فهرست موضوعات
اگر شما بانوی محترم با سرفه،عطسه،خندیدن و یا ورزش و هر گونه فعالیت فیزیکی دچار بی اختیاری و نشت ادرار می شوید و یا اگر با پر شدن مثانه دچار حالت اضطراب و ترس از ریزش و بی اختیاری ادراری می شوید مطالعه این مقاله به شما کمک میکند انواع بی اختیاری ادراری در خانمها را بهتر بشناسید و نحوه درمان آن را بدانید.
آیا می دانید بی اختیاری ادراری در زنان مسئله ای است که میلیون ها زن در جهان به آن مبتلا هستند و اکثریت این بیماران به علت شرم و حیا این مشکل خود را با کسی مطرح نمی نمایند.آیا می دانید بسیاری از بی اختیاری های ادراری خفیف یا شدید با درمان سرپایی نیز قابل درمان هستند؟
علل بی اختیاری ادراری در خانمها
علل بی اختیاری ادراری اغلب ضعف عضلات کف لگن به علت حاملگی متعدد،زایمان های دشوار و یا یائسگی می باشد.علت های دیگر چون عفونت های ادراری و واژینال و یا یبوست به طور موقت و گذرا نیز سبب بی اختیاری ادراری می شود.
انواع بی اختیاری ادراری در خانمها
1- بی اختیاری ادراری همراه با فوریت است که بیمار به محض احساس ادرار دچار ریزش ادرار می شود و قادر به کنترل ادرار تا رسیدن به دستشویی نمی باشد.
این نوع بی اختیاری در کودکان و دختر بچه ها نیز شایع است.
2- بی اختیاری ادراری،بی اختیاری کامل ادرار در تمام ساعات شبانه روز در خواب و بیداری است که فرد اصلا احساس دفع ادرار ندارد و مدام بی اختیاری دارد.
3- بی اختیاری ادراری بی اختیاری استرسیStress Urinary Incontinencyاست که شایع ترین بی اختیاری ادراری که بیمار با سرفه،عطسه،خندیدن،دویدن،ورزش کردن و وزنه سنگین بلند کردن دچار بی اختیاری و نشت ادراری می شود که اغلب این افراد کسانی هستند که پس از حاملگی و یا زایمان و یا یائسگی دچار این نوع بی اختیاری ادراری می شوند.در دوران یائسگی به علت فقدان هورمون استروژن این وضعیت بسیار شایع است و روزانه تعداد زیادی از خانم های یائسه با این نوع بی اختیاری ادراری به مطلب مراجعه می کنند.
تشخیص انواع بی اختیاری ادراری در خانمها
نوع بی اختیاری ادراری ىر خانمها مهم ترین مسئله در درمان موفق است.اگر شما به پزشک ارولوژیست مراجعه کرده و علائم تان را کاملا به پزشک توضیح دهید،او می تواند با تست های مختلف از جمله نوار مثانه و نوار مثانه نوع بی اختیاری ادراری شما و درمان آن را مشخص کند و علت ایجاد آن را نیز به شما توضیح دهد.
درمان بی اختیاری ادراری در خانمها
درمان مختلفی از قبیل درمان دارویی،درمان های فیزیوتراپی(تمرین عضلات کف لگن که عضلات ضعیف را قوی می سازد) و دیگر درمان های سراپای و درمان های جراحی در موارد شدید بی اختیاری شما را کاملا درمان می کند.
دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی
عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا
جهت آسایش و حفظ سلامتی شما بیماران عزیز از اول فروردین ماه، سیستم ویزیت آنلاین در این سایت فعال شده است. شما می توانید به جای پرسش از دکتر و یا مراجعه حضوری، به صورت تلفنی با پزشک متخصص صحبت کنید. برای این کار روی ویزیت تلفنی کلیک کنید: