قرص ویسول ۵ برای چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

قرص ویسول 5 یا سولیفناسین برای درمان مثانه بیش فعال استفاده می شود. ویسول پنج با شل کردن عضلات مثانه، قابلیت کنترل ادرار را بهبود بخشیده و به کاهش نشت ادرار (چکه کردن)، نیاز فوری به دفع ادرار و دفعات رفتن به توالت کمک می کند. این دارو به دسته ای از دارو ها تعلق دارد که به عنوان ضد اسپاسم شناخته می شوند.

نحوه استفاده از قرص ویسول 5

قرص ویسول 5 معمولا به صورت یک بار در روز مصرف شده و مصرف آن باید به همراه یک لیوان پر از مایعات باشد. از آنجایی که پودر موجود در قرص، طعم بسیار تلخی دارد، این دارو باید به طور کامل بلعیده شود.

سولیفناسین را باید به صورت منظم و بر اساس نسخه پزشک متخصص مصرف کرد تا بیشترین مزایای آن بدست آید. جهت کمک به یادآوری، باید این دارو را هر روز در زمانی معین مصرف کرد. مقدار مصرف دارو به شرایط پزشکی، پاسخ به درمان و دیگر دارو هایی بستگی دارد که فرد مصرف می کند.

سولیفناسین

باید پزشک و داروساز خود را از تمامی محصولات مصرفی خود از جمله داروهای تجویزی، غیرتجویزی و گیاهی آگاه کرد. این دارو را نباید بیش از مقدار یا مدت تجویز شده مصرف کرد. با انجام چنین مواردی وضعیت فرد بهبودی سریع تر نداشته و خطر ابتلا به عوارض جانبی افزایش می یابد.

در صورت بهبود نیافتن یا بدتر شدن وضعیت، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی ویسول پنج

با مصرف این دارو عوارضی مانند خشکی دهان، یبوست، خواب آلودگی، درد معده، تاری دید، خشکی چشم، سردرد، خستگی یا ضعف غیرعادی می توانند بروز دهند. در صورت مداوم بودن یا بدتر شدن هر کدام از عوارض جانبی زیر باید فورا به پزشک مراجعه کرد.

جهت رهایی از خشکی دهان می توان از مواردی مانند مکیدن آب نبات های سفت (بدون شکر) یا قطعات یخ، جویدن آدامس و یا نوشیدن آب استفاده کرد.

جهت پیشگیری از یبوست، فرد باید رژیمی با فیبر کافی مصرف کرده، مقادیر زیادی آب نوشیده و ورزش کند. در صورتی که فرد در اثر مصرف این دارو به یبوست دچار شود، باید از داروهای ملین استفاده کند.

در صورت داشتن هر گونه عوارض جانبی جدی از جمله موارد زیر باید فورا به پزشک اطلاع داده شود:

⚠ درد شدید شکم یا معده

⚠ یبوست به مدت 3 روز یا بیشتر

یبوست

⚠ مشکل در ادرار

⚠ علائم عفونت کلیه (مانند تب، ادرار خونی یا صورتی و همچنین درد، تکرر و سوزش ادرار)

⚠ تغییرات خلقی یا روانی مانند گیجی و توهم

علاوه بر موارد بالا ممکن است فرد دچار علائم دیگری نیز شود از جمله:

–  قرمزی، تورم و درد چشم

– تغییرات بینایی مانند دیدن رنگین کمان در اطراف چراغ ها در شب

بروز یک واکنش حساسیتی بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت تجربه هر گونه علامت یک واکنش حساسیتی مانند: خارش یا تورم مخصوصا در صورت، زبان و گلو، گیجی شدید و مشکل در تنفس به پزشک مراجعه کنید.

موارد احتیاط قرص سولیفناسین

قبل از مصرف این دارو، باید سابقه پزشکی خود را مخصوصا از نظر موارد زیر برای پزشک بیان نمود:

  • مشکل در ادرار (احتباس ادراری)
  • دیگر مشکلات مثانه مانند انسداد جریان خروجی از مثانه
  • انسداد روده ای معده ای (احتباس معده ای)
  • سابقه شخصی یا خانوادگی گلوکوم (نوع زاویه بسته)
  • بیماری کبدی
  • بیماری روده ای مانند کولیت اولسراتیو یا زخمی
  • آهسته شدن حرکات معده و روده
  • یبوست
  • بیماری کلیوی
  • بزرگ شدن پروستات
  • برخی بیماری های عصبی عضلانی مانند میاستنی گراویس

این دارو می تواند سبب ایجاد خواب آلودگی یا تاری دید شود. تا زمانی که فرد نمی تواند کار هایی از جمله رانندگی، کار با ماشین آلات یا دیگری موارد نیازمند دید شفاف و هوشیاری را انجام دهد، باید از انجام آن ها خودداری کند.

سولیفناسین می تواند سبب کاهش تعریق شده و احتمال دچار شدن فرد گرمازدگی را بیشتر کند. فرد باید از انجام کار هایی که سبب افزایش بیش از حد دمای بدن می شوند، خودداری کند. از جمله این کار ها می توان به انجام کار شدید، ورزش در هوای گرم و رفتن به حمام های داغ اشاره کرد.

در هنگام گرم بودن آب و هوا باید مقادیر زیادی مایعات نوشیده و لباس های نازک پوشید. در صورت افزایش بیش از حد دمای بدن، باید به دنبال جایی جهت خنک شدن و استراحت کردن گشت. در صورتی که فرد به تغییرات خلقی یا روانی، سردرد، گیجی یا تبی مبتلا شود که برطرف نمی شود باید فورا امداد پزشکی دریافت کند.

ممکن است افراد سالمند به عوارض جانبی این دارو مخصوصا خواب آلودگی، گیجی، یبوست یا مشکل در ادرار حساسیت بیشتری داشته باشند. خواب آلودگی و گیجی می توانند سبب افزایش خطر زمین خوردن شوند.

در دوران بارداری، این دارو باید تنها در موارد نیاز آشکار مصرف شود. خطرات و مزایای مصرف این دارو باید با پزشک بحث شوند. انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. قبل از شیر دادن به نوزاد باید با پزشک خود مشورت نمود.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

دکتر حسین کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری و فوق تخصص لاپاراسکوپی

4.1/5 - (67 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  
 

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
 
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۰ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 73 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر کرمی.
    دختر بنده که هم اکنون ۶ سال دارد از سه سال پیش به دلیل عارضه برگشت ادرار تحت درمان قرار گرفته است و در این سه سال هر شب آنتی بیوتیک خورده است و در این سه سال به طور مرتب هر ۲ ماه آزمایش و سونوگرافی داده است و در آخرین مراجعه به دکتر عنوان کردند که مثانه عصبی دارد
    حال حضرتعالی میتوانید او را درمان کنید که خدمت برسیم؟ در ضمن بنده از استان کردستان مزاحم شدم.ممنون میشم جواب دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      نوار مثانه انجام شده؟ باید به ارولوژیست های اطفال مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر مهدی جمعه ۹ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      خیر نوار مثانه انجام نشده.پس حتماً باید به اورولوژیست اطفال مراجعه کرد.
      جسارتا اورولوژیست اطفال مثل شما سراغ ندارین معرفی بفرمایید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      ارولوژیست های اطفال تعداد عمل بیشتری انجام میدن و میزان موفقیت بیشتزی هست دکتر قهستانی مرکز طبی کودکان
    4. تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۰ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      آقای دکتر شرمنده.هر کاری میکنم نمیتونم نوبت دکتر قهستانی و بگیرم.
      به نظر شما چیکار کنم.منم شهرستان استان کردستان هستم ماندم چیکار کنم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      بهتره ارولوژیست اطفال ببینه بیمارتون رو
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر همایون سه شنبه ۶ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 69 مشاهده پرسش
    آقا ۶۰ساله،خون در ادرار دیدم،جواب آزمایش psi،سیتی اسکن،سیتولوژی سه مرحله ای ادرار همه خوب بوده دکتر دارو لووفلوکساسین و تامسولوسین داده،کفایت می کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      اگه سیتولوژی ادراری منفی بوده و عفونت ادراری نداشتید حتی نیاز به دارو هم نیست
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۲ آذر ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    مادرمن۷۰سالشه از۵۰سالگی تکررادار شدید داشته ولی کمتر نشست میکرده ادرار باحجم زیاد دفعات زیاد یک ساله ادرارش همش ازش میره نشسته میگه داره ازم ادرار میاد مای بیبی میشه روزی چندین مای ببیبی عوض میکنه قرص تولترین وزیکر دولوکسیتینم خورده تاثیرنداشته الانم رفتیم روانپزشک اس سیتالوپرام هالوپریدول پروپرانول هرکدوم ۲تامیخوره همونطوره شایدم بدتره برای جراحیم بردیم بزرگی زیاد شکم داره یبوست داره گفتن عمل نمیکنن نا امید شدیم میترسیم از دستش بدیم به مقدسات قسم راهی جلوپامون بزارین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ آذر ۳( 5 ماه پیش)
      باید به ارولوژیست های فلوشیپ ترمیم کف لگن مراجعه کنید از طریق واژن عمل میتونن انجام بدن
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۰ آبان ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    این فایل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ آبان ۳( 6 ماه پیش)
      سنگ کلیه بسیار ریزه و نیاز به اقدامی نداره
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۳ آبان ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 97 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    یک ماهی هست که همش احساس زود پر شدنه مثانه رو دارم و هر موقع برم دستشویی حجم زیادی از ادرار خارج میشود،
    آزمایشات ادرار 24 ساعته و سونو کلیه و مثانه و مجاری ادرار به صورت پر و خالی دادم و مشکلی نبوده ، تشخیص مثانه عصبی دادن که قرص ویزیکر 5 شبی یکی مصرف میکنم تقریبا 10 روزی میشه ولی هیچ تاثیری نداشته ، حتی صبح ها ادارا زیادی خارج می شود و حس میکنم کامل خالی نشده و بعد از 10 دقیقه دوباره ادرار زیادی خارج می شود ، چیکار باید کنم؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ آبان ۳( 6 ماه پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر جویباری سه شنبه ۲۷ شهریور ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 107 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان. مادرم شب ها ادرار در مثانه زیاد هست و جمع شده ولی تخلیه نمیشه و به سختی و با صدای باز گذاشتن شیر آب ادرار میاد.
    علت چیه و چکار باید کرد؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ شهریور ۳( 8 ماه پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر آرتین شنبه ۲۶ خرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من یک سال هست که درگیر تکرر ادرارم هم سیستوسکوپی دادم هم نوار توی این یک سال در نوار و سیستوسکوپی چیزی رویت نشد و نتیجه مثبت بود انواع دکتر ها از شمال کشور تا جنوب کشور رفتم تشخیص بعضی ها مثانه تحریک پذیر بود تمام قرص ها ام از اکسی بوتنین و باکلوفن و آمی پرایمین و دوکسپین و ... را مصرف کردم به محض اینکه چند قطره وارد مثانه احساس فشار آرواره ای مثانه هم شروع میشه هر نیم ساعت یک ساعت نیاز به تخلیه دارم شب ها هم ناچارا قرص ملاتونین 5 مصرف میکنم برای خواب بعضی شب ها ملاتونین 10 میخورم این بیماری از موقعی شروع شد که پارسال اواخر تیر مسافرتی به کیش داشتم و ازآنجایی که دچار تغییرات دمایی شدید شدم و زیر اسپلیت و برف مصنوعی و قواصی بودم این بیماری گریبان بنده رو گرفت 19 سالمه دانشجوهم و تمام زندگیم مختل شده دیگع نمیدونم باید چکار کنم خیلی ممنون میشم جناب دکتر راهنمایی بفرمایید.سلام آقای دکتر من یک سال هست که درگیر تکرر ادرارم هم سیستوسکوپی دادم هم نوار توی این یک سال در نوار و سیستوسکوپی چیزی رویت نشد و نتیجه مثبت بود انواع دکتر ها از شمال کشور تا جنوب کشور رفتم تشخیص بعضی ها مثانه تحریک پذیر بود تمام قرص ها ام از اکسی بوتنین و باکلوفن و آمی پرایمین و دوکسپین و ... را مصرف کردم به محض اینکه چند قطره وارد مثانه احساس فشار آرواره ای مثانه هم شروع میشه هر نیم ساعت یک ساعت نیاز به تخلیه دارم شب ها هم ناچارا  قرص ملاتونین 5 مصرف میکنم برای خواب بعضی شب ها ملاتونین 10 میخورم  این بیماری از موقعی شروع شد که پارسال اواخر تیر مسافرتی به کیش داشتم و ازآنجایی که دچار تغییرات دمایی شدید شدم و زیر اسپلیت و برف مصنوعی و قواصی بودم این بیماری گریبان بنده رو گرفت 19 سالمه دانشجوهم و تمام زندگیم مختل شده دیگع نمیدونم باید چکار کنم روز ها اکسی بوتنین 5 و شب ها ملاتونین 5 میخورم و قرص دوکسپین هم تا هفته گذشته میخوردم که تا حدی باعث بهبود کیفیت خوابم شده اما باعث تاخیر ده دقیقه ای در شروع جریان تخلیه ادرارم تا الان که قطعش کردم شده است خیلی ممنون میشم جناب دکتر راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۳( 11 ماه پیش)
      نوار مثانه رو بفرستید
    2. تصویر کاربر آرتین جمعه ۲۵ خرداد ۳( 11 ماه پیش)
      ۰
    3. تصویر کاربر آرتین جمعه ۲۵ خرداد ۳( 11 ماه پیش)
      ۰
    4. تصویر کاربر آرتین جمعه ۲۵ خرداد ۳( 11 ماه پیش)
      آپلود شد براتون ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ خرداد ۳( 11 ماه پیش)
      بله دیدم مدارکتونو مواردی که بهتون میگم رو حاضر کنید و جهت ویزیت به مطب مراجعه کنید نوار مثانه جدید(همکاران مطب با شما تماس خواهند گرفت) آزمایش آنالیز و کشت ادرار جواب سیستوسکوپی قبلی لیست داروهای مصرفی به همراه زمان مصرف و مدت مصرف شده
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مژگان سه شنبه ۸ خرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    مشکل عدم کنترل ادرار بصورت مزمن شده همانطور که در عنوان شرح داده شد گاهی بعد از تخلیه ادرار نیز باقی مانده ادراری دارم و میرزه گاهی برای خروج و تخلیه کامل باید زور بزنم و پرتاب خروج‌ادرار‌نیز نسبتا زیاد است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ خرداد ۳( 11 ماه پیش)
      نوار مثانه انجام دادین؟
  • تصویر کاربر معصومه سه شنبه ۱ خرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام خانمی ۴۰ ساله عفونت اداری و تکرر ادار دارم و مخاط مثانه نامنظم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ خرداد ۳( 11 ماه پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر داود سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    من حدود ۴ سال پیش حراجی سیتو پلاستی در تبریز انجام دادم و۶ ماه اول وضیعتم خیلی بهتر بود، بعد اون کم کم بازم تکرر ادرار پیدا کردم و الان باید از یک ساعت برم دستشویی کراتینم رفته رو ۲،۵ چند بار پیش دکترم رفتم گفتن باید هر روز چند بار سونداژ کنین خودم تو سونداژ خیلی اذیت میشم و احتمال میدم تنگی مجرا دادم، و عفونت شدید اداری و هیدرونفرزوز شدید در کلیه ها دارم خواهشمندم راهنمایی فرمایید یا حضوری بخدمتتون برسم ممنون از لطفتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۳( 1 سال پیش)
      باید تحت نظر جراح معالج خود باشید سونداژ متناوب توسط خود بیمار در اکثر بیمارانی که سیستوپلاستی شده اند ضروریه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر