جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.9/5 - (11 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    سلام .جواب این آزمایش رو تفسیر می کنید ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام وتبریک سال نو وپوزش از تاخیر از نظر من عالی است
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    سلام من سوالم را از طریق سایت فرستادم ولی تصویر بعداز پرداخت فرستادم . تاییدیه تصویرنگرفتم .از این طریق می خواهم تصویر بفرستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      بفرستید ببینم با معذرت
    2. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      8
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام وتبريك سال نو وپوزش از تاخير بفرستيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    پدر من دچار بزرگي پروستات شده ، با گرفتن ازمايش متوجه شدن كراتين خونش بالاست ، به دوتا كليه اش سوند وصل كردن تا كراتين خونش پايين بياد و بعد عمل كنند ، كراتين خونش تا ١.٧ پايين امده ، الان تو اين وضعيت دچار لرز شديد و تعرق شديد ميشود ، علت لرزو تعرقش چيه ؟ كي ميشه كه پروستاتش رو عمل كنند ؟
    خيلي ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام وتبريك سال نو وپوزش از تاخيربايد بياييد با هم صحبت كنيم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ ٥فروردين
  • تصویر کاربر شاهین یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وادب و احترام
    پدر بنده با 63 سال سن ساکن اصفهان و در سلامت کامل فاقد سابقه هرگونه بیماری متاسفانه با بروز علا متهای مشکل در ادرار کردن دو ماه میباشد که با آزمایشات بپیوست مبتلا به بیماری پروستات با گرید بالا شده و تحت درمان همکاران جنابعالی آقایان دکتر انشایی ،رسول هاشمی و نهایتا معرفی افشین مرنضوی که آخرین تجویز امروز ایشان برای شروع درمان بپیوست شده است.
    در این مرحله از بیماری جراحی صلاح دکترهاشمی و مرتضوی دانسته نشده و یک دوره هورمون درمانی و بهمراه یک آمپول و نهایتا انجام یک PET Scane دقیق ( ترجیحا در مشهد گرفته شود بدلیل دقت دستگاه) برای تشخیص بیشتر و عملکرد قسمتهای درگیر بعد از مصرف داروها ، تجویز دکتر مرتضوی بود
    جناب آقای دکتر از اونجا که در اسکن هسته ای متاستاس دیده نشده ولی در سی تی اسکن آخر شکم و لگن به بخشهایی از پیشروی اشاره شده ، و روش درمانی اشاره شده و به تعویق انداختن جراحی پس از حصول نتیجه دارو ها مورد تائید حضرتعالی میباشد یا با توجه به مدارک پزشکی ارسالی نظر حضرتعالی چیز دیگریست که میبایست اقدام گردد.
    همچنین در مورد سنگ کلیه و کیست کورتیکال های دیده شده در سونو و سی تی اسکن اقدامی باید صورت بگیرد یا فعلا نیازی نیست.
    با سپاس از مطالب مفیدی که در وب سایتتون گذاشتید و وقتی که برای بیمارانتون صرف میکنید نهایت استفاده را کردیم متشکر میشم ما را هم در این راه یاری بفرمائید.
    با تشکر- شاهین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      با این ازمایش عمل فایده ندارد چونخيلي بالا است
    2. تصویر کاربر شاهین یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      متشکرم
      آقای دکتر مجددا از شما سپاسگذارم
      تاآزمایش و نوبت بعدی دکتر پدر و اتمام داروهای تجویز شده در این مرحله قصد داریم در کنار هرمون درمانی ایشان را ضمن تشویق به ادامه ورزش پیاده روی مداوم کما فی السابق ، به خوردن منظم و با برنامه هر آنچه برای بیماری پروستات مفید است مثل انواع فیبر ها ، غلات ، میوه جات وسبزی جات (اسفناج و انواع کلم + کلم بروکلی )و... مواد مغذی با آنتی اکسیدان بالا ، مصرف عسل طبیعی با موم و آب وعسل لیمو ترش تازه بسیار، عصاره و هسته انگور و بره موم و عذاهای دریایی ... برای جلو گیری از رشد و گسترش سلولهای سرطانی حمایت کنیم.
      در این مورد نیز نظر حضرتعالی را جویا هستیم علیرغم اینکه اشاره کرده بودید بیماری پروستات رژیم غذایی خاصی ندارد بفرمائید مصرف این مواد غذایی به عنوان مکمل با هرمون درمانی مغایرتی ند.ارد؟
      با سپاس
      سپاس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      نه تداخلی ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آسیه یکشنبه ۶ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید. جواب پاتولوژی پدرم تصویری هست که میفرستم. در این جواب گفتند مشکوک است و نیاز به آزمایش ihc دارد. چرا؟ آیا با نمونه برداری قطعا سرطان مشخص می شود؟ تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      باید لام را رنگ امیزی کنید دوباره ببینند
  • تصویر کاربر Aslanbalaei شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    الان سه سال است درگیر بیماری ام و ترازوسین5 میخورم و تکرر ادرار رنج میدهد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      باید تست ارودینامیک انجام دهید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر م یکشنبه ۸ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    با سلام سنم 39 سال هست یکسال قبل در سنوگرافی حجم پرستاتم 32 بود و بعد ادرار کردن تخلیه کامل نبود حین خم شدن باز ادرارم می امد و میریخت و بعد داروی گیاهی پروستاتن قرصش را دادن و بعد یکسال الان حجم ان 36 شده ا ست و البته تکرر ادراری زیادی ندارم سوزشم ندارم تخلیه هم بعد ادرارم حس نمیکنم و یا بندرت حس میکنم قطره قطره بیاد و بقیه موارد سونو گرافی نرمال بوده و قرصهای ضد عفونت مثل زاکسیم و متروماکس و الفن ایکس ال 100 دادن و نمیدانم این داروها خوبه یااحتیاج بداروی قویتری هست شب ادراری ندارم و البته بگویم از جوانتری خود ارضایی داشتم و حتی الان دارم و البته کمی مشکل نعوظ هم دارم نظر شمارا میخاستم بدانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید.
    سن اینجانب 29 سال هست و مجرد هستم. سوزش ادرار و تکرر ادرار دارم، گاهی اوقات بعد از ادرار ترشحات لزج دارم. اکثر شب ها به خاطر ادرار یکبار از خواب بیدار می شوم. یک نکته دیگر اینکه در خروجی مقعدم یک برآمدگی حس می کنم که بعضی اوقات دفع مدفوع را برایم سخت می کند نمی دانم این دو بیماری ربطی به هم دارد یا خیر.
    ممنون و متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر/آقای دکتر ما امروز ازمایش پروستات پدر گرفتیم و شاهد ان بودیم که رنج پروستات ایشون در کمتر 2 ماه به عدد مرزی خارج رنج 8.52 رسیده و ایشون بشدت نگران ترسان شدند این درحالی که ایشون قبلا به پروستاتیک کرونیک هم مبتلا بودند. و البته در ازمایش سونو خالی و پر مثانه هم شاهد یک کیست روی پل کلیه بودیم که هنوز از ماهیت سرطانی بودن یا نبودنش باخبر نیستیم و جنابعالی باید نظر بفرمایید.بااین سیرصعودی وحشتناک PSA امیدوارم جنابعالی بصورت اورژانسی دستور عمل ایشون بفرمایید چون اصلا معلوم نیست ایا این شیب تند افزایش ادامه دارد.ایا این کیستی که اخیرا به مشکلات اضافه شده می تواند عامل این افزایش عجیب PSA شده باشد؟؟پدر روحیه و اعتمادبه نفسشون بهم ریخته و من اصلا از این وضعیت احساس خوبی ندارم//سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
      باید نمونه برداری کنید فیلم من را ببینید نمونه برداری پروستات تماس جهت نمونه بر داری۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر عظیما یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت استاد محترم جناب آقای دکتر کرمی. پدرم 80 ساله هستند و اخیرا دچار bph شده اند و طی دو مرجله سونداژ به مدت 14 روز و درمان با ریلاکسانهایی همچون فیناستراید و پروترال و سپس خروج سوند ، متاسفانه بازهم دچار رتانسیون ادرار شدند و نهایتا نظر ارولوژیست بر انجام جراحی است. سوال و دغدغه ی اینجانب این است که انجام بیهوشی و یا بی حسی اسپاینال در این مورد با چه خطرات و عوارضی همراه است و اگر بیهوشی امکان پذیر نباشد واقعا چه راهکار دیگری هست. استدعا دارم زودتر پاسخ اینجانب را بدهید چون خود جراح هم ازین بابت تلاش بر عدم جراحی داشته و لذا دومرحله برای پدرم سونداژ انجام داده اند و صبر کرده اند و قرار است تا فردا مجددا سوند خارج شده و بررسی شود که آیا امکان تخلیه ی ادرار به طور طبیعی هست یا خیر. لطفا راهنماییم کنید. ضمنا نتایج اکوکاردیوگرافی و مشاوره ی قلب ایشان را هم خدمتتون ارسال نمودم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر