اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

پیچ خوردگی بیضه ها (تورشن) و سوالات رایج آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پیچ خوردگی بیضه ها در مردان یکی از بیماری هایی است که باید به صورت اورژانسی درمان شود تا باعث ناباروری نشود. سوالات راجع به این بیماری در این مقاله آورده شده است.

پیچ خوردگی بیضه ها (تورشن) چیست؟

پیچ خوردگی بیضه ها یک اورژانس جراحی بوده و ممکن است در صورتی که بلافاصله درمان نشود باعث از دست رفتن بیضه ای که دچار تورشن شده است شود. این یک مشکل دردناک است که در اثر پیچ خوردن طناب اسپرماتیک به وجود می آید، چیزی که باعث از دست رفتن جریان خون بیضه میشود. بافت بیضه بدو جریان خون نمی تواند زنده بماند. تورشن شایع ترین علت از دست رفتن بیضه در مردان بزرگسال است.

چه چیزی باعث تورشن بیضه میشود؟

اصلی ترین علت آن بدشکلی بل کلپر میباشد، یک نوع اختلال آناتومیکی است که در مردان وجود دارد. این مشکل آناتومیکی به طناب اسپرماتیک اجازه می دهد تا آسان تر بپیچد، درنتیجه اشکالی در جریان خون بیضه ایجاد میشود.

این اتفاق میتواند خود به خود یا ممکن است به واسطه ی ضربه به وجود بیاید. راهی برای تشخیص این بدشکلی وجود ندارد. تعداد چشم گیری از مردان که این مشکل آناتومیکی را دارند، مشکلشان در هر دو بیضه وجود دارد.

علائم پیچ خوردگی بیضه ها (تورشن) چیست؟

پیچ خوردگی بیضه ها با درد شدیدی در یک بیضه مشخص میشود، که به همراه تورم ناگهانی است. وقتی ساختار طناب دچار پیچش شود (مانند بند های عروسک خیمه شب بازی)، بیضه بالاتر می آید. ممکن است بیمار تهوع و استفراغ داشته باشد. همچنین ممکن است بیماری درد شکمی داشته باشد. ممکن است بیمار پیشینه ی یک درد بیضه ای در گذشته داشته باشد. همچنین ممکن است تب به همراه درد بیضه ای وجود داشته باشد.

این بیماری بیشتر در گروه سنی 12 تا 18 سال مشاهده میشود و اکثر موارد در مردان زیر 30 سال اتفاق می افتد.

پیچ خوردگی بیضه ها

چه زمانی باید برای تورشن بیضه با پزشک تماس گرفت؟

درد و تورم بیضه باید به صورت اورژانسی بررسی شوند. بهتر است ارزیابی در اورژانس انجام بگیرد، جایی که عکس برداری سریع در دسترس باشد و مداخله های جراحی سریعا قابل انجام باشند. برای برطرف کردن پیچ خوردگی بیضه ها یک محدوده ی زمانی شش ساعته وجود دارد، درمان جراحی در این بازه ی زمانی 100 درصدر مشکل بیضه را برطرف میکند. بعد از شش ساعت، درصد بهبودی پایین می آید، و اگر جراحی بعد از 24 ساعت انجام شود، دیگر بیضه قابل درمان نیست.

چه سوالاتی باید در مورد تورشن بیضه از پزشک پرسید؟

شما باید سریعا مشکل خود را به پزشکتان توضیح دهید و برسید که کجا باید شما را معاینه کند. همچنین ممکن است در موادی که نیاز به جراحی وجود دارد، از پزشکتان بخواهید که یک اورولوژیست را در جریان بگذارد.

چه معاینات و آزمایش هایی برای تشخیص تورشن بیضه وجود دارند؟

معمولا معاینات جسمانی برای پیچ خوردگی بیضه ها ، دردناکی کیسه یبیضه به همراه تورم یک طرفه ی بیضه و بالا رفتن بیضه را نشان می دهند. آزمایش ها ممکن است شامل بررسی ادرار و آزمایش خون باشد. همچنین ممکن است با یک یا تعداد بیشتری آزمایش رادیولوژی، از بیضه ی شما عکس برداری شود.

عکس برداری ممکن است شامل سونوگرافی داپلر بیضه یا اسکن هسته ای بیضه برای پی بردن به میزان جریان خون بیضه باشد. براساس معاینه ی جسمانی و بازه ی زمانی، ممکن است عکس برداری انجام نشود و درمان اورژانسی برای حفظ بیضه نیاز باشد.

درمان تورشن بیضه چیست؟

تنها درمان پیچ خوردگی بیضه ها جراحی است، در موارد نادر، ممکن است پزشک هم بتواند به صورت دستی پیچ خوردگی بیضه ها را برطرف کند، اما این متداول نیست. درد بیضه که بی درنگ بررسی شده است، نمیتواند بیش از حد مورد توجه قرار بگیرد.

درمان پزشکی برای تورشن بیضه چیست؟

اگر پزشک به پیچ خوردگی بیضه ها شک کند، یک اورولوژیست را در جریان قرار خواهد داد. وابسه به پیشینه و وضعیت جسمانی شما، ممکن مستقیم به اتاق عمل بروید یا بری عکس برداری فرستاده شوید. بعضی اوقات ممکن است تورشن توسط پزشک و به صورت دستی برطرف شود.

جراحی تورشن بیضه چیست؟

هدف از جراحی حفظ بیضه است. اگر بیضه قابل حفظ نباشد، برداشته خواهد شد (فرآیندی که به آن اورکیتوکتومی می گویند). اگر پیچ خوردگی بیضه ها با موفقیت برطرف شود، بیضه به درون کیسه ی بیضه بخیه زده خواهد شد (اورکیوپکسی)، پس تا طولانی مدت دچار تورشن نمی شود. همچنین بیضه ی دیگر نیز همانگونه به کیسه ی بیضه ثابت خواهد شد.

آیا درمان های خانگی برای تورشن بیضه توصیه می شود؟

درمان خانگی برای پیچ خوردگی بیضه ها مناسب نیست و ممکن است باعث از دست دادن بیضه شود.

چه درمان های دیگری برای تورشن بیضه وجود دارند؟

شخصی که بیضه ی او خارج شده است، ممکن است برای یک بیضه ی مصنوعی کار بگذارند. این کار  بعد از این که اورولوژ احساس کرد بهبودی بعد از جراحی کامل شده است انجام  می پذیرد.

چه داروهایی برای تورشن بیضه وجود دارند؟

در اورژانس، بیماری که دچار پیچ خوردگی بیضه ها شده است مخدر هایی مانند مورفین و مسکن می گیرد.

قدم بعدی در تورشن بیضه چیست؟

بعد از جراحی، بیمار یاد می گیرد که بیضه قابل حفط شدن است.

چه پیگیری هایی برای تورشن بیضه وجود دارند؟

جراح هر زمانی که نیاز باشد پیگیری ها را انجام خواهد داد.

چگونه می توانم از تورشن بیضه پیشگیری کنم؟

اورکیوپکسی از تکرار تورشن جلوگیری خواهد کرد.

پیش بینی بعد از تورشن بیضه چگونه است؟

حتی بعد از اینکه یک بیضه از دست داده شود، باروری باید همچنان حفظ شود. پس از خارج کردن یک بیضه، تغییرات ظاهری آشکاری ایجاد نخواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3/5 - (20 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 582 مشاهده پرسش
    با سلام
    دکتر جان ممنون بابت جواب دادن به آزمایش بنده.
    بنده اون آزمایش رو سال قبل داده بودم و شنبه برای آزمایش جدید میروم
    اگر وضعیت بدتر شود که خدا نکنه!!!!! میام برای عمل.
    بنده کارمند هستم
    و بیمه تامین اجتماعی دارم و بیمه تکمیلی هستم - بیمه تکمیلی آرمان
    1- آیا با بیمه ها یا بیمه تکمیلی کار میکنین ؟
    لطفا هزینه عمل واریکوسل چپ رو بگین چنده اگه بیاییم مطب شما ؟ با بیمه و بدون بیمه - لطفا دوتاشونم بگین - تقریبی باشه هم موردی نداره

    2- درصد عود روش مورد استفاده شما برای واریکوسل چند درصد هست ؟ چون من به پزشک شهرستان مراجعه کردم که متخصص اورولوژی هست گفت همه روش ها 40% عود دارن!!!!!

    3-دکتر جان بنده اون رگ های درشت شده رو در بالای بیضه چپ خود احساس میکنم - البته از پارسال احساس میکردم با لمس دست - ولی الان احساس میکنم سفت تر و درشت تر شده اند بعد از یک سال- و یه ذره خفیفف خفیف بعضی وقت ها احساس سنگینی و درد دارم در بیضه چپ که خیلی خیلی خفیف هست- نظرتان راجب این مورد چیست؟

    4- بنده خیلی ترس دارم از عمل - ذهنیت بدی دارم و واقعیتش میترسم چون به خون و بریدگی حساسیت دارم - شاید اگه جلوی چشم چاقو قسمتی از دستم رو ببره از حال برم - الان با این وضعیت شما چجوری عمل واریکوسل بنده رو انجام میدین ؟؟ با چجوری بیهوشی ؟ میشه کامل بیهوش بشم ؟ بیهوشی کامل خیال منو راحت میکنه
    دکتر 4تا سوال حیاتی پرسیدم - ممنون میشم جواب بدین همه رو
    منتظرم
    ببخشید طولانی شد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      حضوری جواب میدهم
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    با سلام
    عکسشو فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      ظاهرا نرمال است
  • تصویر کاربر rezakhan چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 683 مشاهده پرسش
    باسپاس فراوان از شما كه جواب بنده رو دادين.سيتوسكپي هم انجام شده از مثانه و خدارو شكر داخل مثانه توده نبوده.البته نا گفته نماند همسرم سال قبل عمل تنگي حالب انجام دادن در اون زمان كليه ايشان از اندازه طبيعي بزرگتر شده بود و حدود 15% كليه فقط كار ميكرد كه به ما گفتن مشگل تنگي بر طرف شده كليه هيچ مشگلي نداره و بعد از 2 ماه بعد ديديم كه قسمت جراحي شده سفت شده و روز به روز بزرگتر مي شود.با مراجعه به پزشك كه در كرج اين جراحي را انجام داده و سونوگرافي هم كرديم گفت مشگلي نيست وبه پزشك ديگري مراجعه كرديم كه پزشك گفت كليه خيلي بزرگ شده و داخلش خون جمع شده.مدتي هم بود داخل ادرار خون ديده ميشد كه يك دفعه كامل خون قطع شد و به حالت طبيعي برگشت.اما باز روز به روز كليه بزرگتر مي شد و وقتي گفتن بايد نفركتومي بشه بعد از اسكن هسته اي كه مطمئن شديم كامل كليه از كار افتاده عمل نفركتومي انجام شد و بعد جواب پاتولوژي به ما اينطوري گفتن كه ارسال مي كنم خدمتتون.
    Macroscopic:
    Specimen received in formalin , labled as right kidney , consists of a nephrectomy specimen including M:16*11*5 cm covered by perinephric fat , M:5*1.5*1 cm , and including urter M:0.5*0.5 cm.
    External surface is unremarkable . on sections multiple creamy fragile papillary tumoral masses are identified in renal pelvis M:12*6*4 cm . grossly tumorinvades into renal pelvis and sinus but renal vein are grossly free from tumor . cortical and medullary thickness of kidney are 0.5cm and 3cm respectively .
    No lymph node is included .
    SOS : M/10 EMB:5%
    Block descroption;1-3)tumor 4-5)tumor&peripelvic fat 6,7)tumor &renal paranchyma 8)non tumoral tissue 9)margin of ureter 10)ureter 11)perinefric fat

    Microscopic:
    Section show papillary structures lined with transitional epithelium showing high N/C ratio, large pleomorphic hyperchromatic nuclei, eosinophilic cytoplasmand prominent nucleoli with area of nests formation invading into lamina propria.

    Diagnosis:
    Right Kidney , Nephrectomy;
    - High Grade Urothelial Carcinoma of Renal Pelvis according to 2004 WHO grading system.
    - Tumor size: 12*6*4cm (total surface)
    - Tumor location: renal pelvis
    - Peripelvic fat: involved by tumor
    - Renal parenchyma: involved by the tumor
    - Perirenal fat: involved by tumor
    - Distal of ureter: involved by tumor
    - Renal vein: free from tumor
    - Necrosis : not identified
    - Vascular invasion(venous or lymphatic); not identified
    - Non neoplastic tissue : end stage renal disease
    - No lymph node is included
    - ICD: M-8130/3. C65.9
    NOTE – Patohologic staging is compatible with Pt3a,pNx,pMx(At least stage III)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      این سرطان لگنچه بوده و بعد از عمل شیمی درمانی و پی گیری می خواهد
    2. تصویر کاربر rezakhan چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تشكر فراوان از شما.
      در بيمارستاني كه اين عمل نفركتومي انجام شد (بيمارستان هاشمي نژاد) قبل از سيتوسكپي گفنمد شيمي درماني نياز هست اما بعد از سيستوسكپي خداروشكر گفتند كه به مثانه نرسيده فقط بايد لوله حالب را در بيارن.مي خواستم ببينم لوله حالب خارج شود باز هم نياز به شيمي درماني مي باشد؟؟؟ اونجا گفتند نياز نيست.فقط حالب خارج شود كافيست.
    3. تصویر کاربر rezakhan چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر نياز هست جواب سيتوسكپي هم براتون ارسال كنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر sam سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 609 مشاهده پرسش
    سلام به اقای دکتر عزیز وخسته نباشید بعد از چه مدت از عمل وازیکوسیل میتوان به مسایل جنسی وزناشویی و..پرداخت اگه میشه حتما جواب دهید چون فکر کنم هیچ جایی پیدا نکردم تنها موردی که دکترها نمیگن ولی خیلی مهمه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایت من جواب دادهام بلافاصله میتوانید
  • تصویر کاربر امير سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقاى دكتر
    امير هستم ٣٦ ساله از ديروز صبح متوجه ورم شديد در زير كلاهك شدم كه با مقداري درد و قرمز شدن رنگ پوست در همان ناحيه همراه است آيا اين يك نوع آلرژى ميتواند باشد يا نياز به معاينات بيشتر دارد
    مرسى
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر 24 ساعت بعد از بین نرفت مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر م.عابدینی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 706 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید آقای دکتر حدود 4سال پیش کیست اوراکال ناف داشتم و عمل جراحی کردم یک سال بعد از عمل سوزش و تکرر ادرار پیدا کردم پیش چند دکتر رفتم ولی نتیجه ی قطعی از علت این امر به من ندادند ولی تقریبا باتوجه به ام آر آی گرفته شده علت رو باز بودن لوله متصل به مثانه تشخیص دادند و باید عمل جراحی برای بستن لوله انجام بشه میخواستم بدونم همچین تشخیصی درسته؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با مدارک مراجعه نمائید
  • تصویر کاربر حسینی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام
    بتده از بیماران شما هستم. در مراجعه ی اخیر شمابرای درمان علایم تکررادراری و مشکلات دفع ادراری دستور مصرف داروهای زیر رو فرمودین:
    یوریناسین:روزی1عدد
    پرازوسین:شبها قبل از خواب1عدد
    باکلوفن:هر12ساعت نصف قرص
    الان با گذشت چند روز از مصرف داروها دچار تکرر ادرار شدیدتری شدم. به گونه ای که حس میکنم اگر با تأخیر دستشویی برم با ریزش ادرار مواجه میشم.
    به این دلیل مزاحم وقت شما شدم اگر ممکن هست راهنمایی بفرمایید در دستور مصرف داروها.
    ممنونم
    مؤید باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      مصرف مایعات را کم کنید2-استرس کم شود 3-نگران نباشید داروها را ادامه دهید
  • تصویر کاربر شاهين سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    من واريكوسل گريد 2 دارم.3 سال پيش آزمايش مني دادم دكتر گفت فقط سرعت برخي از اسپرمات پايينه بهم ويتامين و زينك داد گفت چند ماه ديگه بيا من ديگه پيگير نشدم.واريكوسل چقدر طول ميكشه آدمو عقيم كنه؟آيا مورد من پيگيري سريع لازم داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش جدید اسپرم بدهید ونتیجه را برای من بفرستید نظر دهم
  • تصویر کاربر sam سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من جراحی واریکوسیل داشتم بعد از عمل بیضه چپم که عمل شده حالت متورم داره الان 5 روز میگزره خیلی نگرانم ایا طبیعیه یا نه هیدروسل چی؟ ممنون وبا تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا طبیعی است نگران نباش
  • تصویر کاربر رضا.د سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و وقت بخیر؛
    بنده از کودکی انحراف آلت داشته ام.به مرور زمان این انحراف زیاد شده است .بتازگی ازدواج کرده ام ولی تابحال موفق به برقراری رابطه نشده ام.موقع سکس سر آلت تناسلی تا می شود.دکترها تنها روش درمان را جراحی تشخیص داده اند. شماجراحی را توصیه می کنید؟
    چند درصد جراحی موفق خواهد بود؟عواذض احتمالی آن چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      مراجعه فرمائید درست میکنم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    با سلام و نهایت احترام
    جناب دکتر من واریکوسل 3 دارم تو سونوگرافی بیضه هام اندازه طبیعی دارن ولی ماینه دکتر میگه بیضه چپم کوچیکترشده جواب آزمایش اسپرممو براتون فرستادم کدوم درسته سونو یا ماینه؟اگه کوچیکشده باشه یعنی دیگه بچه دار نمیشم؟تورو خدا راهنمایی کنید
    با سپاس فراوان
    رضا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش سعی کن با ازمایشاتت بیا و ببینم و معاینه کنم
  • تصویر کاربر taha چهارشنبه ۲۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باسلام وخستنه باشید پسرم 13سالشه که سه سال است بیضه سمت راست او به دلیل گیر کردن در قمت بالا ورشد نکردن ان مجبور به خارج کردن بیضه شدیم ایا از لحاظ باروری در اینده مشکللی پیدا خواهد کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      قابل پیشبینی نیست نگران نباشید بعد از بلوغ ازمایش منی کمک کننده است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب