جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آیا درمان قطعی سرطان مثانه با تزریق آمپول امکان دارد؟

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی است. این سرطان دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز این بیماری در مردان بیشتر است.


سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان مشاهده می‌شود. در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

مثانه چیست؟

مثانه یک عضو توخالی، مانند کیسه است که در قسمت پائین شکم قرار داشته و محل تجمع ادرار می باشد.

درمان قطعی سرطان مثانه

عملکرد مثانه چیست؟

مثانه محل تجمع ادرار می باشد. ادرار پس از تولید در کلیه ها از راه دو لوله باریک به نام میزنای (حالب) وارد مثانه شده و در آنجا جمع می شود. وقتی حجم ادرار داخل مثانه افزایش یابد، احساس ادرار ایجاد شده و تخلیه صورت می گیرد.

سرطان مثانه چیست؟

رشد سلولهای سرطانی در دیواره مثانه که در بیشتر موارد به شکل یک توده گل کلمی پایه دار داخل مثانه می باشد. 

سرطان مثانه در چه افرادی بیشتر دیده می شود؟

شیوع تومور مثانه در مردان بیشتر از زنان می باشد (در مردان 5/2 برابر زنان). مهمترین عامل خطر برای سرطان مثانه مصرف سیگار می باشد. میزان خطر بستگی به مدت و مقدار مصرف سیگار دارد.

مصرف تریاک نیز از دیگر عوامل خطر ابتلا به تومور مثانه است. برخی شغل های خاص مانند کارگران صنایع شیمیایی، رنگ، لاستیک، مواد نفتی، چرم و چاپ بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه  می باشند.

آیا می دانید بیماران مبتلا به سرطان مثانه با چه علائمی مراجعه می کنند؟

شایعترین علامت تومور مثانه وجود خون در ادرار است که ممکن است با چشم دیده نشود، یا فقط با آزمایش ادرار تشخیص داده شود. وجود خون در ادرار در اکثر موارد بدون احساس درد است اما در تعداد کمی از بیماران ممکن است همراه با تکرر ادرار، فوریت ادرار و سوزش ادرار باشد.

وجود حتی یک نوبت خون در ادرار می تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد. بنابراین آن را جدی گرفته و حتماً به پزشک مراجعه کنید. گاهی بیماران با علائم مربوط به بیماری پیشرفته مانند درد استخوان، درد پهلو، تهوع، استفراغ، ورم پاها و یا بی اشتهایی مراجعه می کنند.

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟

آزمایش سیتولوژی ادرار (بررسی سلول های موجود در ادرار) در این روش با بررسی نمونه ادراری بیمار (معمولاً در سه نوبت) ممکن است بتوان سلولهای سرطانی را مشخص نمود.

روشهای تصویربرداری که عبارتند از:

پس از تشخیص سرطان مثانه چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

تراش دادن تومور از طریق مجرای ادرار اولین کاری است که برای تمام سرطانهای مثانه باید انجام شود. تومور تراش داده شده جهت بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شود. پاسخ آزمایشگاه نوع سرطان و میزان نفوذ آن در جدار مثانه را مشخص می نماید.

راه های درمانی سرطان مثانه چیست؟

در سال 2019 و اوایل2020، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چند داروی جدید را برای درمان سرطان مثانه در تمام مراحل تأیید کرد و از ارائه درمان های بیشتر در آینده ای نزدیک خبر داد. در ادامه ی مطلب، نمایی کلی از درمان های کنونی سرطان مثانه را مشاهده می کنید. بسته به میزان پیشرفت سرطان درمانهای متفاوتی وجود دارد.

تومورهای سطحی مثانه:

  • تراش دادن تومور از طریق مجرا (TUR)
  • تزریق مواد داخل مثانه ای پس از TUR که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل تومور می گردد.
  • تراش مجدد تومور در صورت عود

درمان های سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی (NMIBC)

درمان این نوع سرطان مثانه، معمولاً از طریق جراحی با روشی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) و سپس تزریق های داخل شکمی با دارویی به نام گورین کالمت باسیلوس (BCG) انجام می شود. BCG یک واکسن باکتریایی است که در ابتدا برای ایمن سازی بدن در مقابل توبرکلوزیس استفاده می شد، اما امروزه می تواند واکنش ایمنی وسیعتری در برابر سلول های سرطانی ایجاد کند.

 
این دارو، قطعاً تأثیر درمان را در بیمارانی که تومور آنها برداشته شده است، بیشتر می کند؛ با این حال، بیش از نیمی از بیماران، در عرض یک سال عود مجدد این بیماری را تجربه می کنند و برخی دیگر به طور کلی به درمان با داروی  BCG پاسخ نمی دهند. دارو های شیمی درمانیِ داخل شکمی (جمسیتابین و میتومایسین)، برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی با درجه های بالاتر استفاده می شوند.

عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی عبارتند از:

Check Mark on Google Android 12.0 نسخه ی جدیدی از داروی گورین کالمت باسیلوس (BCG) که هنوز در حال توسعه است، VPM1002 نام دارد. آزمایشات بالینی نشان می دهند که این روش درمانی برای بیش از نیمی از کسانی که به درمان با BCG استاندارد پاسخ نداده اند، مؤثر است.

Check Mark on Google Android 12.0 نوعی ژل میتومایسین به نام . UGN101سازمان غذا و داروی آمریکا، اخیراً برای درمان سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی درجه پایین، یک طرح با اولویت بازنگری را به این دارو اختصاص داده است. در یک آزمایش بالینی، 59% از بیماران مبتلا به سرطان مجدد، با این دارو به طور کامل درمان شدند و 84% از آنها طی یک سال عود مجدد سرطان را تجربه نکردند.

Check Mark on Google Android 12.0 نسخه جدیدی از اینترفرون (سیتوکین)، نادوفاراژن فیرادنوت نامیده می شود. درحالیکه، این روزها از اینترفرون زیاد استفاده نمی شود، 53% از بیماران مبتلا به سرطان مثانه درجه پایین، با مصرف نادوفاراژن فیرادنوت به نتایج خوبی دست یافتند اما به درمان با BCG پاسخ ندادند.

در آزمایشات بالینی این دارو، 41% از بیماران طی یک دوره ی 16 ماهه به بهبودی کامل دست یافتند.

در یک کارآزمایی بالینی کوچک برای داروی تنظیم ایمنی دیگری به نام دوروالوماب (یک داروی ضد  PD-L1) همراه با داروی اولاپاریب (یک مهارکننده ی  PARP1 با نام تجاری لینپارزا)، 50% از بیماران پیش از برداشتن تومور، پاسخ های پاتالوژیکی کاملی را نشان دادند. داروی آتزولیزوماب (تسنتریک) نیز یک داروی ضد  PD-L1است که به عنوان یک درمان کمکی برای سرطان مثانه تهاجمی، در بقای بدون بیماری طولانی مدت با شکست مواجه شده است.

درمان سرطان مثانه متاستاستیک و پیشرفته

سازمان غذا و دارو در دسامبر 2019، داروی انفورتومب ودوتین را برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مثانه پیشرفته، که به درمان با شیمی درمانی یا داروهای تنظیم کننده ایمنی پاسخ نداده بودند، تأیید کرد. با این که داروهای آتزولیزوماب و پمبرولیزوماب، قبلاً توسط سازمان غذا و دارو به عنوان درمان خط اول سرطان مثانه متاستاستیک تأیید شده بودند، بعد ها مشخص شد که این دو دارو فقط برای بیمارانی مؤثرند که سرطان های مثبت PD-L1 دارند، بنابراین استفاده از این دارو های ایمنی، به گروه کوچکی از بیماران محدود می شوند.

همچنین در دسامبر 2019، سازمان غذا و دارو، ترکیبی از دو داروی انفورتومب و پمبرولیزوماب را بر اساس میزان پاسخ اولیه 63% از بیماران و کنترل بیماری 90% ، یک طرح درمانی موفق اعلام کرد. این نتایج واقعاً عالی هستند. استفاده از داروی آتزولیزوماب همراه با شیمی درمانی, به عنوان درمان خط اول سرطان نتایج امیدوارکننده ای داشت، اما ترکیبی از دو داروی ایمنی (دوروالوماب و ترملیموماب) در مقایسه با شیمی درمانی به تنهایی، با شکست مواجه شده است.

نحوه پیگیری پس از درمان سرطان مثانه

ممکن است احتیاج به شیمی درمانی یا اشعه درمانی باشد. به دلیل احتمال زیاد عود سرطان مثانه انجام سیستوسکوپی کنترل ضروری است.

تومور عمقی مثانه

در بیمارانی که سرطان مثانه به لایه های عمقی رسیده است، روش انتخابی درمان برداشتن کامل مثانه می باشد. پس از عمل برای بیمار با استفاده از روده کیسه ای به جای مثانه درست می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.4/5 - (10 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نوشین چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    با سلام ووقت بخیر.اقای دکتر لطفا راهنماییم کنید .دیشب سوالی برسیده بودم با کد b13x54905 اما هنوز جوابی نگرفتم .مرا ببخشید.عجول نیستم ولی نگرانم.زندگی با مثانه ای که کارش فقط نگهداری ادرار است چقدر سخت وطاقت فرسا میتواند باشد.بیشابیش از زحمات شما متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 8 سال پیش)
      در خدمتم
  • تصویر کاربر مژگان سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر مادر متولد 44 ایشون تکرر ادار دارن خیلی هم آب و نوشیدنی مصرف نمیکنن به خاطر همین مشکلشون خیلی دکتر رفتن نتیجه ای نگرفتن حتی به خاطر این موضوع اصلا بیرون از خونه نمیرن حتی اگه کار واجب داشته باشن لطفا یه راهنمایی کنید چکار کنند که بهتر بشن.سپاسگذارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۴( 8 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید!
    من 19 سالمه و تازه ازدواج کردم امروز بعد از دیدار نامزدم وقتی رفتم دستشویی متوجه شدم همراه با منی خون هم خارج شده و بعداز ادرار لخته های خون دیدم و بعد از ادرار کمی خون خارج شد!
    آقای دکتر لطفا کمکم کنید می ترسم!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      سونوگرافی بکنید
  • تصویر کاربر جلال جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 2287 مشاهده پرسش
    با سلام..پسری هستم بیست و هفت ساله..کلیه ام سنگ سازه..و چند روزه ادرارم زرد رنگ شده بود هم اینکه تکرر ادرار دارم و مثانم یک ساعت یعد ادرار سوزش داره توش و باز احساس ادرار دارم رفتم سونوگرافی انجام دادم معلوم شد باز سنگ داره کلیه ام..و باقیمانده ادرارم بعد از تخلیه هفت سی سی هستش..حالا به نظرتون ۷cc استاندارده؟؟چیکار کنم کلیه هام سنگ نسازن؟؟چرا اولین بار که سنگ داشتم درد شدیددی کشیدم اما دفعات بعدی که سنگ گرفتم حتی به همون اندازه اما درد نداشتمو ندارم؟؟چیکار کنم تکرر ادرارم برطرف شه؟؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      اندازه سنگ و جواب سونو را بفرستید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    با سلام
    پسری 25 ساله هستم که در طول 5 سال اخیر به دلیل مشکلات روحی و روانی به صورت افراطی خود ارزایی کرده ام و اعتیاد به دیدن فیلمهای پرنوگرافی داشته ام . برای همین در قسمت بیضه و مثانه در این چند سال درد دارم ولی در طول 4 سال اخیر 3 با سونوگرافی بیضه و مثانه و کلیه و پروستات و آزمایش ادرار انجام داده ام که در هر سه بار همه چیز را نرمال نشان داده (آخرین بار 4 ماه پیش بود). یکی دو بار هم به اپیدیدیمیت دچار شده ام که با مصرف خود سر سیپروفلوکساسین بهبود پیدا کرده ام . ولی دو بار آزمایش اسپرم داده ام که هر دو غیر نرمال است . العان هم اصلی ترین مشکل بنده این است که بعد از تخلیه ادرار حدود 10 دقیقه دچار درد و سوزش هم در بیضه و هم در مثانه و دیواره آلت تناسلی میشوم. مخصوصا تا میل جنسیم که افزایش پیدا میکند و حالت نعوض بهم دست میدهد باز درد و سوزش شروع میشود وبیشتر در زمانهایی که بعد حالت نعوض ادرار میکنم این سوزشها و دردها زیاد است. خواهش میکنم کمک کنید و راهنمایی کنید. (چند ماهی است دیدن فیلمهای پرنو رو ترک کرده و در حال درمان روحی خویش هستم.)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      اجتناب از اين مساءل درمان شمااست
  • تصویر کاربر شیرزاده پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید حضور دکتر کرمی همشهری عزیزیمان
    من پسری دارم 2 ساله که دیماه 92 ختنه کردم ولی آلتش بیرون نمی آد یک بار از شما پرسش کردم گفتین که شاید چاق باشد ولی اینطور نیست می خواستم بپرسم آیا امکان دارد که پوست آلت جای دیگر چسبیده باشد.(دری سی ملاسینه یاپیشه بیلر - اگر بخیه یاپیش سه نه ایلیق) با تشکر لطفا راهنمایی کنید.
    با تشکر شیرزاده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۳( 9 سال پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    به نام خدای مهربون با عرض سلام خسته نباشید خوبین تو رو خدا کمکم کنید
    بنده در سن 13 سالگی به دلیل مدرسه بد دچار بیمار خوارضایی شده ام که به 13 سالگی هم بلوغ رفته ام تال 15 سالگیم ادامه ذاشت که دوماه قبل اخرین بار قبل انجام داده ام خاوسته ام ادارار کنم نیومد فشار آورده ام بعد فرداش التم سوزش میاد هنگام ادار بعد کم کم اب میاد هی از الته ام الته ام یه طوری شده نمیدونم ججوری بگم از الته ام اب میومد بعد سه روز پیش رفته ام دکتر که دکترای اینجا خوب نیسته ان آدم زنده رو میکشن از سر ناجاری این مسله رو نمیتونستم به کسی بگم دکتر گفته ام خود ارضایی دیه حرفم گوش نداد معاینه کرد الته ام تخم اشو نگاه کرد بعد از پشت دسته اشو کرد نمیدونم برای چی گفت پرستات میان سالی دارم میخاوهم توبه کنم ولی شبا احتلام میشه ام چیز مقوی میخورم دیگه شبا چیزی نمیخورم احتلام نشه ام بهم دوتا قرص داد نورمازین 25 قرص فیناستراید 1سها که که هر دشون عوارض سختی دارن تو اینترنت نوشته اقای دیکتر چه غلطی بکنم غلط کرده ام خب بشه ام نمازم میخونم الان قرصا رو مصرف کنه ام رشد ام قطع نمیشه موهام نمیرزه جیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 9 سال پیش)
      عصبی است خود ارضایی را قطع نمایید خوب میشود
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 9 سال پیش)
      به نام خدای مهربون
      سلام خسته نباشید آقای دکتر خیلی ممنون آقای دکتر الان من قرصا رو استفاده کنم یا نه خیلی خطر دارن قرص واسه بزرگا تجویز میشه من 15 ساله بخورم
      آقای دکتر بدنم سفید وقتی خود ارضایی میکردم بدنه ام تیره میشود الان تیره شده بعد اینکه اثرش میره دوباره یکم سفید میشه
      آقای دکتر احتلام میشه ام نمیدونم جیکار کنم ول میکنم بعد 4 روز یا چیز مقوی بخوره ام همون روزش شب احتلام میشه ام تو رو خدا کمکم کنید نمازم شروع میکنم شما رو خیلی دعا میکنم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مینا سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    می خواستم بدونم هزین ه انجام این تست چقدره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 9 سال پیش)
      22642744 بپرسید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شمادکتر محترم یه سوال داشتم راه های رو برای کم کردن فشار مثانه که لازم است رو بگید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 9 سال پیش)
      بهموقع ادرار کردن
  • تصویر کاربر مونا دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام خانمی 26 ساله هستم حدود 2 سال است که عفونت ادراری دارم همراه با سوزش و درد با وجود اینکه تمام ازمایشات مربوط به مثانه را از قبیل سونو و کشت ادرار را داده ام و همه سالم بودند ولی هنوز سوزش ادرار من همراه با درد و بو باقی است که هر از چند گاهی میگیرد و ول میکند . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      اب زیاد میل کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…
چرا باید یورودینامیک یا نوار مثانه انجام بدهیم؟ تست یورودینامیک میزان ذخیره و ترشح ادرار را در…
وازکتومی یا همان عمل بستن لوله مردان و عقیم شدن مردان، یک عمل سرپایی است که، برای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر