اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بعد از عمل واریکوسل چه اتفاقی می افتد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

واریکوسل شایعترین علت کاهش تولید و کیفیت اسپرم و ناباروری در مردان است. واریکوسل همچنین می تواند باعث جمع شدن بیضه ها شود. خوشبختانه اغلب واریکوسل ها به راحتی تشخیص داده و درمان می شوند. اگر این بیماری علامتدار شود باید درمان جراحی صورت گیرد.

علائم واریکوسل

به دلیل آنکه معمولاً‌ واریکوسل علامتی ندارد، اغلب در هنگام ارزیابی های ناباروری و یا حین یک معاینه عادی کشف می شود. واریکوسل به ندرت دردناک است. درد ممکن است:

به مرور زمان واریکوسل بزرگتر و مشخص تر می شود. به هر حال اگر شما درد یا تورم و یا توده ای بر روی کیسه بیضه پیدا کردید با پزشک خود تماس بگیرید.

درمان نواحی تیره روی ناحیه تناسلی

علت واریکوسل

سیاهرگها و سرخرگها جریان خون بیضه ها را برقرار می کنند. علت واریکوسل کاملاً مشخص نمی باشد ولی بسیاری از متخصصان معتقدند زمانی این بیماری بوجود می آید که اختلال کارکرد دریچه های داخل سیاهرگی،‌ مانع جریان خون مطلوب بیضه ها می شود. علت اولیه عملکرد ناقص دریچه های داخل سیاهرگی، گشاد شدن وریدها می باشد.

واریکوسل اغلب در دوران بلوغ و معمولاً در سمت چپ اتفاق می افتد و علت آن به وضعیت قرارگیری سیاهرگ بیضه چپ مربوط است. علاوه بر آن وجود واریکوسل در بیضه یک سمت می تواند تولید اسپرم را در هر دو بیضه تحت تأثیر قرار دهد.

بیماری وارکوسل چه عوارضی را بدنبال دارد؟

برای دانستن برری لینک زیر کلیک کنید

درمان واریکوسل با عمل میکروسرجری

اگر واریکوسل مشکلی ایجاد نکند به درمان نیازی نیست. در صورتی درمان واریکوسل لازم است که واریکوسل ایجاد درد،‌ ناباروری و یا آتروفی بیضه کرده باشد.

در جراحی، وریدی که مشکل دارد را از سیستم جریان خون بیضه خارج کرده و جریان خون را به سایر عروق طبیعی بر می گردانند. با این وجود تأثیر جراحی بر ناباروری نامشخص است.

مواردی که باید واریکوسل گرید ۳ را جراحی کرد عبارتند از: آتروفی (کوچک شدن) سریع بیضه،‌ درد و یا نتیجه غیرعادی در بررسی مایع منی. روش درمان قطعی واریکوسل تنها جراحی می باشد. این روش با بیهوشی عمومی یا موضعی انجام می شود.

عوارض جراحی واریکوسل

بعد از عمل واریکوسل چه باید کرد؟

بعد از عمل جراحی واریکوسل می بایست از بانداژ محافظ بیضه استفاده کرد. جهت جلوگیری از ورم بیضه، می توان از کیسه یخ استفاده نمود.
بعد از عمل واریکوسل معمولاً پس از دو روز، بیمار به شرایط طبیعی برگشته و می تواند فعالیت سبک را شروع کند. پس از دو هفته می توان فعالیتهای معمول را از سر گرفت.
درد ناشی از این عمل جراحی خفیف است. تا دو روز اول طبق دستور پزشک می توان برای درد از مسکنهای پیشنهادی استفاده نمود. تا یک هفته پس از عمل باید از نزدیکی خودداری نمود.

نزدیکی بعد از عمل واریکوسل

 

آیا عمل واریکوسلکتومی منجر به معلولیت و ناباروری می شود؟

عمل واریکوسلکتومی جهت درمان و یا جلوگیری از ناباروری انجام گرفته و خود باعث ناباروری نمی شود. این جراحی هیچ نوع معلولیتی ایجاد نمی کند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.1/5 - (135 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشی خدمت دکتر عزیز....

    دکتر من عمل جراحی باز سمت چب انجام دادم ولی ورم رگ از بین نرفته و درد هم دارم در ضمن واریکوسلم گرید نزدیک به 2 بود ایا ورم رک از بین میرود و چند وقت طول میکشد که ورم رگ از بین برود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام ..آقای دکتر کسانی که واریکوسل گرید سه دارن و هیچ اقدامی واسه درمان نکنن..آیا بیضه اونا کلا بر اثر گرما از بین میره یا فقط کوچیک میشه؟؟.
    و آیا توان نعوذ و تولید منی حتی بدون اسپرم رو دارن یا کلا دیگه حتی نعوذ و منی و حس جنسی قطع میشه؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.من پسری ۱۸ ساله هستم و واریکوسل گرید ۱در بیضه چپ دارم.و مدتی هست بعد از انزال درد خفیفی در بیضه چپم حس میکنم .درد خیلی خفیفه .میخواستم بدونم با توجه به اینکه واریکوسل درمان دارویی نداره و واریکوسل گرید ۱ من هم احتیاجی به عمل نداره چیکار کنم ؟؟ آیا خودش خود به خود خوب میشه یا نه؟؟ ایا امکان داره به خاطر دست زدن زیاد به بیضه درد بگیره چون یه مدته زیاد به بیضه ی چپم دست زدم؟؟((((((ممنون میشم جواب بدید به خدا چون شهر ما ارولوژ نداره و ۸۰۰کیلومتر با شما فاصله دارم ..)))
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم ميست
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام اقا دکتر من دو ماه که عمل واریکوسل سمت چپ ب روش سنتی انجام دادم ولی تا الان هنوز درد بیضم دارم وخیلی اذیتم خواهشأ منو ب ی راهی هدایت بدین بنده هم اهل خوزستانم اگه میشه بگین احتمال داره این درد از چی باشه؟و با مصرف چ داروی بهبود پیدا میکنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    دکتر در قسمت تعداد اسپرم برگه آزماش نوشته بیشتر از ۴۰ ولی تعداد اسپرم باید بیشتر از ۲۰ ملیون باشه ..دلیلش چیه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام دکتر..دکتر از یه طرف کل دکترا میگن واریکوسل هر نوعی باید عمل بشه از طرفی بعضی دکترا میگن نیاز به عمل نیست بلاخره نیازه یا نه؟؟؟
    متشکر از شما دکتر گرامی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      اگر باعث ناباروري نشود وشدت ان كم باشد عمل نميخواهد
  • تصویر کاربر حامد جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    با توجه عدم توصیه شما به عمل سوم واریکوسل (بعد از 2 بار عمل ناموفق) چه راهکاری برای جلوگیری از ناباروری برای بنده می کنید؟
    با توجه به اینکه نتیجه آزمایش نشان دهنده وجود 73 میلیون اسپرم در یک میلی لیتر منی با 34 حرکت درصد تحرکت (A+B) است، آیا فریز اسپرم لازم است؟

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      نيازبه عمل دوم هم نبوده ١بار عمل كافي است
  • تصویر کاربر سامان جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب آقای دکتر ، من 41 سال دارم و حدود 2 سال است ازدواج کرده ام اما هنوز صاحب فرزند نشده ام با مراجعه به پزشک و معاینه و سونوگرافی حدود 40 روز است که عمل واریکوسل انجام داده ام بیضه سمت چپ در حالت نشستن کمی درد دارد ، کمر هم تیر میکشد ایا این دردها طبیعی است ، چه مدت بعد از عمل میتوان رابطه داشته باشیم
    در ضمن من بدلیل مشکلات خواب از قرص های کاونازپام و گاباپنتین 100 و دیزیپرامین به هنگام خواب استفاده می کنم ایا این قرصها تاثیری در کیفیت اسپرمها دارند ممنون از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۵ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 652 مشاهده پرسش
    باسلام.
    میخواستم بدونم که ورزش های شکم و همینطور اسکات پا و بارفیکس برای واریکوسل ضرر دارند و باعث بیشتر شدنش میشوند؟
    و یا کلا ورزش هایی مثل شنا هم ضرر دارند برای واریکوسل؟
    16 سالو نیم سن دارم.
    باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر f پنجشنبه ۲۵ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    سلام،اگر در عمل میکروسرجی یکطرفه به شریان آسیب وارد شود که احتمالش را خیلی کم میدانند،فقط بیضه همان طرف آسیب می بیند یا هردو بیضه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      نه فقط همان طرف
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر azad چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 745 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    با عرض ادب خدمت جنابعالی . سؤال مطروح در زیر را قبلا ارسال کرده بودم ولی چون فعلا جوابی داده نشده بود و به زعم این که شاید سؤال ثبت نگردیده مجددا مزاحم می شوم .
    جناب آقای دکتر مطابق عکس رنگی که در شهرستان انجام داده ام دچار واریکوسل شدید می باشم . برای 26 مرداد از مطب جنابعای وقت گرفته ام . چنانچه تشخیص حضرتعالی نیز واریکوسل شدید باشد و نیاز به عمل را ضروری بدانید معمولا چه روز و زمانی را بعد از معاینه برای عمل تعیین می فرمایید ؟ البته این سؤال از این بابت عارض شده است که با همراه بیایم یا فعلا بدون همراه . با سپاس از عنایت جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تشریف بیاورید من در خدمتم موبایلم را به ایمیلتان فرستادم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۹ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    سلم به دکتر عزیزم
    من 45 روز پیش عمل واریکوسل انجام دادم خدمتتون . دو روز پیش کار بنای داشتیم وسیله سنگین بلند کردم و به خودم فشار وارد کردم، بیضم چپم ک عمل کردم خیلی درد میکنه فرداشم درد داشت بعد خوب شد، خواستم بدونم مشکلی پیش اومده یا نه ممنون میشم راهنمایی کنید.موقع دویدن هم درد میکنه..نشستن روی صندلی ضرر داره؟
    خسته نباشید ممنون از ته قلب دوستون دارم..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش مشکلی نیست
  • تصویر کاربر ابوالفضل چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی.۴ماه است ازدواج کرده ایم قبل از اقدام به بارداری همسرم آزمایش اسپرم دادن که تعداد اسپرم ۶۰میلیون است اما نرمال فورم غیر طبیعی است و حرکت هم ندارند سونو انجام دادن مشخص شد واریکوسل سمت چپ دارن.باید چه اقدامی بکنیم و اینکه اگر جراحی شود چه مدت بعد میتوانیم بچه دار شویم؟ممنونم از پاسختان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید جهت معاینه تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 624 مشاهده پرسش
    با سلام
    دکتر بنده طبق تشخیص دکتر واریکوسل چپ درجه بین 2و 3 دارم
    رفتم آزمایش دادم
    مجرد 24 ساله هستم و کارم طوری نیست که زور و فشار توش باشه
    الان بی زحمت آزمایش بنده رو که تو عکس مشخص هست نگاه کنین ببینین با این وضعیت بنده مشکلی تو بچه و ... دارم ؟
    الان موندم عمل کنم نکنم ؟ با این وضعیت هم 4 سال دیگه میتونم برای بچه برنامه ریزی کنم (ازدواج و...)
    خواهش میکنم زودتر و دقیق تر و واضح تر جواب بدین
    کاش راهی جز عمل برای من باشه اصلا دوست ندارم عمل کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      جواب ازمایشتان خوب است و می توانید دست نگه دارید فیلم عمل لاپاروسکوپی واری کوسل را در سایت من ببینید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب