درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.2/5 - (1005 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقتتون بخیر. من پایین واژنم هم قسمت چپ و قسمت راست جوش های خیلی ریزی هستش راستشو بخواید نمی دونم از قبل بوده یا جدیدا اینطوری شده. واژنم و اطرافش خیلی میخاره.به پزشک زنان مراجعه کردم گفتن مشکوک به زگیل هست نمونه برداری هم کردن اما فعلا جواب آزمایش نیومده به نظر شما آیا زگیل هستش؟ و اگه زگیل باشه کرایو خوبه یا لیزر؟ زیر زبونمم یه زائده هایی هستن نمی دونم زگیل هستش یا طبیعیه؟به چه پزشکی باید مراجعه کنم برای تشخیصشون؟ ممنون از شما.مجردم اما رابطه جنسی داشتم اما نه دخولی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سمیه جمعه ۲۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    خانم 33ساله از9سال پیش باتکررادرار شروع شدبعدتبدیل به بی اختیاری وبعدتخلیه بادردخیلی شدید 8سال درمان دارویی انجام دادم ونتیجه ندادوتزریق بوتاکس تجویز شد 4باربستری بابیهوشی کامل وتزریق داشتم که بعدازگرفتن نوارمثانه پزشکان گفتن باوجود4بارتزریق بانوارمثانه قبل از تزریق هیچ فرقی نکرده وازنظرکمیسیون پزشکی غیرقابل درمان هست والان باداروی اعصاب وتولترودین وپرازوسین تاحدودی شاید40درصدکنترل میشه لطفانظرقابل احترام خودتونوارسال بفرمایید خیلی ممنون ببخشید برای اطلاع بیشترشما باید بگم بادردشدید مثانه .فشارخیلی زیادمثل زایمان طبیعی زمان تخلیه .تکرردایمی خصوصا درزمان خواب .درددرناحیه لگن زندگی منو بامشکلات زیادی مواجه کرده وبه قول پزشکان که به من گفتن باید یادبگیری مثل فردمعلول زندگی کنی واین دردهمیشه باتو هست . واقعانظرشماهم همینه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۵ مرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      این معلولیت نیست ویک بیماری مزمن مثل بیماری قند وفشار خون است وباید با ان کنار بیایید
  • تصویر کاربر بهمن دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر کرمی عزیز ، وقت بخیر می خواستم‌بدونم من ایا اندازه بیضه یک مرد با مرد دیگر فرق دارد ؟ کوچک‌یا بزرگ است با بیضه دیگری؟ یا حجم‌هر بیضه با یکدیگر فرق دارد یا نه ؟ یا اینکه طبیعی است ،
    و این که می خوام بدونم اندازه بیضه هر فرد که متفاوت است یا بیضه کوچک یا بزرگ‌است ایا روی بچه دار شدن تاثیر می زارد یا نه ؟
    ممنون می شم توضیح بدید خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سارا دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    باسلام حدود پنج ماهیه نوک زبانم زاٸده دراورده وقتی بدندونام گیرمیفته درد میکنه وحدود یسالیه انتهای زبانم التهابای قرمز رنگ کوچولو پیدا کرده البته،گه گاهیم گلوم بشدت درد میکردبخاطر التهابای سفید رنگ کنار لوزه ک باقرقره کردن آب نمک خوب وخوردن گیاه دارویی برای التهاب دردش میرفت ممنون میشم راهنمایی کنین آیا زگیله
    خطرناکه ؟باید پیش چ دکتری مراجعه کنم🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر
    نزدیک ۱۵ ماه پیش رابطه جنسی محافظت نشده داشتم
    بعد از اون سوزش مجرا داشتم و بدنم خارش شدید و کهیر ریخت. آزمایش کشت ادرار مشکلی نداشت و عفونتی نشون ندادو سونو هم هیچ مشکلی نشون نداد. دکتر زیاد رفتم و انواع آنتی بیوتیک برام تجویز شد. ۱۰تا سفتریاکسون، ۱۰تا جنتامایسین ۸۰ زدم. داکسی سایکلین مصرف کردم تاوانکس تجویز کردن حساسیت داشتم نتونستم مصرف کنم. آسیکلویر تجویز کردن. همراه اینا امنیک و ترازوسین هم مصرف کردم. هنوز خوب نشدم
    گاهی موقع ادرار و حالت عادی موقع نشستن و زمانی که جسم سنگین بلند کنم حتی موقع راه رفتن یه درد و سوزش خاصی مجرام داره انگار از داخل مقعدم تیر میکشه تا نوک مجرام خیلی اذیت کنندس و زمانی که سوزش دارم مجرام را که نگاه میکنم حالت سفید سفید هست داخل مجرا عکس گرفتم مشخصه. یک ساله زندگیم مختل شده شدید بیحالم و یه حالتی مثل سرماخوردگی دارم بدنم همیشه داغ حالت گر گرفتگی دارم. چیکار کنم آقای دکتر توروخدا راهنماییم کنید Hiv و hsv lgg lgm هر دو منفی بوده
    و یه سوال دیگه این که بعد از اون یه سری لکه روی کلاهک و محل ختنه بوجود اومده متخصص پوست و اورولوژ دیدن میگن چیزی نیست. عکس ارسال کردم خدمتتون مطمین هستم اینها نبودن و بعد از اون بوجود اومدن. از بابت hpv نگرانم هستن یا نه؟ اگر نیستن پس چی هستن و درمان چی هست؟ شرمنده طولانی شد ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر sajjad دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    با سلام از حدود دو ماه پیش قسمت تناسلی من پوسته پوسته شده و وقتی کنده میشه پوست زیرش پررنگه و کمی سوزش هم داره، البته من حدود یک هفته قبل از اون از پودر موبر استفاده کرده بودم که شاید از اون باشه چون چند دقیقه ای روی قسمت تناسلی موند، عکسایی هم که فرستادم برای یک هفته پیشه بعضی وقتا که پوستش خشک تر میشه مقدار پوسته شدن بیشتره و گسترده تر میشه، لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام، دکتر من بطور ناگهانی دچار هیپوگنادیسم ثاندیه شدم، و میل جنسی و نعوظم کم شد، بعد شروع به تزریق هورمونی کردم، چند دفعه اول بعد تزریق هم میلم هم نعوظم برگشته بود به کیفیت قبلی، ولی الان بعد تزریق هم نعوظم کیفیت و دوام نداره و سریع از بین میره، خواستم ببینم این معنیش اینه که من غیر از مشکل هورمونی همزمان دچار نشت وریدی هم شدم نگهانی؟
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      با تشکر، تحت نظر متخصص غدد هستم دکتر گفتم شاید با این نشانه ها نیاز به تشخیص گذاری همایند نشت وریدی هم باشه. فقط دکتر من خیلی متخصص غدد رفتم همشون انقدر بیمار دیابتی داشتن دیابت کارن، یعنی اکثرا اولین جوان هیپوگنادیسمیشون بودم و تجربه تو مسائل جنسی و غدد نداشتن، خواستم بدونم شما متخصص غدد که مسلط بر مسایل و غدد جنسی باشه میتونید معرفی بکنید؟
      با تشکر🙏
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر اشکان دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    با سلام . بنده 2 3 روز است که روی آلت تناسلی خود یک لکه دیدم که اول فکر نمیکردم چیز مهمی باشد . ولی اللن 3 روز شده که تغییری نداشته است و به همان شکل به صورت لکه تغییر رنگ داده است . ( من 1 هفته است که با همسر خود نزدیکی نداشته و نمیدونم این زگیل است یا چیز دیگری ) و دردی هم ندارد . ممنون اگه بشود عکس گذاشت بهتر است در عکس روی کلاهک یه لکه تغیر رنگ داده انگار زخم شده بوده و خوب شده باشه جای پوست نو روشن تر هست. نمیدونم چیه هست . لطفا اگه احتیاج میبینید سریعترین وقت که میشه و بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرضيه دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر خسته نباشيد آيا اينها زگيل هستند؟ سلام آقاي دكتر خسته نباشيد آيا اينها زگيل هستند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر پدر دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت آقای دکتر
    من یک پسر دارم که دوسال و نه ماهشه و ظاهرا بخاطر کجی آلت، بصورت کج(بسمت چپ) ادرار میکنه.هنوز ختنه نشده.من در جایی خوندم که کجی آلت کودکان، از مواردیه که نباید ختنه انجام داد.میخواستم از حضورتون بپرسم که:
    1- باتوجه به این موضوع، میتونیم الان ختنه اش کنیم یا نه؟
    2- نیاز به اقدام خاصی (مثلا جراحی یا . . . ) برای این موضوع داره یا نه؟ اگه جواب مثبته، بهترین زمان، در چه سن و یا زمانیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر حمیده سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    با سلام پدرم 73 سال سن دارد وتا به حال علامت خاصی از بزرگی پروستات نداشته .درپی افت فشار وانتقال به اورزانس وداروهایی که مصرف شده در سی سی یو دچار احتباس ادراری گردیدوازمایش خون بالا بودن اوره 99وکراتینین4/4وpsa11/1را نشان داد که بعد از سوند ازمایشات کراتینین به 1/4واوره33 تبدیل شد..نگرانیم سرطان بدخیم پروستات باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر psa پائین نیاید باید نمونه برداری شود اگر زیر 4 باشد باید پروستات جراحی شود
  • تصویر کاربر hh جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید ادرارمن باتاخیرانجام میشودواحساس میکنم مثانه ام کامل تخلیه نشده است وبه همین خاطرشب هانمیتوانم راحت بخوابم وگاهی اوقات ادرارمن دوشاخه میشودآیامشکل ازپروستات من است؟درضمن 17ساله هستم.
    باتشکرممنون میشم اگه سوالم جواب بدید
    درضمن دکترعدد2درایمیل من انگلیسی هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      17 ساله مشکلی به نام پروستات نداریم اگر نگرانی مراجعه کنید02122642744
  • تصویر کاربر سعید. شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    دکتر سلام..وقتتون بخیر..من قبلا مزاحمتون شدم به خاطر مشکلم و شما گفتید که مراجعه به پزشک داشته باشم..من23سال دارم و مجرد هستم...ادرارم با فشار کم،گاهی قطع و وصل شدن و سوزش شدید دارم که به سفارش شما به پزشک اورولوژیست مراجعه کردم و بهم قرص ناپروکسن،پرازوسین،روی و ویتامین سی با 3تا آمپول آمیکاسین داد...بنظر شما این تجویز داروها درسته؟؟بعدشم من تحقیق کردم شنیدم که پرازوسین برای کاهش فشار خونه...آیا ضرری نداره که مصرف کنم؟؟؟؟ممنون....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      شاید تنگی مجرا دارید سیستوسکوپی کمک کننده است
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب