علت نشت ادرار در زمان عطسه چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سوالی که معمولا برای افراد پیش می آید این است که علت نشت ادرار در زمان عطسه چیست؟ اگر با سرفه، عطسه، خندیدن و یا ورزش و هر گونه فعالیت فیزیکی دچار بی اختیاری و نشت ادرار می شوید با ما در این مقاله همراه باشید.

چرا هنگام عطسه ادرار می کنیم؟

احتمالاً بسیاری از افراد، نشت ادرار در زمان عطسه، سرفه یا خنده را تجربه کرده اند. اما آیا باید برای جلوگیری از این اتفاق و خجالت بعد از آن نخندیم یا عطسه نکنیم؟ قطعاً نه!

شما به احتمال زیاد مبتلا به بی اختیاری ادراری استرسی هستید. بسیاری از افراد به این مشکل دچار می شوند که با چند تکنیک می توانند مشکل خود را رفع کنند و یا در صورت عدم بهبودی، پزشک می تواند در درمان این مشکل کمک کند.

علت ادرار در زمان عطسه

بی اختیاری ادرار استرسی چیست؟

بی اختیاری ادرار به از دست دادن غیر عمد کنترل ادرار گفته می شود. بی اختیاری استرسی نوعی خاص از بی اختیاری ادرار می باشد و زمانی رخ می دهد که انجام دادن برخی از فعالیت هایی که فشار زیادی به مثانه وارد می کنند منجر به نشت ادرار شوند. این مشکل می تواند به علت ضعیف شدن یا آسیب دیدن عضلات کف لگن و عضلات اسفنکتر ادراری اتفاق بیفتد.

عضلات و بافت های لگن از مثانه حمایت می کنند و عضلات اسفنکتر ادراری، وظیفه ی کنترل دفع ادرار را بر عهده دارند. در حالت طبیعی، عضلات اسفنکتر در هنگام بزرگ شدن مثانه بسته می‌ مانند و تا زمان رسیدن به دستشویی از نشت ادرار جلوگیری می‌ کنند. اما هنگامی که این عضلات ضعیف می ‌شوند، اعمال هرگونه فشار بر عضلات لگن و شکم -مانند عطسه کردن- به مثانه فشار آورده و باعث نشت ادرار می ‌شود.

به غیر از عطسه، موارد زیر هم می توانند منجر به فشار به مثانه و نشت ادرار شوند:

این مشکل ممکن است همیشگی نباشد و زمانی که مثانه ی شما پر، یا نزدیک به پر شدن است برایتان مشکل ساز شود.

علت بی اختیاری استرسی چیست؟

بی اختیاری استرسی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مربوط به دستگاه ادراری شما ضعیف شده باشند. این امر می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

زایمان: ماهیچه ها در زمان زایمان (به ویژه زایمان طبیعی) ضعیف می شوند. ممکن است بی ‌اختیاری استرسی ناشی از این نوع آسیب دیدگی فوراً، یا چند پس از زایمان رخ دهد.

ضعیف شدن ماهیچه ها در زمان زایمان

هیسترکتومی: جراحی برداشتن رحم یا دهانه ی رحم می تواند باعث ضعیف شدن اعصاب و عضلات اسفنکتر و کف لگن شود.

جراحی پروستات: جراحی برداشتن غده ی پروستات در مردان، می تواند عضلات اسفنکتر و کف لگن را ضعیف کند.

سن: بالا رفتن سن موجب تضعیف ماهیچه ها می شود.

وزن: داشتن اضافه وزن یا چاقی فشار زیادی به عضلات لگن وارد می کند.

آسیب دیدگی: صدمه یا آسیب دیدگی کمر می تواند منجر به تضعیف ماهیچه های این ناحیه شود.

سایر عوامل مؤثر:

  • سرفه های مکرر در افراد سیگاری
  • بیماری هایی که باعث سرفه های شدید و مزمن می شوند
  • انجام فعالیت های شدیدی مثل دویدن و پریدن به مدت زیاد

نکاتی در مورد بی اختیاری ادرار استرسی

✔️ بی اختیاری استرسی با بی اختیاری ادرار فوریتی یا مثانه ی بیش فعال متفاوت است. در این بیماری «استرس» به فشار فیزیکی اشاره دارد و هیچ ارتباطی با استرس روانی ندارد!


✔️ طبق گفته ی منابع معتبر، بی اختیاری استرسی رایج ترین نوع بی اختیاری ادرار بوده و بیشترین درصد مبتلایان به این بیماری را زنان جوان تشکیل می دهند.


✔️ تقریباً از هر 3 زن، 1 زن مبتلا به بی اختیاری استرسی می باشد.


✔️ برخی از زنان، همزمان به بی اختیاری استرسی و بی اختیاری ادرار فوریتی (اضطراری) مبتلا هستند. به این شرایط بی اختیاری مختلط گفته می شود.


✔️ معمولاً درصد زیادی از افراد با بالا رفتن سن، به بی اختیاری استرسی مبتلا می شوند. اما این مشکل قابل پیشگیری و درمان است.


✔️ تحقیقات نشان می دهند که درمان های رفتاری به تنهایی یا همراه با سایر درمان ها، معمولاً مؤثرتر از درمان های دارویی (به تنهایی) است.

درمان بی اختیاری استرسی

اگر این بیماری در زندگی روزمره ی شما را مختل کرده است، حتماً به پزشک مراجعه کنید. پزشک ابتدا، احتمالات بیماری های زمینه ای (مثل عفونت ادراری) را بررسی می کند. همچنین در صورت سرفه یا عطسه ی مزمن، بهتر است پزشک را در جریان بگذارید. سرفه و عطسه ی مداوم می تواند منجر به تشدید بی اختیاری استرسی شود.

سبک زندگی

 اگر شما مبتلا به بیماری های زمینه ای نیستید یا بی اختیاری استرسی شما به ندرت اتفاق می افتد، این تغییرات در سبک زندگی می تواند به شما کمک کند:

درمان های غیر جراحی

بی اختیاری استرسی ممکن است بدون نیاز به جراحی بهبود پیدا کند. درمان های غیر جراحی عبارتند از:

  • تمرینات منظم عضلات کف لگن (کگل)، برای تقویت عضلات لگن
  • بیوفیدبک همراه با تمرینات لگن، برای تقویت انقباض عضلانی
  • پساری واژن، که برای کمک به حمایت از مثانه داخل واژن قرار می گیرد.
  • کرم های استروژن که می توانند به تقویت عضلات و بافت های اطراف واژن و مجاری ادراری زنان یائسه کمک کند.
بیش‌فعالی مثانه در زنان

جراحی

در صورت عدم پاسخ به سایر درمان ها، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد کند. روش های جراحی بی اختیاری استرسی عبارتند از:

روش اسلینگ:

در روش اسلینگ شکافی در پایین شکم و واژن ایجاد می‌ شود و اسلینگ حول گردن مثانه قرار می گیرد تا از آن حمایت کرده و از نشت تصادفی ادرار جلوگیری شود. جنس اسلینگ می تواند مواد مصنوعی، بافتی از بخش دیگر بدن بیمار، یا بافتی از یک اهدا کننده باشد.

تزریق مواد حجم‌ دهنده به مجرای ادرار:

این کار باعث می ‌شود که اندازه دیواره ی مجرای ادرار افزایش یافته و مجرای ادرار با نیروی بیشتری بسته بماند.

کولپوساسپنشن:

در این روش، جراح با ایجاد یک شکاف در زیر شکم و دوختن گردن مثانه در یک موقعیت بالاتر، به حمایت مثانه و مجاری ادرار کمک کرده و از نشت ادرار جلوگیری می کند.

اسفنکتر ادراری مصنوعی:

در این روش، پزشک با قرار دادن یک اسفنکر مصنوعی توسط جراحی، بی اختیاری استرسی را کاهش می دهد. این روش، بیشتر برای درمان مردان مبتلا به بی ‌اختیاری استرسی مورد استفاده قرار گرفته و به ندرت برای زنان استفاده می‌ شود.

نتیجه گیری نهایی:

اگر در زمان عطسه، خندیدن یا فشار مکرر ادرار می کنید، ممکن است علت آن بی اختیاری استرسی باشد. این مشکل در زنان شایع تر از مردان است. بی اختیاری استرسی می تواند کیفیت زندگی شما را تحت الشعاع قرار دهد. بنابراین بهتر است برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید. در این بین شما می توانید علاوه بر آن، مواردی را که برای تقویت عضلات کف لگن به آن اشاره کردیم را انجام دهید.

دیگر سعی نکنید که از عطسه و خنده دوری کنید. برای این مشکل گزینه های درمانی مؤثری وجود دارد و شما برای انتخاب مناسب ترین گزینه، کافیست که با یک پزشک مشورت کنید.


حسین کرمی دکتر زگیل تناسلی در تهران

4/5 - (64 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ستاره یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیدزنی چهل ساله ام من همیشه زودبزوداحساس ادراردارم الان بیشتر شده روزی10باردفع وگاهی شبها یکبار
    اگردیر برسم ادرارم میریزه
    امکان دکتر رفتن و سونوو...روندارم
    لطفا بگین چه دارویی بخورم
    سو زش وبدبویی ادرارندارم
    قندهم ندارم
    20 ماه پیش سزارین شدم توبارداری قند بارداری داشتم اما بعدرفع شدیکسال بعد هم ازمایش قنددادم نداشتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر محمدگویا پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر!
    با سپاس از سایت زیبای شما!
    لطفاً ب
    فرمائید که زود شُل شدن آلت تناسلی به هنگام سکس ناشی از چه عواملی است و راه درمان آن چیست؟
    متشکرم
    محمدی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 8 سال پیش)
      شاید نشت دارید باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۱۱ دی ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    اما مطلب دیگه اینکه مستند علمی رو من عوام که تخصص پزشکی ندارم چه جوری میتونم تشخیص بدم اصلا به چی میگید مستند علمی تو پزشکی تا ما مردم عادی براساس اون قضاوت کنیم وتو موارد اختلاف نظرهای پزشکی ازکجا بفهمیم نظر کی درست تر ومستند علمیش علمی تر هست وازکجا واقعا میشه فهمید از کجا میشه فهمید که فلان تحقیق کاملا انجام شده وامارش هم کاملا واقعی هست چون خب ممکنه تو یه مجله ای بنویسه اره فلان تحقیق توسط شخص انجام شده وفلان نتیجه به دست اومده ولی اغراق شده باشه ما چه طور میتونیم بفهمیم که بله این تحقیق واقعی هست چه تو همین مورد خود ارضایی چه موارد دیگه پزشکی چون موارد پزشکی سراسر اختلاف هست واصلا ادم هم نمیتونه تشخیص بده کی درست میگه کی غلط الا دو صورت 1 خودش هم تخصصش داشته باشه 2 تجربه شخصی خودش ودیگران که من فقط همین 2 راه به ذهنم میرسه اصلا تحقیقات پزشکی چه جوری انجام میشه وبه چه تحقیقی میگید ثابت شده امیدوارم جواب جامع وکاملی به من بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ دی ۹۴( 8 سال پیش)
      با توجه به کمی وقت معذورم
  • تصویر کاربر ali شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    ببخشید من رفتم سونوگرافی و به من گفتن عفونت پروستات داری منم حدود یک ماه از قرصای تامسولوسین استفاده کردم و تاثیراتی گذاشت بروی من .کناره های التم گود میشد هنگامی که میخواست نعوظ شود که بهتر شده الان. و وقتی این حالات برای من رخ میدهی باعث درد در ناحیه ی مقعد میشوم انگار خون رسانی التم از مقعدهو وقتی این درد اروم میشه مشکلی توی نعوظ به وجود نمی اید به نظر شما مشکل کجاس؟ ایا باید برم جای دکتر داخلی؟ایا من خوب میشوم اقای دکتر بدون عمل جراحی و فقط با دارو؟ ایا داروی قوی تری هست غیر از تامسولوسین؟ممنون میشم جواب بدین .من 17 سالمه فقط
    ایا با عفوونت پروستات این مشکل من به وجود میاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 8 سال پیش)
      شاید تنگی مجرا دارید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر من پسری ۱۵ساله هستم که نمیدونم چرا علاوه بر اطراف بلکه در خود التم نیز مو روییده است و التم نیز چون بد خطنه شده است جای بغیه ها معلوم است آیا این مشکل درست میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 8 سال پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر اصغر یکشنبه ۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام
    من 23ساله هستم از کودکی شب ادراری وعدم کنترل ادارار داشتم الان هر وقت که می خوابم مشکل برام پیش میاد حدودا یک ماه پیش هم به قسمت پایین مثانه وبیضه سمت چپم ضربه خورده وبیضه هام دردمی کند مخصوصا همون که ضربه خورده
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر m سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    با سلام من دختری ۱۶ساله هستم که مدتیه در ادرارم خون مشاهده میکنم که با کمی سوزش و کمی بی اختیاری در دفع ادرار همراهه لطفا کمک کنید خیلی نگرانم ودرد دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر صادق شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید.بنده 28 ساله ودارای معلولیت جسمی حرکتی و بی اختیاری در کنترل ادرارمادرزادی هستم .در بعضی مواقع با کوچکترین استرس و یا هنگام احساس کردن مدفوع و یا پیچش گاز در شکمم اختیار کنترل ادرارم را به طور کامل از دست می دهم.به پزشک هم مراجعه کردم و با انجام سنوگرافی و نوار مثانه بهم گفتند مثانه مثانه ام مشکل عصبی دارد و راه درمانی وجود ندارد.مدتی هم از قرص باکلوفن و ایمی پرامین استفاده میکردم که که کاملا بی نتیجه بود.لطفا راهنمایی بفرمائید من باید چی کارکنم ؟؟از بیماریم به شدت رنج میبرم و...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      بايد نوار بگيريد٠٩٣٥١١٤٢٠٨٠
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام،
    آقای دکتر من مادرمو بخاطر درد پهلو ها پیش دکتر بردم و سونوگرافی انجام دادیم،گفتن کبد چربه و کلیه سنگ دارن و تو ادرارشون خون هست،دکتر قرصای لیورگل و امگا 3 دادن ومادرمم مصرف کردن ولی فرقی بحال مادرم نکرد،من عکس سونوگرافیو براتون میفرستم اگه میشه نظر بدین،مادرم 57 سالشونه،از اردبیل مزاحمتون میشم،یا علی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش)
      مشکلی ندارند اب زیاد مصرف کنند و نمک کم
  • تصویر کاربر اسماعيل چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما
    پدرمن ٧٢ سال سن دارند كه حدود ١سال است شب ها تكرر ادرار شديد دارند.اين تكرر ادرار با بيهوشي كامل بعد از يك يا دو روز مي باشد وبستري در بيمارستان كه باعث ديابتي شدن ايشان شد.در ضمن ايشان پاركينسون و سكته مغزي نيز دارند.
    باتشكر از شما
    تاكنون كسي نتوانسته بيماري ايشان را تشخيص بدهد سونوگرافي كليه و پروستات نيز سالم است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش)
      02122642744 نوار عصب مثانه بگیرید مشخص میشود
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر