آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.9/5 - (11 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مرتضی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام پدر من 72 ساله به علت psa بالا 11 در سال94 بیوبسی شدند وخوشبختانه جواب مشکلی نداشت. امسال psa 32 بود.امدند خدمت شما .بیمارستان شهدا تجریش ام ار ای انجام شد جواب به پیوست تقدیم میگردد.توصیه به بیوبسی شده است نظر شما برای ما بسیار بسیار ارزشمند است.لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر یاسر جمعه ۱ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    پیرو پرسش شماره 172387 فرمایش کردید مدارک رو بفرستیم، در ادامه ارسال میشود خدمتتان،
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    با عرض سلام. از سال 96 متوجه افزایش PSA شدم. میزان PSA به ترتیب زمانی به شرح زیر است:
    1- تیر 1396: 4.8
    2- مرداد 1396: 4.39
    3- مهر 1396: 3.39
    4- اسفند 1396: 3.95
    5- تیر 1397: 4.47
    6- آبان 1397: 5.16
    7- فروردین 1398: 6.3
    8- تیر 1398: 6
    ضمنا دو بار MRI نیز داده شد که در هر دو MRI PI-RADS برابر با 2 در نظر گرفته شد. سونوگرافی هم داده شد که تصویر آن برای شما ارسال می شود. در ضمن در تیر 98 در نهایت بیوپسی انجام شد که جوای آن هم در قالب تصویر ارسال می شود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر عزیز
    دایی بنده ۷۰ ساله می باشد که حدود ۱۰ روز است متوجه شدیم متاسفانه دجار سرطان پرستات با پی اس ۲۷ و گلگسیون ۹و پی اس آزاد ۱۰ می باشد لطفا نوع درمان را برایمان مشخص نمایید و ایا امیدی به بهبودی هست
    در ضمن جواب سی تی استخوان خوب بود و سرایت نکرده است .
    باتشکر از شما .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر گل یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    باسلام. پدرم ۶۲ سالن. پروستات با حجمـ۲۴ سی سی و اکوی هتروژن رویت شد و همچنین لیتیاز ۴/۷ میلیمتر در کالیس میانی کلیه راست رویت شد. آیا این میتونه نشانه سرطان باشه و خطر داشته باشه؟ چیکار باید کرد. ممنونم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      ازمایش پی اس ا چند است بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر گل شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      آزماییش PSA رو هفته بعد باید انجام بدن اگه ایرادی نداره اون موقع بگم چنده. ممنونم از پاسخگویی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر منوچهر سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    حدود ۳ ماه پیش پدرم که هفتاد سالشه در تهران مورد عمل جراحی رادیکال پروستات قرار گرفت بعد از ۳ ماه هنوز دچار بی اختیاری کامل است که این موضوع خیلی باعث ناراحتی و کم تحرکی اش شده اقای دکتر می خواستم بدانم این بی اختیاری ادرار تا کی ادامه داره و روش درمانی خاصی غیر از ورزش های کگل داره ؟ برای تسریع در درمان چکار باید بکنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      بی اختیاری در ۱۰ در صد جز عوارض عمل رادیکال است
    2. تصویر کاربر منوچهر دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      یعنی درمانی ندارد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      اگر تا یک سال درست نشود درمان ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر صالحی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    باسلام،پدر بنده ۷۷ سال سن دارند و دچار غیرفعال شدن مثانه و پروستات شدند ، با تزریق آمپول میکرولین و قرص مایکولین و پروزاسین ،psa پایین اومد ولی هریکساعت دچار گرگرفتگی و عرق زیاد و بی‌حالی میشن، آیا درمان دیگری هست و این عوارض طبیعیه؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر. وقت شما بخیر. من 24 سال سن دارم. جناب دکتر حدودا 2-3 ماهی هستش که احساس کم شدن فشار ادرار رو دارم مخصوصا صبح ها بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب. بلافاصله بعد از انزال هم اگر ادرار کنم ادرار به صورت 2 شاخه هست.حتی بعضی وقتا هم که میزان ادرار کم هست به صورت 2 شاخه خارج میشه. برای شروع ادرار باید مقدار خیلی کمی فشار بیارم. درد خاصی ندارم اما شکل تخلیه ادرارم تغییر کرده و احساس کمتر شدن شدت ادرار رو کاملا دارم. به دکتر مراجعه کردم فقط بهم کوتریموکسازول دادن روزی 2 قرص. اما تاثیری روی این مشکل من نگذاشته. به شدت استرس دارم و نگران هستم. ممنونم میشم راهنماییم بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام باید سیستوسکوبی کنید از نظر تنگی مجرا

  • تصویر کاربر مهران چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    با سلام و ادب
    55 سال سن دارم. در بيضه سمت چپ كمي احساس درد مي كنم. پس از آزمايش نتايج به شرح زير بود:
    Psa: 0.64
    Free psa: 0.03
    Free psa index: 4.7
    لطفا در خصوص شرايط موجود نظر خود را اعلام بفرماييد.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      ازمایش خوب است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    با سلام .من جوانی هستم 30 ساله مجرد.حدود یک سال درگیر بیماری شدم ک دکترا میگن التهاب پروستات . علائم وجود خون در ادرار و اسپرم . انواع و اقسام آزمایشها رو انجام دادم در آزمایشها چیزی دیده نمیشه و نشونی از عفونت نیست. انواع و اقسام دارو ها رو مصرف کردم ولی تاثیری نداشته .لطفا کمکم کنید یک سال همچنان در اسپرمم خون وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر