبت به قبل بیشتر میرم برای ادرار، خواستم بدونم باز هم همه قرص ها رو مصرف کنم؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مسکل شما بیشتر تلقین است
  • تصویر کاربر ماهان دوشنبه ۵ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 829 مشاهده پرسش
    باسلام من پسري26 ساله هستم مجرد التم نسبت به دوستانم خيلي كوچيكه بيشتر اوقات بهصورت خوابيده است و به ندرت نعوظ ميكند ازمايش اسپرم دادم همه چي نرمال و سونو هم دادم واريكوسل ندارم علت چيست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      خودت را با دوستان مقایسه نکن مشکلی نداری
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر