قرص ویسول ۵ برای چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

قرص ویسول 5 یا سولیفناسین برای درمان مثانه بیش فعال استفاده می شود. ویسول پنج با شل کردن عضلات مثانه، قابلیت کنترل ادرار را بهبود بخشیده و به کاهش نشت ادرار (چکه کردن)، نیاز فوری به دفع ادرار و دفعات رفتن به توالت کمک می کند. این دارو به دسته ای از دارو ها تعلق دارد که به عنوان ضد اسپاسم شناخته می شوند.

نحوه استفاده از قرص ویسول 5

قرص ویسول 5 معمولا به صورت یک بار در روز مصرف شده و مصرف آن باید به همراه یک لیوان پر از مایعات باشد. از آنجایی که پودر موجود در قرص، طعم بسیار تلخی دارد، این دارو باید به طور کامل بلعیده شود.

سولیفناسین را باید به صورت منظم و بر اساس نسخه پزشک متخصص مصرف کرد تا بیشترین مزایای آن بدست آید. جهت کمک به یادآوری، باید این دارو را هر روز در زمانی معین مصرف کرد. مقدار مصرف دارو به شرایط پزشکی، پاسخ به درمان و دیگر دارو هایی بستگی دارد که فرد مصرف می کند.

سولیفناسین

باید پزشک و داروساز خود را از تمامی محصولات مصرفی خود از جمله داروهای تجویزی، غیرتجویزی و گیاهی آگاه کرد. این دارو را نباید بیش از مقدار یا مدت تجویز شده مصرف کرد. با انجام چنین مواردی وضعیت فرد بهبودی سریع تر نداشته و خطر ابتلا به عوارض جانبی افزایش می یابد.

در صورت بهبود نیافتن یا بدتر شدن وضعیت، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی ویسول پنج

با مصرف این دارو عوارضی مانند خشکی دهان، یبوست، خواب آلودگی، درد معده، تاری دید، خشکی چشم، سردرد، خستگی یا ضعف غیرعادی می توانند بروز دهند. در صورت مداوم بودن یا بدتر شدن هر کدام از عوارض جانبی زیر باید فورا به پزشک مراجعه کرد.

جهت رهایی از خشکی دهان می توان از مواردی مانند مکیدن آب نبات های سفت (بدون شکر) یا قطعات یخ، جویدن آدامس و یا نوشیدن آب استفاده کرد.

جهت پیشگیری از یبوست، فرد باید رژیمی با فیبر کافی مصرف کرده، مقادیر زیادی آب نوشیده و ورزش کند. در صورتی که فرد در اثر مصرف این دارو به یبوست دچار شود، باید از داروهای ملین استفاده کند.

در صورت داشتن هر گونه عوارض جانبی جدی از جمله موارد زیر باید فورا به پزشک اطلاع داده شود:

⚠ درد شدید شکم یا معده

⚠ یبوست به مدت 3 روز یا بیشتر

یبوست

⚠ مشکل در ادرار

⚠ علائم عفونت کلیه (مانند تب، ادرار خونی یا صورتی و همچنین درد، تکرر و سوزش ادرار)

⚠ تغییرات خلقی یا روانی مانند گیجی و توهم

علاوه بر موارد بالا ممکن است فرد دچار علائم دیگری نیز شود از جمله:

–  قرمزی، تورم و درد چشم

– تغییرات بینایی مانند دیدن رنگین کمان در اطراف چراغ ها در شب

بروز یک واکنش حساسیتی بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت تجربه هر گونه علامت یک واکنش حساسیتی مانند: خارش یا تورم مخصوصا در صورت، زبان و گلو، گیجی شدید و مشکل در تنفس به پزشک مراجعه کنید.

موارد احتیاط قرص سولیفناسین

قبل از مصرف این دارو، باید سابقه پزشکی خود را مخصوصا از نظر موارد زیر برای پزشک بیان نمود:

  • مشکل در ادرار (احتباس ادراری)
  • دیگر مشکلات مثانه مانند انسداد جریان خروجی از مثانه
  • انسداد روده ای معده ای (احتباس معده ای)
  • سابقه شخصی یا خانوادگی گلوکوم (نوع زاویه بسته)
  • بیماری کبدی
  • بیماری روده ای مانند کولیت اولسراتیو یا زخمی
  • آهسته شدن حرکات معده و روده
  • یبوست
  • بیماری کلیوی
  • بزرگ شدن پروستات
  • برخی بیماری های عصبی عضلانی مانند میاستنی گراویس

این دارو می تواند سبب ایجاد خواب آلودگی یا تاری دید شود. تا زمانی که فرد نمی تواند کار هایی از جمله رانندگی، کار با ماشین آلات یا دیگری موارد نیازمند دید شفاف و هوشیاری را انجام دهد، باید از انجام آن ها خودداری کند.

سولیفناسین می تواند سبب کاهش تعریق شده و احتمال دچار شدن فرد گرمازدگی را بیشتر کند. فرد باید از انجام کار هایی که سبب افزایش بیش از حد دمای بدن می شوند، خودداری کند. از جمله این کار ها می توان به انجام کار شدید، ورزش در هوای گرم و رفتن به حمام های داغ اشاره کرد.

در هنگام گرم بودن آب و هوا باید مقادیر زیادی مایعات نوشیده و لباس های نازک پوشید. در صورت افزایش بیش از حد دمای بدن، باید به دنبال جایی جهت خنک شدن و استراحت کردن گشت. در صورتی که فرد به تغییرات خلقی یا روانی، سردرد، گیجی یا تبی مبتلا شود که برطرف نمی شود باید فورا امداد پزشکی دریافت کند.

ممکن است افراد سالمند به عوارض جانبی این دارو مخصوصا خواب آلودگی، گیجی، یبوست یا مشکل در ادرار حساسیت بیشتری داشته باشند. خواب آلودگی و گیجی می توانند سبب افزایش خطر زمین خوردن شوند.

در دوران بارداری، این دارو باید تنها در موارد نیاز آشکار مصرف شود. خطرات و مزایای مصرف این دارو باید با پزشک بحث شوند. انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیر دادن به نوزاد باید با پزشک خود مشورت نمود.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

دکتر حسین کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری و فوق تخصص لاپاراسکوپی

4.1/5 - (67 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  
 

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
 
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر صفورا پنجشنبه ۳۰ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    عرض سلام و وقت بخیر
    آقای دکتر خانمی ۴۲ساله هستم
    یک ماه و نیم قبل عمل جراحی دیسک کمردر یزد انجام دادم پیچ‌ومهره گذاشتن،قبل ترخیص از بیمارستان سوند بیرون آوردن نتونستم ادرار کنم ،دکتردوباره سوند تجویز کرد به مدت یک هفته ،بعداز اون دوباره سوند بیرون آوردن بعداز ۲۴ساعت باز هم ادرارم نیومد،برابارسوم دکتر دوباره گفتن سوند بزنین بعداز ۲۰روز خارج کنین،الان که ۱۲روز سوندخارج شده ادرارم اولش کمی با درد میاد ولی تخلیه کامل نمیشه،
    بازور وفشار طول میکشه تا ادرارم تخلیه بشه ولی بطور کامل نه، خیلی دارم اذیت میشم ،دکتر مجاری ادراری شهرخودمون رفتم قرص آمنیک و سفیکسیم تجویز کردن ولی چندان اثری نداشت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ آذر ۲( 1 سال پیش)
      تا ۶ ماه وقت بدین اگه خوب نشدین باید نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 132 مشاهده پرسش
    پدرم هشتاد سالشه، با توجه به تکرر ادرار در شب همکاران شما تراش پروستات و همچنین برداشتن تومور مثانه رو با توجه به سونوگرافی توصیه کردن،
    حالا دستمزد شما برای اینکار ؟
    در کدوم بیمارستان؟
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      با ذکر نام و شرح مجدد مشکلتون به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
  • تصویر کاربر مهساقاسمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    دخترم عفونت ادرار داره اسکن هسته ای مثانه گرفتم خواستم تفسیرش کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش)
      بفرستید
  • تصویر کاربر سمیرا شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    مادرم ۷۵ساله است به دکتر مراجعه کردیم برای بی اختیاری ادرار دکتر ویسول ۵داده خداروشکر با خوردن یک ورق کنترل شده میخواستم بپرسم تا کی باید این قرص را مصرف کند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش)
      تا ۲ ماه ادامه دهید
  • تصویر کاربر رها پنجشنبه ۶ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 619 مشاهده پرسش
    من ۴۰ ساله هستم مدت دو سال هست گرفتار وسواس شدید شدم و تحت نظر روانپزشک دارو مصرف می کنم .حدود یکسال هست دچار شک به ریزش ادرار شدم به طوری که از رفتن به دستشویی فراری ام در طول روز دو یا سه بار دستشویی میرم و بعد از ادرار کردن بارها زور میدم که که چیزی باقی نمونه .گاهی بعد از ادرار چند ثانیه صبر می کنم دوباره زور مردم مقدار کمی ادرار میاد .ولی بعد از آبکشی دائما استرس و شک دارم و احساس می کنم که دستشویی میریزه برای همین بارها و بارها آبکشی می کنم .البته بعد از خشک کردن خودم و پوشیدن لباس چند دقیقه این حس رو دارم بعد از بین میره .می خوام ببینم این در اثر وسواس هست و با بی اعتنایی از بین میره یا نه واقعا ادرار میریزه ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ مهر ۲( 1 سال پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با مثانه ی پر و خالی انجام دهید در صورتی که باقیمانده ادرار کم باشد در اثر وسواس شما میباشد
  • تصویر کاربر ایرج پنجشنبه ۱۶ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر م آب مایعات موخورم زود دفع میشه وفشار زیادی میار تحمل گرفت ادرار ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      چند سالتونه ؟ سونوگرافی دادید ؟
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۲ خرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی من شهرستان زندگی میکنم پسرم ۱۱ سالشه چند روز پیش ادرارش پر از خون بود رفتیم بیمارستان بعد از آزمایشات و سنوگرافی گفتن مثانش جدارش ذخیمشده و حالت ارتجاییشو نداره و ادرارو نمیتونه تو خودش جابده برگشتش میده به کلیه ها میگن باید عمل بشه ولی برا اطمینان بیشترو دلیل بیماریش قراره عکس رنگی بگیرن خاستم بدونم هیچ راهی به جز عمل نداره ؟ یا امکان داره تشخیصشون اشتباه شده باشه ممنون میشم جواب بدید خیلی نگرانشیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      سلام برای کلیه ها که عکس رنگی درست هست باید انجام بشه . باید سونوگرافی رو ببینم ولی اگر مثانه کوچک هست حتما باید عمل بشه
  • تصویر کاربر H.rah یکشنبه ۲۷ فروردین ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 658 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر ٧٥ سال سن دارم و به علت تومور بدخيم مثانه و درگيري عضله گفتن مثانه بايد برداشته بشه، ميخواستم بدانم عوارض اين عمل چي هست؟ بعد از اين عمل درمان قطعي است؟ طول عمر بعد اين عمل چند سال است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۲( 2 سال پیش)
      سلام . اگر متاستاز به جایی نداده باشد طول عمر ۵ تا ۱۰ سال دارد . عوارض هم که ادرار تا پایان عمر از کیسه ای روی شکم خارج میشه
    2. تصویر کاربر H.rah شنبه ۲۶ فروردین ۲( 2 سال پیش)
      اگر از روده مثانه جديد درست شود چطور؟
      تومور بدخيم محدود به مثانه به صورت سريع پخش ميشود؟چقدر زمان هست براي تصميم گيري؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۲( 2 سال پیش)
      در هر دو نوع عمل از روده مثانه ساخته میشه که در یکی به پوست میخوره در یکی روی پوست نیست که باید بررسی کامل شوید برای انجام ان زمان مشخصی برای پخش نمیتوان گفت بهتر است زودتر تصمیم بگیرید
    4. تصویر کاربر H.rah شنبه ۲۶ فروردین ۲( 2 سال پیش)
      جناب دكتر درد كمر و لگن در اين شرايط موجود طبيعي است؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ فروردین ۲( 2 سال پیش)
      بله البته میتواند ناشی از متاستاز باشد که باید حتما بررسی شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . من بیمار تالاسمی ماژورم چند سالیه ک احتباس ادراری مزمن داشتم تا اینکه اخيرا خیلی اذیت کننده شده بود از مرداد ماه امسال مرتب تحت نظر دکتر نفرولوژی بودم و آنتی‌بیوتیک و قرص تولتورودین مصرف میکردم همه جور آزمایشی هم انجام دادم دیروز دکتر نفرو منو ارجاع داد به اورولوژیست ک متاسفانه دردم زیاد بود بالاجبار رفتم اورژانس بیمارستان هاشمی نژاد برام سوند گذاشتن گفتن تا یک ماه باید سوند همراهت باشه به همراه آنتی‌بیوتیک. من ۳۴ سالمه و خیلی استفاده از سوند برام سخته آیا راه دیگه ای نداره ؟ و اینکه سوند درمان قطعیه؟؟ همین یه روزم ک سوند گذاشتم دارم روانی میشم. نوار مثانه و سونو و آزمایش و اسکن هسته ای کلیه تماما موجوده هر کدوم نیازه بگید براتون ارسال کنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام مدارک اپلود کنید اگر مثانه عصبی باشه میشه خودتون روزانه ۲-۳ بار به خودتون سوند بزنین
    2. تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام مجدد آقای دکتر . مدارک رو براتون ارسال کردم . اینا آخرین مدارکمه . درسته مثانه عصبی تشخیص داده شده ولی منظورتون اینه تا چه زمانی سوند باید استفاده شه ؟؟ تا آخر عمر ؟؟ نمیشه کاری کرد که کلا از سوند رها شم برای همیشه ؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      بله تا اخر عمر روزی ۲ تا ۳ بار نلاتون میزتین به خودتون جهت تخلیه ادرار
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر M.farah یکشنبه ۷ اسفند ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر خسته نباشيد، پدرم 73 سالشونه و تقريبا يك سال هست كه مشكل پروستات دارن و داروهاي تامسولوسين،پروستاتان، اكسي بوتنين،اسپري دسموپرسين رو مصرف ميكنن چند وقتي هست كه هر چند روزي خون در ادرار مشاهده ميكنن ازمايش سي تي با تزريق و سيتولوژي انجام دادن ميخواستم بررسي كنيد نتايج رو كه ايا احتمال بدخيمي هست يا خير
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      سلام بیماری زمینه ای چی دارن ؟ علیرغم مصرف دارو شب ها چند بار جهت ادرار کردن بیدار میشن ؟ ادرار باریک شده ؟
    2. تصویر کاربر M.farah یکشنبه ۷ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      ديابت نوع ٢ دارن، زيپمنت و متفورمين استفاده ميكنن، سال گذشته تصادف داشتن كه مهره كمر شون اسيب ديده و تحت نظر دكتر مغز و اعصاب كپسول استامينوفن كدئين قهوه اي مصرف ميكنن،شب ها با مصرف اسپري دسموپرسين تقريبا دو بار از خواب بيدار ميشن ،خير جريان ادرار عادي هست.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      اگر با مصرف دارو از نحوه ادرار کردن راضی هستند اقدامی نمیخواهد برای خون داخل ادرار یه ازمایش ادرار و کشت ادرار مجدد بدهید یک نوبت نیاز به سیستوسکوپی نیز دارند . احتمالا منشا خون پروستات است
    4. تصویر کاربر M.farah یکشنبه ۷ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      جناب دكتر عذر خواهي ميكنم دكتر خودشون گفتن بايد سيستوسكوپي و نمونه برداري بشه تو اتاق عمل مگه چيزي براي نمونه برداري شما تو تصاوير رويت ميكنيد؟ چيو بايد نمونه برداري كنن؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اسفند ۱( 2 سال پیش)
      منظورشون این هست که سیستوسکوپی و اگر ضایعه مشکوکی دیدن نمونه برداری بشن
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر