جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

علت نشت ادرار در زمان عطسه چیست؟

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سوالی که معمولا برای افراد پیش می آید این است که علت نشت ادرار در زمان عطسه چیست؟ اگر با سرفه، عطسه، خندیدن و یا ورزش و هر گونه فعالیت فیزیکی دچار بی اختیاری و نشت ادرار می شوید با ما در این مقاله همراه باشید.

چرا هنگام عطسه ادرار می کنیم؟

احتمالاً بسیاری از افراد، نشت ادرار در زمان عطسه، سرفه یا خنده را تجربه کرده اند. اما آیا باید برای جلوگیری از این اتفاق و خجالت بعد از آن نخندیم یا عطسه نکنیم؟ قطعاً نه!

شما به احتمال زیاد مبتلا به بی اختیاری ادراری استرسی هستید. بسیاری از افراد به این مشکل دچار می شوند که با چند تکنیک می توانند مشکل خود را رفع کنند و یا در صورت عدم بهبودی، پزشک می تواند در درمان این مشکل کمک کند.

علت ادرار در زمان عطسه

بی اختیاری ادرار استرسی چیست؟

بی اختیاری ادرار به از دست دادن غیر عمد کنترل ادرار گفته می شود. بی اختیاری استرسی نوعی خاص از بی اختیاری ادرار می باشد و زمانی رخ می دهد که انجام دادن برخی از فعالیت هایی که فشار زیادی به مثانه وارد می کنند منجر به نشت ادرار شوند. این مشکل می تواند به علت ضعیف شدن یا آسیب دیدن عضلات کف لگن و عضلات اسفنکتر ادراری اتفاق بیفتد.

عضلات و بافت های لگن از مثانه حمایت می کنند و عضلات اسفنکتر ادراری، وظیفه ی کنترل دفع ادرار را بر عهده دارند. در حالت طبیعی، عضلات اسفنکتر در هنگام بزرگ شدن مثانه بسته می‌ مانند و تا زمان رسیدن به دستشویی از نشت ادرار جلوگیری می‌ کنند. اما هنگامی که این عضلات ضعیف می ‌شوند، اعمال هرگونه فشار بر عضلات لگن و شکم -مانند عطسه کردن- به مثانه فشار آورده و باعث نشت ادرار می ‌شود.

به غیر از عطسه، موارد زیر هم می توانند منجر به فشار به مثانه و نشت ادرار شوند:

این مشکل ممکن است همیشگی نباشد و زمانی که مثانه ی شما پر، یا نزدیک به پر شدن است برایتان مشکل ساز شود.

علت بی اختیاری استرسی چیست؟

بی اختیاری استرسی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مربوط به دستگاه ادراری شما ضعیف شده باشند. این امر می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

زایمان: ماهیچه ها در زمان زایمان (به ویژه زایمان طبیعی) ضعیف می شوند. ممکن است بی ‌اختیاری استرسی ناشی از این نوع آسیب دیدگی فوراً، یا چند پس از زایمان رخ دهد.

ضعیف شدن ماهیچه ها در زمان زایمان

هیسترکتومی: جراحی برداشتن رحم یا دهانه ی رحم می تواند باعث ضعیف شدن اعصاب و عضلات اسفنکتر و کف لگن شود.

جراحی پروستات: جراحی برداشتن غده ی پروستات در مردان، می تواند عضلات اسفنکتر و کف لگن را ضعیف کند.

سن: بالا رفتن سن موجب تضعیف ماهیچه ها می شود.

وزن: داشتن اضافه وزن یا چاقی فشار زیادی به عضلات لگن وارد می کند.

آسیب دیدگی: صدمه یا آسیب دیدگی کمر می تواند منجر به تضعیف ماهیچه های این ناحیه شود.

سایر عوامل مؤثر:

  • سرفه های مکرر در افراد سیگاری
  • بیماری هایی که باعث سرفه های شدید و مزمن می شوند
  • انجام فعالیت های شدیدی مثل دویدن و پریدن به مدت زیاد

نکاتی در مورد بی اختیاری ادرار استرسی

✔️ بی اختیاری استرسی با بی اختیاری ادرار فوریتی یا مثانه ی بیش فعال متفاوت است. در این بیماری «استرس» به فشار فیزیکی اشاره دارد و هیچ ارتباطی با استرس روانی ندارد!


✔️ طبق گفته ی منابع معتبر، بی اختیاری استرسی رایج ترین نوع بی اختیاری ادرار بوده و بیشترین درصد مبتلایان به این بیماری را زنان جوان تشکیل می دهند.


✔️ تقریباً از هر 3 زن، 1 زن مبتلا به بی اختیاری استرسی می باشد.


✔️ برخی از زنان، همزمان به بی اختیاری استرسی و بی اختیاری ادرار فوریتی (اضطراری) مبتلا هستند. به این شرایط بی اختیاری مختلط گفته می شود.


✔️ معمولاً درصد زیادی از افراد با بالا رفتن سن، به بی اختیاری استرسی مبتلا می شوند. اما این مشکل قابل پیشگیری و درمان است.


✔️ تحقیقات نشان می دهند که درمان های رفتاری به تنهایی یا همراه با سایر درمان ها، معمولاً مؤثرتر از درمان های دارویی (به تنهایی) است.

درمان بی اختیاری استرسی

اگر این بیماری در زندگی روزمره ی شما را مختل کرده است، حتماً به پزشک مراجعه کنید. پزشک ابتدا، احتمالات بیماری های زمینه ای (مثل عفونت ادراری) را بررسی می کند. همچنین در صورت سرفه یا عطسه ی مزمن، بهتر است پزشک را در جریان بگذارید. سرفه و عطسه ی مداوم می تواند منجر به تشدید بی اختیاری استرسی شود.

سبک زندگی

 اگر شما مبتلا به بیماری های زمینه ای نیستید یا بی اختیاری استرسی شما به ندرت اتفاق می افتد، این تغییرات در سبک زندگی می تواند به شما کمک کند:

درمان های غیر جراحی

بی اختیاری استرسی ممکن است بدون نیاز به جراحی بهبود پیدا کند. درمان های غیر جراحی عبارتند از:

  • تمرینات منظم عضلات کف لگن (کگل)، برای تقویت عضلات لگن
  • بیوفیدبک همراه با تمرینات لگن، برای تقویت انقباض عضلانی
  • پساری واژن، که برای کمک به حمایت از مثانه داخل واژن قرار می گیرد.
  • کرم های استروژن که می توانند به تقویت عضلات و بافت های اطراف واژن و مجاری ادراری زنان یائسه کمک کند.
بیش‌فعالی مثانه در زنان

جراحی

در صورت عدم پاسخ به سایر درمان ها، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد کند. روش های جراحی بی اختیاری استرسی عبارتند از:

روش اسلینگ:

در روش اسلینگ شکافی در پایین شکم و واژن ایجاد می‌ شود و اسلینگ حول گردن مثانه قرار می گیرد تا از آن حمایت کرده و از نشت تصادفی ادرار جلوگیری شود. جنس اسلینگ می تواند مواد مصنوعی، بافتی از بخش دیگر بدن بیمار، یا بافتی از یک اهدا کننده باشد.

تزریق مواد حجم‌ دهنده به مجرای ادرار:

این کار باعث می ‌شود که اندازه دیواره ی مجرای ادرار افزایش یافته و مجرای ادرار با نیروی بیشتری بسته بماند.

کولپوساسپنشن:

در این روش، جراح با ایجاد یک شکاف در زیر شکم و دوختن گردن مثانه در یک موقعیت بالاتر، به حمایت مثانه و مجاری ادرار کمک کرده و از نشت ادرار جلوگیری می کند.

اسفنکتر ادراری مصنوعی:

در این روش، پزشک با قرار دادن یک اسفنکر مصنوعی توسط جراحی، بی اختیاری استرسی را کاهش می دهد. این روش، بیشتر برای درمان مردان مبتلا به بی ‌اختیاری استرسی مورد استفاده قرار گرفته و به ندرت برای زنان استفاده می‌ شود.

نتیجه گیری نهایی:

اگر در زمان عطسه، خندیدن یا فشار مکرر ادرار می کنید، ممکن است علت آن بی اختیاری استرسی باشد. این مشکل در زنان شایع تر از مردان است. بی اختیاری استرسی می تواند کیفیت زندگی شما را تحت الشعاع قرار دهد. بنابراین بهتر است برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید. در این بین شما می توانید علاوه بر آن، مواردی را که برای تقویت عضلات کف لگن به آن اشاره کردیم را انجام دهید.

دیگر سعی نکنید که از عطسه و خنده دوری کنید. برای این مشکل گزینه های درمانی مؤثری وجود دارد و شما برای انتخاب مناسب ترین گزینه، کافیست که با یک پزشک مشورت کنید.


حسین کرمی دکتر زگیل تناسلی در تهران

4/5 - (61 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    با سلام
    من ی جوون 32 ساله میباشم که گاهی شب ها به شب ادرا ری دچار میشم که خواب میبینم جایی دارم ادرار میکنم ولی وفتی بلند میشم میبینم در رختخواب خود ادرار کردم واقعا دیگه پیش زنم ابروی نمونده برام شب جایی نمیتونم بمونم تورو خدا اقای دکتر کمکم کنید بخدا روم نمیشه برم دکتر
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر امير سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    اسپرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام كيفيت پايين است بياييد معاينه كنم
  • تصویر کاربر کریمی پنجشنبه ۲۲ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    من سنومثانه پروخالی انجام دادم بعدازسه بارخالی کردن230سی سی باقیمانده بود دکترگفت لوله مثانه ام جرم گرفته من حامله ام نه ماهمه یابسته بودن لوله مثانه واسه زایمان طبیعی خطرنداره یک دکترمیگفت بایدسزارین بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      بعد از زايمان بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 2142 مشاهده پرسش
    بعد از ادرار کردن اکثر مواقع به فاصله چند دقیقه هنگام فعالیت یا خم شدن یک قطره مایع از الت تناسلیم خارج میشود، لطفا راهنمایی کنید مشکلم چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام خواهش ميكنم استبرا كنيد اب بكشيد واهميت ندهيد
  • تصویر کاربر هادی دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    باسلام پسر5ساله بنده 20روزقبل دچارسرماخوردگی شد که همراه با تکرر ادرار درطول روزبود بنحوی که ب دفعات ادرار میکند وهربارحدود5-10سی سی گاهی هم چندقطره روی لباسش میریزد آزمایش وسونوگرافی هم سالم بود ضمنا شبها مشکل ندارد لطفاراهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      اگر ارمايش وكشت ادرار طبيعي است جاي نگراني نيست اگر ادامه داشت ازمايش تكرار شود
  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام عرض میکنم خدمت آقای دکتر.
    27سالمه، تا جایی که یادم میاد از حدود سن 7,8سالگی تا الان در سال 2یا 3 بار در زمان خواب(بیشتر اوقات خواب میبینم که در حال ادرار کردن هستم و) جامو خیس میکنم. البته دقیق یادم نمیاد شاید سال های اول فقط سالی 1 بار یا شاید هیچی، ولی سالهای اخیر در سال 3,4 بار این اتفاق حتما میفته. گاهی اوقات اصلا قبلش عصبی نبودم وگاهی وقتا بودم. برای همین نمیدونم چه دلیلی داره گاهی وقتا ادرار داشتم و بیخیال خوابیدم بعد این اتفاق افتاده گاهی اصلا ادرار نداشتم ومقدار زیادی خیس شدم. میخوام بدونم چرا در زمان خواب مغزم بخاطر پر ادراری بهم فرمان نمیده که بیدار شم آیا مشکل اعصاب دارم؟چند سالی میشه که بخاطر مشکلات زندگیم افسردگی دارم که کم و زیاد میشه.خیلی نگرانم از اینکه کسی بفهمه و آبروم در خطر باشه توروخدا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ نوار عصب مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر پارسا یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سلام زنم 48 سالشه حامله میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 7 سال پیش)
      با شانس كم
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من قبلا پیام دادم جواب داید که باید از مثانه سونوگرافی انجام بشه خواستم بپرسم که بنظرتون کلا برای درمان این بیماری چقدر باید هزینه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 7 سال پیش)
      كارهاي من بر اساس تعرفه وزارت بهداشت است
  • تصویر کاربر سید شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام من 28 سالمه و مشکل ادرار شب و افتادن قطره ادرار دارم ایا ممکنه مثانه من مشکل داره و راه حل چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 7 سال پیش)
      02122642744 نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر م. پنجشنبه ۱۹ فروردین ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر خسته نباشید
    بنده طرفدار اذان معروف شما هستم
    بیست و سه سالمه. و اخیراً با مشکل خروج منی پس از ادرار رو به رو شده ام... لطفاً راهنمایی کنید/ این چند روز کمر درد به سراغم آمده و زندگی برام نذاشته
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      در سن شما طبيعي است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…
چرا باید یورودینامیک یا نوار مثانه انجام بدهیم؟ تست یورودینامیک میزان ذخیره و ترشح ادرار را در…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر