راه های تشخیص قطعی سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

مردان بالای ۵۰ سال برای بررسی وضعیت پروستات و سالم بودن آن حتما باید به دکتر ارولوژ مراجعه کنند. روش های مختلفی برای تشخیص سرطان پروستات وجود دارد که در ادامه به تک تک آنها اشاره شده است.

اگر شما بالای 50 سال هستید یا اگر پدر، عمو و یا برادرتان مبتلا به سرطان پروستات بوده است حتماً بعد از 40 سال به دکتر ارولوژی جهت چکاپ مراجعه نمایند.

تشخیص سرطان پروستات

در حالت کلی سه روش برای  تشخیص پروستات وجود دارد.

اندازه گیری psa

1- تست سرطان پروستات PSA

اولین اقدام اندازه گیری میزان PSA خون شما می باشد. PSA ماده ای است که از پروستات ترشح و وارد خون می گردد که اندازه آن در خون بسته به حجم پروستات، دستکاری های اخیر پروستات از قبیل معاینه انگشتی، سیستوسکوپی و ورم پروستات متغیر می باشد.

اندازه PSA عمدتاً بر اساس سن بیمار و حجم پروستات بررسی می گردد. مثلاً در یک فرد 50 ساله اندازه PSA باید زیر 2 باشد ولی در یک فرد 65-70 ساله تا 4 را طبیعی تلقی می کنیم.

نقطه مهم افزایش تدریجی سطح PSA می باشد که به آن PSA Rising یا افزایش یابنده اطلاق می شود. نکته بسیار مهم هر PSA افزایش کننده تدریجی سرطان پروستات است مگر اینکه خلافش را با نمونه برداری ثابت کنیم. نتیجه اینکه اگر در آزمایشات مختلف سطح PSA خون شما روند صعودی دارد حتماً آن را جدی گرفته و به پزشک ارولوژیست یا مجاری ادرار مراجعه نمایید.

2- روش معاینه پروستات

دومین راه  تشخیص سرطان پروستات که پزشک شما انجام خواهد داد، معاینه انگشتی است که در این روش از طریق مقعد اندازه حجم و قوام پروستات شما معاینه می شود. در حالت طبیعی قوام پروستات مثل قوام کف دست در حالت انقباض می باشد.

زمانی که پروستات سرطانی می شود قوام آن سفت و مثل سنگ می گردد که در صورت چنین یافته ای، قدم بعدی  تشخیص سرطان پروستات که همان نمونه برداری از پروستات است، می باشد. در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی از پروستات را با توضیحات دکتر حسین کرمی میبینید.

3- تشخیص سرطان پروستات با سونوگرافی

سومین و قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از طریق مقعد  به کمک سونوگرافی می باشد. هر فردی که:

  • PSA آن حالت افزاینده تدریجی دارد.
  • اندازه PSA آن بالاتر از نرمال است.
  • علی رغم PSA نرمال، ولی در معاینه انگشتی پروستات سفت شده است.

باید تحت نمونه برداری سوزنی با سونوگرافی قرار گیرد که در این روش با تعیین وقت قبلی و آمادگی های زیر انجام می گردد:

1- حتماً سه روز آنتی بیوتیک لازم جهت جلوگیری از عفونت را قبل از نمونه برداری باید شروع کنید.

2- یک هفته قبل آسپرین، پلاویکس و داروهای رقیق کننده خون را باید قطع کنید.

3- شب قبل از نمونه برداری فقط از مایعات استفاده نمایید.

4- روز قبل از نمونه برداری جهت تخلیه خوب مقعد از شیاف های ملین استفاده نمایید.

5- نمونه برداری به صورت سرپایی و در عرض 10-15 دقیقه انجام و تعداد 12 قطعه از پروستات نمونه برداری شده و به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود و جواب قطعی از نظر سرطانی و غیرسرطانی بودن پروستات مشخص می شود.

اگر جواب پاتولوژی سرطانی باشد بسته به سطح و مرحله سرطان، پزشک پیشنهادات درمانی خود را با شما هماهنگ خواهد کرد. در رابطه با درمان های سرطان پروستات با شما در قسمت بعدی صحبت خواهم کرد.

سلامت پروستات

آزمایشات مورد نیاز برای سرطان پروستات

هیچ آزمایش ساده ای برای تشخیص سرطان پروستات وجود ندارد. دو آزمایش رایج مورد استفاده برای تشخیص سرطان پروستات، آزمایش PSA  و معاینه دیجیتال رکتوم است. با استفاده از این آزمایش ها (به طور جداگانه یا در کنار هم)، تنها می توان تغییرات پروستات را مشاهده کرد.

این تست ها قابلیت تشخیص سرطان پروستات را ندارند. در صورتی که در نتیجه ی هر کدام از این آزمایش ها، چیزی غیر عادی به نظر برسد، معمولاً برای شما آزمایش های بیشتری تجویز خواهد شد.

عکس برداری ام آر آی (MRI) 

در فرآیند عکس برداری ام آر آی، با استفاده از یک آهنربای بسیار قوی و امواج رادیویی، تصویری دقیق و با جزئیات بالا از درون بدن شما ثبت می شود. پزشک برای تشخیص سرطان پروستات از نوع خاصی از عکس برداری MRI به نام mpMRI استفاده می کند. در این روش، با استفاده از ترکیب نتیجه ی سه عکس mpMRI مختلف، تصویر بسیار دقیق تری از درون بدن شما ثبت می شود.

پزشک معمولاً از آزمایش MRI برای بررسی نیاز به بیوپسی یا هدایت سوزن بیوپسی به محل خاصی از پروستات شما استفاده می کند. از دیگر فواید این نوع عکس برداری، قابلیت مشاهده ی تکثیر و پخش احتمالی توده ی سرطانی به سایر اندام ها و بافت های مجاور می باشد. پیش از عکس برداری، در رابطه با وجود هر گونه فلز درون بدن خود (مثل باتری قلب و …)، هر نوع آلرژی، دیابت، بیماری کلیوی یا سابقه ی عکس العمل آلرژیک به رنگ کانتراست طی آزمایش های گذشته، به تکنسین MRI خود اطلاع دهید.

بیوپسی (نمونه برداری)

با توجه به نتیجه ی عکس MRI، متخصص اورولوژی شما ممکن است برای نمونه برداری از بافت پروستات، آزمایش بیوپسی پروستات را تجویز کند. پزشک معمولاً بعد از توضیح خطرات و مزایای آزمایش بیوپسی پروستات، به شما زمان می دهد تا تصمیم خود را برای انجام آزمایش بیوپسی قطعی کنید.

دو روش اصلی برای انجام آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد:

  • بیوپسی ترانس پرینال (TPUS): دراین روش، سوزن از پوست ناحیه ی بین مقعد و کیسه بیضه وارد بدن شما می شود.
  • بیوپسی ترانس رکتال (TRUS): در این آزمایش، سوزن از طریق رکتوم وارد بدن شما می گردد.
اقدام به نمونه برداری از پروستات

طی هر کدام از این عمل ها، پزشک معمولاً علاوه بر نمونه برداری از نواحی مختلف پروستات شما، از نقاط مشکوک (طبق نتیجه عکس MRI شما) نیز نمونه هایی خواهد گرفت. سپس، این نمونه ها به آزمایشگاه ارسال شده تا -به منظور یافتن سلول های سرطانی- توسط یک متخصص پاتولوژی بررسی شود.

با توجه به نوع بیوپسی شما، ممکن است به مدت چند روز مقدار کمی خون در ادرار یا مدفوع خود مشاهده کنید. همچنین، احتمال وجود خون در منی تا دو ماه بعد از آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد.

سایر آزمایش ها

اگر نتایج آزمایش بیوپسی پروستات شما سرطان پروستات را تأیید کرده است، پزشک ممکن است برای بررسی میزان پخش شدگی سرطان، آزمایش های تکمیلی زیر را تجویز کند.

اسکن استخوان 

در این عکس برداری، احتمال پخش شدگی سرطان پروستات به استخوان های شما مورد بررسی قرار می گیرد. پیش از شروع این نوع عکس برداری، مقدار ناچیزی رنگ رادیو اکتیو به رگ شما تزریق شده و در نواحی رشد غیر عادی استخوانی جمع می شود. برای انتقال رنگ از طریق جریان خون به استخوان هایتان، باید چند ساعت صبر کنید.

بدن شما توسط یک دستگاه با قابلیت تشخیص رنگ رادیو اکتیو، اسکن می شود. عموماً تراکم رنگ در مناطق سرطانی استخوان، بیشتر از سایر نقاط است. این آزمایش بدون درد بوده و ماده رادیو اکتیو طی چند ساعت از بدن شما دفع می شود.

سی تی اسکن

سی تی اسکن یا عکس برداری توموگرافی کامپیوتری با استفاده از اشعه ایکس، یک تصویر دقیق از داخل بدن شما ثبت می کند. پزشک به کمک سی تی اسکن از ناحیه شکم می تواند احتمال انتشار سرطان پروستات به گره های لنفاوی را بررسی کند.

در طی این آزمایش، برای کمک به بالا بردن دقت عکس، یک رنگ به رگ شما تزریق می شود. سپس شما بدون حرکت روی تخت دراز کشیده و به آرامی از اسکنر گرد و دونات مانند سی تی عبور می کنید. عکس برداری چند دقیقه طول کشیده و بدون درد می باشد؛ اما مراحل آماده شدن برای انجام آن، ده الی سی دقیقه به طول می انجامد.

سی تی اسکن پی ای تی (PET-CT)

ترکیب یک اسکن PET (توموگرافی گسیل پوزیترون) با یک سی تی اسکن، یک آزمایش عکس برداری تخصصی محسوب می شود. این آزمایش می تواند به تشخیص پخش شدگی یا بازگشت سرطان کمک کند.

برای موارد سرطان پروستات، اسکن به دنبال ترشحات یک ماده خاص از سلول های سرطانی پروستات به نام آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات(PSMA)  خواهد گشت. قبل از اسکن PET-CT مقدار کمی ماده رادیو اکتیو به شما تزریق شده، که این ماده باعث پدیدار شدن آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات در اسکن ‌شما می شود.

توصیه های پایانی

  • جهت تشخیص و درمان به موقع سرطان پروستات توصیه می شود که همه مردان بالای 50 سال باید تست PSA خون را اندازه گیری نمایند.
  • اگر در خانواده شما پدر، عمو و یا برادر مبتلا به سرطان پروستات دارید شانس شما نسبت به افراد طبیعی 5 برابر می باشد و لذا بالای 40 سال تحت نظر دکترتان باشید.
  • هر گونه PSA افزایش یابنده باید نمونه برداری شود. مثلاً 1 ← 2 ← 3
  • در صورت  تشخیص سرطان پروستات به موقع سرطان پروستات و درمان به موقع آن عمر طبیعی خواهید داشت و لذا فرصت طلائی مراجعه و تشخیص به موقع سرطان را از دست ندهید.
  • قطعی ترین روش تشخیص سرطان پرستات نمونه برداری از طریق مقعد می باشد که در فیلم زیر می بینید.

در صورت نیاز جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.5/5 - (6 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر جلال دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من یه مدته روی رانم و فاصله بین الت و نافم در کل سه تا برجستگی گوشتی بوجود اومده میخواستم بدونم ایا زگیل هستش یا نه؟
    تصاویر رو میفرستم
    پیشاپیش ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      این زگیل است ودرمانش کرایو است
  • تصویر کاربر dehghani دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    پدر من سرطان پروستات داشته پروستاتو کلا برداشته بعد پرتو درمانی هم انجام داده الان بعداز سه سال بی اختیاری ادرار داره میشه بگید چیکار کنیم متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      این درمان مدارد
  • تصویر کاربر Arambehzad پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر .
    دکتر من الان حدود شش سال هست که ازدواج کردم و بچه دار نشدم البته صد در صد مطمئنم که مشکل از بنده هست به همین خاطر این موضوع رو هم از خانمم پنهان کردم . تا اینکه از طرف خانواده بابت فرزند بهم فشار اومد . رفتم یه آزمایش اسپرم دادم و نتیجه آزواسپرم بود . البته اگه بخواین می توانم جواب آزمایش رو عکس بگیرم و بفرستم .
    ناگفته نماند دکتر من در سن هفده سالگی هنوز بالغ نشده بودم تا اینکه به پزشک متخصص غدد نزد آقای دکتر حسن نبوی مراجعه کردم . ایشون فرمودن که مشکل بلوغ بنده حل میشه اما احتمال داره که هیچ وقت بچه دار نشه و از اون موقع تا به الان من از آمپول های تستسرون و که گاهی ویتامین d3 تزریق می کنم . وگفتن که سایز بیضه های من بسیار کوچک هست . متاسفانه بنده به‌خاطر ترس از دست دادن همسر حتی به ایشون نگفتم که من همچین مشکلی دارم . و موضوع رو از ایشون مخفی کردم . و امتحان هم کردم که اگه تا مدتی مشخص تستسرون رو تزریق نکنم حتی میل جنسی هم ندارم .
    و این چند ساله بابت نابسامانی اوضاع مالی هیچ اقدامی نکردم .
    آقای دکتر از شما تقاضامندم که راهنمای بکنید . آیا امید در بهبودی بنده و باروری من هست، یا اینکه پیگیری مسله تلف کردن وقت و هزینه هست .
    ممنون میشم که پاسخ بنده رو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      ازمایش اسپرم صفر است باید ای وی اف کنید
    2. تصویر کاربر Arambehzad دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      Avf یعنی چه دکتر
    3. تصویر کاربر Arambehzad دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      خوب این لقاح حتما با اسپرم نفر دیگه ای صورت میگیره درسته
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      يعني تزريق ازمايشگاهي
    5. تصویر کاربر Arambehzad دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      دکتر شرمنده . میشه دقیق تر و واضح تر بفرمایید .
      ایا اسپرم تزریقی برای بنده هست یا کس دیگه ای
      کلا امید در بهبود وضعیت بنده برای بچه دار شده هست . یا اینکه بارداری همسرم توسط اسپرم کس دیگه ای صورت میگیره
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      نه با اسپرم خودتان
    7. تصویر کاربر Arambehzad پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      ممنونم دکتر فقط ایا با این جواب آزمایش ایا من میتونم بچه دار بشم و اینکه هزینه این ای وی اف چند هست و باید از چه طریقی اقدام کنم
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      امید ورا باش
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر یاسر دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    دو سوال طرح میکنم
    یک انگشتم زگیل داره و با همون انگشت وارد واژن خانم کردم آیا میتونه ب خاطر این کار آلت خانم من زگیل در بیاره و اگه در بیاره از نوع زگیل تناسلی محسوب میشه؟
    دوم اگه انگشت من ک دارای زگیل هست ب دیگر نقاط بدنم بخوره مثل پوست آلت میتونه زگیل ایجاد کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      بهتر است این کار تکرار نشود وزگیل ا درمان کنید
  • تصویر کاربر سینا دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    خسته نباشید اقای دکتر من بعضی از شبا دچار شب ادراری میشم و این برام نگران کنندست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      بهتر تست نوار مثانه بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر Rf پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام پزشک معتمد ناجا منع استخدامم کرده به علت سنگ کلیه و اینم سونوگرافی آخرکلیه ها ابعاد نرمال داشته ودارای اکوی پارانشیمال متناسب با سن وضخامت کورتکس نرمال مشهود میباشد. تصویر یک کانون اکوژن سنگ به دیامتر 6میلی متر در کالیس میانی راست و به دیامتر 6.5میلی متر در کالیس فوقانی راست مشاهده شد و تعدادی لیتیاز در سمت چپ به دیامترهای بزرگ ترین 5.5میلی مترفوقانی چپ 6میلی متر تحتانی چپ مشاهده شد. هیدرونفروز در دو طرف مشاهده نشد
    مثانه با ضخامت جداری نرمال و فاقد ضایعه فضاگیر اینترالومینال روئيت شد) لطفا بگید چه کار کنم با وجود اینکه که کلیه هام سنگ سازه و سنگ در کالیس چپ تحتانی قرار گرفته است و پزشک های دیگه بیرون گفتن از لحاظ سلامتی و کارایی مشکلی ایجاد نمیکنه ولی چون اون سنگه که گفتم دیر دفع میشه استخدامم از دستم میره چون کلیه هام سنگ سازه درسته؟؟؟ اگه میتونید دقیق راهنمایی کنید بدجور گیر کردم آینده ام خراب شد چقدر زحمت کشیدم تو یه لحظه دود شدچقدر این دکترا ی ناجا بی‌رحم هستن پیشاپیش ممنون.
    1. تصویر کاربر Rf یکشنبه ۱۴ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام جواب چی شد یک هفته هم که گذشت
    2. تصویر کاربر Rf یکشنبه ۱۴ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام جواب چی شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      درمان این سنگ مصرف مایعات زیاد ونمک کم است وشانس دفع خود بخودی ان بالا است
    4. تصویر کاربر Rf دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      دکتر استخدامی چی؟؟ میتونن اینطوری استخدامم نکن
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      ان دست من ميست
    6. تصویر کاربر Rf دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      باشه ممنون آقای دکتر خدا خیرت بده یاعلی.
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      تشکر
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خواهشا یه راهنمایی کامل بکنید خیلی خیلی واجبه.
    من ۲۰سالمه یه هفته یه درد نامفهوم داخل کشاله ران سمت چپم و بیضه حس کردم که بعد خوب شد . الان که دست میزنم بالای بیضه احساس خیلی کمی میکنم انگار رگ های وریدی یکم متورم هستن و خودم احتمال میدم واریکوسل خفیف باشه. از طرفی برای دانشکده افسری نیرو انتظامی شرکت کردم و بعد از عید سال ۹۹ باید برم کاراش انجام بدم . که یکی از مراحلش گزینش پزشکی هست که اورولوژ هم معاینه میکنه بیضه هارو.
    پیش دکتر هم نرفتم تا الان .
    یکی دیگه از اشناهامونم عمل واریکوسل کرده بود رفت نیرو انتظامی و قبول شد ، حالا دیگه جای عملش رو ندیدن یا چی نمیدونم.
    ۱.آیا شما اطلاع ندارین تا چه حد باشه واریکوسل رد میکنن؟
    ۲.میخواستم ببینم بعد از عمل کاملا بهبود پیدا میکنه و هیچگونه علائمی دیگه مشاهده نمیشه و ورم رگ ها کامل میخوابه؟
    ۳.جای عمل به چه صورت هست؟ خیلی مشخص هست؟ بعد چند ماه به چه صورت در میاد؟
    ممنون میشم جواب این سوالارو بدین چون واقعا سردر گم شدم که اگه عملش کنم جاش بمونه ردم کنن اونجا. یا بی عمل برم برا واریکوسل ردم کنن.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      بیایید معاینه کنم که خیالت راحت شود
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      آقای دکتر من اصفهان هستم.
      حالا با عمل بهبودی کامل هست؟
      جای عملش به چه صورت میشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      بله خوب میشود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شیرکو دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب خدمت دکر وگرمی گرامی
    مریض اقا ۶۵ ساله
    باسابقه نفرکتومی رادیکال وعود تومور در محل جراحی وزیر دیافراگم طحال وفضای اورتبرال چپ
    ایا انکان جراحی مجدد وجوددارد؟
    نظر متخصص بیهوشی ماندن طولانی در ای سی یو
    ودکتزقلب نظرش ریسک عمل بالاست چون سابقه ام ای واستنت قلبی دارد
    کراتنین حداقل ۲
    ای اس ار ۴۸
    پتاسیم نرمال
    سدیم نرمال
    plt110
    الان در حال حاضر قرص سونیتینب مصرف می کنند که عوارض بالا وجدی دارد
    لطفا اگر امکان داردراهنمایی بفرمایید سپاس گذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      درمان بعدی در صورت اجازه دکتر قلب عمل وبرداشتن انها است
  • تصویر کاربر سجاد دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام.من 26سالمه.متاهل.از سال 93 ازدواج کردم ولی بچه دار نشدم.977عمل واریکوسل دوطرفه کردم.ولی باز بچه دار نشدم.98628سونوگرافی بیضتین رفتم.معلوم شد واریکوسل چپ درجه 4و واریکوسل راست درجه 2 دارم.98630عمل کردم.الانم تو استراحت پزشکیم.میخواستم بدونم با این وضعیت بچه دار میشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      بهتر است ای یو ای کنید
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    بعد از یک تخلیه ادرار با وضعیت نامناسب لباسم که با سوزش همراه شد ادرار را قطع کردم و دوباره ادامه دادم. صبح روز بعد که برای ادرار رفتم انتهای ادرارم سوزش داشت و چند قطره خون آمد. تا شب بقیه ادرارهام مشکلی نداشت. اما صبح روز بعد دوباره انتهای اولین ادرارم چند قطره خون بود. به دکتر مراجعه کردم. اورژانسی آزمایش و سونوگرافی دادم. همه چی نرماله و هیچ مشکلی از لحاظ سرطان و پروستات... وجود ندارد. دکتر فنازومکس و سیپروفلوکسسین تزویج کرده و میخورم. الان کمی حساسیت به لمس در سر آلت دارم و سوزش هم کم شده و با تغییر رنگ ادرارم متوجه خون نشدم و خودم هم نگاه کردم آخرین قطره ها هم خون نبود.
    سوالم اینه که همین درمان و ادامه بدم ؟؟؟ چون دکتر گفتند داروهاتو تموم کم اگه مشکل هنوز باشه باید سی تی بدی. نظر شما چیه آقای دکتر.
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      اگر خون تکرار شد باید بررسی شود وگرنه نمیخواهد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ابوالفضل دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    در سونوگرافی اندازه پروستات
    اینجانب 39 در 30 در 38 با حجم 24 سی سی می باشد.
    در حال حاضر روزی یک عدد کپسول امنیک مصرف می کنم.
    اما شبانه یک تا دو بار تکرر ادرار
    با تاخیر و جریان ضعیف ادرار مواجه هستم.
    شما چه صلاح می دانید؟
    ادامه مصرف دارو یا عمل جراحی لیزری یا....؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید سیستوسکوپی شوید 02122642744 هماهنگ فرمایید در خدمتم
  • تصویر کاربر سید شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر و خسته نباشید باستحضار میرساند اینجانب طی یک دردی که از مثانم گرفت به دکتر رفتم طی آزمایش معلوم شد سنگی در دیستال حالب راست در محل ورود به مثانه مشاهده میشود.حدود 6 میلی.. همچنین از پروستات هم معاینه بعمل امد و کفتند بزرگ و حجم آن 32 سی سی میباشد.. درحالی که اینجانب مشکلی از لحاظ ادراری نداشتم وفقط مورد تکرر داشتم. لطفا در مورد اینکه چه اندازه بزرگی خطرناک است و اینکه با عمل تکرر ادرار از بین میرود با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مداركتان را جهت درمان بياوريد ببينم
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام،
    می خواستم بدانم آیا امکان بازیابی توان جنسی پس از برداشتن پروستات وجود دارد؟ شرایط آن چیست؟ چند مدت پس از جراحی می توان درمان آسیب جنسی را شروع کرد؟
    ممنون - طاهری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلات جنسی بهد از جراحی سرطان است نه عمل ساده پروستات
  • تصویر کاربر نوید دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    آیا نوشیدن آب زیاد باعث جلوگیری از انسداد مجاری ادراری میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر
  • تصویر کاربر ت دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید . پیشاپیش از جوابتون به سوالم ممنونم .
    پدرم ۷۸ ساله و دیابت دارد و ۲ بار انسولین تزریق میکنه واز حالا به بعد که هوا رو به خنکی و سردی میره , با اینکه تا به حال شبها قرص دتروسیتول ۱ میخوره , ولی باز هم دچار تکرر ادرار بخصوص شبها میشه ضمنا ناراحتی بزرگی پروستات راهم دارد . لطفا بفرمایید داروی بهتری برای این مشکل ( با عوارض کمتر ) هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه 02122642744 تماس بگیرید
  • تصویر کاربر منوچهر سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام بر شما..
    جناب دکتر کرمی در تاریخ 19 مردادماه سالجاری جهت ویزیت حضورا به مطب آمدم. احتمال دردی در ناحیه پروستات توسط پزشک عمومی داده شوده بود که شما با معاینه و مشاهده سونوگرافی و آزمایش های بنده داروهایی را به بنده برای درمان دادید. این داروها هم اکنون به پایان رسیده است. اما در طی چند روز اخیر که داروها پایان یافته بعد از دوبار عمل نزدیکی دردی را در ناحیه بین ناف تا بالای آلت یعنی حدودا زیر شکم احساس می کنم. امروز صبح هم این درد هم به سراغم آمد و مجبور شدم سریع از خواب بیدار شوم و مثانه را خالی کنم که این عمل به راحتی سهولت گرفت و بعد از حدود یک ساعت درد آن از بین رفت. لطفا بنده را راهنمایی نمایید که چه باید انجام دهم..؟؟؟ آیا داروهایی دیگری و یا روش درمان دیگری را شما پیشنهاد می کنید؟؟
    با احترام
    منوچهر دین پرست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به این درد حساسیت نداشته باشید
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 721 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من یک روزی است که هر از 10یا 20 دقیقه در ناحیه زیر شکم کمی سمت چپ،احساس درد خیلی خفیف و لحظه ای می کنم این درد از 2ساعت بعد از خودارضایی شروع شده و هیچ مشکلی در ادرار ندارم لطفا راهنمایی کنین...چه درمانی رو پیشنهاد میدین؟
    1. تصویر کاربر محسن جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر فراموش کردم بگم من پسری 19ساله هستم و از دیروز عصر این درد را حس میکنم
    2. تصویر کاربر محسن جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر من به جز این درد هیچ مشکلی در مجاری ادرار خود ندارم آیا خود به خود این بیماری خوب می شود؟و این که آیا ورزش واسه درمان این بیماری مفید است یا خیر؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام.من پسری ۲۵ ساله و مجرد هستم.من بعد از ادرار،استبرا انجام میدهم.
    دو سوال داشتن :۱-گاهی اوقات بعد از ادرار از من ترشحات چسبناک و مایل به رنگ سبز خارج میشود.میخواستم بدونم آیا این ترشحات نجس و غیر طبیعی است؟
    ۲-گاهی اوقات هم بعد از ادرار از من آبی خارج میشود که به بول بودن آن شک دارم.بعد از ادرار آلتم را بررسی،میکنم و یک دستمال کاغذی هم میگذارم ، بعد میبینم هم دستمال مقداری خیس شده و هم آلتم خیس است.آیا این مایع نجس و غیر طبیعی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ازمایش و کشت بدهید
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام جوانی 27ساله و مجرد هستم 2 سال قبل به دلیل مشکلات ادراری به اورولوژیست مراجعه کردم بعد از سونوگرافی و آزمایش دکتر گفتن که سالم هستم در ضمن اندازه پروستات 17 cc بود دکتر داروهای افلوکساسین و سلکوکسیب تجویز نموده و بیماری بنده را پروستاتیت تشخیص دادن با مصرف داروها از شدت علائم کاسته شد اما تا به امروز بهبودی کامل حاصل نشده و به هنگام احتلام درد شدیدی دارم بعضا در طول روز هم درد مرموزی آزارم می دهد می خواستم بپرسم این که آیا امکان دارد بنده تا آخر عمر بهبود نیابم یا برای درمان چه کار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      از نظر من شما مشكل جسمي ندا ريد وروحي است
  • تصویر کاربر ali سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    ]قای دکتر من سوالمو یه بار پرسیده بودم فرمودین عکس بفرستم فرستادم جیمیلتان ولی پاسخی ندادین این بود که دوباره خواستم سوالمو تکرار کنم
    من 30 سالمه ودر استانه ازدواج هستم میخواستم بدونم وجود سوراخ الت در زیر ان باعث عدم بچه دار شدن میشه یانه واگه مشکلی داره راه درمانش چیه بستری و عمل جراحی لازم داره وهزینه ان را هم بفرمایید
    و اینکه ایا بعد عمل شبیه الت های معمولی میشه ممکن است بر اثر عمل دچار انحراف بشه یا نه
    ممنون از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر ali دوشنبه ۱۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر خیلی مچکرم از پاسخگوییتون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهتر است عمل زیبائی انجام شود با شماره02122642744 تماس بگیرید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب